Şimdi Ara

Bettalar niye ölüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen yılın sonlarında bir betta aldım ve şu en küçük boy olanlardan bir akvaryumun içine (sanırım 30cm.civarında genişliği olan) koydum.Onun yanında yine akvaryumcudan alınma küçük renksiz taşlar ve bir boy büyüğü renkli taşlar, bir de plastik bir bitki (onu da arkasına saklanabilsin diye düşündüm) var.Suyu 5-6 günde bir en fazla 1/3 oranında dinlendirilmiş musluk suyuyla değiştiriyorum.Seranın betta yemini kullanıyorum.
    Bu ikinci balık ve hep şöyle oluyor, mutlu mesut 1-2 ay gidiyoruz,bir süre sonra başka bir rahatsızlık belirtisi vermeden yem yememeye başlıyorlar,zamanla hareketleri azalıyor,genellikle dipte hareketsiz ama düzgün pozisyonda duruyorlar (ama arada bir ani sıçramalar vb. yapıyorlar) ve böyle birkaç hafta geçtikten sonra ölüyorlar.
    İkincide farklı olarak kumun üstünde beyaz pamuksu bir tabaka oluştu,ama balıklarda görsel hiçbir anormallik yok.
    Akvaryumcunun önerisiyle,prospektüste yazdığı şekilde Mikofish uyguladım ama yine de kurtaramadım.
    Küçük akvaryum çok ucuzdu (10 liranın da altındaydı sanırım),acaba diyorum onda mı birşey var,çin malı falandır,farklı kimyasallarla yapıştırmışlardır.
    Ya da kum/plastik bitkide mi sorun var,bende mi sorun var? Anlayamadım gitti.
    Aynı şartlarda yeni balık alıp bir cana daha kıymak istemiyorum.
    En son dün sinirlendim,"ulan akvaryum,kum vb.hepsini atayım,büyük bir fanus alıp içine koyayım" dedim kendi kendime ama forumda arkadaşların fanusla ilgili yazdıklarını okuyunca derhal vazgeçtim.
    Yanlış olan nedir,bir yardım edin arkadaşlar.







  • Renkli taş ve plastik bitki akvaryuma koymayınız. Silis kum ve canlı bitki koyunuz...

    Benzer durum benimde başıma bir kere gelmişti. Sorun taşların salınım yapması idi. Akvaryumda kullanılan slikon salınım yapıyor olabilir. Bahsettiğiniz akvaryumları genelde çıkma camlardan yapıyorlar.

    Not: Bulabilirseniz plakat betta almanızı tavsiye ederim. CT ve VT' ye göre daha dayanıklılar.

    Saygılar.
  • Taşları ve plastiği derhal atarım sorun değil ama o akvaryumu kullanmak da içime sinmiyor artık.Bana küçük ebatlı (maliyetten ziyade yer problemi nedeniyle) akvaryum için güvenebileceğim bir marka önerebilir misiniz?
  • kaliteli akvaryumu nasıl anlıyabiliriz,nerelerden alabiliriz,mısır çarşısından alsam uygun olurmu acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobita

    Taşları ve plastiği derhal atarım sorun değil ama o akvaryumu kullanmak da içime sinmiyor artık.Bana küçük ebatlı (maliyetten ziyade yer problemi nedeniyle) akvaryum için güvenebileceğim bir marka önerebilir misiniz?



    Bence, güvenilir bir camcı bulun. Sista akvaryum slikonu alıp, kendisine verin ve istediğiniz ebatta yeni kalıptan kesme cam ile akvaryumunuzu yapsın. Akvaryumunuzu 3 gün tuzlu suda bekletin ve yıkayın. Hiç bir sorun olmayacaktır.

    Saygılar.
  • Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.