Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için hangi üniversite? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
19
Favori
131.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam mrb
    Yeğenim 110 binlerde ve bilg. Müh. İstiyor İstanbul da
    Yeni açılan Acıbadem mi yoksa kadir has mi daha iyi olur veya farklı bir öneri ölümü %50 burslu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk yazınızda itibaren itü yü övmüşsünüz yurtdışına gitme konusu dahil.Aşağıdaki verilere göre bilkent odtü ve boğaziçinden daha az yurtdışına adam gitmiş itüde.Sizce bunun sebebi itü nün İngilizce eğitime geç başlamış olması mıdır ve mezunlarından yurtdışına giden az olmasına rağmen yine de tercih edilmeli midir itü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kospilav K kullanıcısına yanıt

    Daha güncel verileri için aşağıdaki konumu inceleyebilirsin.


    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-m-yurtdisi-oranlari-apple-microsoft-calisan-sayisi-dev-rehber-guncellendi--149854588

  • Anilar...
    Mizyaz gitti purple gitti tek kaldim burada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü'lü olmasam da zamanında itü mezunlarından çok şey öğrendim. Türkiye'deki en iyi mühendislik eğitimi alınabilecek üniversiteler Odtü ve İtü'dür. İngilizce etkiliyor orası doğru. Fakat ingilizce bilen için üniversite farkı o kadar olmuyor. Yani ingilizcesi iyi İtü'lüysen teknik bilgin Odtü'lüden iyi olabiliyor veya tersi gibi.


    Bilkent ve Koç arasında Koç'un eğitimi daha iyi. Bilkent eğitim olarak çok iyi değil. Bilkent'teki öğrenci kalitesi 10 üzerinden 2-9 arasıdır. Bu aralık geniştir. Boğaziçi Odtü ve İtü'de bu alan daha dardır. 10 üzerinden 6 veya 7'nin altı zaten bu ünilere baştan giremez. Yani Bilkent'e full burslu giren biri çok rahat milleti ezip geçer. Ama Boğaziçi'ne ilk 5'te giren bir kişi bölüm sonuncusu olarak da mezun olabilir.


    Boğaziçi Odtü ve İtü gibi üniversitelerde yanındaki sınıf arkadaşından çok da farkın olmaz. herkes iyidir çalışkandır vs vs. Dolayısıyla eğitim zor geçer, hep çalışman lazım. Bilkent Koç biraz daha hafiftir. Birkaç hoca'dan referans alacak kadar çalışsan, o hocaların da bilmem nerde tanıdıkları varsa o şekilde yurt dışına geçebilirsin. Fakat tanıdıkları hiç hesaba katmazsan tamamen eşit bir dünya olsaydı ve yurt dışındaki bütün üniversite ve firmalar bütün öğrencileri sınava alsaydı o zaman Boğaziçi Odtü ve İtü mezunları haklarıyla o üniversitelere/şirketlere girerdi.


    Mesela burda epey firmada çalışan üniversite öğrencilerini yazmışsın. Bilkentli biri baba parasıyla çok rahat yaşayabileceği için yurt ücreti desteği olmadan da yurt dışında üni okuyabilir fakat devlet üni mezunları genelde fakir ailelerden geldikleri için böyle bir şansları yok, herşeylerini kendileri bulmak zorunda.


    Yurt dışında firmada çalışan bir yabancı da bakıyor biri gelmiş kendi ülkesindeki bir üniden mezun olmuş onu alabilir; bildik bilmedikten iyidir diye. Fakat o firmadaki adam herkesi eşit şekilde sınav yapsa Odtü'lü ve İtü'lüyü alır. bu fark biraz da burdan kaynaklanıyor. Genelde Odtü ve İtü'den gidenlere bak Türkiye'deki bir işten direk yurt dışındaki bir firmaya geçmişlerdir. Yani bunlar direk sınavları geçerek gidiyorlar. Özel üni okuyanlar Türkiye'de okuduktan sonra yurt dışındaki üniye geçip ordan işe girmişlerdir. (%100 demiyorum ama genel eğilim bu şekilde).


    Boğaziçi'nde 3 üstü ortalama demek Bilkent'te 4 üzerinden 5 tutturmak gibi birşey. ciddi anlamda çok zor. Bunu bilen benim gibi kimseler çalıştığı yabancı şirketlerin bölümlerine vanilyanın vanilyası mühendisleri alabiliyor (Boğaziçi Odtü ve İtü mezunlarını). diğerleri ise mühendisi işe aldıktan sonra bir de eğitim vermeye çalışıyor işi anlatmak için. ben orda adama olayı tarif ediyorum 2-3 gün sonra iş bitmiş önüme geliyordu, daha ne isterim yönetici olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 10 Ekim 2021; 0:35:38 >
  • leopolidas L kullanıcısına yanıt

    Reis sen bilkente yumusamistin simdi gidip 5 ortamamiz bounda 3e esit diyip baba parasi demissin yine noldu ne degisti 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    hala savaşmaya devam mı bu ilkokulluyla

  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    çok ayıp ediosun mizyaz gitse de mizyaz 2 burda

  • leopolidas L kullanıcısına yanıt

    Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kospilav K kullanıcısına yanıt
    bu adamdan öğrendiysen sıkıntı büyük

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • seçim hakkı verseler boun veya itü derim sonra odtü sonra hacettepe

  • arkadaşlar benim sıralamaya göre bursa teknik bilgisayar mı sakara yazılım mı sizce ?

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    Hocam gidiyor musunuz metalurjiden? Soruna gelince sakarya yazılım bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B4F41DA77 -- 2 Aralık 2021; 16:41:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yes

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    btü bilgisayar hakkında çok iyi duyumlar aldım son zamanlarda.

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    okuyanlarla konuştum direkt memnunlar oraya da geçebilirim evime yakın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk üçte bunlar var iş veren ilgi endeksinde. Gsü Fransızca bilmiyorsanız bulaşmayın. İtü veya yıldız yazın sonrada iüc bilgisayar var bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B4F41DA77 -- 21 Aralık 2021; 20:40:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabiki hacettepe 

  • Bilgisayar bilimcisi B kullanıcısına yanıt

    Yukarıda bir arkadaş İtü bilgisayarın "tavan" puanından daha yüksek aldığını söylemiş. Tabi sene 2017 ben yeni görüyorum ama 2021 YKS'de Tr birincisi İtü bilgisayarı seçti.

    Şu an "tavan" puanının ondan daha yüksek olacağını sanmıyorum dostum. :)

  • Merhabalar öncelikle umarım iyisinizdir ve her şey yolundadır. 

    Ben hali hazırda sağlık alanında bi bölümden mezun olarak aktif olarak şu an akademisyen olarak çalışmaktayım. 27 yaşımda bir kadınım. Ama bu mesleği çok büyük hata olarak ailemin yönlendirmesi ile yazdım. Şu anda hayatta geleceğimi nasıl geçirmemle ilgili iç aydınlanmalar yaşadığım bir dönemdeyim. 2. Meslek olarak bilgisayar mühendisliği okumayı istiyorum. Çünkü aslında içimde potansiyel olarak taşıdıklarımı edindiğim meslek grubunda çok yansıtıp kullanamadığımı fark ettim ve bu da içsel olarak zamanla benim gelişimimi etkilediğini düşünüyorum . Kendi dönemimde ilk girişimde 17 bin sıralama yapmıştım ve matematiğim oldukça iyi düzeyde. Ayrıca eğitim dili İngilizce olan bir Üniversiteden mezun oldum. Eğer kazanır ve okuyabilirsem İngilizcemi ( okuma düzeyim oldukça iyi), diğer alanlarda geliştirip ayrıca 2. Bir yabancı dil de öğrenerek mezun olmayı planlıyorum. Akademisyen olunca öğrencilikte yapılabilecek ve yapılması gerekenlerle ilgili gerek bilgi ve imkan konusunda daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirme yapabiliyor insan. Ancak size sorum öncelikle şu; mezun olduğumda yaşımdan dolayı işe alımlarda bir engelle karşılaşır mıyım? Bu konuda bana mesleki deneyiminize dayanarak bir cevap verirseniz çok memnun olurum. 

    Şimdiden çok teşekkür ederim. 

    Saygılar.

    @leopolidas




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmenta12 -- 25 Aralık 2022; 20:23:56 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.