Şimdi Ara

Benzin LPG ayni mi oldu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • n a v y_35 N kullanıcısına yanıt
    Benzin bitice anladım zaten teklemeyw başladı araç gaza geçtim anında sonra istasyona gittim zaten 😞

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yahu amma uzadı bu konu bakın arkadaşlar bende LPG'li araç kullanicisiyim en son depoda benzini fulledim onu kullaniyorum kış aylarında LPG zamlı olur döviz de arttı fiyatlar geri düşecek demiyorum fark LPG lehine olacak diyorum örneğin Mayıs ayında benzin 15 lira LPG 8 lira gibi o güne çıkarsak editleriz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce LPG'nin ucuz olmasının nedeni devletin daha az vergi uygulamasıydı. Fiyatlar çok artınca Benzin ve LPG'de devlet vergileri kaldırdı. LPG'nin tekrar ucuz olması için devletin tekrar benzinde vergiyi arttırıp LPG'ye az vergi uygulaması gerekir ki şu ortamda mümkün değil gibi duruyor.

    Bence artık devletin LPG'ye vergi avantajı sunmasına gerek yok. Zaten bir mantığıda yok.

  • coskunserce kullanıcısına yanıt

    Bu ülkede ekmek makarna nasıl "ulaşılabilir" olmak zorundaysa lpg de böyle siyasetin hükümetin yolu buralardan geçiyor Mayıs ayı gelsin bakarız aradaki farka 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Hocam litre bazında araca göre değişeceği için bir şey diyemiyorum. 5 tane farklı marka model motor tipinde lpgli araçlarım oldu. Genel olarak düzgün bir ayarla yol bilgisayarı verisinden net %20 fazla tüketiyordum. Bu değer %30 a kadar yükselebiliyor. Ancak %20 den aşağısını hiç göremedim.


    Ayarları kısar aracı fakirde bırakırsanız %10 a dahi düşebilir ancak motor sağlığı için zararlı olacaktır.


    Tekrar belirteyim bu yakıt fiyatları şehrin en ucuzlarından. Bu şartlarda bile lpgde binmeye değecek bir fark oluşmuyor. LPG’nin getirdiği ekstra ağırlık, subaplara verdiği zarar, ateşleme sisteminin ömründen çalması, çıkardığı ek maliyetler. Bu fiyatlarla gerçekten astarı yüzünden pahalıya geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinde kullanan arkadaşlar,son iki günde yapılan zamlarla bezin ile LPG arasında ki fark yine 60 kuruş daha açıldı, bunu göz önünde buluduralim derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacimsel olarak LPG'de araçlar yaklaşık %30 kadar daha fazla yakar. Yani aynı yolda 10 litre benzin yada 13 litre LPG yakarsınız. Fiyat olarak da benzinden %30'dan daha ucuz olduğu sürece LPG hesaplı olur. %30 daha ucuz ise litre fiyatı LPG'nin, maliyet aynı olur benzin ile. LPG benzinden %30'dan daha ucuz değil ise, LPG daha fazla yakar.

    Sadece bu son zam değil, bir süredir LPG ile benzinli aracın yakıt maliyeti eşit ya da LPG'nin maliyeti daha fazla zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.