Şimdi Ara

BFBC2 ile ilgili yorumlar ve birkaç ince detay...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2 haftalık BFBC2 beta deneyimim ile ilgili birkaç şey paylaşmak istedim sizler ile. Bir kaç teknik ayardan da bahsedicem naçizane.

    PC'de BF2'yi 3 sene, PS3'te de Bad Company'yi 4 ay oynamış bir insan olarak söyleyebilirim ki BFBC2 oyun oynadığım süre içerisinde şu ana kadar oynadığım en zevkli oyun olucak gibi geliyor.

    Bu cümleyi kurarken yalnız belirmek istediğim yegane bir şey vardır. Bende senelerce CS ve MW tarzı multi FPS'ler oynadım. Onların yanında dediğim gibi BF2'de oynadım. Grafik ve eğlence bazlı bu tarz oyunlar ile BF serisi karşılaştırılabilir; ama tarz olarak bu oyunlar kesinlikle karşılaştırılmaz. BF serisinin amacı çok daha farklıdır. Atmosfer ve gerçekçi savaş ortamı herşeyden daha önemlidir. Gerçek savaş atmosferi ne Crysis gibi güllük gülüstanlıktır ne de MW serisi gibi 3sn'de bir headshot çekilen bir yerdir. Bu oyunda headshot çekmedende, hatta adam vurmadan da oyunda birinci olabilirsiniz ve bunları yaparken oyunun atmosferi sizi oyunun içine çekip almak için elinden geleni yapar.

    Oyundan zevk alabilmek için yalnız en azından bir miktar kalbur üstü bir sisteme kesinlikle ihtiyacınız var. Eğer düşük sisteminiz varsa kesinlikle RECON oynamaktan başka çok bir şey yapamazsınız. Çünkü oyunda atmosfer yaratmak için kullanılan efektler ve grafikler baya üst seviyede ve yakın savaşa girince çok ciddi FPS düşüklüğü yaşayıp sağ kalmanız olası değildir.

    Oyunun grafikleriyle ilgili çeşitli muhabbetler döndüğü için birkaç yorum yapmak istedim.

    Sistemimde i7 920 ve 5850 var. Windows 7 64bit kullanmaktayım. İşlecime oyunlarda pek ihtiyaç duymadığım için çok abartı overclock yapmayı uygun görmemiştim. Ekran kartıma da BIOS açma olaylarının olduğunu bilmeme rağmen hiç elleşmemiştim. Oyunu ilk açtığımda 1920x1200 çözünürlükte, full detay oynamaya çalıştım. Ama cidden 25-30'lara kadar düşük FPS'ler gördüm.

    Sonra bunda bir sorun var dedim; ama o an oyuna çok aç olduğum için çok önemsemeyim ayarları medium'a alıp devam ettim oynamaya . Son 2-3 gündür internette yaptığım araştırmalar sonucunda bazı çeşitli detaylara ulaştım. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Windows 7'de C:\Users\UserName\Documents\BFBC2Beta klasörü altında bulabileceğiniz settings.ini dosyası oyunun ayarlarını manuel ayarlamaya yarıyor. Bu ayarlar şu şekilde genelde.

    [WindowSettings]
    Width=1920
    Height=1200
    Fullscreen=true
    RefreshRate=60
    VSync=true
    [Sound]
    Quality=high
    VoipEnable=false
    [Graphics]
    Effects=high
    Soldiers=high
    Vehicles=high
    Overgrowth=high
    Undergrowth=high
    StaticObjects=high
    Terrain=high
    Shadows=high
    Bloom=true
    HSAO=false
    MSAA=3
    Water=high
    MainQuality=custom
    Texture=high
    DxVersion=11
    Aniso=8
    Detail=high

    Burda DxVersion kısmı bizim için önemli. Bu normalde oyunda auto oluyor ve oyun içinden bunu değiştirmek mümkün. Şimdi benim ekran kartım DX10 ve DX11 destekliyor. Oyunda bunu DX10 yapınca eğer ekran kartınız destekliyorsa baya bir fark göreceksiniz ve anlayamadığım bir sebepten dolayı oyunu DX10 yapınca çok ciddi bir FPS artışı oldu. Şöyle ki; eskiden high ayarları aktif ettiğim zaman FPS close combatta baya düşerken bu sefer high ayarlarda en düşük 45 FPS alır oldum. AA 2X, AF 4X idi.

    Bu DxVersion ayarını 11 yaptığım zaman, 9 ile 10 arasındaki kadar fark göremedim. Özellikle dikkatlice acaba tesselation kullanılan yer var mıdır diye bakmaya çalıştım. Bildiğiniz gibi tesselation ile performans kaybetmeden yüksek poligonlara çıkılabiliyor. Buna dair köşelerde veya taşlarda veya yuvarlak cisimlerde çok bir fark göremedim. Tek fark ettiğim şey ışıklandırma efektleri son derece gerçek zamanlı idi. Patlayan binaların tüm çıkıntıları binanın içine düşen ışıktan etkileniyordu.

    Daha sonra ekran kartıma UNLOCKED BIOS attım. 1.2V'da 950 Core Clock, 1150 Memory Clock denedim. Oyunda rahat 20 FPS'lik bir artış oldu. AA 4X, AF 8x yaptım. Şu an yukarda gördüğünüz ayarlarda oynuyorum. Sadece HSAO kapalı. HSAO inanilmaz FPS düşürüyor. Bunu şu an için açmak mantıklı değil gibi. Belki oyunun full sürümünde bunla ilgili bir kaç iyileştirme yapılabilir.

    Bu arada oyunun betası ile ilgili şurdan baya güzel bilgiler elde edebilirsiniz : http://www.theoldergamers.com/forum/battlefield-bad-company-2/283165-bc2-graphics-settings-comparison.html . Misal oyunda şu AF'nin çalışmadığından bahsediliyor.

    Son olarak söylemek istediğim, oyunun demosunu PS3'te oynuyorum. Cidden PC'deki grafiklerle PS3'teki grafiklerin karşılaştırılması çok komik. Hele MW2 ile grafiklerin karşılaştırılması daha bi komik. Bunlar tabi benim kendi düşüncelerim. Oyunun grafik olarak tek zayıf yönü karakter animasyonları. Bence zayıf olmuş, bunları daha güzel yapabilirlerdi. Ama oyunun atmosferine çok ciddi birşey katmayacağı için çok uğraşmamışlar iyi de etmişler



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.