Şimdi Ara

Bilgisayar çalışıyor ancak monitör üzerine görüntü gelmiyor. (No signal)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Dün bilgisayarım oyun oynarken aniden mavi ekran hatası verdi. (System service expection). Ardından bilgisayar kendini yeniden başlattı. Windows başlatılmaya çalışıyor ve yine mavi ekran çıkıyor sonrasında bilgisayar kendini yeniden başlatma döngüsüne giriyor. Ancak mavi ekranda alınan hatalar hep farklı. Yeniden başlatmalar sonucunda bir kere windows şifre ekranına gekebildi ama yine mavi ekran alınıp restartlandı.

    Bilgisayarı tamamen kapattım ve elektrik kablosunu çekip yarım saat kadar bekledim ve tekrar açtım. Repair ekranına geldi ve internetten yaptığım araştırmalar sonucu ben de bilgisayar sıfırla yaptım. Ancak bu işlem başarısız oldu tekrar mavi ekran hatası alındı. Sonrasında bios’a girdim dedim usb’yi bootlayıp tamamen format atayım. Ancak, boot sonrası restart edildi pc ve monitöre görüntü gelmemeye başladı. Bilgisayarı yeniden açtığımda monitöre hiç görüntü gelmiyor.

    Bilgisayarın içini açıp iyice tozunu aldım sonra ramleri söküp telrar taktım ancak hala düzeldi. Yardımcı olursanız çok memnun olurım. Şimdiden teşekkürler.
    Bilgisayar çalışıyor ancak monitör üzerine görüntü gelmiyor. (No signal)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • çok falza emin değilim ama disk ile alakalı sanırım windows kurulu başka bir disk takıp denemeniz mümkünmü
  • Windows SSD diskte kurulu idi. Bilgisayarı toplayalı 4 sene oldu SSD bozulmuş olabilir mi? Elimde windows10 yüklemek için daha önceden hazırladığım bir flash var ancak bios üzerinden boot ettiğimde flash içindeki windows kurulum dahi boot edilemeyip mavi ekran veriyor.

    Bu arada ikinci hatayı çözdüm. Yani ekrana görüntü gelmiyordu. Bilgisayarın içindeki tozu iyice temizledim. Ramleri tekrardan temizledim ve yerlerini değiştirsim. Ekrana görüntü gelmeye başladı en azından ancak mavi ekran hala devam ediyor.

    Sırasıyla olanları özetleyeyim :

    -> Bilgisayarı açıyorum
    -> Bilgisayarın parçalarının yazdığı bir metin çıkıyor en altta
    Bios için del’e basın diyor. (Anakart msi)
    -> Bu ekrandan sonra disk onarımı yapılıyor yazıyor ve üstünde win10 logosu var. Ardından tanımlama yapılıyor ve bu bir saat kadar sürebilir diyor. 30-40 saniye sürüyor sonra üzülen suratlı mavi ekran geliyor. Sonra bilgisayar restart oluyor ve bu döngü devam ediyor.

    İşin ilginci her seferinde farklı mavi ekran hatası geliyor.
    (Memory management, IO1 Initilization ve kodunu hatırlayamadığım bir tane daha hata var. Üçü arasında rastgele dönüyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=3za5fsfYftQ&feature=youtu.be
    Bu videodaki gibi karşıma onarım ekranı ve seçenekleri çıksa videodaki adamın dediği gibi çözüm için uğraşacağım ama o ekran gelmeden mavi ekran ve restart döngüsüne giriyor.
    (Aslında sabah denerken bu ekrana bir kaç kere geldim ama o zaman bu bideoyu izlememiştim.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.