Şimdi Ara

Bende diyordum bu doktorlar kerizmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Hocam maaş konusuna gelirsek asgarinin bile altı diyebilirim net 2.226 tl alıyorum.
    Haklısınız Covid Merkezi değiliz fakat özel hastaneler ücretsiz oldu ve covidli vaka test sonuccu gelene kadar yatırabiliyor.
    Ücretsiz olduğu için şimdi normalden daha fazla vaka geliyor ve 3 kişide covid pozitif çıktı yani Covid Merkezi olmasak bile hepimiz risk altındayız.

    Ben rahatım ama evimde oturdum fatura inceleyip kesiyorum suan risk altında değilim Risk altında olan arkadaşlarımızda mevcut. İstifalarin en büyük sebebi özel hastanelerde maaş problemidir.
  • Ben böyle bir olay duymadım - görmedim. Hangi doktor nereden istifa etmiş?

    Özellerden istifa eden sağlık personeli lafı geçti. Sağlık bakanı özel hastane zinciri sahibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Hemşire,Hastabakıcı,Temizlik personelleri istifa ediyorlar gerçi Devlette çalışıyorsa maaşları çok iyi ama özelde çalişıyorsa istisnasız asgari ücret aliyorlar. Sigorta Asgari ücret geri kalan maaşı elden alıyorlar

    Ölüm riskine deymiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

    Aynen hocam, istifa etmek neden hainlik olsun ki, sonuçta devletin tanımış olduğu bir hak bu.
    Doktor istifa edecekse hiç bir tehlike yokken etsin. İstifa hakkını o zaman kullansın. Sıkıyı görünce kaçmak tabi ki hainliktir. Ortalık karışıp kaos çıkınca polisin istifa edip kaçması, bir savaş çıkınca baktı ki ölüm tehlikesi var diye askerin istifa edip kaçması neden hainlikse şimdiki gibi toplumun en ihtiyacı olduğu zamanda doktorların istifa edip kaçması da hainliktir.

    Savaş zamanı firar eden asker için, Askeri Ceza Kanununda öngörülen ceza idamdır. Firar eden askerler bu suçlarından dolayı divan-ı harplerde yargılandıktan sonra bazen asılarak bazen kurşuna dizilerek infaz edilir.

    Bu durumda istifa eden doktorun harp meydanından kaçan askerden farkı yoktur. Şu zor günlerde istifa eden doktorların diploması iptal edilerek meslekten atılmalıdır.


    @Psikotrex, @Kara Komite; size helal olsun, adam gibi adamsınız. Tuttuğunuz altın olsun. Hep iyilikler, güzellikler sizi bulsun. Ömür boyu mutlu olun.




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Muhasebeci olarak nasıl doktordan daha fazla Risk altındasın.? Hastaneye toplu taşıma ile gelmen ayrı bir konu. Elma ile armut meselesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hastanede olmamız aynı derecede risk altında olduğumuz anlamına gelir buna ek olarak benim gibi günlük 8 araç değiştirip işe gidip gelenler doktorlardan daha fazla risk altında oluyor. Toplu taşımayı karıştırmazsak evet doktorlardan daha fazla risk altında değilim.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Hocam özel sektörde öyle olmuyor :)
    Ölüm riski yoksa Doktor bile maaşını geç alsada çalışıyor idare edebiliyor ama şuan ölüm riski var Doktor neden maaş geç veya alamadıysa çalışsın ?
    Olurda bakanlık özel hastane personellerinin maaşını ve alamadığı maaşları karşılarsa tabiki Doktor ve diğer personellerde işten ayrılmayabilir.
    Normal şartlarda maaş alamasa bile idare eden doktorlar ölüm riskinde maaş alamıyorlarsa hiç durmazlar bakanlık elini taşın altına koyması gerekir.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Özel sektörde sıkıntılarınız vardır, olabilir. Bakanlık sıkıntınıza çözüm bulsun. Hak etttiğiniz parayı alın. Çalışma şartlarınız daha da iyi olsun. Bunlara hiç bir şey dediğim yok. Ama zora gelince mevziyi terketmek olmaz. Siz toplumun en ihtiyacı olduğu bu zor zamanlarınızda görevinizi yapın. Hakkınızı almanız için toplumdan destek isteyin, destek verelim.
  • lan adamlar normalde 24 saat calısıp izne çıkıyolar 1 2 gun şimdi ne mesai kasıyolardır bellisi yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Hemşire,Hastabakıcı,Temizlik personelleri istifa ediyorlar gerçi Devlette çalışıyorsa maaşları çok iyi ama özelde çalişıyorsa istisnasız asgari ücret aliyorlar. Sigorta Asgari ücret geri kalan maaşı elden alıyorlar

    Ölüm riskine deymiyor
    Bence haklılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pikelenjelo

    lan adamlar normalde 24 saat calısıp izne çıkıyolar 1 2 gun şimdi ne mesai kasıyolardır bellisi yok
    Doktor nöbeti istisnalar hariç şöyledir : Sabah 8 de poliklinik bakmaya başlarsın akşam 5 te biter. Akşam 5 ten ertesi gün sabah 8 e kadar acilde ya da uzman olduğun serviste durursun. Sabah 8 de tekrar polikliniğe inersin. 5 e kadar hasta bakar evine gidersin. Ertesi gün de sabah 8 de tekrar gelirsin. Yani doktor nöbet tuttuğu gün minimum 32 saat çalışır. Dinlenmesi de normal bir mesai günü nasılsa o kadardır yani 16 saat. Düşündüğünüz ya da duyduğunuz gibi bir gün nöbet üç beş gün tatil falan yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 25 Mart 2020; 18:45:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasıl bir cümle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün özel hastaneler kurulu başkanının konuşmasını dinledim tahmin ettiğim gibi devlet yine birşeyi daha mok etmiş
    Özel hastanelere el koymuşlar korona için ama borcu özel hastanelere dayamışlar
    SGK'nın verdiği destekde sıfır gibi birşeymiş

    oyüzden hem doktorların maaşını ödemekde hemde tıbbı malzeme almada zorlanıyorlarmış.
    Yani devlet el koyuyorsa tüm giderleride üstlenmesi gerekir.
    Adamın dediği en önemli şeyler "biz doktorlara/sağlık personellerine normal maaşını ödemekde zorlanıyoruz devlet teşvik etmek için doktorlara 2kat maaş veriyor oyüzden istifalar var"
    "Biz kâr etme amacında değiliz bu süreçte yeterki devlet üstlensin masrafları bizde halkı bedavaya tedavi edelim borçlanmadan"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Mart 2020; 13:26:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.