Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği için İyte Vs Gtü Vs Marmara Vs ankara Vs Taü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
4.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ok80 O kullanıcısına yanıt
    Anlaşma süresinim kaliteyle alakası yok. O zaman Kocaeli daha iyi Marmara'dan, 10 senelik anlaşması var. Veya Atılım ile Marmara aynı kalitede. YTÜ'nün akreditesi yok diye kalitesi daha mı kötü ? Akreditede kurallara uyduğun sürece 100 yıllık da yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artyom A. C. kullanıcısına yanıt
    Müdek akreditasyonları 5 yılda bir yenilenir. İşinizi kaliteli standartlara uygun yapar ve bunu düzgün gösterirseniz (buna tüm derslerin, sınavların ve projelerin program çıktılarına ve eğitim amaçlarına uygunluğu, sürekli iyileştirme için neler yaptığınız vs) dahil 5 yıllık alırsınız yoksa büyük bir eksiklik yoksa 2 yıllık alıp tekrar değerlendirmeye girip 5 yıla tamamlamaya çalışırsınız.
    Bahsettiğiniz üniversitelerden Atılım 2019 da beş yılı tamamlamış, yeniden değerlendirmeye girmiş ve 2 yıl almış. Kocaelinin akreditasyonu yok 2017de bitmiş.
    Elbette MÜDEK tek başına kalite ölçüsü olmaz ama bölümdeki disiplin ve işi iyi yapma kültürünün bir göstergesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ok80 -- 23 Temmuz 2019; 10:58:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara'ya çöp diyenlerin bölüm hakkında pek bilgi sahibi olmadığını düşünüyorum. Eğitim dilinin İngilizce olması bile tek başına bu sektörde sizi bir adım önde başlatır. Bunun yanında kaliteli bir akademik kadroya sahip; hocalarla iletişim kurmak ve beraber projelerde çalışmak da epey kolay. Dersleri ve derslerin projeleri keyiflidir, sınavları geçmesi de zor değildir. Akreditasyonu ve kampüsün konumunu da göz önünde bulundurursak ben Marmara'yı öneririm.
  • MÜDEK hakkında bilgi vereyim biraz. Alınan akreditasyonun iki türlü faydası var, birincisi akredite olduğu Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) ve Washington Accord (WA) sayesinde diplomanızın yanında alacağınız ek ile birlikte bu iki kuruma akredite olan bütün ülkelerde diplomanız herhangi bir denkliğe gerek kalmaksızın geçerlidir.
    İkincisi eğitimin belli standartlarda ve belli bir amaca yönelik olarak verildiğini belgeler. Dışarıdan bakıp da paperwork olarak gördüğünüz o süreçlerin hepsi gayet karmaşık ve bölümün hedeflediği "Eğitim Amaçları"'nı gerçekleştirmesi için gerekli olan adımlardır. Bu eğitim amaçlarına ulaşmak için "Program Çıktıları" tanımlarsınız ki bunların 11 tanesi standart olarak MÜDEK tarafından sunulur. Diğerleri bölüme özel olarak bölümler kendisi tanımlar. Sonrasında bu program çıktılarını üretebilmek için bölümün müfredatını ve bu müfredattaki derslerin içeriğini revize edersiniz. Anlattığınız her konu, verdiğiniz her proje, sınavlarda sorduğunuz her bir soru bu program çıktıları ile uyumlu olmak zorudadır. Amaç dışında ne bir konu öğrenirsiniz ne de karşınıza bir soru çıkar. Müfredatla birlikte hangi dersin hangi çıktıya ne kadar katkı sunacağı belirlenmiştir. Her dönem sonunda verilen her bir ders için hangi program çıktısına ne kadar katkı sunduğunu kanıtları ile belirtilmektedir. Bütün derslerden toplanan kanıtlar ile program çıktılarınızın ve bunun sonucunda da eğitim amaçlarınızın karşılanıp karşılanmadığı belirlenmektedir. Ayrıca mezunlarınıza, onların iş verenlerine ulaşıp anket yapıp mezunlarınızın bu standarları sağlayp sağlamadığını takip edersiniz. Bunu minimum 3 sene yapıp yeterli kanıt oluşturduktan sonra Müdek'e başvurabilirsiniz. http://cse.eng.marmara.edu.tr/mudek/ Marmara Bilgisayar Mühendisliği için Eğitim Amaçları ve Program Çıktılarına linkten bakabilirsiniz.

    Çok fazla emek sonucu ortaya çıkan ve eğitimi belli bir standarda bağlayan bu akreditasyon için çok da önemli değil demek olaya vakıf olmamanın bir göstergesidir bence.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.