Şimdi Ara

BenQ Zowie XL2731 27' 144Hz 1ms - 1999 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.600
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abimiz çok sinirlenmiş. çok sinirlenmesine gerek yok. Adamlar yorulmamış işlemci felan satıyorlar. Cahil çok. Eğlen geç işte bu krolarla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AOC 27G2U/BK 27" 144Hz 1Ms IPS kullanıyorum. 5 ay önce fiyatı 1880TL idi. SRGB moduna alınca tatından yenmiyor ki alttaki görüntü renk-sıcak modunda. Gayet memnunum.

    Metro Exodus
    BenQ Zowie XL2731 27" 144Hz 1ms - 1999 TL

    Rage 2
    BenQ Zowie XL2731 27" 144Hz 1ms - 1999 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 5 Haziran 2020; 12:2:11 >
  • 144 hz 27 inch onerileriniz nedie

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Faustus

    AOC 27G2U/BK 27" 144Hz 1Ms IPS kullanıyorum. 5 ay önce fiyatı 1880TL idi. SRGB moduna alınca tatından yenmiyor ki alttaki görüntü renk-sıcak modunda. Gayet memnunum.

    Metro Exodus


    Rage 2
    print screen almış gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Faustus

    AOC 27G2U/BK 27" 144Hz 1Ms IPS kullanıyorum. 5 ay önce fiyatı 1880TL idi. SRGB moduna alınca tatından yenmiyor ki alttaki görüntü renk-sıcak modunda. Gayet memnunum.

    Metro Exodus


    Rage 2
    telefonla mı çekildi bunlar? ya aslında oyunda sorun yok gibi karanlık oyunlarda ve filmler görüntü yeterince karanlık mı ve tonları geçişleri görmekte sorun yaşıyor musunuz ? karanlıkta saklanmış bişey görmek nasıl bu monitorde ?benim eski ips de çok zordu? bide gündüz vakti panel yansıması nasıl bu da önemli
  • ya gençler rica ediyorum uyandırmayın alıkları. 250nit 6 bit yksek msli ghostingli ıps monitörümü başka nasıl iyi fiyattan iteleyip tn panele dönebilirdim ki bunlar ıpsle tn arasında mutlak bir hiyerarşi olduğunu sanmasalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allmightymihawk

    Allahını seven üzerime toprak atsın ya. "Yıl olmuş 2020 TN panel konuşuluyor" diyen var.

    Paşam sen o zaman average response time'ı 5ms olan, sadece windows'ta mayın tarlası oynarken ve gezegenler hizaya girdiğinde 1ms görebildiği için orada "1ms" yazılan IPS panelli monitörlerle keklenmeye devam.

    Tüm panel tipleri, IPS, VA ve TN düşük hz ve yüksek ms ile üretilir. Panel üretiminden sonra panelin hz ve tepki süresini artırmak için overclock benzeri bir işlem yapılır ve monitörünüz 120+hz ve 10ms- değerlerine ulaştırılır. Uzun vadede sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde bu değerleri en iyi veren panel tipi TN paneldir.

    Ayrıca Zowie gibi kaliteli TN panel kullanan bir firmanın TN panel monitörünün renk performansı 1.500 liraya ölücülük yaparak aldığınız IPS panelin renk performansından daha iyidir.

    1.500TL IPS panel şahane diye salıyorsunuz ortaya, 250cdm kandela parlaklık var, 6bit renk derinliği var, allahın unuttuğu srgb ya da ntsc'yi falan anca %80 kapsıyor. iki pikselin arasına kafam sığar.

    Şu TN diye laf ettiğiniz 2.000TL'ye satılır mı diye laf ettiğiniz monitör 8Bit, 320cdm2 %98sRGB destekliyor. Ki yine 400cdm2, DCI-P3 %90, 10bit renk derinliği olan TN paneller var ortalıkta.

    IPS ve TN panelde kaliteden bağımsız olarak göreceğiniz tek stabil fark izleme açısıdır. TN ne kadar kaliteli olursa olsun, eğildiğinizde ya da çapraz baktığınızda hafif kararma yapar görüntüde. IPS'de bu olmaz. Çünkü bu likit kristallerin sıralanma açısı ile alakalı. Zaten TN VA IPS adını veren de bu kristallerin dizilim tekniğinin adı.

    Fikriniz yok zikriniz var resmen ya.

    Ayrıca şu monitörü alacak olan adam CS:GO, PUBG falan oynayacak. Adama kakalayacaksınız IPS diye daha kaliteli diye daha ucuz diye AOC falan. Kör olacak, rakibini 10 saniye sonra görecek, ölecek durmadan sonra TTNET'e ve CS:GO'nun hitbox'ına sayacak "vuruyorum vuruyorum niye ölmüyo" diye.
    Çok güzel özetlemişsin. millet birşey tutturmuş en iyisi şudur en iyisi budur diye. 2 3 kişi inceleme yapıyor yaptıkları incelemelerdede sadece ürünün dış görünüşümden, izleme açısından felan bahsediyorlar, bu videoları izleyip bizim insanımız fikir sahibiyiz diye dolaşıyor

    Büyük çoğunlukla fps oyunu oynayacak arkadaşlar gözü kapalı alsınlar bu tarz kaliteli TN panelleri.
  • Teşekkürler bir adet aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Öncelikle monitör'e yaklaşık 1 metre mesafeden bakıyorum.

    Telefonla mı çekildi bunlar?
    -Hayır tel ile çekilmedi. Metro Exodus kendi yakalama modunda alındı görüntü. Rage 2 ise W10 Game Bar ile alındı.

    Karanlık oyunlarda ve filmler görüntü yeterince karanlık mı ve tonları geçişleri görmekte sorun yaşıyor musunuz ?
    -Hayır yaşamıyorum. Bu biraz filmin'de kalitesi yada kodlanmasına da bağlı. Ton geçişleri rahatsızlık yaratmıyor.

    Karanlıkta saklanmış bişey görmek nasıl bu monitorde ?
    -Oyun için ise "Shadow Control" ayarı var.

    Gündüz vakti panel yansıması nasıl?
    -Buna nasıl cevap verebilirim bilmiyorum. Bir şeylere bakarken yansıma olmuyor gündüz vakti. Fakat siyah ortam geldiği zaman 100x blur gibi düşün belli belirsiz. Rahatsız etmiyor.

    İşin aslı benim yazmamla yada anlatmamla olacak iş değil hocam. Gidip inceleyin size tavsiyem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 6 Haziran 2020; 13:33:15 >
  • Dr.Faustus kullanıcısına yanıt
    Ellerinize sağlık emek vermiş yazmışsınız benim için yeterli, sadece çift poziayon kullanımdan ötürü 90derece sağa sola dönen ayağından dolayı vg279q indirimi bekliyorum ya da asıl ihtimal 27g2u

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek. İyi forumlar, günler.
  • Dr.Faustus kullanıcısına yanıt
    Monitördeki görüntüyü kamera ile çekmeniz yerekiyor aklınızda olsun. Hem araştırırken hem paylaşırken. Şuan sizin paylaştığınız ekran görüntüsünün hiçbir etkisi yok. Teşekkürler yinede düşünüp paylaşmışsınız.

    Not: monitörün ekranında çatlak varsa bunu harici kamera ile aktarabildiğiniz gibi verdiği görüntüyüde harici kamerayla aktarabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz bu şekilde bir anlamı yok. Dışarıdan tel ile göstermek gerek aklıma gelmedi yada ben yanlış anladım olayı. Uyarı için teşekkürler.
  • Dr.Faustus kullanıcısına yanıt
    Rica ederim araştırırken de buna dikkat edin bazen görüyorum inceleme yapıyorum diye video atıyorlar videoların içine ekran görüntüsü koymuşlar böyle diye :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TN çöptür...

    O paralara artık renk olsun, referesh rate olsun, input lag olsun iyi ips seçenekler var.

    TN alınmaz artık bu saatten sonra o paralara. Kaç kişi milisaniye kasacak kadar TN denen çamurla gözünü kör etmek ister bilemiyorum.

    Yukarıda arkadaş en basitinden AOC G2U demiş ki o bile bundan bin kat iyidir.
  • Türkiyede yaşıyor, oyun oynadıklarınız yabancı ve onlara LAN ile bağlanmıyorsanız TN panel CSGO için anlamsız geliyor bana. Sebebiyse ping.
    Donanımı bir şekilde eşitlediniz diyelim. Sen oynuyorsun 50 pingle adam oynuyor 20. Kafadan 30ms geriye düştün zaten.
    Hal böyle olunca monitör 1ms olsa ne 5ms olsa ne ? Hatta belki bu sayı 2 ile çarpılıyordur ve arada bilmediğim başka gecikmeler de vardır teknik bilgimin yetmediği.
    Aralık 10 olsa ve bunu tartışsak eyvallah da aralık 100 iken 3ü 5i tartışmak abes geliyor.

    TN mi IPS mi diye forumlarda birbirinizi yiyeceğinize steami yiyin arkadaşlar server açsınlar. Şuan o yurtdışındaki rakipleriniz bu monitörlerle oynarken biz tüplü monitörle oynuyor gibiyiz.
  • TN çöp diyenler kafayı yemiş. Uzun süreler oyun oynuyorsanız TN göz yormaz, tepki süresi daha hızlıdır, ghosting vs. vs. uğraşmazsınız. Buradaki modelin tek eksisi kenar çerçeveleri çok kalın bu yüzden ara sıra tüplü monitör hissiyatı veriyor bana.

    BenQ Zowie XL2731 27" 144Hz 1ms - 1999 TL

    Soldaki benq xl2731, sağdaki msi g271 ips panel 144hz. TN panel fps oyunlarında çok daha fazla keyif veriyor.
  • TN çöp değildir diyenin beyni tatile çıkmştır.

    TN olunca otomatik olarak daha hızlıdır, ghosting yoktur falan filan diyenin dünyadan haberi yoktur.
  • 27 inch 1080p durumundan ötürü pixel oranı konusunda sıkıntı oluyor mu yakından baktığınızda veya metin okuduğunuzda? Film izleme ve günlük kullanıma uygun mu sizce monitor? Oyun olarak lol ve film/dizi izleme, günlük işler için ideal mi karar veremiyorum herkes çok laf söyledi 1080p 27'' konusunda haksız da sayılmazlar aslında, ips'teki siyahların siyah olmaması ve ips glow durumu zaten canımı sıkıyor indirimin de son günü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikigai

    27 inch 1080p durumundan ötürü pixel oranı konusunda sıkıntı oluyor mu yakından baktığınızda veya metin okuduğunuzda? Film izleme ve günlük kullanıma uygun mu sizce monitor? Oyun olarak lol ve film/dizi izleme, günlük işler için ideal mi karar veremiyorum herkes çok laf söyledi 1080p 27'' konusunda haksız da sayılmazlar aslında, ips'teki siyahların siyah olmaması ve ips glow durumu zaten canımı sıkıyor indirimin de son günü.
    Günlük kullanım için alınmaz bu monitör. 27 inch 1080p'de pixel sayıldığı falan yok. Fakat bu monitör TN panel olduğu için 24 inch monitörlere göre dezavantajı var. Baktığınız alan arttığı için bazı yerlerin görüş açısı kayboluyor, bu yüzden soluk görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.