Şimdi Ara

Bentley gibi pahalı bir araca sakın çarpmayın! Yoksa...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
4.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Böyle birşeyi ben daha yeni duydum. İnternette araştırınca böyle bir haber buldum. Belki bilenler vardır ancak bilmeyenler için durum şu; Olay 2016 yılında yaşanıyor.

    ‐------------------------------------------

    Hafta içinde bir beton mikseri Erdal Aksoy’un Bentley marka otomobilinin de bulunduğu 7 aracı ezdi. Diğer araçlar sorun değil ama Bentley’in 312 bini sigorta tarafından karşılanıyor

    Hafta içinde Maslak'ta bir beton mikseri 7 aracı ezdi. Neyse ki can kaybı olmadı ama bu olay sigorta açısından ciddi bir sıkıntıyı da ortaya çıkardı. 7 araçtan 6'sında eğer beton mikserinin trafik ve kasko sigortası varsa sorun yaşanmayacak. Sigorta şirketleri araçların hasarını karşılayacak. Ancak bir araç var ki aynı zamanda basının da ilgisini çekti. İşadamı Erdal Aksoy'un Bentley'i kazada ağır hasar aldı. Sigortacılar Bentley'in büyük ihtimalle pert olduğunu yani sigortanın aracı tamir ettirmeyeceğini yeni araç satın alması için Aksoy'a para ödemek zorunda kalacağını söylüyor. İşte sorun da burada ortaya çıkıyor. Çünkü aracın yaklaşık değeri 884 bin lira civarında. Sigorta şirketleri ise trafik sigortası ve kasko dahil en fazla 312 bin lira ödeme yapacak. Geriye kalan 572 bin lira ise mikserin sahibi şirketten istenecek. Şirket ise eğer iyi niyetli değilse büyük ihtimalle dönüp parayı şoförden tahsil etmek isteyecek.

    SİGORTALAR 312 BİN LİRAYI KARŞILIYOR
    Olayı adım adım anlatalım. Eğer araç perte çıkarsa Bentley'in kaskosunu yapan şirket Aksoy'a aracın değerini yani yaklaşık 884 bin lirayı ödeyecek. Bu para ile Aksoy yeni bir araç satın alacak. Hasarlı araç ise sigorta şirketinin olacak. Bu araçları da şirketler yaptırıp sonradan satıyorlar ancak o ayrı bir yazı konusu. Ardından Bentley'in kasko sigorta şirketi bu tutarı mikserin trafik sigortasına rücu edecek.
    Trafik sigortası bu olayda araç başına 62 bin lirayı karşılayacak. Üstünü beton mikserinin kaskosu varsa oradaki ihtiyari mali mesuliyet sigortası nedeniyle kasko şirketine rücu edecek. İhtiyari mali mesuliyet sigortası kasko sigortasında genelde (bu olayda şirket farklı bir mali mesuliyet sigortası almış olabilir) 250 bin lirayı geçmediği için 250 bin lira da mikserin kaskosundan tazmin edilecek.
    Toplam 312 bin (62+250) lirayı tahsil eden Bentley'in kasko sigortası şirketi geri kalan tutarı ise büyük bir ihtimalle beton mikserinin kayıtlı olduğu şirketten isteyecek. Şirket geri kalan 572 bin lirayı cebinden karşılayacak. Olayın en acı yanı ise şirket isterse dönüp bu parayı şoförden isteme hakkına sahip.

    BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
    - Kasko sigortası nedir?
    Kasko, otomobil sigortalarından bir tanesidir ve amacı, sigorta ettirene ait aracın uğrayacağı zararların karşılanmasını sağlamaktır. Herhangi bir motorlu kara taşıtının sigortalının iradesi dışında hasara uğraması, yanması, çalınması vb durumlarda, sigortalıya tazminat ödenmesini sağlamak için yapılır. Kasko karşı araçtaki hasarı değil, sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alır. Araç kasko sigortasının amacı, sigorta ettirene ait motorlu aracın uğrayacağı zararları tazmin etmektir.

    - İhtiyari mali mesuliyet nedir?
    Yaşanan hasarın trafik sigortası limitlerini aşması halinde kasko poliçeniz ihtiyari mali sorumluluk teminatı ile genişletildiyse devreye girer ve ödeme yapar. Poliçeniz bu teminatı içermiyor ise geri kalan zararın karşılanması için araç sahibinin sorumluluğu artacaktır. Kasko poliçesine eklenen, belli limitleri olan ihtiyari mali sorumluluk sigortası zorunlu trafik sigortasını aşan haller yaşadığınızda devreye gireceğinden risklerinizi arttırır. İhtiyari mali mesuliyet teminatında genel uygulama, maddi ve fiziksel zararların karşılanması yönündedir.

    LÜKS ARAÇLARA EK TEMİNAT DA VERİLMİYOR
    Sigorta şirketleri araç sahiplerini mağdur etmemek için piyasa değeri ile kasko değeri arasında bir fark olduğunda bu farkı ödeme gibi ek taminet de veriyorlar. Ancak şirketler piyasa fiyatı ile kasko fiyatı arasındaki fark yüksek olabileceği için Bentley, Meserati Jaguar gibi araçları bu ek teminat dışında tutuyor.

    Kaynak: Habertürk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Daha önce forumda defalarca bahsettik, trafik sigortasının ödeyeceği rakam bellidir, bu rakam günümüzde çok yetersiz ve komik düzeyde. O yüzden kasko yaptırırken İMM sınırını 500bin TL ve üzeri olarak belirletin sigortacınıza. Kaskonuz yoksa ayrı olarak sadece İMM güvencesi içeren poliçe kestirebilirsiniz.

    Ben trafik sigortası ile beraber yanında +300.000TL'lik İMM poliçesi kestirdim 160TL para verdim. Trafik sigortasıyla beraber toplamda 340.000TL'ye yakın hasarı sigortam ödeyebiliyor cebimden 1 kuruş çıkmadan.
    2 sene önce Antalya' da benzer bir durum başıma gelmek üzereydi. Broadway ile Rolls Royce Phantom' a neredeyse arkadan çarpıyordum aniden şerit değiştiren halk otobüsü yüzünden. Durana kadar ömrümden birkaç seneyi bıraktım orada. O günden sonra sigarayı azalttım birkaç seneyi kapatmam lazım :)
  • Daha önce forumda defalarca bahsettik, trafik sigortasının ödeyeceği rakam bellidir, bu rakam günümüzde çok yetersiz ve komik düzeyde. O yüzden kasko yaptırırken İMM sınırını 500bin TL ve üzeri olarak belirletin sigortacınıza. Kaskonuz yoksa ayrı olarak sadece İMM güvencesi içeren poliçe kestirebilirsiniz.

    Ben trafik sigortası ile beraber yanında +300.000TL'lik İMM poliçesi kestirdim 160TL para verdim. Trafik sigortasıyla beraber toplamda 340.000TL'ye yakın hasarı sigortam ödeyebiliyor cebimden 1 kuruş çıkmadan.
  • Hocam ferrariye carpinca arabani birak kac diye bosuna mi diyorlar ? Makarami sandiniz onu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oh paraya bak. Suriye'ye kaçarım yine ödemem o parayı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumda kalmamak icin IMM tutarini 1.000.000 tl yaptirdim.Policeye en fazla 200 tl artisi olmustur.Gecenlerde bir videoda 40.yil f30 un sag on farinin 55 bin tl ogrenmistim.Gerisini siz dusunun...
  • Kasko yaptırırken muafiyetsiz olsun istiyoruz. Ama çoğumuz değeri 100 bin tl üstünden yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta sınırları komik düzeyde bu yılki sigorta poliçem 34 bin tl ye kadar karşılıyor. Her gün yollarda gördüğümüz premium segment otomobillerin far tampon gibi olası bölgelerin tutarı zaten bu parayı geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @geleceginmühendisi Hocam 36.000 olması lazım zorunlu sigortada güvence sabit



    Düzgün bir kasko yaptırmıyorsanız riskleri göze alıyorsunuz. Çarpacağımız aracı seçebilsek ne ala premium veya çok üst düzey olmayan araçlar dahi 36.000tl yi geçebilir. 3008 e arkadan vursan rahat geçer. Bizde mitsubishi var parçada fiyatları inceledim baya uçuyor plastik tampon 1800-1900 (cıkma 1100) , far 900-1000tl (çıkma 600-700) Eclipse Cross denk gelse gene geçer yeni kasa Golf vs vursanda geçer. Kasko şart limitleride yüksek olmalı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hocam Tofaş’a sigorta yapmaya çekiniyorlar kasko mu yaparlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarpacak aracım dahi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tip araçların kullanılmasını aslen sakıncalı zaten ayağımızu yerden kessin mantığı var ama can güvenliği yok , tofaş serisi başlı başına sıkıntı bir kısmıda sigortasız geziyor tam bela...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasadaki birkaç firmada sınırsız imm seçeneği bulunuyor, aklınızda bulunsun prim fiyatını çok yukseltmiyorsa acentelerinizden kaskonuz için "sınırsız imm" klozunu da eklettirin. Genelde acenteler bunu 100-150 bin civarı olarak eklerler, sana iyi fiyat aldım abi demek için.

    Fiyata bakın butcenizi çok sarsmiyorsa ki sonuçta hepimiz taksitle alıyoruz kaskolari, sınırsız ya da 500 bin üstü yaptırın. Kaskodaki en önemli kloz budur çünkü. İkame aracmis, yolda kalınca otel destegiymis bunlar bi şekilde çözülür ama olsa da olur olmasa da olur. Ancak imm gerçekten çok önemli, 3-5 lira ucuz olsun diye dimyata prince giderken evdeki bulgurdan olmayın.

    Hayat bu olmaz demeyin, siz dikkat edersiniz dikkatsiz lüks aracı olan baska biri yüzünden kazaya karisirsiniz. Trafik kararında da sizi kusurlu bulursa ki örnekleri çok, ondan sonra uğraş dur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ancak şu apaçi tayfayı saymazsak kullanıcıların araca ayırabildiğim bütçe buna müsaade ediyor zaten o fiyat skalasında Tofaş olmuş escort olmuş broadway olmuş pek değişen bir şey olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    O kadar tutmaz 500TL çok abartı bir rakam, 100-200 lira farkla 1 Milyon TL civarı İMM güvencesi eklenebilir poliçeye.
  • Şaka maka az kalsın geçen gün Levent'te bir Ferrayi'ye sürtüyordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 28 Haziran 2019; 11:39:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene 400 bindi, bu sene 500 bin. Kesinlikle atlamamak lazım. Sınırsız bile olabilir.
    Bir de kasko yapılırken yetkili servis ve orijinal parça ile tamir yapılması için madde konuyor, çarptığınız araçtaki 10 liralık hasar yetkili serviste 4-5 katına çıkabiliyor.
  • Sınırsız İMM yaptırma imkanınız varsa es geçmeyin arkadaşlar, 100-200 TL. için yüzbinlerce TL. ödemek zorunda kalabilirsiniz.
  • Oha komedi gibi rakam Türkiye şartlarında ( araçların bu kadar pahalı olduğu ülkede )

    Almanya da normal bir sigorta şirketi 10.000.000€ Ödüyor.

    Ekleme : En Faz’la 100 milyon Euro ve kişi araç başına 15 milyonmuş ( ahım şahım sigorta şirketi değil)


    Bentley gibi pahalı bir araca sakın çarpmayın! Yoksa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzerstörbar -- 28 Haziran 2019; 14:59:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogzdrk

    Bu durumda kalmamak icin IMM tutarini 1.000.000 tl yaptirdim.Policeye en fazla 200 tl artisi olmustur.Gecenlerde bir videoda 40.yil f30 un sag on farinin 55 bin tl ogrenmistim.Gerisini siz dusunun...
    En güzelini yapmışsınız artık arabaların değeri yüksek B sınıfı arabalar bile 100 bin civarında. Far olayında 55 bini iyi sallamışlar, pahalı ama o kadar da değil fiyatı 2000€ civarında.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.