Şimdi Ara

BİLGE ADAM ŞİKAYET, SAKIN EĞİTİM ALMAYIN! BU KONUYU MUTLAKA OKUYUN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
27.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BİLGE ADAM ŞİKAYET

    BİLGE ADAM'ın 6.6.2015 tarihli Dijital Medya Uzmanlığı eğitimine katıldım. Ancak kaydımı eğitimin başladığı tarihte değil, 10.06.2015'te gerçekleştirdim. Böylelikle eğitim 6.6.2015 olduğu için haftasonu gerçekleştirilen ilk iki günlük eğitime girmemiş oldum. Eğitime ilk 8 saatlik dersin sonrasında başlamış oldum. Yani sizin anlayacağınız derslerin ilerlemiş olması. 13.6.2015'te hafta sonu ilk dersime katıldım. Girdiğim ilk derste (ders saati olarak 10. saat oluyor) hiç web bilgisi olmayan, web sitesinin bile ne olduğunu bilmeyen birisine "Domain nasıl alınır? Domain ve hosting satın alma öğretilen bir eğitim gördüm." Halbuki bu eğitime DİJİTAL MEDYA UZMANLIĞI için katılmıştım. SEO gibi CONTENT MANAGER gibi broşürlerinde eğitim içeriğinde yazan onlarca önemli konu başlığı vardı. Bende özellikle dijital pazarlama ve SEO için eğitime katıldım. Ne konuşmalarında ne de broşürlerinde bahsetmedikleri, eğitimin 10. saati olmuş saçma sapan bilgilerin anlatıldığı bir eğitim gördüm. Çünkü SEO ve DİJİTAL PAZARLAMA için eğitime gelenlere dersin 10. saatinde "Alan adı nasıl alınır? Hosting nasıl satın alınır?" gibi bilgisayar ve internet ile hiç tanışmamış birine anlatılanlar tam bir saçmalık. Eğitmene dersten ayrılacağımı yarın ne anlatılacağını soruduğumda ise "Yarında wordpress kurulumu göstereceğiz." dedi. Alan adının ve hostingin nasıl alındığı, wordpress kurma gibi vasat şeylerle boş bir eğitim veren kurum. Verilen eğitimin başlığı ile içeriğin alakası bile yok. Bu gibi basit bilgileri bile bilmiyorsak, bu eğitimde ne işimiz var. TAm bir saçmalık. Ben buraya webmasterlık kursuna değil, dijital medya uzmanlığı kursuna geldim. Verilen broşürde ve yaptığım görüşmede bunların hiç birinden bahsedilmemişti. Çalışmaların wordprestte yapılacağı broşürde yazmıyor. Eğitimde yukarıda bahsettiğim gibi "alan adı nasıl alınır? Hosting nasıl alınır?" gibi konuların anlatıldığı, son derece vasat bir eğitim. Devamında da gmail hesabı açma, twitter, facebook, instagram hesabı açma gibi dersler anlatılacak gibi duruyor. Benim böyle bir eğitime ayıracak zamanım bulunmuyor. Haftasonu benim için çok değerli olan 8 saatimi böyle gereksiz ve vasat bilgileri dinleyerek harcamak istemiyorum. Bu yüzden eğitimi iptal ettirmek istedim. Buraya bu mesajı yazmadan önce KADIKÖY pazarlama şube sorumlusu ile görüştüm.
    Eğitimi iptal ettirmek istedim, ancak henüz erken olduğunu ve sözleşmede geçen ücretleri ödeyeceğimi söyledi. Almadığım ve bu şekilde de almak istemediğim bir eğitimin bedelini benden zorla almak istiyorlar. Çünkü eğitime katılmadan önce sözleşme imzalatılıyor. Şimdi arkadaşlar sadece iki saat derslerine girdiğim (10. saat) ve alan adı nasıl alınır gibi bir eğitimin verildiği bir firmadan eğitim almak istemiyorum. Ancak adamlar öyle bir tezgah kurmuşlar ki, akıllara zarar. Size eğitimden önce sözleşme imzalatılıyor. Eğitim içeriği size sunulurken zannediyorsunuz ki çok dolu, güzel bir eğitim alacak, bilginize bilgi katacak, bilmediğiniz trickleri öğreneceksiniz. Broşürde ve eğitim içeriğinde size açıklanmayan saçma sapan boş bilgiler anlatılıyor ve eğitim saati bu şekilde dolduruluyor. Broşürde ve eğitim açıklamalarında ise size profosyonel bir eğitim vaadedip, gözünüzü boyuyorlar. Siz kayıt olana kadar , sizi kandırana kadar nasıl bir tezgahta olduğunuzu bilmiyorsunuz. Asıl her şey bundan sonra başlıyor. Bir sözleşme imzalatılıyor. Eğitimi iptal etmek istediniz diyelim; size diyorlar ki "Eğitimi iptal edemeyiz. Bu ücreti ödeyeceksiniz." İlk önce bu. Daha sonra ısrar edip, rezalet çıkarırsanız "iptal için dilekçe" isteniyor. Yok bu dilekçe kurula gidiyormuş, orada inceliyorlarmış, haklı görürlerse (beyefendiler, hanımefendiler) iptal ediyorlarmış. O zamanda sözleşmeye göre hiç almadığım ve almayı düşünmediğim bu vasat eğitim için benden dünya kadar para istiyorlar. Birde hiç kullanmadığım "dijital yayın bedeli hakkı" diye saçma sapan bir şeyleri de var. Kullanıcı adı ve şifre ile online giriş yapılıyormuş. Ne olduğunu bilmiyorum ve bir kere dahi kullanmadım. Yüz yüze eğitimleri böyle olan bir eğitim kurumunun , online eğitim materyallerinin nasıl olduğunu siz düşünün. Adamlar bu saçma sapan eğitim materyalleri içinde (hiç kullanmadım) bir dünya para istiyorlar. Sizi öyle bir noktaya getiriyorlar ki; sanki onlar mağdur, siz suçlusunuz. Üstüne bir dünyada para alıp, sizinle bildiğiniz dalga geçiyorlar. Arkadaşlar tezgah büyük, lütfen bu yazdıklarımı dikkate alın. Bunların herhangi bir kursuna yazılmadan önce bana yazın, telefonla arayın. İsteyenlere iletişim bilgimi vereceğim. Size şunun garantisini veriyorum, bu adamların kursuna kayıt olduğunuz an hayatınızın en büyük hatasını yapmış olacak ve büyük bir pişmanlık duymuş olacaksınız. Maalesef bizim insanlarımız, bu gibi firmalar tarafından tezgah kurularak dolandırılıyor, tıpkı benim gibi. Ama hiç kimse bir şikayet yazma zahmetinde dahi bulunmuyor. Bu defa yüzlerce başka insan dolandırılıyor. Bize birey olarak düşen, sahtekarları ve tezgahlarını açıklamak. Açıklayalım ki, başkaları mağdur olmasın, dolandırılmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyarı1 -- 14 Haziran 2015; 10:51:21 >







  • Ben de bugün Yazılım Uzmanlığı için araştırma yaparken kursun fiyatlarını öğrenmek için aradım buradan söyleyeyim, Yazılım Uzmanlığı 8300 Tl. Sistem Ağ Güvenlik Uzmanlığı da aynı fiyat. Şu an %25+%5 indirim var 5300 Tl'ye geliyor tek ödemede yada nakitte.

    Şimdi 5300 Tl yi verdik diyelim, 4-5 ay sonra ne seviyeye geleceğiz, kursu bitirince iş bulma şansımız var mı, bunlar ucu açık sorular. Bunun dışında başarılı olmak, birşeyler öğrenmek için de bazı önemli noktalar var;

    1- Eğitmenin seviyesi
    2- Kişinin öğrenim kapasitesi
    3- İstek, dışardan aldığın eğitimi destekmele

    gibi.

    Eğitimi bitirip mezun olunca IBM, Microsoft gibi firmalar kapında yatmayacak bu net ama seviye ne olacak, hangi düzeyde iş imkanlarımız olacak, daha doğrusu üst seviye ne olacak asıl soru bu zira yazılım mühendisliği okuyanlar enayi mi de 4 yıl okuyor, ünv de eğitim almış biriyle aynı seviyede görünmek zor, çünkü bu tamamen işverene bağlı bir durum. Adam alaylı ama işi biliyor demeyecek bu kesin, en azından %90'ı bunu demeyecek. Ha desen adama ulan zırtapoz, sen tersine mühendislik için kaç kişinin gidip ünv. okuduğunu sanıyorsun, aç bak bakalım kaç tane warez grup elemanı ünv okumuş, kaç tanesi alaylı, 10 yaşında ki adamın banka hortumladığını, abi b.kunu yiyim git burdan der ama durum değişmez ünv. mezunu adam önceliklidir. Ünvliler b.k attığımı düşünmesin ben sistemin çarpıklığına kızıyorum.

    Neyse konuya döneyim, bilge adam yılların İŞ-LET-ME-Sİ, İTÜ de güzel bir merkezi varmış, hatta ekşi fest'te yağmurda ıslanmamak için çadırına girip çayla tatlı ikramıyla heyecanlanan, sonrasında trambolinde götü başı ayrı oynayıp gaza gelen ve gidenlerin %90'ının eleştirdiği firmayı bir anda göklere çıkaran ekşi ahalisi var, onu geçtim sözlükten eleştiri içeren yorumları silen bir kurum. Tamam bunların hepsini sineye çekelim, yahu arkadaş bu nedir biri bana bunu açıklasın

    http://www.kariyer.net/website/isara/index.aspx?firmaadi=Bilge%20Adam%20Bili%C5%9Fim%20Grubu

    Kafamı buluyorsunuz bu insanlarla? daha dün mezun olmuş sümüklü gelip eğitmen olacaksa niye tercih edilsin bu kurs? Adam daha kendi deneyim sahibi değil, kursiyerlere ne öğretecek, hoca bize bunu öğrettiden öteye gidebilirmi bu. Tonla para dökmüş insanlara yazık günah değilmi, onca para veriyorlar size bu mu eğitim anlayışı!?

    Diyerekten gitmekten vazgeçtim. Yanlış düşünüyorsam bilgilendirin lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabbara -- 2 Eylül 2015; 16:42:30 >




  • Hiç mi iyi bir şeyi yok hiç mi iyi tecrübesi yok bu kursa gidenlerin ?

    100 kişinin de 95 i aynı şeyi söylüyorsa demek ki yok.

    Yine de yarın Bilge Adam Kadıköy şubesine gidip konuşacağım bakalım.Hatta demo ders talep edeceğim.
  • Ben universite dolayisiyla surekli oralardayim ve inanin pazarlama taktikleri ve elemanlari tam bir apaciydi bir aralar yoldan cevirtip bir soru sorabilir miyim tuhh zaten sordum degil mi gibisinden lakayt civik tiplerdi. Ustelik bu kurumu tercih eden tanidiklarimdan olumsuz donusler aldim. Bence sozlesme ne olursa olsun cayma hakkiniz var kaldi ki dilekce olayi kanunen size belirtilen sureyi asmak icin kurulmis bir tezgahtir. Size diyecekler ki dilekce gitti kurulda gorusulecek ee hani kurul su zaman sonra ancak diyecekler bir bakmissiniz cayma sureniz gecmis sonra gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilge adam Dijital Medya Uzmanlığı kursuna gitmeyi planlıyorum. Eğitimini tamamlayan var mı? Sonuçlar nasıl?
  • Ben de Bilgi Adam dan kurs almayı düşünüyorum fakat internette sürekli şikayet mesajları görüyorum. Yazılım Uzmanlığı kursuna gitmeyi düşünüyordum ama şüphelerim arttı. Hayatımızda ilk kez mouse klavye gören insanlar olmasak da bilgisayar bilgimiz çok çok sıradan bilgisayar kullanıcısının belki bir tık üstü olabilir. Bir şeyler katar mı acaba? Eş zamanlı olarak bu sene Yönetim Bilişim Sistemleri okuyacağım doğru mu yaparım çok kararsız kaldım.
  • Arkadaşlar peki Bahçeşehir Üniversitesi'nin Istanbul Institute ile ortaklaşa düzenlediği Digital and Social MEdia MArketing sertifika programı için neler düşünüyorsunuz?

    Burası linki :http://bausem.bahcesehir.edu.tr/program/dijital-ve-sosyal-medya-pazarlama-sertifika-programi/

    Bu kadar kötü yorumlardan sonra açıkçası gitme kararımdan vazgeçecem gibi duruyor. Bilgisi olan yazabilir mi?
  • Buranın satışçıları '' Ben bu kurstan aldım geçmişte IT Müdürlüğüne kadar yükseldim emekli oldum'' diyecek kadar pişkinler insanların umutlarıyla oynarlar yemeyin bu yalanları
  • Arkada?lar öncelikle söylemek istedi?im ?ey ?udur,

    e?itimden ne alyyorsunuz o kadar ö?renirsiniz . bu bilge adam veya "xxxxx" e?itim kurumlary içinde aynydyr.

    E?er ilginiz yoksa ve yazylym sektörü son zamanlarda çok popüler diye bu kurslary almak istiyorsanyz sakyn almayyn. Üzülürsünüz.

    Ha aldynyz gidiyorsunuz da iyi ho? sakyn devamsyzlyk yapmayyn. Kaçyrdy?ynyz tek bir saat dersin bile toparlamasy gerçekten de çok zor oluyor.


    hiç bir e?itim kurulu?lary sizlere oturtup dersin ba?yndan sonuna kadar ?u projeyi böyle geli?tirdik kullandy?ymyz metotlar bunlar, bu metot ?u sayfadaki bu sorguyu ça?yryyor diye açyklama yapmyyor, yapmaz da.

    Ylginiz varsa e?er gösterilen temeller üzerine kendinizi geli?tirmek gene sizin elinizde. amaaan ben bilge adama gidiyorum. evde oturup ne çaly?acam lan bo? ver ne de olsa kursa gidiyorum derseniz hiç bir yere varamazsynyz. bu dersler programlamanyn temel yapy ta?laryny bize ö?retiyor. derslerde gösterilen konulary yapabilmenin birden fazla yolu var bunlary ara?tyrmalysynyz. gösterilen yollara ba?ly kalmamalysynyz. kendinizi geli?tirmelisiniz. yenilikçi olmalysynyz. ara?tyrmacy olmalysynyz.

    Siz ara?tyrmazsanyz kendinizi geli?tirmezseniz e?er herhangi bir e?itim kurulu?undan aldy?ynyz e?itim ile hiç bir program veya uygulama geli?tirebilecek seviyeye gelemezsiniz.


    Bilge Adam konusuna gelince,
    evet fiyatlary gerçekten yüksek. bu da türkiye'nin en kapsamly e?itim kurulu?u oldu?undan kaynaklydyr.

    Madem bu kadar kötüler neden bütün büyük firmalaryn e?itim ve yazylym geli?tirme i?lerini Bilge Adam bünyesinde geli?tiriyorlar.
    kamu kurumlary uygulama ve projelerini bu kötü yazylymcylara neden teslim ediyorlar ?
    hepsini geçtim madem bu kadar kötüler neden bütün teknoloji devlerinin e?itim verme yetkisine sahip tek kurulu? ?

    Biraz da kendimizi sorgulamamyz gerekmez mi ?




  • Arkadaşlar istanbuldaki yada diğer illerdeki eğitimler çok bilmem, bilge adama adana da da vardı.
    bu yılın başında dükkanı kapayıp adanadan çıktılar. uzun zamandır dijital pazarlama ve sosyal medya uzmanlığı almayı düşünüyordum.
    Hatta bu eğitim için Adana Dan kalkıp istanbula gelmeyi planlıyordum. ama Yılmaz BOZAn hoca ile tanıştım. sektörde olanlar iyi tanır yılmaz hocayı
    adana da bir eğitim planları varmış. geçtiğimiz iki hafta sonuda eğitimler devam etti. ben seo uzmanı falan değilim yazılımcı da değilim bir iş yeri sahibi olarak
    sosyal medya uzmanlığı eğitiminden en çok faydalandığım konu neyi nasıl yapacağım değikl, eksiklerimiz neler ve bu eksikleri nasıl yaptıracağım oldu.
    ancak sınıftaki arkadaşlarımızın çoğu bu eğitimden sınırsız faydalandıklarını ve işi öğrendiklerini söyledir. söyleyeceğim:Yılmaz hoca İstanbul da yaşıyor ve
    sosyal medya uzmanlığı eğitimlerini istanbulda da yapıyor. bu eğitim için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.




  • sektörü boş bulmak, diye bir deyim var :)
  • Sistem uzmanlığı için bugün nakit ödeme peşin 7.900 tl fiyat verdiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben eğitimlerimi tamamladım, eğitim öncesi, eğitim süreci ve eğitim sonrası destekleri hiç kesilmedi, çok teşekkür ederim kariyer akademi adana ve alt bayisi ömür boyu eğitim merkezi.
  • Bilge adam reise laf atanlar! altın çamura batırılmakla degerini yitirmez ok.
  • Günaydın konunun üzerinden bayağı bir zaman geçmiş ama danışmak istediğim bir konu var yardımcı olur musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Yazılım .net Uzmanlığı Kursuna gittim, Bakırköy İncirlide ve şuan ki süreçten bahsediyorum. Kursun ücreti 19 Bin TL, erken kayıt indirimi vs derken 10.800 TL'ye kayıt oldum.


    Kayıt olduktan ders başladıktan sonra siz Şubeyi arasanız da ulaşmanız mümkün değil. Sitede anket var ve ona bakan da yok. Yani rehberlik, müşteri memnuniyeti gibi şeyler sıfır. Sizden tek beklenti şikayetvar.com'da şikayet yazmamanız. Bu yüzden zaten şikayet oranı az. Tekrar hakkı veriliyor. O haktan dolayı da şikayetler az olabilir. Ben şuan grup değiştirdim daha iyi hocanın eğitimine katıldım.


    Fiziki şartlar şuan pandemi dolayısıyla eğitimler uzaktan olduğundan dolayı pek önemli olmasa da fiziki sınıflar eninde sonunda açılacak. Öncelikle kurs merkezinin fiziki şartları gerçekten iyi, pandemi tedbirlerine uyuluyor diyebiliriz. Şube'de pozitif vaka öğrenci veya eğitmen çıkarsa kurs merkezi kapanıyor ve uzaktan eğitime devam ediliyor.


    Dezavantajlara gelecek olursak:


    Eğitimler zoom üzerinden yapılıyor ve dersler kayıt edilmiyor! Bunu dile getirdiğinizde KVKK öne sürülüyor.


    Kurs için otomasyonda pdf dosyaları var ancak verilen eğitimle pek alakası yok. İçerik olarak çok zayıf. Kursu almadan iade istediğinizde o eski pdfler için 1000 TL dokümantasyon ücreti kesiliyor en az %10 olmak üzere de çeşitli bahanelerle kesinti yapılıyor ki bu madde sözleşme içeriğinde zaten yazıyor.


    Eğitime gelecek olursak önceki grubumda eğitmen, Açık Öğretim Lisesi mezunuydu bu sene Bilgisayar Programcılığını kazandı. Bunu neden diyorum normalde bu tür şeylerde kodlamayı bilen kişi bu işin hakkını veren kişinin eğitimi çok önemli değildir. Yapar ancak eğitebilir mi? Bu adam öğrenmenin zorluğunu görmemiş ezbere ilerlemiş bu yüzden size öğrenmenin gerekliliğini anlatamaz ki... Derste bir çok şeyde patlıyor hoca, ezberlediği kalıptan yürüyor sadece...


    Eğitim sıfır işte... Çünkü o hoca ezberleyerek 15 seneye yakın bir tecrübe kazanmış ++a ile a++ ayrımını yaparak örnek veremiyor veya value ve referans tipi anlatırken patlıyor. "Eğitim eğitim bir yere kadar araştırın" diyebiliyor. Biz bu kursa ezberlerden kurtulup gerçekten neyin nereden geldiğini öğrenmek için kayıt oluyoruz sonuçta.


    Her neyse derste hocaya bir öneri sunsanız sizinle 2 hafta uğraşıyordu. Örnek veriyorum: Ali öyle mi? hocayı şimdi zorladın mı gibi şeyler... Kursun yaş ortalaması 30 civarında ve bu adamların zoruna gidiyor bu halde kursiyeler hocaya bir şey demek istemiyorlar. Sorusu olan sormuyor veya çekiniyor...


    Sabah 10'da başlayan ders zaman zaman 10.30'da işleniyor 14.15'te sona ermesi gereken ders 13.50'de bile sona erdi. İnsanlık halidir vs. Bir veya birkaç kez göz yumulur ama bu "ne kadar dakika takarsam kardır" mantığına dönüşmemelidir. (320 saat verilen eğitimin 1 saat dedikleri kısmı MEB'e göre alınan ders saati yani 45 dakika. Buna rağmen hoca kırpma derdinde.)



    Eğitim zooma geçtikten sonra derste ses kısıklığı, uyuklama, dalgınlık, yazılan kodlara hazırlıksız gelme, hata alma, bir hata için 15-20 dakikadan fazla oyalanma gibi sorunlar arttı. Bir örnek kod yazılırken kod yazmaya başlamadan önce ne yapılacağını anlatmadığından da modüler yazılan kodu anlamakta zorlanıyorsunuz. Bunu dile getiren arkadaşlarımız da oldu sadece bir kez buna uydu geriye kalan süreçte eğitmen yine bu şeye uymadı. Adam kodu yazıyor geçiyor. Yan ekrandan daha önce Bilge Adam yazılım takımı tarafından oluşturulmuş şablonları yazıyor geçiyor. Hazırsa buna "biliyorsunuz diyerek" yazıyor soru sorarsanız anlatımında kullandığı cümenin aynısını size söylüyor ve "bunda anlamayacak ne var " diyor :))) hazır değilse derse hata ala ala kodlarla uğraşa uğraşa ecel telleri döke döke yazıyor.



    Tabi bu durumu en son sinir krizi geçirerek ve diğer öğrenci arkadaşlara sorarak Bilge Adam yöneticilerinden birine e-posta atarak belirttim. Ardından grubum değişti. Şimdiki grubumda eğitmen çok daha iyi ve ilgili. Zaman zaman o eğitmende konular boşta kalsa da en azından hocaya derste o konuyla ilgili soru sorabiliyor ve cevabını netleştirene kadar o ortamı ilerletebiliyorsunuz.



    Özetlemek gerekirse GERÇEKTEN LEŞ EĞİTMENLER de var ÇOK İLGİLİ EĞİTMENLER de var.



    Bu mesajı da yazılım geçmişi biri olan, çalıştığı kurumda proje üreten, sürekli online eğitimler de kendisine bir şey katmaya çalışan biri olarak atıyorum. 30 yaşındayım. Eğitimime hiçbir şekilde ara vermedim. Yanlış tercihlerin ardından Bilgisayar Mühendisliği okudum ve şuan Tezli Yüksek Lisans yapan biri olarak bu mesajı attım. Bahane değil, karalama değil gerçekten bir şeyler öğrenmeyi bilen birisiyim.


    Bu kadar para alınıyorsa da eğitimi sindirebilmem lazım. Malesef 7 ayım boşa gitti, şimdi farklı grubun ortasında eğitime başladım ve şuanki eğitmen iyi olduğundan güzel ilerliyoruz. Bir adam bir yerde yazılım mimarı olabilir, takım lideri olabilir, 10-15 yıl geçmişi olabilir, harikalar yazabilir ama herkes eğitmen olamaz. Herkes öğretmen olamaz. Bunu lisede okuyan çocuk da bilir, ilk okulda çocuk da bilir. Herkes bildiğini paylaşamaz, yada herkes her şeyi bilmez, bilir gibi yapar. Yada ezbere bilir, hazır kodçudur. Hazır kodçuysanız üstünkörü anlatır yuvarlar çakar geçersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webtutkusu -- 8 Şubat 2021; 20:39:36 >




  • bende bilge adam da aldıgım 3d post kursundan pek memnum kalmadıgımı belirtmek isterim ... çok datay anlatıp kafa ve şişirmek istemiyorum 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.