Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği - Proje ödevi c++, Hiç birşey öğretmeyen hocaya selamlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bilgisayar mühendisliğindeyim giriş düzeyinde c, c#, biliyorum.Hiç işlemediğimiz halde C++ ile aşağıdaki ödevi verdi. Veriyapıları ve algoritmaları adlı dersimiz var hocamız sadece slayt anlatıyor ve aşağıda verdiği ödevi anlatınca ne kadar çaresiz olduğumu anlicaksınız. Hayırsever bir programcı varsa lütfen şu ödeve bi yardımcı olursa çok memnun kalırım. Teşekkürler.



    1. Bağlantılı liste ve AVL ağaçlarını kullanarak 2 soyut veri yapısı yazılacak ve herbir düğümünde öğrenci nu,adı,bölümü bilgileri tutulacakmış.

    2. Bu liste kullanılarak sınıf listesi oluşturulacak, Bilgisayar ağları ve bilgisayar mimarisi diye 2 farklı dersin sınıf listesi. ve;

    buda yetmemzmiş gibi : her iki dersi alan öğrenciler sıralanacak, sadece 1 dersi alan öğrenciler sıralanacak, bilgisayar Ağları ve Bilgisayar Mimarisi derslerinin en az birini alan ve elektronik mühendisliği bölümü öğrencisi olan öğrencileri sıralancak.

    3. VE ve ve ve;

    kümeleme,radisk seçmeli sıralama dahil olacak şekilde 3 farklı sıralamada olacakmışş.


    Yemin ediyorum dalga geçiyor bizimle 1 ders bile oturup kod yazmadı işe yarar bir slayt bile yapmadı ve hep dersin mantığını anlatmaya çalıtşı. Kod ve pratik hiç yaptırmadı ve istediği ödeve bakarmısınz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaos Knight -- 12 Aralık 2017; 9:56:49 >



  • 2. sinif veri yapilari dersi icin normal bir odev. Internet gibi birsey varken hoca anlatmadi bahanesi gecersiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    İstemeden de olsa eğitim sisteminin saçmalığını belirtmiş oldunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ClimbDown kullanıcısına yanıt
    Genel değil, bilgisayar mühendisliğine özgü bir durum. Daha önce burada yazdım: bilg. mühendisliği açmak çok kolay, fakat eğitimi çok zor. Yetmez gibi herşey internete düşmüş halde. Bu nedenle devlet/YÖK "nasılsa internette var, hocası dandik olsa da farketmez, açalım gitsin" deyip düzinelerce bilg müh açtı. Taşra üniversitelerine düştüyseniz bunu peşinen bileceksiniz, karşında gerçek hoca vasıflı hiçkimse yok, iyi niyetli de olsa konular zor müfredat ağır, kapasitesi birikimi yok, hocanın eksikliğini kendin çalışarak gidereceksin, hocalarla iyi geçinip iyi notla mezun olup diplomayı almaya bakacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki eğitim kötü durumda; fakat Türkiye'de şu anda ne iyi durumda ki eğitim iyi olsun, yani burada sorun 'hoca' değil. Hoca garip fantezi bir soru sormuş olsaydı hemfikirdim fakat bağlantılı liste ve üstüne biraz doğaçlama istemiş hoca. Hoca bize göstermedi, göstermediği yerden sordu diye bir bağlantılı liste sorusuna isyan ediyorsan olmaz.



    Konuyla ilgili güzel bir söz var Türkçesi: Öğrenmek öğretmenin ürünü değildir. Öğrenmek öğrencilerin faaliyetlerinin ürünüdür. John Holt



    Bilgisayar Mühendisliği - Proje ödevi c++, Hiç birşey öğretmeyen hocaya selamlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa duyuyorum, çok güzel laf söylemiş adam.

    Odtü, Boğaziçi, Hacettepe gibi üni'lerde de yer yer dandik hocalar var, bizzat tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum, ama işte oraları farklı kılan aslında öğrencileri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Mantıksız hocam,genel veya bilgisayar mühendisliğine özel olması bir şeyi değiştirmez.

    O zaman kendimize diploma yapalım,ne gerek var hocaya

    İnternetten öğrenme konusunda katılıyorum,artık her şey teknolojik ortamda yapılabiliyor,

    Ama bizim milletimizdeki diploma algısı işi bozuyor..
  • o sözü gördüğüm yer :https://www.recurse.com/about#philosophy

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi hoş kardeşimde yardım konusu açmışım burada, mesaj atanlar hep akıl verme devlet durumu karşılaştırma. İnternette bulduğum hazır kodu basmaktansa neyin nasıl mantık çerçevesinde çalıştığını görmek analamak için böyle bir durum söz konusu.

    Saolsun çeneye gelince herkes master yapmış vaziyette, icraate gelince internetten öğrenirsin. Okulada gitmeyim o zaman ne gerek var, derslere girmeyim hoca öğretmeyecekse internetten öğrenirim nasıl olsa..
  • İnternet ten cevap bul diyen kim? hoca anlatamıyorsa bul bir kitap indir oku çalış. Ben öğrenciyken internet bile yoktu, AVL tree'ler için bir kitabın fotokopisini çekebilmek için hocaya yalvarırdık, veya fahiş fiyatla orjinal kitap satan simsarlardan kitabı alabilmek için aramızda para toplamaya çalışırdık. Nankörlük etmeyin, zamanın ve kaynakların kıymetini bilin.

    Ben sana ilk cevapla gereken herşeyi söyledim, sen gevezelik etmeye başladın, sen kaybediyorsun hala tartışarak. tabii ki direkt çözüm vermeyeceğim. çalışıp öğrenmeyeceksen ne diye o sıraları işgal ediyorsun?

    düzenden şikayetin varsa arkadaşlarınla toplanıp YÖK'e rektöre dilekçe verin, muhtemelen o ders ya boş geçer veya daha berbat birini verirler hoca diye.. Türkiye böyle. Cumhuriyet kurulduğundan beri nice idealist saf insanlar düzeltmeye çalıştı, telef oldu, buyrun bir de siz deneyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chaos Knight kullanıcısına yanıt
    Konu ilginç olsa kod yazarak paylaşıyorum; örnek iller arası en kısa rota hesaplama problemi:https://forum.donanimhaber.com/java-iller-arasi-mesafe-programi-hakkinda-soru-lar--128093066#128233876 bayağı kod yazmışım görüldüğü gibi ancak bağlı liste temel ve bence oldukça basit bir konu; o yüzden kod yazarak yardımcı olmam imkansız.


    Orada çene master'ından bahsetmişsin. Burası ücretli destek hattı olsa yani ücretini vererek temel bilg müh ödevi verdiğinde insanlar çene calıyor olsaydı haklıydın fakat burası sohbet ağırlıklı ve fikir paylaşılan bir forum, fırsat oldukça kod yazılıp paylaşılan da bir forum, böyle bir foruma konu bıraktın diye insanların hazırola geçmesini mi bekliyordun? İşimin ödevimin çözümü dışında yorum yapanı yakarım modunda kişilere göre değil burası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 13 Aralık 2017; 14:44:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldukça basit bir ödev. Ben derslere ve lablara gitmeden bundan çok daha zor(Boğaziçi'ndeyim) projelerden tam not alıyordum.

    İnsanın öğrenmeyi öğrenmesi lazım. Ancak bu İngilizce olmadan çok zor. Kendi kendini yetiştirebilmek için İngilizce şart.
  • "Armut piş ağzıma düş". muhtemelen ders veri yapıları. veri yapıları dersini alanların önceki dönemden programlamadan başarılı olarak geçtiği varsayılır. bu derste programlama değil, veri yapıları anlatılır. amaç bunları entegre kullanmak. bu konuyu yapamıyorsanız, dersi bırakıp programlama dersini tekrar almalısınız. Bu temel olmadan algortimalar dersi daha zor olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.