Şimdi Ara

BİLGİSAYAR ÇOK GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sistemim
    amd2200
    asus a7v8x-x
    leatdek winfast ekran kartı

    artık bilmiyorum kasanın fanındanmı, cpu nun fanıdanmı pc çok sesli çalışıyor. asgariye indirebilirmiyim



  • Kasadaki tüm fanları tek tek deneyerek ilk başta sesin esas kaynağını bul, ilk iş olarak hemen fanın yenisini almak yerine temizlemeye çalış, çünkü fazla sesler fan'a yapışan tozlardan da meydana gelebiliyor. Fan'ların kalitesiz olabilir ya da çok eskimiş olabilir, illa fan isterim dersen çift bilyalı sessiz bşyler bul ya da fan controller kullanarak istediğin ayarda voltaj ver.
  • yo fanım yeni sayılır ama önce bi sesin geldiği yeri bi kontrol ediyim.bide
    overclock yapınca fanın sesi artarmı
  • işlemci fanın işlemci sıcaklığına göre kendiliğinden hız artırıyorsa overlock yapınca ses artması normal. ama stok amd fanlarında yok böyle bişey. biostan kontrol edebiliyorsun o ayrı
  • Benim uyguladığım sistemi uygulayabilirsin. Bir kere kürdanları alıyorsun ve bilgisayarı açmadan önce tüm fanların arasına sıkıştırıyorsun (güç kaynağına dikkat kürdan olmasının nedeni çarpılmanı engellemek) sonra basıyorsun düğmeye oh be dünya varmış diyorsun.

    Bu durumda tek sabit diskin sesi geliyor onu dinliyip titreşimleri ile uğraşabilirsin ama başlangıçta fanlarda önemli olduğundan onunda güç kablosunu söküyorsun.

    Şimdi bilgisayar ciddi ısınmadan önce bir iki dakikan var ve bu yüzden hızlı davranarak kürdanları tek tek çekiyor ve her fanı dinliyorsun. Sonra en sesli olanla ilgilenip yavaş yavaş diğerleri ilede ilgileniyorsun.

    Genelde işlemci, vga, kuzey köprüsü, kasa fanları çok sesli olur. Güç kaynaklarının iyiside kötüsüde artık hız ayarlı fan kullanır oldu.
  • psun dandikse büyük ihtimal ondan geliyordur ses..
    psu yu açıp fanı temizlersin sonra yağlarsın bişey kalmaz
  • Gun arkadaşım uyguladığın method yanlış.Neden dersen bir fanı veya motoru eğer voltaj verip aynı zamanda durmaya zorlarsan o dönmek için psu dan daha fazla akım çekmeye çalışacak ve psuya yüklenecektir kaldıki bunu bütün fanlara yapmak daha büyük yanlış bazı mobolarda eğer ankarta bağlı olan işlemci fanının dönmediği algılanırsa sistemi işlemcinin yanmaması için otamatik kapatır.Fanları soketlerinden tek tek söküp denemek daha akılcı bi çözüm olur.Bilgilerine...
  • Fanlar eğer durursa çok daha fazla enerji çekerler evet ama ne kadar fazla çekebilirler ? Birkaç fan PSU'yu zorlamaz yani bir problem çıkarmaz.

    Anakartlar tabii böyle bir koruma yapabilirler ama genelde sıcaklık değerine göre koruma kullanırlar. Zaten eğer üst üste sistemde bu tür denemeler yaparsanız sistem otomatik olarak kapanır ve düğmeye bassanda çalışmaz. Ancak giden elektriği kesip tekrar açarsanız çalışır.

    Eğer bütün bunlar yetmiyor ve yapamıyorsanız tek tek sökebilirsiniz. Ama unutmamak gerek bir fan sadece hava akımından ya da motordan dolayı ses çıkarmaz. Titreşim büyük bir ses kaynağıdır. Bu yüzden oldukları yerde test edilmeleri tavsiye edilir.
  • overclok nasıl yapılıyor arkadaşlar anlatabilir misiniz??
  • şu fan yağlama nasıl oluyor makine yağıyla herhalde bulamazsak zeytinyağı olur mu olmaz peki makine yağını nereden almalı
  • @kasaalan nalburda vardır makine yağı
  • PSU fanını temizle...
  • benimki pek temiz değil aslında söküp temizlemem lazım ancak uygun bir tornavida almam lazım kaçlık alayım makina yağı nalburda falan bulunuyorsa alırız sağol bir de söküp takınca termal macunu yenilemek gerekiyor sanırım nasıl yapacağız termal macun alırken marka farkeder mi
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.