Şimdi Ara

Bilgisayar kablolu modemi tanimiyor,tanimlanamayan ag hatasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,yurtta kaliyorum.Yurdumuzun interneti fazla torrent ve online oyuncular sayesinde felc durumda.Bundan bir hafta oncesine kadar google'a dahi giremiyorduk.Neyse ki bu hafta yurt muduru gecici bir cozum buldugunu soyledi.Simdi en azindan surf yapabiliyoruz (ben haric).Sorunum sudur ki,

    -yurtta her odada 3 adet port var,bu portlardan kabloyla internete baglaniyoruz.Ben haric tum arkadaslarimin interneti var.Ben baglanmaya calisinca tanimlaniyor... ve tanimlanamayan ag hatasiyla internet sembolu uzerinde unlem isareti aliyorum.

    -Portta herhangi bir sorun yok,bir baska arkadasim benim portumdan rahatlikla girdi,ben bir baska porttan denedigimdeyse olmadi,yani calistigina emin oldugumuz portlar benim bilgisayarimda tanimlanamiyor.Bir de isin garip tarafi bir arkadasimin evinde adsl modemden kabloyla aninda baglanabiliyorum.

    -Bir kac ay oncesine kadar birkac gun surmek sartiyla bu hatayi aliyordum ama sonuc olarak internete baglaniyordum.Simdiyse 1 haftadir araliksiz ayni sorun.

    Yardimlarinizi bekliyorum.







  • hata veren pc nin ipv4 kısmına bak bakalım otomatik ip demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayara tanımlı DNS ve IP'leri de devre dışı bırakın.
  • bende de aynı sorun var arkadaşım elimdeki masa üstü pc den kabloyu bağladığımda giriyorum.Fakat notebook a kabloyu bağladığımda ise tanımlanmayan ağ hatası veriyor çözüm bulamadım
  • kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    Bu islemi nasil yapacagimla ilgili yardimci olur musunuz?

    Bir de sunu farkettim ki,yurttaki bilgisayar odasi denilen yerdeki kablolarla sorunsuz internete girebiliyorum.
  • Ağ bağlantı ayarlarına giriyorsunuz, ağın adını sağ tıklayıp özellikler diyorsunuz, İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)ü seçip özellikler diyorsunuz. Girdiğiniz kısım bu şekilde olmalı;
     Bilgisayar kablolu modemi tanimiyor,tanimlanamayan ag hatasi
    bu, tüm IP yapılandırmasının otomatiğe alındığı anlamına gelir. Öncelikle bunu konrol edin.
    İkinci olarak size gelen kabloda sıkıntı olabilir farklı bir kablo çektirerek bağlantınızı kontrol edin bakın kendinizde diyorsunuz bilgisayar odasından girebildiğinizi söylemissiniz bana göre sorun kabloda.




  • kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    Soyledimmi bilmiyorum ama oda arkadaslarimin sorunsuz baglandigi portlarindan onlarin kablolariyla girmeye calistigimda ayni hatayi aliyorum.Kabloda problem olabilir evet,benim anlamadigim sey odadaki herhangi bir arkadasimin calisan kablosuyla neden ben baglanamiyorum? Bilgisayar odasinda baglandigima gore sanirim sorun odada oluyor,ne kadar sacma olsa da.
  • Sorun daha da buyudu.Artik arkadaslarimin calisan kablolarini veya kendi kablomu taktigimda dahi hic tanimlaniyor... dahi demeden direk tanimlanamayan ag hatasi aliyorum.DNS im otomatik,kabloda veya portlarda sorun yok,arkadaslarim benim portumdan girebiliyorlar.Sorunun bilgisayarda oldugundan eminim.
    Neler yapabilirim,lutfen yardim edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.