Şimdi Ara

Bilgisayar cok agır calısıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dv6 1225et kullanıyorum makinemin ozellikleri de sunlar:



    Sabit Disk: 250 GB - 5400 RPM - SATA
    Çekirdek: Intel
    İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.1 GHz
    Bellek: 2 GB DDR2
    Bellek Tipi: DDR2
    Ekran Ölçüsü: 15.6 inch
    Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon HD 4530
    Veri Yolu Hızı: 800 MHz

    bilgisayar cok agır acılıyo ve işlemleri yavas yapıyor sanki virus varmıs gibi. cpu kullanımı bazen tavan yapıyor. genelde acılıs cok yavas. işletim sistemim de vista basic. arkadasımda da aynı ozelliklere sahip asus var onda windows 7 işletim sistemi yuklu fakat hiçbir şekilde bnm makinemdeki gibi bir kasıntı görmedm. genelde bilgisayarda bazı oyunları oynuorm(world of warcraft gibi). son zamnlarda oyunlarda takılma olmaya başladı. bazen oyun donuo ve yanıt vermiyor. makine de servisten yeni geldi Hdd deişmden dolayı. eger kafamdaki soru işaretlerini cozecek bir arkdaş yardımcı olursa sevinrm. şimdiden teşekkürler.







  • sanki virüs varmış demişsin ama bu olayın 2 tane sorumlusu var. bence 2 si birden şu anda yaşadığın problemlerin nedeni.

    1- bilgisayarını tamamen virüs trojan vs vs den arındır .. yapamıyosan format son çare olarak

    2-büyük ihtimal donma oluyosa ısındıktan sonra başlıyodur buda fanın tozlandığından dolayı bilgisayar fanına komple soğutma sistemine bi temizlik yap eğer içini açamam cihazın diyosan hava çıkışına süpürge daya fanı da bi çubuk gibi bişeyle dönmediğine emin olacak şekilde sabitle (fanın max. devrinden hızlı döndürüp bozmamak için) ve tozu süpürgeyle çek ...


    bu ikisini yap büyük ihtimal sorun ortadan kalkacaktır.
  • Yok hocam ya diger mesajımda da belirttigim gibi makine servisten yeni geldi Hdd deişimi oldu mekanik bi arıza vardı zaten baska topic tede yazmstm gene bu olayı. Yani demek istedigim makine fabrika ayarlarına geri dönmüş ve fanı temizlenmiş bir halde geldi. Makinenin cokta guclu olmadıgını biliyorum fakat bu kadar da kasıntı olması acıkcası canımı sıkıyor.Bi baska dusundugum olayda acaba ram vistaya yeterli gelmiyormu?
  • Win7 kur , sorunun düzeldiğini göreceksin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasankidd

    Yok hocam ya diger mesajımda da belirttigim gibi makine servisten yeni geldi Hdd deişimi oldu mekanik bi arıza vardı zaten baska topic tede yazmstm gene bu olayı. Yani demek istedigim makine fabrika ayarlarına geri dönmüş ve fanı temizlenmiş bir halde geldi. Makinenin cokta guclu olmadıgını biliyorum fakat bu kadar da kasıntı olması acıkcası canımı sıkıyor.Bi baska dusundugum olayda acaba ram vistaya yeterli gelmiyormu?



    hdd değiştirirken laptopın içini temizleyeceklerini sanmıyorum ama eğer öyle diyorsan ona göre başka bir yol izleyelim. format ta atıldı diyosun. virüs olmadığına da eminsin. Önce yazılımsal olasılıkları elemek için driverlarını update et hepsini bakalım sorunun çözülecek mi windows 7 kurmanının 2 gb ram'e sahip bir bilgisayar için nasıl bir yarar kazandıracağını tam anlayamadım ama sen bilirsin denemek te özgürsün tabi. driverları update et çözülmezse ramleri ve harddiski donanımsal hatalar için kontrol eden programlar var everest ultimate gibi onlardan bitanesiyle test etmeni öneririm. bunların nihai sonucu performans olarak sıkıntı çekiyorsan bence servisine bir daha başvurmanı öneririm.




  • driverları update ederken garip birseyle karsılastım. Normalde bilgisayar T6500 işlemciye sahip. fakat aygıt yoneticisine girdigimde 2 işlemcide dual core T4200 gorunuo. Bu T6500 un ozellği mi anlam veremedm. Arkadaşlarım bilgisayarlarına baktıgımda sistemde ne yazıosa aygıt yoneticisnde de aynı işlemci var.Sanırım benim başım bu cihazla belada.
  • driverları update ederken garip birseyle karsılastım. Normalde bilgisayar T6500 işlemciye sahip. fakat aygıt yoneticisine girdigimde 2 işlemcide dual core T4200 gorunuo. Bu T6500 un ozellği mi anlam veremedm. Arkadaşlarım bilgisayarlarına baktıgımda sistemde ne yazıosa aygıt yoneticisnde de aynı işlemci var.Sanırım benim başım bu cihazla belada.
  • t 4200 görmesi çok enterasan acaba serviste karışıklık falan mı oldu ki norman bi durum değil bu
  • Win10 kullanıyorum, sanırım bende de var bu virüs ve normalde asla saygıdan kusur etmeyen bir insanım ama daha demin bilgisayarım tamamiyle takıldı, görev yöneticisini dahi açamadım, bu virüsü yapana bi güzel sövdüm. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.