Şimdi Ara

Bende diyordum bu doktorlar kerizmi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabiki değillermiş istifalar başlamış

    Bu alkış aptallığını çıkardıkları vakit istifa etmek en mantıklısı olurdu.
    Sanki arenada köle var alkışlıyor kansızlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 24 Mart 2020; 12:1:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Benim fakültemde tek bir bina tamamen Covid için ayrılmış durumda ve içerisinde yüzlerce covid hastası var. Okulun durumu yetersiz olduğundan sağlık çalışanları tam korumalı değil yalnızca eldiven ve maske takabiliyorlar. O binada görevli bütün sağlık çalışanları bir haftadır o binadan dışarı adım atamıyor onlar da karantina altında çünkü çoğu taşıyıcı. Hiçbir doktor salgınla uğraşıp akşamına arabasına binip evine gidemez, o doktor da karantina altında olmak zorundadır. Hiçbir şey sandığınız gibi güllük gülüstanlık değil... Biz öğrenciler bile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz üst sınıf öğrenciler hemşirelerin yanında gönüllü çalışıyor benim gibi alt dönemler covid hakkında makaleleri ve yazıları gönüllü olarak çeviriyor. Her gün oturup 4-5 saat makale Türkçeye veriyorum ben insanlarımız, kurumlarımız, şirketlerimiz okusun diye. Daha geçen gün toplu taşıma şirketlerine, belediyelere gönderilecek olan bir yazıyı çevirdik ekip olarak. Ve normalde para karşılığında yaptığım bu işi ücretsiz yapıyorum. Elimden gelen bu hekim olsam ben de hastanede olurdum ama halkımızın destek değil köstek olması bu hevesimizi yitirmemize neden oluyor.

    Ayrıca bu dönemde istifa edenlere büyük yaptırımlar gelecek diye uyardı sağlık bakanı.
    Benim daha çok mesaim arttı. Haftanın minimum 6 günü günde min 13 saat. Ama önemli olan devletimizin bu süreci atlatması. Tüm kamu kurumlarının ve kamu çalışanlarının gerekli desteği vermesi gerekiyor. Devlet bizi okuttu bir yerlere getirdi, kimisi kamuya girdi devletten, milletten aldığı maaşla geçindi şuan görevi bırakıp kaçmak, özellikle de devletin ve milletin ihtiyaç duyduğu bir anda bırakıp kaçmak bence hainliktir. Devlet adamı adabıyla, bilinciyle ve sorumluluğu ile eğer kamuda yöneticiysen ya da personel isen sorumluluğunu alacaksın devlete olan borcunu ödeyeceksin. Bu şekilde hareket eden çok sayıda insan var eminim ki Sağlık Bakanlığında da vardır.
    Hainlik falan değil özellikle özel hastane personeli istifa ediyor.
    Ben evde çalışmak için izin aldım ama izin alamasaydım istifa edecektim. Benim 10.000 tl maaşım içerde alamadım düzenli maaş alamıyorum özel hastane personellerinin %70'i benim gibi..
    Asgari ücret aliyorum nedeen canımı tehlikeye atayım çalıştığım yerdeki bütün temizlik personeli istifa etti,bazı hasta bakıcılarda istifa etti istifa eden hemşireler var.

    Özel Hastaneler hem asgari ücretle çaliştiriyor para vermiyor hemde ölüm riski olunca istifa etme diyor oldu.
    Aslında bakarsan sadece bu dönemde değil yılın belli dönemlerinde özellikle tusa yaklaşıldığı zaman istifalar artar. Bu tempoda tus çalışmanın zor olacağını düşünüp istifa etmişler olabilirler. Sahip oldukları hakları kullandığı için kimseye laf söyleyemeyiz sitem edemeyiz. Hele ki başı ağrıyan hastaya burada corona kapma riskiniz yüksek evinize gidin diyen doktora şiddet uygulayan bir ülkede istifa etmek kadar doğalı yoktur
  • Benim daha çok mesaim arttı. Haftanın minimum 6 günü günde min 13 saat. Ama önemli olan devletimizin bu süreci atlatması. Tüm kamu kurumlarının ve kamu çalışanlarının gerekli desteği vermesi gerekiyor. Devlet bizi okuttu bir yerlere getirdi, kimisi kamuya girdi devletten, milletten aldığı maaşla geçindi şuan görevi bırakıp kaçmak, özellikle de devletin ve milletin ihtiyaç duyduğu bir anda bırakıp kaçmak bence hainliktir. Devlet adamı adabıyla, bilinciyle ve sorumluluğu ile eğer kamuda yöneticiysen ya da personel isen sorumluluğunu alacaksın devlete olan borcunu ödeyeceksin. Bu şekilde hareket eden çok sayıda insan var eminim ki Sağlık Bakanlığında da vardır.
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt
    Yeni atamalar başlamış sayıda problem olmaz.

    Hainlik biraz ağır bir tabir herkes ölmek istemez durduk yere neticede asker değiller askeri doktor değiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 24 Mart 2020; 12:21:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında bakarsan sadece bu dönemde değil yılın belli dönemlerinde özellikle tusa yaklaşıldığı zaman istifalar artar. Bu tempoda tus çalışmanın zor olacağını düşünüp istifa etmişler olabilirler. Sahip oldukları hakları kullandığı için kimseye laf söyleyemeyiz sitem edemeyiz. Hele ki başı ağrıyan hastaya burada corona kapma riskiniz yüksek evinize gidin diyen doktora şiddet uygulayan bir ülkede istifa etmek kadar doğalı yoktur
  • Aynen hocam, istifa etmek neden hainlik olsun ki, sonuçta devletin tanımış olduğu bir hak bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlılar etse belki ama gençler çalışsın ya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

    Yaşlılar etse belki ama gençler çalışsın ya.
    asil tam tersi olmali
    gencin yasayacak daha cok seyi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel olarak düşündüm,bireysel düşününce dediğiniz gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • esas yaşlılar istifa eder gençler atanır çünkü gençlerin birikimi yok illa çalışmaları lazım ve malum kovidden ölme riskleri daha az yaşlılara kıyasla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı statü,hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma,hastalarımı memnun edeceğime, insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime,mesleğim dolayısıyla öğrendiğim küçük sırları saklayacağıma, hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı ve sevgi göstereceğime dil,din, milliyet, cinsiyet,takım, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim."

    Koyu yer ''bir salgın hastalık durumunda kaçacağıma' olarak değişmesi lazım.

    YAPTIRIMI OLMAYAN YEMİNİN BİR ÖNEMİ YOKTUR.

    Dünyanın her yerinde çok daha zor şartlar altında çalışan sağlık personelleri varken istifalar olmadı. Türkiye şaşırtmadı.
  • O koyu olan yer açıkca salgın anında istifa eden haindir anlamına gelmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hainlik falan değil özellikle özel hastane personeli istifa ediyor.
    Ben evde çalışmak için izin aldım ama izin alamasaydım istifa edecektim. Benim 10.000 tl maaşım içerde alamadım düzenli maaş alamıyorum özel hastane personellerinin %70'i benim gibi..
    Asgari ücret aliyorum nedeen canımı tehlikeye atayım çalıştığım yerdeki bütün temizlik personeli istifa etti,bazı hasta bakıcılarda istifa etti istifa eden hemşireler var.

    Özel Hastaneler hem asgari ücretle çaliştiriyor para vermiyor hemde ölüm riski olunca istifa etme diyor oldu.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    siz doktormusunuz? hemşirelerin bile asgariden daha yüksek almaları lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

    O koyu olan yer açıkca salgın anında istifa eden haindir anlamına gelmiyor
    Ben nerede böyle bir şey yazmışım?

    Saman fikirleri yakmayı seviyorsun baya galiba.https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man.

    Yeminin şeref ve onur üzerine olduğunu da hatırlatırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 25 Mart 2020; 12:52:3 >
  • Muhasebe personeliyim. Doktorlardan daha fazla risk altındayım. Doktor muayene eder başka işlem yapmaz Arabası ile işe gelir eve gider. Ben sürekli hastanedeyim,günde 8 araç değiştirip eve geçiyorum ben ve diğer personeller daha fazla risk altında doktorların büyük bir riski yok. Hastane Personeli ve Hemşireler çok büyük risk altındadır
    Hemşirelerde asgari ücret veya biraz daha fazla alıyor ve çoğu özel hastanede maaşları içerde veya geç alıyorlar.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Benim fakültemde tek bir bina tamamen Covid için ayrılmış durumda ve içerisinde yüzlerce covid hastası var. Okulun durumu yetersiz olduğundan sağlık çalışanları tam korumalı değil yalnızca eldiven ve maske takabiliyorlar. O binada görevli bütün sağlık çalışanları bir haftadır o binadan dışarı adım atamıyor onlar da karantina altında çünkü çoğu taşıyıcı. Hiçbir doktor salgınla uğraşıp akşamına arabasına binip evine gidemez, o doktor da karantina altında olmak zorundadır. Hiçbir şey sandığınız gibi güllük gülüstanlık değil... Biz öğrenciler bile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz üst sınıf öğrenciler hemşirelerin yanında gönüllü çalışıyor benim gibi alt dönemler covid hakkında makaleleri ve yazıları gönüllü olarak çeviriyor. Her gün oturup 4-5 saat makale Türkçeye veriyorum ben insanlarımız, kurumlarımız, şirketlerimiz okusun diye. Daha geçen gün toplu taşıma şirketlerine, belediyelere gönderilecek olan bir yazıyı çevirdik ekip olarak. Ve normalde para karşılığında yaptığım bu işi ücretsiz yapıyorum. Elimden gelen bu hekim olsam ben de hastanede olurdum ama halkımızın destek değil köstek olması bu hevesimizi yitirmemize neden oluyor.

    Ayrıca bu dönemde istifa edenlere büyük yaptırımlar gelecek diye uyardı sağlık bakanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 25 Mart 2020; 13:6:49 >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Özel hastaneler dehşet para kaldırıyor yinede ödemiyorlar personellerinin maaşını ha
    ozaman tabiki istifa edilmeli maaşları eksiksiz yatıran özel bir hastane bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 25 Mart 2020; 13:0:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Salgın olduğu kesin değilki günde 100 - 300 vaka gelebiliyor örnek alıp swap ile gönderiyoruz ve doktorlar da evine gidiyor, sonuç gelene kadar hastanede bekleyen yok. Sonuç pozitif gelirse ancak o zaman ne olur bilemiyorum ama suan doktorlar evine vs gidip geliyor.

    Hocam sağlık bakanlığı benim maaşları yatırsın üzerine zam yapsın + kalacak otel ayarlasın ben seve seve giderim ama hem maaş alama hem asgari ücret olmaz. Bu arada hemşireler de sgk kayıtları asgari ücret ve daha fazla maaş alıyorlarsa geri kalanı elden alıyorlar.
  • Büyük bir kısmı evet personel maaşlarını ya yatırmıyorlar ya geciktiriyorlar 3-4 ay üst üste maaş alamadığım zamanlarda oldu.
    İş bulmak kolay değilki millet işten çıkmamak için idare etmeye çalışıyor.

    Şimdiki istifa sebepleri Covid ölüm riski dahada kötüsü evdekilerin ölüm riskidir. Asgari ücret ve alınamayan maaşlar yüzünden özel sektörden istifa ediliyor.
    Sağlık bakanlığı önce bizim maaşları yatırsın sonra istifa etmeyin desin. Bana versinler 6.000 tl net maaş o zaman neden istifa ediyorsun desinler bir önceki mesajda dediğim gibi covid olma ihtimali olan vakalar arasında yaşayıp evime gidiyorum riski evime taşıyorum
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Sizin kurumunuz covid merkezi değildir, tespit edilen tüm covid vakalarının toplandığı bazı kurumlar var. Ateşi olan size gelir örnek verir covid çıkarsa bize yönlendirilir gibi.
    Bahsettiğiniz şartlar hiçbir hekime verilmiyor ki sizlere de verilsin. Asistan abiler ablalar fotoğraf atıyor bize hastanede odalarda yatıyorlar hastaneden çıkış yasak diyorum evine gidemeyen biri otele de gidemez. Maaşa zam durumunu da ek ücret üzerinden, uğraşan asistan doktorların ek ücreti zaten 2-3 bin civarında buna gelen zam da 1-1.5 bin civarı oluyor o da gözünüze gelmesin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.