Şimdi Ara

Benim Olmayan Trafik Ceza Puanı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...

    www.turkiye.gov.tr adresinden "Bana Özel" sayfasını tıkladığımızda bizim şahsi bilgilerimiz gelir. Buradaki bilgilerden biride, ehliyet ceza puanıdır. Ara ara ben buradaki bilgileri kontrol ederim.

    Geçenlerde yine kontrol edeyim dedim. Baktığımda da ehliyet ceza puanıma, 10 puan işlendiğini gördüm. Ceza maddesi: 51/2-A. Bu madde hız sınırını % 30 dan az aşma olarak tanımlanmış. Ama ceza puanının yansıtıldığı plakanın benimle uzaktan yakından alakası yok ama bulunduğum ille, aynı il plakası. Ceza makbuzunun seri numarasıda var.

    Yani kısacası, birisi radara girmiş, yakalanmış ve plakasına ceza yazılmış. Ama yazılan cezanın puanı, makbuza yazılan ehliyet numarası (tahminen) benim ehliyetimin numarası yazıldığından benden düşmüş.

    İnce bir ayrıntı daha var:

    Yukarıda anlattığım durumun aynısı, geçen sene de tekrarlanmıştı. O zaman mahkemeye başvurmayı düşünmüştüm ama cezanın bana yansıdığı tarihten itibaren 1 yıl sürenin dolmasına yakın bir süre olduğundan vazgeçmiştim.


    Bir tane polis arkadaşım var. Ona durumu anlattım. Oda ceza yazılan şahsın puanı dolu olduğundan trafik polisi ceza makbuzundaki ehliyetin numarasını değiştirmiştir. O da şansa sana denk gelmiştir. dedi. Öyleyse eğer, saçmalık değilmidir bu???

    Şimdi olayı bir değerlendiriyorum:

    Ya benim ehliyetimin sahtesinden (yani aynı numaralı) bir tane daha var ve o ceza yiyor ama polisler, trafik polisi olduğundan durumun farkına varamıyor.

    Ya da ceza yazılıyor. Ceza yazılan kişi, puanın ceza puanı limitini doldurmasını istemediğinden emniyet ya da ceza kesen polisi "bir şekilde görüp" makbuzdaki ehliyet numarasını değiştiriyor.

    Aklıma başkada bir şey gelmiyor.

    Bu arada, "eee, ne olmuş, yanlışta yansıtılsa 1 sene sonra nasıl olsa ceza puanları siliniyor" diyeceksiniz. Olabilir ama ben yanlışta olsa, bir şey olmayacak da olsa, başka birinin ceza puanının bana yansımasını istemiyorum. Hem siz istermisiniz???







  • Up...
  • Burası TÜRKİYE her an her şey olabilir ama yanlış bir durum,unutmayalımki türkiye deyiz hala
  • Aslında forumda trafik polisi varsa, bu durumun nasıl düzeltilebileceğine dair bir açıklama yapsa iyi olur diye düşünüyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.