Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 15 Aralık 2022; 19:55:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bı psikoloğa gitseniz iyi olabilir 30-35 yaş yaşından sonra artık yaşlanmaya başlayacaksınız hayatınızın prime dönemindesiniz bazı şeyler geri de kaldı önünüze bakıp insanlarla sosyalleşip mutlu olmaya bakın tabi okuduğunuz bölüm de kendinizi geliştirmeye de bakın tekrardan sınava girip deneyebilirsiniz kazanırsanız ne mutlu ama lise biteli uzun zaman olmuş çok disiplinli bir şekil de çalışmanız lazım veya bulunduğunuz konum da mutlu olmaya insanlarla iyi ilişkiler kurmaya çalışacaksınız gezin dolaşın ne bileyim spor yapın iyi gelir fitness size iyi gelen işleri yapın zaman geçiyor ve şu an hayatınızın en enerjik dönemindesiniz 30-40-50 yaşına geldiğiniz de bu yaşlarız da keşke bir şeyler yapsaydım daha mutlu olsaydım demeniz muhtemel hiç birimiz aşırı mutlu değiliz. Benim 2. Mezun senem arklarımın hepsi gitti koca şehir de tek başımayım ama depresif bir şekil de takılırsam bu süreç daha da zorlaşır siz de üzülmeyi bırakıp olduğunuz anı yaşamaya bakın başka çareniz/çarem yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • IIRunneRII kullanıcısına yanıt

    Bir şeyler yapmayı deniyorum. Spora gidiyorum ama etkisi çok sürmüyor yine o aynı depresif moda giriyorum dostum. Bu iş sporla olacak bir şey değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nereyi istiyordunuz nerdesiniz memnun olmama sebepleriniz neler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Hocam 50 yaşına geldiğiniz de enerjiniz bittiğinde keşke dememek için bir şeyler yapın eğer yks ye girme hayaliniz varsa yarın başlayın düşünmeyin konular biter. Eğer yks den ilerlemeyecekseniz kendinize bir hedef koyup ona ulaşmaya çalışın ne bileyim arkadaşlık kurmak olabilir 42 cm kol olabilir falan ama düşünmeyin yapın zaman hızlı geçiyor ve yaşlanıyoruz keşke dememek için düşünmeden bir şeyler yapın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yaşın çok geçmeden senenin başındayız zaten yıllarca içinde ukte kalacak bir şey için 8 9 ay bir şey kaybetmezsin.belki şubat mart gelecek ve keşke ekimde başlasaymışım dersin. daha disiplinli ve farkında çalışırsın. benim 2. mezun senem asla 2 sene önceki hayat enerjim yok ama kovalıyorum şuan mutsuz olsam da mutlu olacağım günleri haketmeye çalışıyorum.yks olmasa da bir şeyler yapmak gerek bi yerlerden kazımak lazım. üstüme kamyon çökmüş gibi bi mayışıklık var ama böyle diye ağlamıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • troll sensin kolay gelsin

  • Hocam 22 yaşındasınız 24 yaşında kazansanız 28 yaşında mezun olursunuz. Şu an tip okuyan bircok kişi zaten aşağı yukarı bu yaşta ise başlıyor. Yani bu yaşlarda mezun olmanız bence aşırı büyük bir dezavantaj değil (hele ki aileniz destek oluyorsa)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim istediğim bölüm TM'den ve ailem çok bir şey demez ama yeniden deneme konusunda oldukça çekinceliyim sorun da burada başlıyor. Ya yine başarısız olursam ya yine olmazsa diye kendi kendime engel oluyorum. Konuda da yazdığım gibi bu öyle sıradan bir kaygı değil ancak yaşayanlar bilir. Öğrenilmiş çaresizlik tam olarak bu oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hangi üniversitedesiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınavda potansiyelimi gösteremedim, okulu hiç sevmedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt

    Durumunuza çok yakınım tek fark yaşım daha küçük.hiç istemediğim bir şehirde bilgisayar mühendisliği okuyorum mezun senemde çok iyi çalışmama rağmen sınavda çok heyecan yaptım bu da beni çok kötü bir yere attı.bu şehri sevmedim ama ayakta kalmak lazım değil mi?böyle düşünürseniz gerçekten hiç mutlu olmazsınız ben de uzun zamandır kaybediyorum ama bir dahaki yaptığım işte daha iyi olmam lazım kendimi de kurtarmak lazım bu yerden.bu sebeple daha da fazla çalışıp evime dönebilmek istiyorum.siz de ne istiyorsanız onda ısrar edin ve çabalayın eğer mutsuz olursanız hayatı kaçırırsınız bunu yapmayın benim gibi bir depresif bile böyle konuşuyorsa lütfen dikkat edin ve başarmaya çalışın hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Askere git yada bir işte calismaya başla. Eğer bu yaşlarda bunu yapmazsan ileriki zamanlarda pişman olacaksın. Çünkü askerlik çok saçma ama zamanın ne kadar değerli olduğunu çok iyi anlatıyor adama. Yada bir işe gir çalışmaya başla. Herhangi bir işte çalışmak da insanı olgunlaştırır. Sevmediğin bir bölümde okuyorsan büyük ihtimalle işsiz kalacaksın. En azından bir işe gir ki hem birikim yaparsın hemde hayatın nasıl birşey olduğunu öğrenmiş olursun. Hayat bir süreç, bazen kazanırsın bazen kaybedersin. En kötüsü oyuna dahil olmayıp seyirci olmaktır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ulan64ude kullanıcısına yanıt

    Mesele zamanın kıymeti ya da para değil. Ben geçen sene zaten part time çalışıyordum ve paramı işime yarayacak şeylere yatırıyordum. Zamanın kıymetli olduğunu fark etmesem 22 yaşında olduğumu özellikle vurgulayıp hayat dışarda akıp gidiyor ve ben her şeyi kaçırıyorum diye özellikle vurgulamazdım değil mi?

    Benim istediğim şey iyi bir okulda okumak kendimi gerçekleştirebileceğim top tier bir okulda okumak

    Para bugün çok şey ama her şey değil hocam. Kendini geliştirmen için para lazım, ev için araba için para lazım, üstüne başına alacağın adamakıllı kıyafet ve ayakkabı için para lazım, hobi için para lazım doğrudur ama benim kafamda sadece işte mesleğimi elime alayım da paramı kazanayım mantığı yok. Gerçekleştirmek istediğim başka şeyler de olduğu için okul işi benim için önemli. Umarım anlatabilmişimdir. Biraz sitem yapar gibi olmuş ama yanlış anlamayın lütfen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yaşınız ve imkanlarınız el veriyorken siz kendinizi nerede görmek istiyorsanız ne yapmak istiyorsanız bence deneyin böyle içinizde ukte kalıp hayatın size zehir olmasındansa. Zaten potansiyelimi yansıtamadım demişsiniz demekki çalışmalarınız yine sizi yukarı taşımış gelişme olmuş. Bulunduğunuz yeri konumu kabullenip ya kendinizi o noktadan geliştirin ya da ne olacaksa olsun deyip çabalayın tekrar sınav için derim.

  • Ne zaman böyle konular okusam aslında istisnalar hariç herkesin hayatlarının farklı zamanlarında böyle şeyler yaşadığını görüyorum. Hep de şaşıyorum, nasıl bu kadar farklıyken bu kadar aynıyız diye. İnsanlığımızdan sanırım.


    İçinizde bir burukluk, bir şüphe varsa vazgeçin gitsin. gerekirse üniyi bırakın, mesela şu an sınava hazırlanmaya başlamak için çok iyi bir vakit. o da olmazsa geçiş yapın. sevmediğiniz yerde bir dakika bile durmayın. niye durasınız. 40-50 yaşındaki insanların tükenmişlik sendromu geçirmesinin sebebi böyle böyle içine attıkları gençlik travmaları oluyor genellikle.

    Lütfen sevmediğiniz yerde durmayın, gelecekte çok üzülür, çok pişman olursunuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarınız için çok teşekkürler

    Bu arada yukarı


    Edit: Üniyi bırakıp aile evinde sınava hazırlanma fikri benim için pek doğru olmayabilir çünkü memlekette aşırı derecede bunalıyorum bir nevi buraya o psikolojik çöküntüden kaçmaya geldim de diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWindows -- 1 Ekim 2022; 17:48:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.