Şimdi Ara

BİLGİSAYAR ÇEKİLİŞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Gün içerisinde medyada bir haber fazlasıyla dikkatimi çekti.https://www.istiklal.com.tr/haber/35-milyon-tllik-evi-9-tlye-satti/326883

    Olayı kısaca açıklayacak olursam haberin içeriğindeki arkadaşımız 6 aydır alıcı bulamadığı evi 10 lira değerindeki biletler bastırarak piyango usulü çekilişle satmaya çalışıyor ve hem ciddi bir getiri elde ediyor hem de alıcı 10 liraya 3.5 Milyon lira değerinde ev sahibi oluyor. Tabi haberimizde evin çıktığı kişi 10 bilet aldığından 200 liraya almış oluyor :)

    Gelelim bizim konumuza. Bu işi ülkemizde bilgisayar sektöründe uygulamaya kalktığımız da yasal olarak engeller nedir ? gibi ilk ve uygulamanın önündeki en önemli engeli soruyorum.

    İkinci ve bence daha da öenmli konu müşteriyi korumak ve katılımcı sayısını sınırlamak. Örnek olarak 2000TL değerindeki bilgisayar için 10 liralık çekiliş ücreti belirleyip katılımcıyı sınırsız yaptığımız da nitelikli dolandırıcılık olacaktır. Ancak bilet fiyatı 10 liradan katılımcı sayısını 225 kişi ile sınırlandırmak veya bilet fiyatını 50 lira yaparak katılımcı sayısını 45 kişiye düşürmek, kısaca kar payını en aza indirerek bu tarz bir oluşumda bulunmak ne kadar etik olacaktır?

    Değerli yorumlarınızı ve özellikle hukukçu arkadaşlardan bu tarz uygulamaların ülkemiz yasalarında ne gibi engellere takılabileceğini ya da yapılıp yapılamayacağı ile ilgili bilgileri almak istiyorum.

    Ve daha da önemlisi bu tarz bir uygulama ülkemizde yapılıyor olsaydı bu uygulamayı etik bulup bulmadığınızı lütfen belirtirseniz çok memnun olurum.







  • 5 yıl önce 1500 tl'ye aldığın sisteme, ekonomi ve dolar ıçtı fiyatlar yükseldi diye 3000 tl yaz.
    baktın ki satılmıyor çekiliş ayağına elindeki 1000-1500 tl etmeyecek çöpü 3000 tl'ye satmaya çalış :D
  • nasıl dikkat çekeceğini biliyorsun delikanlı.
  • Bu konudan bildirim gelmediğinden yazılanları yeni görüyorum. Sanırım sistemde problem var bildirimler gelmiyordu.

    Yine bazı arkadaşlar çıkmış ve konuyu farklı yerlere çekmişler. Ticarette kar payını azami miktarda tutmak kaydı ile işlem yapmakta sakınca olmadığı İslam dininde zaten belirtilen bir durum.

    Bizim konumuz 2000TL olan ürüne 3000TL yazmak değil, daha olayı anlayamamış arkadaşlar var aramızda. 2000TL fiyat etiketine sahip, sıfır parçalarla toplanmış kasayı çekiliş yolu ile satmak. Katılımcı sayısını da 22-23 kişi ile sınırlı tutup çekilişe katılım bedelini de 50TL olarak belirleyip hem kar marjını düşürmek, hem de belirli kurallar dahilinde müşteriyi kouruyup kollayan bir sistem nasıl ortaya çıkartabiliriz diye fikir alış verişi yapmak istemiştim.

    Varsa bu uygulama ile ilgili geliştrilebilir yanlar bekliyorum fikirleri. Ayrıca konunun ilk mesajında sağ alt köşede bulunan öne çıkar butonuna tıklayıp konuyu üst sıralara taşırsanız memnun olurum.




  • milli piyango idaresinin izni olmadan böyle bişey yapılamaz öperler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.