Şimdi Ara

Benim için - Hangi Linux distrosu - (Yeni, Güncel)Linux Mint, Ubuntu ve tüm dağıtımlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
8.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MaterialScience kullanıcısına yanıt
    Alttaki linkte anlatılan çözümü deneyebilirsin.

    http://forum.pardus.org.tr/t/kablosuz-aglari-goruyor-ama-baglanamiyor/6056/2
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim gerçekten katkısı oldu. Windows'u kullanmayı hiç istemiyorum. Güncellemesini kapatamamakla birlikte zaten kendimi güvende hissetmiyordum. Mutlaka bir linux sürümünü deneyip kendime uygun olanı kullanmaya başlayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İzleVeÖğren

    League of legend doğrudan linux üstünde çalışmıyor ama DOTA 2'nin direk linux versiyonu var. Eğer özellikle lol istemezsen dota 2 'yi deneyebilirsin.

    Yok ben lol oyuncusuyum dersen durum biraz karışık bunun için bir kaç farklı yöntem var.

    1. YÖNTEM: Lutris aracılığı ile lol kurmak (Pardusa kuracaksanız Debian için olan komutlarla yüklemelisiniz)
    https://lutris.net/downloads/

    2. Yöntem: PlayOnLinux ile LOL kurmak (Pardusa kuracaksanız Pardus Mağazadan tek tılama ile kurabilirsiniz)
    https://www.playonlinux.com/en/download.html

    3. Yöntem: Winenın en güncel sürümünü kurup içinde ayarlama yaparak (directx ve vc_redist) bu yöntem profesyonel linux kullanıcılarının yapabildiği.

    4. Yöntem: Windowsu virutalbox ile pardus içinde çalıştırmak. Sistemin iyiyse FPS etkilenmez. Çalışma garantili. Pardusa kuracaksan direk pardus mağazadan indirebilirsin.
    https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

    5. Yöntem: Windowsun yanına Linux kurmak başlangıçta seçerek oyun oynayacağın zaman windowsa geçebilirsin

    Dip not: bende lol oyuncusuyum 5. yöntemi tercih ettim. İlk 3 yöntem bende işe yaramadı ubuntu,pardus ve arch linuxta denedim ama çalıştıramadım.
    Lol benim için ayrı ve farklı bir şey :) linux'de çalıştırmayı sabırla bekleyeceğim bu zamana kadar senin de dediğin gibi 5. yöntemi kullanırım. Pc hd'yi ikiye bölüp bir kısmı linux bir kısmı lol için windows10. Teşekkür ederim bilgilerin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: os_lnx

    Eğer tekil kullanıcı isen bulu üzerinde çalışmıyorsan, ofis kısmında "only office" yeterli olacaktır. Bir kaç günlük lullanımdan sonra alışırsın ve başka hiçbir şey aramazsın.

    Tekil kullanıcı için tüm özellikler açık ve tamamen ücretsiz.

    Ben open office - libre office'den sonra only officede buldum rahatlığı.

    Merak etmeyim MS office jullanır gibi kullanabileceksiniz. karekter uyumu vs. sorunu görmedin doğrudan Ms ofis formatında kaydediyor dosyayı.

    Libre office alternatifi denemek isteyenler içinde dosyayı kaydederken sürekli MS office formatında kaydedin her yerde her zaman kullanabilin. Libre ofis formatını kullanmadığınız için karakter sorunu daha az yaşarsınız.

    Alıntıları Göster
    Tekil bir kullanıcıyım kendi işlerim oluyor. Linux'u kurduktan sonra deneyeceğim bunu. Daha önce windows'da liberoffice çok kullandım fakat hazırladığım dosya karşı tarafa gidince sıkıntı oluyordu karakterler farklı bir yerde oluyordu ayrıca kendim msoffice formatında da kaydedince yine sağlıklı olmayabiliyordu. Karakterler kayıttan sonra bozulabiliyordu. Teşekkür ederim.
  • merhaba.
    Bireysel kullanıcıyım. Bilgisayarım Lenovo z500. hiç oyun oynamam. İnternet, Film izleme ve indirme ve ofis programlarını kullanıyorum. Biraz araştırdım Linux Mint cinnamon yüklemem uygun olur gibi düşündüm. Yönlendirebilir misiniz beni?

    Bu arada win8'den win10'a yükseltmiştim bilgisayarı. Yukarıda saydığım şekilde kullanmama rağmen performans olarak hiç memnun değilim. Yavaş açılığ kapanıyor, web tarayıcılarda bile kasmalar oluyor. Bilgisayarın özelliklerinin de bunları cok rahat kaldırabileceğini biliyorum. Linux'un sistemi daha az yordugunu ve daha fazla performans sundugunu okudum. İnşaallah baana da fayda verir :)
  • SlmKbr kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz işlemler için Linux Mint uygun bir dağıtım. Kurulum rehberi için şunu inceleyebilirsiniz. Kurulumda sorun yaşarsanız sistemi uyumluluk kipi (compatibility mode) seçeneği ile açmayı denersiniz.
    https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/tr/latest/

    Kurulum sonrasında masaüstüne ulaşamazsanız, Grub menüsü => Gelişmiş seçenekler => kurtarma kipi (recovery mode) => resume seçeneği ile sistemi açabilirsiniz. Sistemde Intel + Nvidia hibrit GPU varsa aşağıdaki konuyu ziyaret edebilirsiniz. Bumblebee kurulumu sonrasında sorun çözülecektir.
    https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=9347.0

    Yukarıdaki konu ekran parlaklığı sorununa da çözüm olur. Eğer buna rağmen ekran parlaklığı sorunu olursa, aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırıp sistemi yeniden başlatırsınız.

    echo 'GRUB_CMDLINE_LINUX="$GRUB_CMDLINE_LINUX acpi_osi=! acpi_osi=\"Windows 2012\""' | sudo tee  /etc/default/grub.d/nvidia-acpi.cfg


    sudo update-grub



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 2 Eylül 2018; 2:24:14 >
  • SlmKbr kullanıcısına yanıt
    stabil ve kasmayan bir dağıtım arıyorsan pardus XFCE öneririm. Görseli güzel olsun ve kolay kullanayim diyorsan Pardus DDE. masaüstü windowsa benzesin diyorsan linux mint öneririm
  • İzleVeÖğren İ kullanıcısına yanıt
    Xfce Whisker menü ile daha mı az Windows'a benziyor. Bir Linux Mint Windows'a benziyor takıntısı almış ürümüş ama alakası yok. Siz sanırım hiç KDE kullanmadınız, Deepin'de de Windows benzeri menü ile kullanacak mod var halbuki. Ezbere konuşmak ne kolay böyle. Oysaki Linux Mint'te Pardus'tan kat ve kat fazla emek var, kullanımı Pardus'a göre hem daha kolay hem de Deepin'e göre çok daha etkili. Cinnamon en az Deepin kadar şık ve ondan çok daha kolay özelleştirilebilir bir masaüstü. Kimsenin tercihine bir diyecek yok, ama bu tür basit indirgemeler gayet yakışıksız.

    Pardus'un diğer dağıtımlardan daha kararlı olduğuna dair ne tür argümanların var merak etmiyor değilim açıkcası. Olayı böylesine dar açıdan seyretmenin bir anlamı yok. Bu durumda birileri rahatça, Pardus arkaplan giydirilmiş Debian der geçer, bu durumda kimsenin söyleyecek bir sözü de olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 2 Eylül 2018; 3:7:44 >
  • İzleVeÖğren İ kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten sizin pardus takıntınızı anlamıyorum. Pisi tabanındayken gerçektende üzerinde emek olan bir dağıtımdı. Şuan solusun çatalladığı pisi paket ve paket yönetimi gayet başarılıydı. Çomar, pisi, yalı, kaptan, müdür gibi araçlarla çok daha "milli" idi eğer önemsediğiniz buysa. Ancak şuanda makyajlı debiandan başka bir şey değil maalesef. Pardusun az önce saydığım tüm araçlarını devralan Pisi Linux şuanda bir takım bağımsız geliştirici tarafından geliştiriliyor. Üzerinde pardustan çok daha fazla emek vardır. Eğer birilerine destek olmak istiyorusanız onlara olabilirsiniz. Saygılar...
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Bence debian tabanlı hali çok iyi. herkes pardusa giydiriyor diye merak edip yükledim beklentim sizin düşünceleriniz gibiydi ama buyuk bir saskınlık yasadım. Ve haksız yere bu kadar karalanan bir linux dağıtımına sahip çıktığım içinde açıklama yapmam bekleniyor.

    Bu dağıtımların hepsi linuxtur. mozilla firefoxu .pisi uzantısı ile sisteme kurunca milli .dep uzantısı ile kurunca yabancı mı oluyor? Linux içinde hangi dağıtımı kullanırsanız kullanın linuxtur. Kütüphane dosyalarından sistem dosyalarına kadar linuxtur. Konu milli olmak değil. Başarılı bir dağıtım pardus ve eleştirilerin hepsi haksız. Kelebekte forumda linux minti sahiplenmiş ona neden bu takıntısı sorul muyor? pardus olunca sorun oluyor ?

    ....

    pardusu sisteminize birkez kurun ondan sonra yorum yapın denemeden emek harcanmıyor demeyin. Ayrıca linux mint yarı yuvarlanan bir sürüm bu nedenle kararlı diyince akla linux mint gelmiyor. Debian geliyor pardusda debian tabanlı bu nedenle pardus kararlı derken debian kararlı demiş oluyorum size sayısız argüman sunabilirim sadece google'la debian kararlı mıdır yazınız. linux mint ubuntu tabanlı ve evet emek harcanmış bir linux dağıtımı ama yuvarlanan sürüm kararlı olarak şahsen örnek gösteremem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 3 Eylül 2018; 4:1:33 >
  • İzleVeÖğren İ kullanıcısına yanıt
    Kimsenin aklına kararlı deyince bahsettiğiniz yerel dağıtım gelmiyor. Ayrıca Linux Mint yarı yuvarlanan bir dağıtım da değil. En az Pardus kadar kararlı bir yapıya sahiptir. Üstüne Pardus'tan kat ve kat kullanıcı dostudur. Sizin 1-2 aylık Linux kullanım tecrübenizle bunları bilmeniz, aralarındaki farkı ayırt etmenizi beklemiyorum. Ama kavramlardan bile bir haber olduğunuz halde lütfen yorum yapmayın, ya da düzgün biçimde öğrenin öyle konuşun. Yazdıklarınızda orada burada duyduklarınızı allayıp pullayıp satmaktan başka da bir marifet te yok zaten. Size süper ötesi dağıtımınızla başarılar dileriz.

    Bununla birlikte; Pardus kullanınca yaşanan büyük şaşkınlığı madde madde listeleseniz de biz de şaşırsak. Ama öyle öğrenilmiş bilgiler olmasın. Gerçekten, Pardus'u farklı kılan nedir? Aydınlatın bizi...

    quote:

    Pardus'un diğer dağıtımlardan daha kararlı olduğuna dair ne tür argümanların var merak etmiyor değilim açıkcası.


    Ayrıca yukarıda alıntıladığım ile ilgili bir bilgi kırıntısı paylaşında, biz de rezil olalım cümle aleme, yüzümüz kızarsın, emi!

    Mesela aşağıda bağlantısını paylaştığım Debian Live medyasından farkı nedir? Ben söyleyim siz araştırmayın, bir kaç paket eklenmiş ve çıkarılmış. Bir de Pardus Mağaza yapmışlar, ama helal olsun 2013'te beri iyi bir başarı.
    https://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/current-live

    Bununla birlikte Pardus, şu projelerle kamunun açık kaynak yazılımlara geçişi için güzel projedir.https://www.pardus.org.tr/projeler

    Ama bir dağıtım olarak, var olanın üzerine katılmış neredeyse bir şey yok. Varsa siz yazın biz de öğrenelim.

    Kendi adıma Pisi tabanını şu aşamada gerekli bulmuyorum, Debian tabanına geçiş kamusal alanda açık kaynağa geçiş projesi olan Pardus için olumlu bir gelişmedir.

    Ama Pisi tabanlı Pardus'un geliştirilmesi için verilen emekler, Debian tabanlı Pardus için verilen emeklerle karşılaştırılamaz bile. Pisi tabanlı Pardus eksiklerine rağmen özgün bir dağıtımdı. Debian tabanlı Pardus avantajlarına rağmen, aşağıdaki Debian tabanlı dağıtımların yanına bile yaklaşamayacak kadar yavan.
    https://distrowatch.com/table.php?distribution=mxhttps://distrowatch.com/table.php?distribution=solydxkhttps://distrowatch.com/table.php?distribution=lite

    Her neyse, sizin "yavrusunu pamuğum diye seven kirpi" modundan çıkabileceğinizi sanmadığım için, daha fazla yazmaya gerek duymuyorum. Lafla anlatacak bir durum olmadığı için, "sizin eşek erkek olsun" demekten başka bir şey kalmıyor.

    Selametle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 3 Eylül 2018; 13:45:17 >
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Tartışmak güzeldir ama karşılıklı saygı korunmak kaydıyla. Tartıştıkça insan kendini geliştirir yeni şeyler öğrenir diye düşünüyorum. Yalnız tartışırken ufaktan saygı sınırını geçip aşağılayarak konuşmaya başladınız bu doğru olmadığı için sizi yanlış anlamazsanız uyarıyorum.

    ''sizin 1-2 aylık Linux kullanım tecrübenizle bunları bilmeniz, aralarındaki farkı ayırt etmenizi beklemiyorum. Ama kavramlardan bile bir haber olduğunuz halde lütfen yorum yapmayın, ya da düzgün biçimde öğrenin öyle konuşun. Yazdıklarınızda orada burada duyduklarınızı allayıp pullayıp satmaktan başka da bir marifet te yok zaten. Size süper ötesi dağıtımınızla başarılar dileriz.''

    yukarıda alıntıladığım metni tekrar okuyunuz ve karşımdakinin yaşını ve mesleğini bilmeden bu şekilde konuşmayı ''kendime yakıştırıyor muyum?'' diye düşünerek kendinize bir iç muhakeme yapınız. Karşınızdakinin bilgi birikimini aşağılayarak kendi bilgi birikiminiz yada saygınlığınız artmayacaktır.

    siz linux minti sevip kullanabilirsiniz herkes sevmek zorunda değil bana XP'yi andıran bir masaüstü ilk bakışta. Ben böyle dedim diye linux mint xp çakması olmayacağı gibi sizde Pardus debian klonu dediğinizde pardus debian olmayacaktır.

    Sadece pardus değil tüm dağıtımlar için geçerli bir gerçek vardırki bu dağıtımların hepsi linuxtur. Hangi dağıtımı kullanırsanız kullanın zaten aralarında dağlar kadar fark yoktur. Bir dağıtımı diğerinin “çakması” olarak nitelendirmek yanlış bir algıdır.

    Ben pardusu seviyorum ve kullanıyorum Siz linux mint kullanın sonuçta ikimizde linux kullanıyoruz bir fark yok. isteyen istediğini kullansın. biri hangi linux tercih etmeliyim dediğinde siz ubuntu önerin ben pardus ne farkeder. ama bizim insanımızı anlamak zor ben pardus önerince sorun oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 3 Eylül 2018; 14:51:9 >
  • İzleVeÖğren İ kullanıcısına yanıt
    Güzel arkadaşım, mesleğiniz umurumda değil. Linux kullanım süren yukarıdaki süreyi geçmiyor, bilgini tartışmıyorum, sadece kavramlardan bir haber olduğunu söylüyorum. Kararlılık nedir bilmiyorsunuz, neye göre kararlı olup olmayacağı hakkında bir fikriniz bile yok. Yaş meselesine hiç girmeyelim zaten, gereksiz laf kalabalığına hiç gerek yok.

    quote:

    Kelebekte forumda linux minti sahiplenmiş ona neden bu takıntısı sorul muyor


    Öncelikle beni uyaracağınıza kendinizi uyarın, size bu şekilde yazmamın nedeni sizin yakışıksız yaftalarınız. Başka bir konuda da benzer bir tutumu sergilediğini hatırlıyorum. Siz böyle yazabiliyorken benim yazdıklarım gayet objektij nitelendirmeler.

    Kimsenin bilgi birikimini aşağılamıyorum ayrıca. Muhakkak pek çok alanda değerli bilgi birikimiz vardır. Ama Linux dağıtımları ile ilgili ahkam kesecek bilgi birikiminiz yok maalesef. Önce ne nedir sağlıklı biçimde öğrenin sonra gelip ahkam kesersiniz.

    Girdiğiniz diolog biçiminden, aşağıdaki hususlara açıklık getirme niyetinizin olmadığını anlayabiliyorum.

    quote:

    Bununla birlikte; Pardus kullanınca yaşanan büyük şaşkınlığı madde madde listeleseniz de biz de şaşırsak. Ama öyle öğrenilmiş bilgiler olmasın. Gerçekten, Pardus'u farklı kılan nedir? Aydınlatın bizi...


    quote:

    Pardus'un diğer dağıtımlardan daha kararlı olduğuna dair ne tür argümanların var merak etmiyor değilim açıkcası.


    quote:

    Mesela aşağıda bağlantısını paylaştığım Debian Live medyasından farkı nedir?


    Cinnamon masaüstünü WinXP gibi görüyorsanız, Pardus'ta varsayılan olarak kullanılan Xfce'yi Win95 olarak görmeniz gerekir. Ayrıca nezdimde bu tür sataşmaların bir karşılığı da yoktur. Bunlar tartışacak argümanı olmayanların girdiği basit kızıştımadan başka bir şey değil, bu şekilde "Pardus'a tema giydirilmiş Debian" indirgemesi yapanlardan zerrece farkınız yok. Kendi adıma hiç bir zaman böyle demedim, ama yapılanların yetersizliğini her ortamda vurguladım ve vurgularım.

    Şu dağıtımları bir inceleyin, ne demek istediğimi anlarsınız. Ezbere konuşmayın lütfen.
    https://distrowatch.com/table.php?distribution=mx
    https://distrowatch.com/table.php?distribution=solydx
    https://distrowatch.com/table.php?distribution=lite

    Kendinize iyi bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 3 Eylül 2018; 15:13:1 >
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    quote:


    Bununla birlikte; Pardus kullanınca yaşanan büyük şaşkınlığı madde madde listeleseniz de biz de şaşırsak. Ama öyle öğrenilmiş bilgiler olmasın. Gerçekten, Pardus'u farklı kılan nedir? Aydınlatın bizi...


    1- kendi eski laptopumda çift ekran kartı var (amd/intel değiştirilebilir grafikler) windows altında bana çok ciddi sıkıntılar yaşatmıştı güncel driver kurunca ekran simsiyah oluyordu. Windows 7 olarak kurup kendi cdsindeki driver ile çalışıyordu sadece. Sonra ben bu sorunu 2014 yılında çözdüm ve çözümü paylaştım bu forumda konunun linki aşağıdadır:
    https://forum.donanimhaber.com/cift-ekran-kartli-amd-intel-degistirilebilir-grafikler-guncelleme-driver-yukleme-cozuldu--95348270#105405516

    daha sonra daha kalıcı çözüm olarak bir bios güncellemesi geldi ve intel kartı iptal edip sadece amd 'yi aktif eden bir bios yükledim.

    bu bios nedeni ile ekran parlaklığı ayarı yapamıyordum laptopta. Yıllar sonra Pardus yükledim ve donanımı otamatik tanıdı ayrıca ekran parlaklığı ayarlanabiliyor. Windowsda çok uzun uğraşlara rağmen çözemediğim sorun hiçbirşey yapmadan çözüldü.

    Dip not: Linux tabanlı tüm dağıtımlarda ekran parlaklığı ayarlanıyor yalnız pardusda daha akıcı. ubuntuda ekranda siyahlanma titreme oluyor kısarken parlaklığı ama sadece ayarlarken oluyor ekrandaki yırtılmalar büyük bir problem değil. Stabilite farkı muhtemelen ubuntudada xfce yüklersem bu sorun olmaz.

    2. Ubuntu kurduğumda sistemimde hafif kararsızlıklar hissediyorum mesela firefox simgesine çift tıkladığımda tepki süresi gecikiyor ve açıldığında ilk başta adres yazamıyorum kısa bir donma oluyor. Pardus XFCE ve DDE'de bu sorun yok gayet akıcı ve kararlı çalışıyor.

    3. şimdi tek tek yazmayayım genel olarak gerek tepki süresi gerek açılış kapanış hızı (Elementary os kurunca kapata bastığımda çok geç kapanıyor bazen donuyor) açısından değerlendirdiğimde diğer dağıtımlardan dha iyi performans aldım. Var olan ünlü tüm dağıtımları kurdum ve kullandım 1-2 gün.

    quote:

    sadece kavramlardan bir haber olduğunu söylüyorum. Kararlılık nedir bilmiyorsunuz, neye göre kararlı olup olmayacağı hakkında bir fikriniz bile yok. Yaş meselesine hiç girmeyelim zaten, gereksiz laf kalabalığına hiç gerek yok.


    bu yazınız hakkında tekrar sizi yanlış anlamazsanız tekrar uyarıyorum. Karşınızdakini aşağılamak sizi yüceltmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 3 Eylül 2018; 15:38:43 >
  • İzleVeÖğren İ kullanıcısına yanıt
    Yine söylüyorum, Linux dağıtımları hakkında ahkam kesecek kadar bilginiz yok, bununla ilgili olarak beni uyarmanızda gerçekten anlamsız.

    Ama şuradaki mesajınızı önceki mesajdaki uyarımın hemen ardından değiştirmenizin nedeni, kendi kabalığınızı saklamak olmalı herhalde.https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134569823

    İlgili mesajın aslı şurada. Birilerini uyracağınıza kendiniz üslubunuza özen gösterin.http://archive.is/pKjLa

    Bahsettiğiniz aygıtınız aşağıda.

    quote:

    Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Madison [Mobility Radeon HD 5650/5750 / 6530M/6550M]
    bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 1002:68c1
    Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
    drivers: ati,radeon (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)


    Bu aygıt güncel dağıtımların tamamında açık kaynak radeon sürücüsünü kullanır. Mesa sürücüleri kurulu olan hiç bir dağıtıma sürücü kurmaya gerek yok. Yani Pardus sürücüleri otomatik tanıdı gibi bir çıkarsama yanılsamadan başka bir şey değil.

    Diğer performans sorunları ise Masaüstü ortamları arasındaki farktır, sizin de bahsettiğiniz üzere. Bu şekilde kararlılık ile ilgili hiç bir argüman ortaya koymuş olmadığınızın farkındasınızdır zaten.

    Firefox ile ilgili husus ise Firefox-ESR sürümle ilgili olabilir.

    Yani herhangi bir Debian çalışan ortamını kursanız aynı sonuçları alırsınız, burada kullandığınız dağııtmın ortaya koyduğu hiç bir artı yok.

    HDD'de kurulan Linux Mint 19, 25-30 saniyede açıyor. LMDE vb. Debian kararlı tabanlı tün dağıtımlarda (Pards dahil) bu süre 35-40 saniyeyi buluyor. Yani kendi donanımızla bir dağıtımı tümden kararlı veya kararsız ilan etmek hatalıdır. Yapacağınız şey kendi sisteminizdeki tecrübenizi paylaşmak.

    Ayrıca Linux desteği çok kötü olan bir sistemle, (yani Casper) dağıtımları ölçüp biçmeniz de anlamsız. Genel olarak Casper modellerinde Linux ile güç yönetimi sorunları yaşanıyor. Bu dağıtım bağımsız bir sorun, hangi dağıtımı kurduğunuz farketmez.
  • quote:

    Dip not: Linux tabanlı tüm dağıtımlarda ekran parlaklığı ayarlanıyor yalnız pardusda daha akıcı.



    Tüm dağıtımlar derken kaç tane dağıtım?
    Çok merak ettim.

    Bu sorunun cevabı senin GNU/Linux bilginle ilgili net bir görüş verecek.
  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Uyarı : Arkadaşlar genel itibari ile başlığın amacı ve içeriği bellidir.

    Diğer sorular ve meseleler için yeni başlık açnızız.


    bu konuyu açan os_lnx isimli kullanıcı başta bu uyarıyı yapmıştır. bu tartışma uzayacaksa Yeni bir konu açın ordan devam edelim.

    Sorunuzun cevabına gelince;

    - ubuntu,elementary os ve linux mintte bu dediğim bug var. (ubuntu tabanlılar)
    - Pardus, Manjaro, Debian, Solus, pisi linux'ta ekran parlaklığı normal ayarlanıyor.

    300'den fazla linux dağıtımı var ve bunların hepsini tabikide yüklemedim. yukarıda saydıklarımda yüklediklerimden aklımda kalanlardır. Orada tüm dağıtımlar yazmış olmam lafın gelişi bir kullanmadır. okuyan kimse sizin takıldığınız şeye takılmayıp lafın gelişi bir söylem olduğunu anlayacaktır.

    Dip Not:
    quote:

    Bu sorunun cevabı senin GNU/Linux bilginle ilgili net bir görüş verecek.
    Uslubunuza lütfen dikkat ediniz bu tarz sataşmalar hiç hoş değildir.
  • quote:

    bu konuyu açan os_lnx isimli kullanıcı başta bu uyarıyı yapmıştır. bu tartışma uzayacaksa Yeni bir konu açın ordan devam edelim.

    Uzamayacak. Sorun senin siyasi popülizm vasıtasıyla Pardus fanatiği kesilmen. Daha önce Linux bölümünde aktif olarak gördüğüm biri değildin.

    quote:

    Sorunuzun cevabına gelince;

    - ubuntu,elementary os ve linux mintte bu dediğim bug var. (ubuntu tabanlılar)
    - Pardus, Manjaro, Debian, Solus, pisi linux'ta ekran parlaklığı normal ayarlanıyor.

    300'den fazla linux dağıtımı var ve bunların hepsini tabikide yüklemedim. yukarıda saydıklarımda yüklediklerimden aklımda kalanlardır. Orada tüm dağıtımlar yazmış olmam lafın gelişi bir kullanmadır. okuyan kimse sizin takıldığınız şeye takılmayıp lafın gelişi bir söylem olduğunu anlayacaktır.


    @kelebekx3 12'den vurmuş. Benim de tam tahmin ettiğim gibi. Biri hariç minimal sistem kurmamışsın. Neredeyse hepsi hazır kurulu gelen, grafik arayüzlü kurulum desteği olan dağıtımlar. Ortada GNU/Linux biliyorum diye dolaşacaksan en temel, köklü dağıtımları kullanacaksın; bunlarda ayarlamalar yapacaksın, sonra dönüp GNU/Linux biliyorum diyeceksin.

    Bunlar: Arch Linux, Slackware GNU/Linux, Gentoo, Crux, Void Linux, Debian minimal, CentOS netinstall...
    Mümkünse OpenBSD, FreeBSD, NetBSD.


    Böyle tuhaf üsluplarla, öğrenmeden bilmiş şekilde konulara gelinmesin. Bu tür tartışmalar olunca insanlar başlıkları görünce soğuyor.
    Konuya kalındığı yerden devam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 4 Eylül 2018; 18:49:30 >
  • yipmanlimit Y kullanıcısına yanıt
    Pardus'da şuan 2 sorununda çözümü bulunuyor.

    1- Pardusta şuan League Of Legends oyunu çalışıyor kurulum için aşağıdaki konudan yardım alabilirsiniz.

    Pardusa LOL Kurulumunda yardım almak için tıklayınız.

    2- Office 365'i Pardus üzerinde kullanabileceğiniz gibi Liberoffice'de microsoft office programlarının yazı tiplerini kullanabilirsiniz bunun için uç birimde aşağıdaki komutu çalıştırınız.

    quote:

    sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzleVeÖğren -- 5 Eylül 2018; 18:53:50 >
  • yipmanlimit Y kullanıcısına yanıt
    WPS Office dene derim.

    Ama şuna her zaman vurgu yapmak lazım: GNU/Linux kullanırken özgür yazılımlardan vazgeçme.
    Aksi halde ha Windows kullanmışsın, ha GNU/Linux.
    Windows ve Microsoft Office lisansları internette ₺10-15 cüzi miktarlara, bir sinema bileti fiyatına satılıyor.
    Libreoffice, Ubuntu, Linux Mint vs. bedava; Windows, Microsoft Office pahalı demeye gerek kalmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.