Şimdi Ara

Bıkmadınız mı artık? Daha ne olması gerek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
4.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten sıkıldım artık. Her markete gittiğimde minimum 40 50 TL vermekten. 5 lira alıp gittiğim fırına 20 TL ile gitmekten. Ayakkabı ve giysi fiyatlarına bakamamaktan, elektronik alete hiç girmiyorum zaten. Hiç birşey alamıyorum kendime HİÇBİR ŞEY.


    Bunlar gene atlatılabilir şeyler. Peki ya ADALET, mülteciler onlar nasıl olacak onları nasıl atlatacaz?


    Kimse farketmiyor ama çok kötü birşey yapmazsan (medyaya yansımasa o bile olmaz belki) karakola uğrayıp çıkıyorsun. Yarın başına birşey gelse hesap soramazsın. Her taraf mafyatik tip olmuş zaten. Milletin malına, hakkına çöküyor. Adalet aramaya kalksan daha çok zarara giriyorsun.


    Suriye liler zaten geleceğin en büyük tehlikesi. Onu da yazmaya gerek yok.


    Ne yapalım şimdi? Paramız yok, hakkımız yok, eğlence yok. Köleliğe doğru gidiyoruz.








  • Muhalefet Muhalefet Muhalefet.


    Bunu diyen adam kendine muhalifim demesin.


    Kötü yönetilen ekonominin cefasını kim çekiyor?


    Sen-Ben - Halk


    Muhalefet dediğin kısım bir sıkıntı çekiyor mu?


    Hayır adamlar KOL gibi maaş alıyor ne sıkıntısı.

    Sıkıntı çeken adam gidiyor muhalefeti suçlu buluyor hangi akla hizmetse. Kendinde ara suçu. Yetkiyi veren sensin. Başkası değil. Cezasını da sen çekiyorsun. Günahını da muhalefete atıyorsun. Mübah bize.

  • Valla pahalılıktan bende şikayetçiyim ama yaza doğru düzeleceğini düşünüyorum en azından dolar stabil oldu benzine de zam gelmezse orta vadede rahatlarız

  • Pudra şekerini fazla kaçırmayın.

  • o kadar çok avantacı var ki...

    tarihte görülmemiş derecede...

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Çayda bile şeker kullanmam

  • sıkıldık elbette , önerin nedir ?

  • Bence toplum o kadar aşırı düzeyde bir bıkkınlık ve tükenmişlik içinde ki tepki bile koyamıyor artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılması gereken tek şey Sandıkta cevap vermek. O zamana kadar survive mod ultra zor devam.

  • Sitem etmek yerine bugunlerin tadini cikar bence :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt

    Benim bir önerim yok. Bazı şeylerin olmamış gibi yapanlara, buna çanak tutmalarına kızıyorum sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhalefet bile ülke kötüleşsinde hükümet düşsün diye beklerken çok da fazla bir beklentiniz olmasın hükümet değişiminden.


    Akpliler diyorken kızıyorsunuz ama bugünleri müsebbibi bencede muhalefettir. Adam akıllı muhalif olsalardı, hükümeti terletecek siyasi politikaları olsaydı şu an bu durumda olmazdık.


    Hükümet hata yapsın, ekonomiyi batırsınlarda başa gelelim diye bekliyorlar hala.


    Şu durumda seçime iki taraftanda da farklı ve yeni vizyoner bir aday çıkmazsa oy vermeyeceğim. Bana göre şu anda ikiside aynı çiçeğin lacivertidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Padisahtan rica ediyoruz koprunun ortasina bi adam daha koysun. Aksamlari cok sira oluyor.  

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    Muhalefet Muhalefet Muhalefet.


    Bunu diyen adam kendine muhalifim demesin.


    Kötü yönetilen ekonominin cefasını kim çekiyor?


    Sen-Ben - Halk


    Muhalefet dediğin kısım bir sıkıntı çekiyor mu?


    Hayır adamlar KOL gibi maaş alıyor ne sıkıntısı.

    Sıkıntı çeken adam gidiyor muhalefeti suçlu buluyor hangi akla hizmetse. Kendinde ara suçu. Yetkiyi veren sensin. Başkası değil. Cezasını da sen çekiyorsun. Günahını da muhalefete atıyorsun. Mübah bize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi filan neyse bir şekilde düzelir. Hayatına devam edersin. Ama mülteciler büyük problem. Ülkenin varlığına ve bütünlüğünü ciddi şekilde tehdit ediyorlar.

  • Hukuk ve Ekonomi ile ilgili ciddi gerekliliklerini karşılayacak, sorumluluk alarak değişim olması gibi bir beklentimiz yok ne yazık ki.


    En basitinden Adil Kullanım Kotası konusunda gerekli beklentimizi bir arada ifade etmemiz ISS'ler üzerinde bu değişimi Politikanın etkisi ile sağladı. Fakat Hukuk kurallarının ve uygulamasının değişimi içinde aman yarın öbür gün bende, şu kuralı ihlal ederim, bende kavgaya karışırım diye bir araya gelip en basit kavganın cezası 15-20 bin TL olsun diyemiyoruz.


    Yani başımıza kötü bir şey gelirse Hukuk bizi korusun ama aynı Hukuk bizi aynı şekilde cezalandırmasın, bizi affetsin düşüncemiz değişmeden Hukuk sorunlarının çözümü zor. Okulda başarısız öğrencilerin affedilip kalmaması gibi, veya öğrenci olarak sigara, okuldan kaçma, ders içinde yaramazlık gibi şeylerde disipline sevk edilip resmi süreçlerden geçmek yerine hocalar tarafından sözlü veya geçici cezalandırmalara tabi olmak istememiz gibi. Hukukun en büyük sorunu en gelişmiş ülkelerde dahil Adalet ve Hukuk denen kavramın, insanların beklentilerinden üstün veya etkili olamamasından kaynaklanıyor. Adalet ve Hukuk insanların beklentilerine, taleplerine göre şekillendiği sürece insanlara gerçekten adil ve doğru bir şekilde etki edemez. Zira Abd Adaleti'de, İngiltere Adaleti' de Senato ve Meclis yönetiminde. Meclis, Senato ve tüm vatandaşlar oy birliği ile Adaleti istediği gibi şekillendirebiliyorsa nasıl Adalet bağımsız olabilir? Bu sebeple Abd toplumsal olarak Irak'a askeri operasyonu gerekli gördüğünde Abd Adaleti ne yazık ki bunu engelleyemiyor.


    Ekonomi ile ilgili sorunlarımızda yine seviyemizin üzerindeki beklentilerden kaynaklanıyor. Az emek, nitelik ve başarısızlık riski ile elde ettiğimiz iş, gelirler ile bu konuda ciddi nitelik, yatırım, maliyet ve risk barındıran dev kurumsal süreçlerin ürün ve hizmetlerinden sürekli olarak faydalanabilmek imkansız. Bu hem bireysel olarak doğru değil hemde toplumsal olarak. iPhone almak istiyorum, güzel bir laptop almak, araba almak istiyorum ama TL veya Döviz bazında bunun karşılığını hem maddi hem de değer olarak temin etmemiz gerekiyor.


    Her hangi bir ticari faaliyet ile yasal, etik bir şekilde 10 bin TL'lik veya dolarlık bir elektronik ürünü alabiliyor olmam, o ürünün proje, deney, üretim, test ve yatırım süreçlerinin gerektirdiği manevi ve maddi ciddi sürecin ürününü gerçekten elde edebilmem için ne kadar yeterli?


    Bugün ülkemizde de, diğer ülkelerde de bir çok insan para ve kapitalizme karşı önyargılıyız. Fakat düşünmüyoruz para denen icat, araç olmasa iPhone veya Realme alırken bu firmalara ne verebiliriz? Ne vereceğiz? 10 ton gıda ürünü mü? 500 kilo tekstil ham maddesi mi?


    Para denilen icat ile bireysel olarak, kurumsal ciddi bir süreç içerisinde yer almadan veya bu sürece fayda sağlamadan 10 bin TL'yi yasal, etik ve hukuka - kanunlara uygun bir şekilde kazanabiliyor olmamız gerçekten uzun vadede kurumsal süreçlerin ürün ve hizmetlerini elde edebileceğimiz yanılgısına sokmamalı bizi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 21 Şubat 2022; 15:37:12 >




  • Elektrik zamları geri çekilecek zaten %25 gibi dediler,ama yetmez tabi 2-3 kat fazlalaştırıp şimdi %10 gibi düşürürlerse,halk hergün sokakta protestoya başladı ama işte önceden de bu tepkiler yapılmalıydı yumurta artık kapıda patlayınca değil, akaryakıt aynı şekil,gıda fiyatları,ekonomide yapılan nass var vs hepsine tepki göstermedikçe bizim bişey demeye hakkımız yok,herşey faiz inadıyla bu kadar yükseldi.

  • Sosyal medya da ve sosyal mecralar da herkes sesini çıkarıyor ancak iş reele geldimi kim ne yapıyor?

    Dışarda gezenler ile röportaj yapılıyor, memnunlar, iktidar ise bunları baz alıyor.


    Bu zamları yapsana Fransa'da Çin'de bak neler oluyor?

    Çinde benizine gelen zamdan sonra bir milyon + araç sokaklara araçlarını bıraktı ve hükümet zammı geri çekti, bizde ne yapılıyor?

    Biz ne yapıyoruz?

  • Yazdıklarımdan bunu anlıyorsan fanatiksin, şimdi diyorlar ki Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor ve denildiği gibi gerçek adayı kollamak için değil gerçekten aday olmak istiyor.

    Kılıçdaroğlu aday olsa gerçekten ne yapardın? Koşa koşa oy vermeye gider misin? Böyle birşey olursa kılımi kıpırdatmam ben şahsen oturur evde günlük rutinime devam ederdim.


    İşte bunu anlatmaya çalışıyorum, sanma ki muhalefet tarafı çok iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    enflasyon azalsa bile ki hiç ihtimal yok, olacak en iyi şey her şeyin fiyatının daha yavaş artması. ama enflasyon artıyor

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.