Şimdi Ara

Beylikdüzü THH Kararı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 


    İncehesaptan 29.11.2019 da vermiş olduğum “ 2 adet Corsair ML 120 RGB Pro 3’lü paket “ siparişimle ilgili yaşadığım sorun üzerine Beylikdüzü THH’ne şikayette bulunmuştum. Karara bağlanan bu saçmalık hakkında sizlerinde bilgilendirmek istedim. Öncelikle kısaca olayı özetlemek istiyorum. 


     ⁃ 03.12.2019 tarihli fatura kesildi. “ 2 adet Corsair ML 120 RGB Pro 3’lü paket “ için KDV dahil tutar 844.00₺ ödeme yaptım. Aynı dönemde amazon.co.uk'tan da alsam daha uyguna geliyordu. Ben uğraşmamak adına buradan aldım. Hatta ekstre kesilmesini bekledim bir kaç gün,yani fiyat hatası falan değil şu anki fiyatına bakarak yorum yapmayalım. Firmanın ( Corsair ) bir indirimi mevcuttu,muhtemelen 50-100 tl farkla başka yerde de satılıyordu.


    Beylikdüzü THH Kararı.


     

     ⁃ Yaklaşık 10 gün sonra firmayı aradım. Kargoya vermeyi unuttuklarını söyleyip kargoya vericeklerini söylediler. Bir kaç gün sonra aradım. Aras kargoyla gönderdiklerini söylediler. Yine ulaşmayınca foruma yazmamdan ötürü ismini hatırlamadığım bir beyefendi beni aradı. Kargoda ürünün kaybolduğu bir kaç gün daha beklemem gerektiğini,bulunmazsa yenisinin gönderileceğini söyledi. Daha sonra kargonun ürünü kaybettiğini yeni ürünün tarafıma gönderileceğini söylemek üzere beni aradı. ( Bu arada hala ürün satılıyor. ) Aradan bir kaç gün geçti,tekrar arandım. Bu sefer ürünün stoklarında kalmadığını ve 250₺ çek tanımlayacaklarını söylediler. Yine tamam dedim. Ürün o zaman stoklarında görünmüyordu.


     ⁃ Daha sonra baktığımda çek yüklenmediği için ve ürün Türkiye’de bulunmasına rağmen tarafıma temin edilip gönderilmediğinden dolayı firmayı THH’ne şikayet ettim.  Bir ay hiç siteye bakamadım,özel sebeplerden dolayı.


     ⁃ Şubat ayı ortalarında baktığımda çek yüklenmişti hala yüklü ama hiç bir üründe geçmiyor. Daha doğrusu her yerde 100₺ olan ürünü firma 200 den 100 e düşürdüğünü iddia ederek satış yapınca çek geçmiyor. İndirimsiz ürünlerde geçiyormuş ki zaten firmanın normal fiyatları hep fahiş.


     ⁃ Cuma günü karar elime geçti. Ben şükür sonuçlandı diye beklerken dünyanın en saçma kararına imza atmışlar bir de açıkca yazmışlar. “ Aynı ürünün satıcı tarafından farklı bir fiyattan satılmaya başlanmasının,tüketici için hak doğurmayacağı ve herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığı anlaşılmıştır. Bu sebeple talebim reddine karar verilmiştir. “ Yani kısacası artık firmalar size uygun fiyattan ürün satıp,aylarca sizden aldığı parayı işletip sonra stok yok diyip iptal edebilir ve yüksek fiyattan satışa devam edebilir. 


    Beylikdüzü THH Kararı.



     ⁃ Söz konusu heyeti cimer üzerinden şikayet ettim. Burada da paylaşmak istedim. Aramızda ekşi yazarı varsa konu açmasını rica ediyorum. Bu ülkede sustukça tepemize biniyorlar artık yeter. Mahkemeler milletin vicdanından,sermayenin kölesi haline gelmiştir. Mahkemeye ver diyenler olucaktır. Bu karar sonrası ben hiç bir hukuk kurumuna güvenipte dava açamam,üstüne masrafları ödetirler. 800 liralık ürün için 8.000 lik olma riskini göze alamıyorum. 


    Okuduğunuz için teşekkürler. 


    Not : incehesap yetkilileri lütfen beni aramayın. Hoş burada benim yazılarımı görüp bana telefondan nasıl ulaşabiliyorsunuz onu da anlamıyorum ama istihbarat enişteden olmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysakay -- 13 Temmuz 2020; 2:49:22 >







  • Rezillik puanım 10/10
  • Gün geçmiyorki incehesap vatandaşı ince ince dolamasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu verilen karar kesinlikle saçma. Bu konu ile ilgili Tüketici Merkezi Onursal Başkanı sayın Aydın Ağaoğlu beyefendiye de bildirmenizi rica ederim sosyal medya aracılığı ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. konu başlığına firmanın ismini yazınki forum üyeleri görsün.
    bu firmanın ne mal olduğunu
  • kara6655 kullanıcısına yanıt
    Firmalık bir şey neyin ne olduğunu zaten herkes biliyorda THH’ye ne demeki. Cimere şikayet ettim bakalım ne olucak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysakay kullanıcısına yanıt
    Var mı bir gelişme?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: travers

    Var mı bir gelişme?
    Ticaret bakanlığına sevk edilmiş diyor cimer halen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11 den TV aldım geçenlerde. Satıcılar arasında ince hesap ta vardı. Mağaza puanına bakıp almamıştım.

    100tl de daha fazla vermiştim ama iyi yapmışım. :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın YAVUZ SELİM AKAY,
    T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 13.07.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2003216817 sayılı başvurunuz 10.08.2020 tarihinde HAKEM HEYETLERİ KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

    İlgi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından Bakanlığımıza yönlendirilen 13/07/2020 tarihli ve 2003216817 sayılı başvurunuz.

    İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiş olup, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında “tüketici hakem heyetlerinin iş ve işlemleri” yönünden aşağıdaki bilgilerin verilmesinde fayda görülmüştür.
    6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “Karar ve Karara İtiraz” başlıklı 70 nci maddesinde;
    “(1) İl ve ilçe tüketici hakem heyetinin verdiği kararlar tarafları bağlar...
    (3)Taraflar, tüketici hakem heyetinin kararlarına karşı tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine itiraz edebilir. İtiraz, tüketici hakem heyeti kararının icrasını durdurmaz. Ancak talep edilmesi şartıyla hakim, tüketici hakem heyeti kararının icrasını tedbir yoluyla durdurabilir.(...)
    (5) Tüketici hakem heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.” hükmü düzenlenmiştir.
    Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin “Toplantı ve karar yeter sayısı” başlıklı 15 inci maddesi ; “(1) Tüketici hakem heyeti, başkan dahil en az üç üyenin hazır bulunması ile toplanır ve toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar verir.(2) Üyeler çekimser oy kullanamaz. Oyların eşit olması halinde başkanın oy kullandığı tarafın çoğunluğu sağladığı kabul edilir.” hükmüne amirdir.
    Bu nedenle söz konusu hükme istinaden, CİMER başvurunuzda belirtilen Beylikdüzü İlçe Tüketici Hakem Heyetinin 06.07.2020 tarihli red kararına karşı, tebliğ tarihinden itibaren yukarıda yer verilen yasal süre içinde taraflarca tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine itiraz edilebileceği değerlendirilmektedir.
    Diğer taraftan, coronavirüs (COVID-19) salgın hastalığının ülkemizde görülmüş olması sebebiyle, alınan tedbirler neticesinde yargı alanında yaşanabilecek hak kayıplarının önlenmesi amacıyla 26/3/2020 tarihli ve 31080 sayılı Resmi Gazete (Mükerrer)’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7226 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da yapılan düzenlemeyle; dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikâyet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zamanaşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri de dâhil olmak üzere bir hakkın doğumu, kullanımı veya sona ermesine ilişkin tüm süreler, çeşitli usul kanunları ile usul hükmü içeren diğer kanunlarda taraflar bakımından belirlenen süreler ve bu kapsamda hâkim tarafından tayin edilen süreler ile arabuluculuk ve uzlaştırma kurumlarındaki süreler 13/3/2020 (bu tarih dâhil) tarihinden itibaren 30/4/2020 (bu tarih dâhil) tarihine kadar durdurulduğuna dair düzenleme yapıldığı ve aynı konu hakkında, 7226 sayılı yasada belirtilen bahsi geçen süreler, 30/04/2020 tarih 31114 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2580 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 15 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmıştı.
    Dolayısıyla, konunun bahsi geçen yasa hükümleri kapsamında takip edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.
    Bilgilerinizi rica ederiz.



    15 temmuz geyiği aradı gözlerim ama sağolsunlar kendilerini güncelliyorlar şimdi covid yazmışlar. Ben heyeti şikayey ediyorum sistem gidip heyeti araştıracağına ona soruyor. Bomboş bir açıklama. Bu heyet ya işi bilmiyor ya da satılmış kişilerden oluşuyor. Heyeti inceleyeceklerine heyete soruyorlar. Ben malım sanki bilmiyorum mahkemeye vermeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.