Şimdi Ara

Bilgisayar Masası tavsiyesi (İkea'mı özel yapım mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekte görüldüğü üzere karman çorman bir masa düzenim var. Monitör boyutları birbirine uygun değil birisinin altında kitap diğeri kasanın üstünde duruyor.
    2 gündür masa araştırması yapıyorum, istediğim tarzda bir masa yok. Kendim yaptırmak istedim bir yerden 1600 TL fiyat çektiler.
    Daha sonradan sökülüp takılabilir olması açısından youtube'dan izlediğim oyuncu oda tasarımlarında genelde İkea'dan aldıklarını gözlemledim.
    Sol ve sağ tarafa 5'li çekmece üstüne masa tablası şeklinde.
    Yalnız benim 3 monitörün genişliği 140 cm yapıyor. İkea'da masa tablaları 150 veya 200 cm genişliğinde, ben 180 genişlik 75-80 cm derinlikte bir masa kullanmak istiyorum.
    Sizce nasıl yapmalıyım. En uygun şekilde nasıl halledebilirim.
    Bir kerestecide sadece masa tablası mı kestirsem 180x80 genişliğinde, daha sonra da çekmeceleri falan kendim alıp onun üstüne koyarım. Yan tarafada 2 bölmeli kasa ve yazıcıyı koyabileceğim 2 ayrı bölmeli bir raf gibi birşey gerekecek.

    Bilgisayar Masası tavsiyesi (İkea'mı özel yapım mı?)







  • https://www.dekorister.com.tr/urun/lord-calisma-masasi-beyaz-ceviz

    300 liraya almıştım aynı firmanın gg sayfasından, fiyatına göre idare eder, duruşu falan çok iyi ama malzemeler biraz ucuz.
  • Masayi alirken sandalyeyide hesapla benim masa ve sandalye uyumsuz oldugundan yamuk oturuyorum. Gidip dene oyle al hatta benzer bi sandalyeyi koy onune.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende şöyle bir şey almayı düşünüyorum ama sallantı yapar diye korkuyorum ayakları çok ince
    https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masalari/89002010/linnmonoddvald-calisma-masasi.aspx?tag=donanimtr01-21&ie=UTF8&language=tr_TR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3BL4 -- 12 Eylül 2019; 12:18:36 >
  • Klasik Linnmon

    Üst:MDF, Baskılı ve kabartmalı akrilik boya, .

    Çerçeve:Sunta, ABS plastik

    Dolgu malzemesi:Kağıt

    Benim tavsiyem eğer haşin kullanıyorsan masayı birşeyler düşürüyorsan direk mobilyacılar sitesi vb varsa tablanı kendin kestir ayakları heryerde bulursun zaten. Lİnnmon önermiyorum dolgu malzemesi kağıt olduğu için taşıması kolay ama klasik ağacın yerini asla tutmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 16 Eylül 2019; 1:35:40 >
  • https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/masalar/calisma-masalari/49932175/linnmonadils-kose-calisma-masasi.aspx?gclid=CjwKCAjw2qHsBRAGEiwAMbPoDPoSk2YUCspYmLd9939FQkQsl6ZUPWt68Sushc5SPm-day3JD5aqNRoCV2YQAvD_BwE

    Bu masayı kullanıyorum ayakları vs çok güzel. Yeriniz de çok güzel olur. Arkadaşın dediği gibi taşıması kurulumu sökmesi çok basit. Lakin dolgu malzemesi kağıt olduğu için anlamsız yerlerinde kabarmalar oldu. Kenarlar da kolumun geldiği yerlerde tenimden bile kabarmalar oldu. :)




  • Ne yaptınız aldınız mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdilik erteledim. Güzel bir ahşap masa için 2000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Ya da ikea dan almak lazım. Onların ölçüleri de istediğim gibi değil. 2 metreye 60 cm genişlikte masalar var. Bana 2 metreye 80 cm olsa çok güzel işimi gorecek ama bu format özel yapıma giriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nikefootball N kullanıcısına yanıt
    Al ikeadan gec bence. Komple oyle yaptim tavsiyemdir.
    Bilgisayar Masası tavsiyesi (İkea'mı özel yapım mı?)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün tesadüfen bir spotcuda denk geldim bu masayı aldim. Tam benim için yapmışlar sanki. 180x80 cm genişliğinde masa lazım dedim. Birebir ölçüde varmış :) alt tarafı falan toparlayacağım. Aceleyle kurdum sistemi. Çekmece ile birlikte 400 liraya aldım. Masanın demir aksami çok sağlam. İleride bunun üstüne güzel bir tabla alıp daha da güzelleştirebilirim Bilgisayar Masası tavsiyesi (İkea'mı özel yapım mı?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikefootball -- 18 Ekim 2019; 15:32:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • İkea'dan masa falan alınmaz. İkinci elden çok temiz çok uygun fiyata masa bulabilirsiniz. Ben de 260 liralık ikea karton masasını almayı düşünüyordum. Sağlam diyenler vardı ama ikinci elden çok sağlam bir masa aldım. Çokta iyi fiyata geldi.

    İstanbul'da oturanlar Kağıthane Çağlayan tarafına yakınsa orada bir yer var. Nakliye de çok tutmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 19 Ekim 2019; 13:42:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nikefootball

    Dün tesadüfen bir spotcuda denk geldim bu masayı aldim. Tam benim için yapmışlar sanki. 180x80 cm genişliğinde masa lazım dedim. Birebir ölçüde varmış :) alt tarafı falan toparlayacağım. Aceleyle kurdum sistemi. Çekmece ile birlikte 400 liraya aldım. Masanın demir aksami çok sağlam. İleride bunun üstüne güzel bir tabla alıp daha da güzelleştirebilirim
    hayırlı olsun iyi fiyata denk gelmiş




  • masa aşırı önemli bir şey. ben de yükseltip alçaltabildiğimiz masalardan istiyorum. Ikea linnmon mudur nedir aldım iki tane yan yana koydum birinin rengi attı diğeri çatlıyor, beyaz almıştım. tavsiyesi olan varsa açığım. ülkede masa bile bulunmuyor aq
  • Açıkçası, aslında masayı tamamen tasarladığınızda ham mdf gibi ağırlığa dayanabilecek malzemeler çok pahalıya gelmiyor. 210x280'lik ham mdf plakası 25mm kalınlığında 320₺ gibi bir ücrete tekabül ediyor. Eğer planlamasını düzgün yaparsanız, kesim yapılacak ölçüleri vs. onu da gayet ucuza yaptırabilirsiniz, tabii bunlar için biraz işten anlamak ve esnafla pazarlık edebilmek gerekiyor. Ikea'da özellikle yurtdışında ağaç tablalar çok uyguna geliyor ama malum ülkemizde bize ucuz pek bir şey yok. Ikea'nın en uyguna sattığı masalar içi kağıt dolgulu 3mm mdf lamine masalar. Böyle bir masaya pahalı elektroniklerinizi koymadan önce tekrar düşünmenizi öneririm çünkü ağırlığı bir süreden sonra kaldıramayabilir, hele de 3 monitör gibi kurulumda. Üzerine ortalama ağırlıkta bir kalem bıraktığınızda masada delik açılabiliyor.

    Kendi masanızı yapma konusuna dönecek olursak, 25mm kalınlık sizi çok uzun yıllar idare edebilecektir. Üzerine koyabileceğiniz ağırlık miktarı sabit 80-100 kiloya kadar çıkabilir. Ham mdf 220-300 kilo arası basıncı kaldırabiliyor, yani üzerinde farklı aktivitelerde bulunsanız bile eğer eklem yerleri tutkal + çelik L parçalarla sabitlendiyse sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Kesim yaptırdığınız yerde el frezesi ile yaklaşık 10-12 cm içeriye 10-12 mm derinlikte ve tercih ettiğiniz kalınlığa göre kanal açtırırsanız, evinizde birleştirme işlemini yaparken tutkal sürüp ayakları o şekilde oturtabilirsiniz. Yalnızca L ayaklar bile fazlasıyla iş görecektir ama işinizi sağlama almak isterseniz ben tutkallanması şiddetle öneririm. Ayrıca metal ayak yerine ayak kısımlarını da mdfden yapacağınızı varsayarsak masanın arka kısmına da uzunluğu tercihinize kalmış, bir parça kestirtip L metallerle ayak kısımlarına sabitlenirseniz, hiçbir sallanma şikayetiniz olmaz.

    Bu kesim ve freze işlerini de 50-100₺ arası bir işçiliğe yaptırabildiniğinizi varsayarsak geriye masanın boyası kalıyor. Tamamen tercih meselesi, bu noktada gidip mdf lam dediğimiz ince malzemeden tedarik edip, masanıza presletebilirsiniz. Gerçek ağaç dokusu ya da dilediğiniz rengi elde edebilirsiniz. İkinci bir alternatif ise rulo fırça alıp yağlı boyayla boyarsanız, bu işlemi de boya + rulo + tiner satın alarak 60-80₺ arasına halledebilirsiniz.

    Piyasada demonte bir çok masa satılıyor, sunta günlük işler için oldukça yeterli ama 3-4 yıl sonra zaman içinde aldığı hasarları onarmanız pek mümkün olmuyor. Mdfnin avantajı burada geliyor. Zedelenen kısımları macunla onarabilirsiniz, vaktiniz varsa zımparalayıp yeniden boyayabilirsiniz.

    Gidip de 1000₺ üzerinde bir miktar ödeyecekseniz bunun karşılığında kaliteli bir masif tabla alıyor olmalısınız. Onun dışında suntaya veya ince mdflere bu kadar ödemenin bir manası yok ki, adı duyulmuş bir yerden almazsanız kendiniz yaptırmaya kalktığınızda size üzeri mdf kaplı sunta bir masa da satıyor olabilirler. Yıllar önce ceviz ağacı diye aldığımız dolabı kestirince sunta olduğunu fark ettik. Görünüşten pek anlaşılması mümkün değil.

    Son olarak yine bu kadar işlemle uğraşmak istemezseniz, bir mobilyacıya gidip güzelce bir pazarlık edip istediğiniz ölçü, renk ve malzemede tablayı uygun fiyata yaptırtmayı deneyebilirsiniz. Eğer fiyat araştırmanızı önceden yapıp 4-5 yeri gezerseniz aynı işi çok geniş bir skalada fiyatlara yaptırabileceğinizi görürsünüz. Sonrasında da internetten beğendiğiniz modelde bir demir ayak sipariş edip ona monteleyip kullanabilirsiniz.

    Aldığınız masa da sağlam duruyor, hayırlı olsun. Eğer aklınızda kesin bir tasarım yoksa ve özel ihtiyaçlarınız (ağırlık taşıyabilmesi, kablo gizme kanalları, içine kasa monte edilebilmesi, su geçirmemesi, yanmaması vs.) yoksa piyasadaki herhangi bir masayı uygun fiyatlı almanız daha kolay açıkçası.




  • Eyvallha hocam cok guzel bilgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e180301

    Açıkçası, aslında masayı tamamen tasarladığınızda ham mdf gibi ağırlığa dayanabilecek malzemeler çok pahalıya gelmiyor. 210x280'lik ham mdf plakası 25mm kalınlığında 320₺ gibi bir ücrete tekabül ediyor. Eğer planlamasını düzgün yaparsanız, kesim yapılacak ölçüleri vs. onu da gayet ucuza yaptırabilirsiniz, tabii bunlar için biraz işten anlamak ve esnafla pazarlık edebilmek gerekiyor. Ikea'da özellikle yurtdışında ağaç tablalar çok uyguna geliyor ama malum ülkemizde bize ucuz pek bir şey yok. Ikea'nın en uyguna sattığı masalar içi kağıt dolgulu 3mm mdf lamine masalar. Böyle bir masaya pahalı elektroniklerinizi koymadan önce tekrar düşünmenizi öneririm çünkü ağırlığı bir süreden sonra kaldıramayabilir, hele de 3 monitör gibi kurulumda. Üzerine ortalama ağırlıkta bir kalem bıraktığınızda masada delik açılabiliyor.

    Kendi masanızı yapma konusuna dönecek olursak, 25mm kalınlık sizi çok uzun yıllar idare edebilecektir. Üzerine koyabileceğiniz ağırlık miktarı sabit 80-100 kiloya kadar çıkabilir. Ham mdf 220-300 kilo arası basıncı kaldırabiliyor, yani üzerinde farklı aktivitelerde bulunsanız bile eğer eklem yerleri tutkal + çelik L parçalarla sabitlendiyse sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Kesim yaptırdığınız yerde el frezesi ile yaklaşık 10-12 cm içeriye 10-12 mm derinlikte ve tercih ettiğiniz kalınlığa göre kanal açtırırsanız, evinizde birleştirme işlemini yaparken tutkal sürüp ayakları o şekilde oturtabilirsiniz. Yalnızca L ayaklar bile fazlasıyla iş görecektir ama işinizi sağlama almak isterseniz ben tutkallanması şiddetle öneririm. Ayrıca metal ayak yerine ayak kısımlarını da mdfden yapacağınızı varsayarsak masanın arka kısmına da uzunluğu tercihinize kalmış, bir parça kestirtip L metallerle ayak kısımlarına sabitlenirseniz, hiçbir sallanma şikayetiniz olmaz.

    Bu kesim ve freze işlerini de 50-100₺ arası bir işçiliğe yaptırabildiniğinizi varsayarsak geriye masanın boyası kalıyor. Tamamen tercih meselesi, bu noktada gidip mdf lam dediğimiz ince malzemeden tedarik edip, masanıza presletebilirsiniz. Gerçek ağaç dokusu ya da dilediğiniz rengi elde edebilirsiniz. İkinci bir alternatif ise rulo fırça alıp yağlı boyayla boyarsanız, bu işlemi de boya + rulo + tiner satın alarak 60-80₺ arasına halledebilirsiniz.

    Piyasada demonte bir çok masa satılıyor, sunta günlük işler için oldukça yeterli ama 3-4 yıl sonra zaman içinde aldığı hasarları onarmanız pek mümkün olmuyor. Mdfnin avantajı burada geliyor. Zedelenen kısımları macunla onarabilirsiniz, vaktiniz varsa zımparalayıp yeniden boyayabilirsiniz.

    Gidip de 1000₺ üzerinde bir miktar ödeyecekseniz bunun karşılığında kaliteli bir masif tabla alıyor olmalısınız. Onun dışında suntaya veya ince mdflere bu kadar ödemenin bir manası yok ki, adı duyulmuş bir yerden almazsanız kendiniz yaptırmaya kalktığınızda size üzeri mdf kaplı sunta bir masa da satıyor olabilirler. Yıllar önce ceviz ağacı diye aldığımız dolabı kestirince sunta olduğunu fark ettik. Görünüşten pek anlaşılması mümkün değil.

    Son olarak yine bu kadar işlemle uğraşmak istemezseniz, bir mobilyacıya gidip güzelce bir pazarlık edip istediğiniz ölçü, renk ve malzemede tablayı uygun fiyata yaptırtmayı deneyebilirsiniz. Eğer fiyat araştırmanızı önceden yapıp 4-5 yeri gezerseniz aynı işi çok geniş bir skalada fiyatlara yaptırabileceğinizi görürsünüz. Sonrasında da internetten beğendiğiniz modelde bir demir ayak sipariş edip ona monteleyip kullanabilirsiniz.

    Aldığınız masa da sağlam duruyor, hayırlı olsun. Eğer aklınızda kesin bir tasarım yoksa ve özel ihtiyaçlarınız (ağırlık taşıyabilmesi, kablo gizme kanalları, içine kasa monte edilebilmesi, su geçirmemesi, yanmaması vs.) yoksa piyasadaki herhangi bir masayı uygun fiyatlı almanız daha kolay açıkçası.




  • K3BL4 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar linkteki masayı aldınız mı acaba bende almayı düşünüyorum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Billow01

    Merhabalar linkteki masayı aldınız mı acaba bende almayı düşünüyorum ?
    hayır almadım . şunu aldım ikeadan https://urun.n11.com/yemek-masasi/ahsap-yemek-masasi-masif-cam-P373227867?gclid=EAIaIQobChMInfWhgs3Z6QIVCevtCh1atQxZEAQYCyABEgKTM_D_BwE&gclsrc=aw.ds
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.