Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor. Fanlar çalışıp duruyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler dostlar. Hızlıca sorundan bahsedeyim. Sistemi toplayalı 6 ay falan olmuştur. İlk topladığımda da böyle yapmıştı ancak sonradan nasıl çözdüğüme dair hiçbir fikrim yok. Şuan sorunlu pcden yazıyorum. Sorun şu ki;

    Yeni kasa almam nedeniyle tüm parçaları montajlayıp power tuşuna bastığımda fanlar kısa süreliğine çalışıp tekrar duruyordu böyle döngüye giriyordu. Kasada diğer kasama nazaran fazladan 2 12'lik ledli fan vardı PSU yetemiyor mu diyip onları söktüm çalışmadı. Sonra RAM ve işlemci hariç tüm parçaları sırayla tek tek söktüm gene çalışmadı ve tekrar topladım. Sonra CPU güç kablosunu çıkartıp denedim bu sefer fanlar stabil dönmeye başladı ve tekrar takıp açtığımda anakart uyarı sesi verdi 3ncüden sonra kapattım yanlışıkla yani sorunu anlayamadan...Sonra CPU güç kablosu çıkartıp tekrar takıp açtım bu sefer normal bi şekilde açılıp masaüstü geldi ve CPU güç kablosu çıkartıp takınca açılıyor PC. Şuan açık ve 20dklık stress test yaptım bir problem yok ancak kapattığımda açılmıcak onu biliyorum...

    Denediklerim;
    Kablolar kontrol edildi.
    CPU ve RAM hariç tüm parçalar sökülüp takıldı.
    Tüm kablolama tekrar sökülüp takıldı.
    BIOS default değerlere getirildi. OC falan yapmadım zaten.
    Sıcaklık değerleri boşta ve yükte normal.

    Özelikkler;
    Gigabyte GA-B250M D2V Rev1
    Intel i7 7700k
    Nvidia GTX 1060 6GB
    1x8GB Corsair Vengeance LPX 2400Mhz
    Corsair Force LE 120GB SSD
    Toshiba P300 2TB HDD
    Cooler Master Hyper T4 Cpu Soğutucu

    Takılı diğer bileşenler;
    1x PS/2 Klavye
    1x USB Mouse
    1x USB Ses kartı
    3x 120mm Fan ( 1'i normal 2'si LED aydınlatma)

    Ön panel USB ve diğer girişler kısa devre mi diye onlarıda çıkartıp denedim.







  • Power cpu güç kablosu 8 limi 4 lümü ? Şayet 4 lü ise diğer 4lü boş kalacak ve yetersiz voltaj nedeniyle bu tip sorunlar normal.
  • İlk arkadaşın dediğini denedikten sonra sıkıntı devam ediyorsa power supply'den şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Power supply'de bilinmeyen bir neden yüzünden ufak bir arıza olmuş olabilir. Voltaj yüklenmesi vs ufak bir devresinde bir sıkıntı olmuş olabilir.

    Daha önceki deneyimlerimde benzer durumlar meydana gelmişti. Power supply'nin işlemci kablosunu çekince, anakart'a bağlanan kablosunu çekince veya power supply'nin elektriğini çekip biraz bekledikten sonra bilgisayarı açabilmiştim. Sizinki de benzer bir sıkıntı gibi gözüküyor. Tabi kesin konuşamam ama bulabiliyorsanız, bir tane power supply bulup bir denemeye yapmanızı isterim.

    Kolay gelsin.
  • Sorununu çözdünmü aynı sorun bendede var fanlar 4 5 sn dönüyor tekrar duruyor güçü kesinceye kadar dögü devam ediyor. Güç kablsonu çıkartıp bios pilini söküp kasa üzerinde statik elektiriği alınca açılıyor f1 istiyor. Kapatıp tekrar açınca döngü devam ediyor.


    Bios pili değişti, farklı ram denendi, farklı power denendi. bios son sürüm bikaçkez format atıldı herhangi bir sıkıntı yoktu taki yeni ssd alıp format atıncaya kadar. Sistem g2030 msı h61-p20 g3 anakart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KEREM04283 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sorun devam etmekte pcyi psudan (I/O butonundan) kapatmadığım sürüce olmuyor. Geçenlerde yine oldu. Cpu güç kablosunu çekip açıyorum. Sonra güç tuşuna basarak kapatıyorum daha sonra psu butonu açıkken cpu güç kablosunu takıp normal şekilde açıyorum. Problem ne anlamadım. Yükleniyorum pcye sıkıntı çıkarmıyor psu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart problemi gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EneRGy. kullanıcısına yanıt
    Pcyi sıfır aldığımdan beri var problem. İlk zaten test için uzay montaj yapmıştım onda da yapmıştı. Ben psu düşünüyorum bakarım eve gidince tekrar söküp temizleyip toplayacağım. Fan kablolarını kendim birleştirdim acaba o kısa devre falan mı yapıyor bakacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HakkiAlkan kullanıcısına yanıt
    ******************



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeuspwnz -- 3 Nisan 2020; 21:49:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeuspwnz

    ******************
    Hocam BIOS sürümü resmi olarak son sürüm sitede F8 olarak gözüküyordu. Ben kendiminkini kontrol ettiğimde F8A yazıyordu. Nasıl böyle olduğunu bende anlamadım tekrar F8 sürümü flashladım sorun çözüldü. Sizde de en son sürüm varsa bi alt BIOS sürümü flashlamanızı öneririm.
  • Aynı sorunu yaşadığım için konuya kendi çözümümü yazmak istedim, bilgisayarın power tuşuna bastıktan bir kaç saniye sonra duruyordu. Her şeyi tek tek söküp uzay montajla çalıştırmayı denedim, farklı PSU denedim hiçbiri çözüm olmadı. Sistemi yeni toplamıştım, eski olan sadece monitör ve kasaydı. Anakartı Asus servisine göndermeden önce yaşanılan sorunun sanki sürekli power butonuna basar gibi bir durumdan olabileceğini düşündüm, anakarttan power switch bağlantısını söktüm ve tornavida ile anakart üzerindeki jumperdan tetikleyerek sistemi açtım, sorunsuz bir şekilde açıldı. Daha sonra sistemi biostan klavye space tuşuna basarak açılacak şekilde ayarladım şu anda bu şekilde sorunsuz kullanıyorum. Benim kasam 15 senelik bir Asus kasa olduğu için herkesin başına gelmeyebilir ama, garanti, yeni anakart vs. gibi süreçlere girmeden bu çözümde birilerine faydalı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.