Şimdi Ara

Bilgisayar alırken neye dikkat etmek gerek? İşlemci, ekran kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bilgisayar alırken neye dikkat etmem gerek bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

    Örneğin grafik programları için bilgisayar alacaksam işlemcisine mi dikkat etmeliyim, ekran kartına mı? Oyun için alacaksam neyine dikkat etmem gerekiyor?

    Böyle spesifik bir konu varsa ben bulamadım.

    Yardımlarınızı rica ediyorum :)



  • arkadaşlar bana göre ekran kartına ve bilgisayarın kaç GB olduğuna bakarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonné

    Merhabalar,

    Bilgisayar alırken neye dikkat etmem gerek bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

    Örneğin grafik programları için bilgisayar alacaksam işlemcisine mi dikkat etmeliyim, ekran kartına mı? Oyun için alacaksam neyine dikkat etmem gerekiyor?

    Böyle spesifik bir konu varsa ben bulamadım.

    Yardımlarınızı rica ediyorum :)



    Grafik programları için orta seviye bir sistem işinizi görür. Eğer güncel oyunları oynayayım ve ileriye dönük bir pc olsun diyorsanız i5 işlemci ve full hd ekran kartına ihtiyacınız var.
  • 1 - Erğer mas üstü olarak düşünüyorsan ilk bakacağıb şey Anakart olmalıdır... İleride güncelleme yapmak istediğinde seni zor durumda bırakmayacak bir anakart seçmelisin.
    2- ikinci olarak bakman gereken işlemci, oyun veya grafik programları fark etmez, ilk tercihin işlemci olamlıdır...
    3 - eğer oyun oynayacaksan ekran kartı güçlü olası lazım. ama sadece grafik programları kullanacaksan ekrankartının sadece mb'ına bakman yeterli.
    4- daha sonrada tabi ram geliyor.
  • arkadasım öncelikle temel parcalar olan anakart,işlemci,ram ,harddisk ekran kartı vb parcalarıa dikkat etmelsin birbirlerine uyumlu olmaları lazı.
  • Notebook ise Acer Hp Casper gibi markalara itina ile yaklaşınız. Isınma sorunu oluyor, soğutma kanalları çok ufak ve yetersiz kalıyor.

    Masaüstü olarak all in one tercih etmenizi öneririm.

    Yine notebook için klavyenin kullanışlı olup olmadığını inceleyin. Bazı bilgisayarlarda CTRL yerine kısayol tuşları ya da Fn tuşu konumlanmış olabiliyor.

    Netbook için ekran kalitesine önem gösterin, işlemci konusunda fazla seçenek bulunmaz ama ekran kalitesi, ekran kartı kalitesi ve ram önemlidir.

    Notebook için işlemci i5 ve üzeri, ram en az 2 GB olmak üzere, işlemci ve ram uyumu bin mhz üzerinde cihazları tercih ederseniz sizi fazla uğraştırmaz.

    Ekran kartına bakarken önemli olan yerleşik bellek ve bit miktarıdır. Yüksek bit oranında bir ekran kartı 4-5 bin lira iken 2 biin liraya aldığınız notebook çok yüksek bir performans vermiyecektir. Bunun için yerleşik belleği, yani paylaşımsız miktarı yüksek olan ekran kartlarına önem verebilirsiniz.

    Hdd 'ye pek önemsemeyin, arşivlemeyi harici bir modülde yapmak daha uygun bir seçimdir. Fakat hız isterseniz ssd hard disk tercih edilmelebilir.

    Marka olarak Asus 'un yaptığı oyuncaklar fiyatlarına oranla oldukça iyi. Oyun için notebook tercih etmenizi önermem. Grafik programları için tercih edilebilir.




  • Leptop alcaksan kardeşim ilk önce tabikide işlemcisine bakcaksın sana tavsiyem i5 veya i7 tabi her i7 4 çekirdek olmuyo bunada dikkat etmelisin i7 620M yazıyo bu işlemci çift çekirdek işlemci tibi 720MQ tına bak yanlız elektirigi çok harcıyo bence ideal i5 tavsiye ederim fazla ısınmıyor.İşlemciden sonra anakartın usb 3.0 olmasıda iyi bir özellik verilerini kopyalamada yarı yarıya daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. Leptobun üzerinde harici olrak ekran kartı olması gerek oyun oynaman olsun grafik çizimlerin olsun bir çok işini yapar. NVIDIA tutulan bir ekran kartı.Modeli iyi bir NVIDIA Geforce Gt 550M çok rahatlıkla işini görür yani yarı yolda bırakçak bir ekran kartı değildir.Ramlerinide dikkat etmelisin hem kaç GB olduguna ve hemde veri yolu hızınada bakmalısın mesala 1066 MHz eskide kalan bir RAM. Aktarım hızı tavsiyem 1333 MHz zorlanmadan işlemleri yapabiliyor. Tabi Leptobun markasınada bakman gerekir sonuçta üreticiden üreticiye değişiyor. Sana tavsiyem bi arştır güzel makineler var.




  • hepsi önemlidir. Hepsi birbirini tamamlar. birbiri arasında uçurum olursa zaten verim alamazsın. Örneğin ekran kartın ile işlemcin arasında çok fark varsa ekran kartın iyi olsada işlemcin bazı oyunları kaldırmadığı için oyunu oynayamassın yada anakartın desteklemediği için. Bütün hepsi birbirine yakın özelliklerde olmalı ve birbirini desteklemeli. Birinin ekrankartı ram veya işlemci gibi diğerlerinden çok üstün olması bir işe yaramaz demiyorum ama verim alamazsın.

    ekleme: yazımı yazdıktan sonra yukarıda arkadaşımın bu yorumunuda okudum ve katılıyorum. yorumuma bu yorumuda eklemek istiyorum.

    1 - Erğer mas üstü olarak düşünüyorsan ilk bakacağıb şey Anakart olmalıdır... İleride güncelleme yapmak istediğinde seni zor durumda bırakmayacak bir anakart seçmelisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tangmuch -- 25 Ekim 2011; 9:07:30 >
  • Eğer Leptop alacaksan dikkat etmen gereken en önemliş konu donanım değil servis ağı olmalıdır. Lettopların arıza yapma olasılığı masaüstlerine göre fazladır.

    Demek istediğim şeyi herkesesin iyi anlaması için bir örnekle açıklayayım.

    Şimdi bir lettop aldın. herşey güzel çalışıyor arızada hiç vermedi. aradan geçli 6-7 ay. dedinki ben şunun RAMini arttırayım. gittin bir bilgisayarcıya aldın ucuza bir RAM içine takıcan. Dedinki:
    - Abi şunu bir takarmısın ben anlamam.
    Satısıcı: - Bak kardeşim bu markada öyle kafana göre kasayı açamazsın. bak burda her yerde bandroller var. eğer RAM takmak için bu kapağı açarsam garanti kapsamı dışında kalır.
    SEN: - Ne yapıcam ben şimdi.
    Satıcı: - Servisine götüreceksein onlar takacak.

    aldın makineyi gittin servise derdini anlattın.

    Servis Görevlisi: - Tamam sorun değil hemen hallederiz.
    SEN: - Hay Allah razı olsun. Bende huylandım diğer satıcı öyle konuşunca.
    Servis Görevlisi: - Ücreti şukadar.
    SEN: Tamam sorun değil hemen hemen aynı fiyat.
    Servis Görevlisi: ayrıca birde servis ücreti var.
    SEN: anlamadım nasıl. abi aldığım malın yarısı kadar servis ücreti istiyosunuz bu nasıl iş.
    Servis Görevlisi: Kardeşim bende burda maaşlı bir görevliyim yapabileceğim birşey yok.

    öyle sap sap kaldın ortada. ya 40-60 TL servis ücretini bayılacan fazladan yada garanti gidecek.

    Demek istediğim şey bazı adı fazla duyulmayan markala harika servis hizmeti verirken bazı ünlü markalarda yukarıdaki durum ortaya çıkıyor.

    NOT: YUKARIDAKİ HİKAYE HAYAL ÜRÜNÜ DEĞİL YAŞANMIŞTIR. LÜTFEN MARKAYI SORMAYIN ÇÜNKÜ AMACIM BURADA BİR MARKAYI AŞAĞILAMAK VEYA BAŞKA BİR MARKAYI ÖVMEK DEĞİL. AMACIM BEN YANDIM SİZ YANMAYIN DEMEK (DAHA DOĞRUSU BİR ARKADAŞIM YANDI)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.