Şimdi Ara

Beşiktaş'ta oynayabilirlerdi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar milli takımda boy gösteren pek çok yetenekli Türk oyuncu Beşiktaş formasını giyebilirdi…



    Hakan Çalhanoğlu… 2012 yazında Beşiktaş futbol şubesinde fahri olarak göreve başlayan ve bu görevi yalnızca 1.5 ay sürebilen İbrahim Altınsay’ın listesindeki isimlerden sadece biriydi. Altınsay onun için günlerce Almanya’da kalmış, ailesiyle tanışmış, görüşmüş, Hakan’ı Beşiktaş’a getirmek için anlaşmış, o zamanki kulübü Karlsruhe’yle de 1.5 milyon euro bonservis ücreti karşılığında el sıkışmıştı.

    Fakat belli çevreler tarafından o zaman henüz 18 yaşında olan Hakan için, “Bu kadar genç oyuncuya bu kadar para verilir mi?” diye aklı karıştırılan başkan ve futbol şubesinden bir türlü resmi teklif gelmeyince, bir hafta içinde Hamburg 2.5 milyon euro’ya Hakan’ı transfer ediyordu.

    Çok değil, birkaç ay içinde ne kaçırdığının farkına varan Beşiktaş yönetimi Hakan için ara transfer döneminde Hamburg’un kapısını çaldığındaysa 7 milyon euro’luk bir taleple karşılaşıyordu. Bu sezon Hamburg’ta bilhassa attığı olağanüstü frikik golleriyle Avrupa’nın en büyük kulüplerinin transfer listelerine girmeyi de başaran Hakan, önümüzdeki sezon büyük ihtimalle Bayer Leverkusen’in en kilit isimlerinden biri olacak. İşte o Hakan, dün Dublin’de ay-yıldızlı formayı giyiyordu.



    İshak Doğan… Altıntop kardeşleri de yetiştiren Wattenscheid altyapısından çıkıp, ardından bir süre Arminia Bielefeld ikinci takımında da forma giyip, Ankaragücü’ne transfer olan ve kulübün maddi krize girip ligden düştüğü sıkıntılı 2011-2012 sezonunun ikinci yarısında forma şansı bulmaya başlayıp dikkatleri üzerine çeken 1990 doğumlu sol bek… Altınsay’ın 2012 yazında Beşiktaş yönetime alınmasını rapor edip aldıramadığı ve sonunda Karabükspor’un 700 bin euro karşılığında renklerine bağladığı İshak’ı da tıpkı Hakan gibi Beşiktaş yönetimi sonraki transfer dönemlerinde almak istedi. Ama ona biçilen son fiyat da 4 milyon euro’ydu. Ve son gelen haberlere göre 5+3 yabancı kuralından sonra yerli isimlere yönelen Galatasaray’da Mancini’nin Alex Telles’e alternatif olarak alınmasını istediği söyleniyor. Dün o da Dublin’deki maçtaydı.

    Ahmet İlhan Özek… Tıpkı İshak gibi 2011-2012 sezonunda forma giymeye başlayıp futboldan anlayan gözlerin dikkatini çekmeyi başaran başka bir oyuncu. Yine tıpkı İshak’ın kulübü Ankaragücü gibi o sezon küme düşen başka bir takım olan Manisaspor’da oynayan Ahmet İlhan da Altınsay’ın Beşiktaş yönetimini almaya ikna edemediği isimlerden. Ve evet, Hakan ve İshak’ta olduğu gibi onu da daha sonra almak istedi Beşiktaş yönetimi… Fakat 2012 yazında bedavaya alınabilecekken artık onun da fiyatı birkaç milyon eurocuk olmuştu. Dün Dublin’de attığı ilk milli golünden sonra muhtemelen fiyatına birkaç milyoncuk daha eklenmiştir.

    Ve Oğuzhan Özyakup… Dün Dublin’de forma giyen Altınsay’ın listesindeki isimlerden neyse ki sonu mutlu sonla biten tek isim… Beşiktaş’ın geleceğe umutla bakması için elindeki en büyük sebep… 500 bin euro’ya Arsenal’den kopartılan nam-ı diğer “oz büyücüsü”nün namına yakışır bir şekilde geçtiğimiz sezonun ikinci haftasında Erciyes deplasmanında Hugo Almeida’ya yaptığı o büyülü asistin kopyasını çıkarmayı başardığı dün akşamdan sonra muhtemelen onun da fiyatına birkaç milyon eurocuk eklenmiştir.



    Tabii Beşiktaş’ın iki yıl önce bu zamanlar kaçırdığı oyuncular yalnızca bunlardan ibaret değil. Yine İbrahim Altınsay’ın Bucaspor yönetimiyle 1.5 milyon euro’ya el sıkıştığı ve yine aynı çevrelerin, “Bu kadar genç oyuncuya bu kadar para verilmez” diyerek engel olduğu, yöneticilerinse Altınsay’a güvenmek yerine rakip takımların futbol yorumcularından oyuncu için referans istemesi üzerine birkaç gün içinde Fenerbahçe’ye transfer olan Salih Uçan… (Burada birkaç saniye soluklanıp -çay içenler varsa çaylarını da yudumlayabilirler- evrenin bir yerlerinde orta sahasında Oğuzhan Özyakup-Salih Uçan-Hakan Çalhanoğlu üçlüsünün oynadığı paralel bir Beşiktaş olduğunu düşünebiliriz)

    Ya da şu sıralarda ülkesine Brezilya’da kupa kaldırtmaya hazırlanan ve birkaç ay içinde de Manchester United’ı geri döndürtmeye çalışacak olan van Gaal’le teknik direktörlük için prensipte anlaşan Altınsay’ın, kasa boş olduğu için Hollandalı teknik adamdan rica ettiği “ucuz transfer listesi”nde adı ilk sıralarda yazan ve Ajax’tan bonservisini aldığı için Beşiktaş’a imza atmaya hazır olan Nicolas Lodeiro… (Evet evet, birkaç ay önce yönetimin borsaya bildirip alamadığı Lodeiro)

    Tabii tüm bunları yazarken insan düşünmeden de edemiyor. Bir hafta önce gazetelere, televizyonlara, “Keşke Fernandes’i satsaydım” diyerek bir pişmanlığını dile getiren Fikret Orman, dün akşam Hakan’ı, İshak’ı ve Ahmet İlhan’ı izlerken de pişman olup, içinden “Keşke İbrahim Ağbi’yi dinleseydim” demiş midir?

    Peki Altınsay için “komisyon alıyor” iddialarını ortaya atanlar şimdi ne yapıyorlardır acaba? Razvan Rat’ın yerine 1.1 milyon euro bonservis ödenip getirilen ve aylardır kadro dışı olan Gökhan Süzen’in ya da yine 1.1 milyon euro’ya kiralanıp Instagram’da çok güzel performanslar gösterip ülkemizden ayrılan Dentinho’nun ya da teknik kadro istememesine rağmen 1.5 milyon euro’ya ne diye transfer edildiği hâlen belli olamayıp takım kaptanıyla kavga ettiği için 8 aydır kadro dışı olan Sezer’in ya da sezon başı ameliyat olmasına rağmen transfer edilip devre arasında Karabükspor’a kiralanan ve Beşiktaş’a attığı gol sonrasında kendisiyle birlikte akrabalarının da saha içinde takla attığı Eneramo’nun ya da Dany’nin -onun pek yoruma ihtiyacı yok gibi sanki- attıkları imzalar hâlâ sıcak. Fazla uzaklaşmış olamazlar.

    Yazı @ Onur Özgen

    Kaynak : FourFourTwo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Altinsay'i severim de Hakan Calhanoglu'nu getirecekti falan gibi sozler palavradan ibaret. Hakan'in o zaman da Besiktas'a gelme sansi yoktu, simdi de yok. Oguzhan'a gelince; defalarca milli takimda oynamis ve Arsenal tarafindan, Hollanda'dan transfer edilmis bir futbolcuyu sanki kimse tanimiyormus gibi Altinsay buldu demek de sacmaliktir.

    Simdi biraz da Altinsay'in diger transferlerini konusalim; ornegin Berat. Nerede simdi? Berat gibi bir kac transfer daha yapti kendisi. Simdi adini bile hatirlamiyoruz.
  • Kulübün bu adamın vizyonuna ayak uyduracak seviyede olmaması ne kadar kötü. Diğer yöneticiler her geçen gün kulübe daha fazla zarar verirken sen genç yetenek avına çıkıp, geleceğin takımını inşa etmeye kalkarsan, tabi ki kuyunu kazarlar, hazımsızlık çıkar ortaya. Şimdi aynısını Önder Özen'e yapmak isteyenler var, bari bu adama sahip çıkalım.
  • Fikret orman istifa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atletico'daki Miranda ve Diego Costa der kaçarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke'lerle ömür geçmez beyler. Önümüze bakmamız lazım.
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    Aynen en yakın örnek bu iki adamdır. Zamanında azıcık paranın ucunu gösterebilseydik Quaresmalara para dökmek yerine, şimdi bu iki oyuncu bizde oynuyor olacaktı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barbarosss B kullanıcısına yanıt
    Mehmet Akgün'ü unutmamak lazım. Onu da Altınsay getirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ctcanbol

    Aynen en yakın örnek bu iki adamdır. Zamanında azıcık paranın ucunu gösterebilseydik Quaresmalara para dökmek yerine, şimdi bu iki oyuncu bizde oynuyor olacaktı.

    Costa , Quaresma'ların olduğu sene alınacaktı ama Beşiktaş Bebe'yi tercih etmişti yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hatake Kakashi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ctcanbol

    Aynen en yakın örnek bu iki adamdır. Zamanında azıcık paranın ucunu gösterebilseydik Quaresmalara para dökmek yerine, şimdi bu iki oyuncu bizde oynuyor olacaktı.

    Costa , Quaresma'ların olduğu sene alınacaktı ama Beşiktaş Bebe'yi tercih etmişti yanlış hatırlamıyorsam.

    tam alıcaktık sakatlandı transfer döneminde vazgeçtiler sonra
  • Altınsay Beşiktaş'a geri kazandırılmalıdır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.