Şimdi Ara

Belarus (Beyaz Rusya)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
810
Cevap
23
Favori
65.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba müdavin arkadaşlar, size söz verdiğim gibi genel bir belarus yazısı hazırladım..Şubatta pek siteyi bilemediğim için kısa konulara değinmiştim beyaz rusya yazımda ,ama ilerleyen zamanda kendimde yararlandım ,okudum,yorumlarda bulundum,gerçekten gezi,gece hayati vs konularda çok bilgilendirici,bende o yüzden en çok gittiğim ülke hakkında bilgiler vermek istiyorum.


    Soru cevap şeklinde,müdavin arkadaşlara yazımı başlatmak istiyorum.

    Belarus nasıl bir ülke?

    Belarus , eski SSCB ülkesi..1991 bağımsızlığını ilan etti,ülkeyi aleksandr lukaşenko yönetiyor.Nüfusu 9,5 milyon ve başkenti minsk.Belarus 6 bölgeli(oblast), Minsk, Brest,Gomel,Grodno,Mogilev,Vitebsk.. Bu bölgeler içinde irili ufaklı şehirler vardır.

    Belarus Hava durumu nasıl?

    Yılın 45-50 günü tam güneşli geçer,hava genelde kapalıdır ve soğuktur..Coğrafyayı benim gibi sevenler varsa, neydi iklim özellikleri ekvatora yaklaştıkça sıcaklık artar,kutuplara yaklaştıkça hava soğur, belarus kutuplara daha yakın oldugundan havası soğuktur. Kışları -30 dereceye kadar düşer , yazları +30 bulur.Belarusta kar ekimde yağmaya başlar, mayıs gibi yerden kalkar.Hava soğuktur,hangi mevsim giderseniz gidin,yanınızda kalın şeyler olsun,tüm mevsimleri belarusta yaşamiş biri olarak söylüyorum.

    Belarusa Ulaşım?

    Türkiyeden THY ve Belavia minske direk uçuşları var karşılıklı. Tek uluslararası havalimanı belarusun, başkenti minskte,diğer şehirlere uçuş yok. Thy , istanbul - minsk gidiş dönüş 1000-1200 tl bandında, Belavia 400-450 dolar bandında gidiş dönüş.Şimdi diyeceksiniz içinizden ohaaa bu ne,evet belarus direkt ulaşım çok pahalı,sebebi Belarus devleti havalimanına inen uçaklardan yüksek vergiler aliyor, havayolu şirketleride vergiyi biletlere yansitiyor. Birde benim gibi istanbul dişinda yaşiyorsanız, ozaman ulaşım baya tuzlu oluyor.

    Havalimanı şehrin baya dışında, taksiyle 40-45 dakika sürüyor.. Taksiler 35-40 dolar istiyor genelde,ben hep taksiyle gittim veya arkadaşlarım aldı havalimanından..Ucuz nasıl merkeze giderim, eğer ev sahibi almayacaksa,onlarda alsa bile genelde 30 dolara götürüyor..Diğer bir yol belaruslu arkadaşlarım anlattı, havalimanından çıkınca, yeşil otobüs var,ama bu kışları 2 saatte bir,yazları 1 satte bir geliyor, ona binip uruçe bölgesine geleceksiniz, uruçe metronun son durağı, ordan metro ile minsk merkeze, tabi şunu unutmayın rusça bilmek lazım,belarusta ingilizce tabela yok,ve valiz büyükse ozaman zorlanirsiniz,otobüs,metro yorucu olur,ben bu yolu tercih etmedim,rusça varda ama her gittiğimde kendim kadar valiz oluyorda :-)

    Diğer alternatif,eğer arkadaşınızla gidiyorsanız,taksi parası yarıya yarıya,veya uçakta elbet başkalarıda olacak,onlarla anlaşıp beraber taksi tutarsanız merkeze ucuza gelirseniz.

    Belarusta Ulaşım Nasıl?

    Belarusta ulaşım çok iyi,bu konuda türkiyeyi tokatlar.Neden dersiniz, geniş yollar, şehir bölge planlama hepsi çok iyi.Metro sadece minskte var, onun dışında,otobüs,tranway,troylebüs hepsi var, bir bilet 2000 belarus rublesi, 1 sene önceki fiyati, bizim paramızla 50 kuruşa denk geliyor. Gerçekten çok iyi ulaşım ve ucuz, türkiye bence belarusu örnek almalı ulaşımda.

    Metrodan bahsetmek istiyorum, doğu ve batı yönüne gidiyor,nerdeyse her semte metro var.Kesişme noktası ( Oktrbskaya ) Istasyonu, orda bir alt kat birde üst kat var, doğudan gelip batiya,batidan gelip doğuya giderken, o kesişme noktasını kullanmanız lazım.

    Belarusta iletişim nasıl?

    3g,internet,mobil ülkemizde olan herşey belarustada var.Ama genelde wifi yok,olanlarda paralı. Internet cafe ücretleri türkiyeden biraz pahalı,ama tutgunuz evde internetli ise gerek yok internet cafeye.

    Mobil iletişim, 3 operator var. Mts , Velcom , Life

    Iletişim ücretleri belarusta gerçekten çok ucuz, hattı pasaportla aliyorsunuz,içinde bir miktar para oluyor, yine üzerine para yüklemek isterseniz, change bürorlarında para bozdurlan yerlerde, şirketlerin kağıtları var,numaranızı,ne kadar ücret yüklenecek yaziyorsunuz,ödeme yaptiktan 5 dk sonra,hattınıza yükleniyor.

    Belarusta para birimi?

    Belarusun kendi parası ,belarus rublesi var..Rus rublesi ile kariştirmayın, demir para yok,en büyük bankonot 200.000 belarus rublesi ile başliyor,100,50,20 bin gidiyor 50 rubleye kadar. Belarusta ,Türk lirasi ile işlem yapamazsınız.

    Döviz olarak , Dolar,Euro ve Rus rublesi kabul ediyorlar.

    1 dolar : 10.000 belarus rublesi , 1 Tl : 4800 belarus rublesine denk.güncel kur,ama değişken,artiyorda azaliyorda.

    Döviz götürmeyeceksiniz, türkiyeden herhangi bir bankadan hesap açip, türk lirasi yüklerseniz, belarusda herhangi bir banka atm sinden , belarus rublesi çekebilirsiniz, tabi kesintiler oluyor, bunu hesap açacagınız bankaya sorun..Kısa süreli gidenler döviz götürmesi bence daha iyi.


    Belarusta Güvenlik?

    Dünyanın neresinde olursanız olun, sıfır risksiz yer yok,her ülkede belli başlı sorunlar olabilir..Bazılarında çok sorun vardır,bazılarında az sorun vardır..Ama hiçbir ülkede problem yaşanmiyor denilemez, norveç en ferah ülkelerden biri ,ama katliam oldu,veya london,madrid bombaları,kendi ülkemizde olan olayları biliyorsunuz.

    Belarusta 2008 senesinde , özgürlük günü kutlamalarından bomba patlattilar 50 kişi yaralandı,2011 senesinde metro istasyonunda bomba patlattilar 30-40 kişi öldü,100 kişi yaralandı. 2 sene önce gomel şehrinde ,türk öğrenciler ve belarus öğrenciler discoda kavga ediyor,araya ayirmaya giren taylan arkadaşımız,belaruslu sarhoş itti merdivenlerden,taylan komada kaldı ve öldü. Geçen sene belaruslu öğrenciler ve türkmenistanlı öğrenciler baranoviç şehrinde olay yaşiyor, olay büyüyor, belaruslu birsürü genç toplanıp,baranoviçteki yabancıların kaldığı yurda yürüdüler ve yabancıları linç etmek istediler,bizim türk arkadaşlarımızda vardı,elçilik felan araya girdi, polis,asker takviyesi yapildi,olaylar öyle yatiştirildi,ama olayı başlatan türkmenistanlılar, ama bilirsiniz slav ülkelerinde yabancılarla yerli halk problem yaşayınca,direk tüm yabancılar potansiyel hedef oluyor suçsuz bile olsanız..Bu yukarda yazdğım haberler internette var, detaylı okumak isteyen google yazip detaylarını okuyabilir.

    Birde skin head olayı( Irkçı dazlaklar) bunlar avrupada heryerde var, belarustada var, çok değil ama, gece geç saatlerde kuytu yerlere girmeyin,varoş mekanlara dikkat,gece metro yerine, taksi kullanın.. Irkçi dazlaklar, genelde işsiz güçsüz,kafayı çeken,hap atan, 5-10 kişi grup halinde gezen tipler,1 kişiye 10 kişi dalan yüreksizler, herzaman gözü açık olun.

    Ben problem yaşamadım, ama yaşayan lübnanlı,türk arkadaşlar oldu..Yani herzaman tedbiri elden birakmayin,problem yaşamayacaksınız anlamına gelmez ben yaşamadım diye, maç günleri,holiganlar, ırkçı dazlaklar,siyasi miting felan olan yerlere yaklaşmayın, bu konular hakkında youtube da birsürü video var,skin head yazın çıkar.Sizin gözünüzü korkutmak gibi niyetim yok,tedbir tedbir! Tabiki türkiyede dişari çıkasan,başına ne geleceğini bilemezsiniz bu heryer için geçerli..Tavsiyem çok alkollü iken dişarda gezmeyin,gece kuytu yerlere girmeyin,sataşma ve küfür olursa,hiç cevap verme,uzaklaş..bir kişiye cevap veririm onu yerim dersin,olay bir kızışır karşında 10 kişi olur,malesef poliste onlardan yana, haklıda olsan,dayak yesende veya atsanda,seni suçlu çıkarırlar.

    Belarusta Yemek kültürü?

    Belarusta dişarda yemek yiyebileceğiniz, çok sayıda cafe ve resturant var.. Mc donalds sadece minskte var,diğer şehirlerde yok.. Tavuk burger menü 10 lira, big teysti 15 lira, 2013 fiyatlarını söylüyorum. Nemiga bölgesinde,güzel cafeler var, pizza,değişik yine yemekler yiyebilirsiniz, orta boy pizza,bira,nestea 22 lira gelmişti hesap. Türk yemekleri yapan pek yok,döner vs gibi şeyler var,ama fazla değil. Resturant, Lido,byblos arap mekanı, değişik yemekler var,Belarusa özgü pek yemek yok yöresel, broş çorbası var, oda ukrayna yemeği, değişik lezzet,benim eski hatun yapmişti,tadi entresan,tadabilirsiniz.

    Onun dişinda kendiniz alıp,hazırlayabilirsiniz..Büyük Supermarketler var, isimleri Korona,Sosedi,Gippo gibi. Taze sebze meyve,türkiyeye göre 2-3 kat pahalı,nedeni hep ithal..Insanlar orda kg olarak almaz,genelde tane işi alır,o yüzde ayip değil, 2 tane domates felan alabilirsiniz :D Su alırken,dikkat edin gazlı sular çok var bizim maden suyu gibi, normal su içmek istiyorsanız ( Pajalusta bez gaz) diyin. Kırmızı et ucuz,ama çokta değil 15-17 lira kilosu. Tabi iki çeşit, bir domuz birde dana var. Tavuk fiyatları türkiye ile aynı,balık çok var, hemde lezzetli, deniz yok,ama adamlar yiyor,çünkü birsürü nehir,göl var ülkede,deniz balıklarıda ukraynadan geliyor, donmuş balıklar var,ama alışveriş yaparken hatunlardan yardım isteyin,eğer rusçanız yoksa.

    Belarusta Tekstil?

    Bütün giyim,kuşam sorununu burda halledin arkadaşlar, belarusta tekstil çok pahalı. Rusya üzerinden çin mallari , Ukrayna üzerinden türk malları geliyor, made in turkey favorileri :-) Neden halledin dedim,bizde 10 liralık tshirt orda 30-35 lira, bizde çakma 30-40 levis kotlar orda 100 lira :D Gidip ordan alırım derseniz,elbiseye çok para ödemiş olursunuz.

    Belarusta Eğitim?

    Bu konuda herşeyi yaziyimki,a-z ye kadar,bilinsin.Belarusta universite eğitimini düşünmeyin çok kalitesiz, orda 2 universite bitirmiş adam cafede 300-400 dolar aylıkla çalişiyor. Ben universite eğitimini türkiyede aldım, belarusta dil kursuna gittim sadece..Oda eskiden ucuzdu, şuan 1 senelik kurslar sadece okul parası 2500 dolar, birsürü masraf oluyor,senelik 10-15 bin dolar gider,eğer dil öğrenmeyi düşünüyorsanız..Artirip veya azaltmak sizin elinizde,ben standardı söyledim, gidip sadece kurs,yurtta yaşayip kalırsan makul,ama gidip okul,sonra cafe,disco,bar sürekli gezince 25 bin dolarda gider belarusta 1 senede,para harcamaya çok müsait bir ülke.

    Universite eğitimi fakülte, Yurtdişi düşünenler, Amerika,Kanalda,Avustralya,Bati avrupa ülkeleri( Ingiltere,Almanya,Avusturya,Fransa,Isviçre) gibi ülkeleri düşünsün.Biraz araştirinca anlarsanız ne demek istediğimi, ama rusça dil kursu düşünüyorsanız belarus ideal,tabi bütçeniz sağlam olmalı.Parasız bu devirde bakkal bile sakız vermiyor :-)

    Minskte Ev kiraları?

    Bir kere oteli düşünmeyi,oteller kalitesiz,iyi olanlarda çok pahalı..Nedeni derseniz,belarus kanunları,yöneten lukaşenko, herşeye izin vermez, pek kapitalizme özendirmiyor halkını,ekonomi halen devletin elinde, özel sektör çok fazla değil,birak otel yapip açmayı, belarus vatandaşı evine çanak anten bile takamıyor kafasına göre,devletten izin alacaksın :-)

    Gelelim ev kiralarına, kısa süre gidenler na sutki kvartira (günlük daire) bunlar 30 dolardan başlar minskte -200 dolara vip dedikleri 4 odali,jakuzili günlük ev bile var. ama eli yüzü düzgün merkezde,eşyalı,internetli 1+1 günlük evler 50 dolar.

    Evler pahalı olması günlük ve aylık, minsk başkent.. Öğrenci çok, birsürü universite var, diğer belarusun şehirlerden çalışmaya gelenler minske..Ayrica yeni yapilaşma bizdeki gibi şantiye açamazsın orda belarus kanunları çıkıyor..Zaten nüfusu artan değil azalan, pek yeni yapi yok,binalar genelde eski.Yani tek yabancılara değil, yerli halkta isyan ediyor ev kiralarına.. Çünkü arz-talep dengesizleşiyor,ev az,ev arayan çok..fiyatlar yukarlarda. Dedim ya belarus sanıldıgı gibi ucuz değil.. Derler ya,kamboçya en ucuz ülke, o ucuzluk yerlisi için,turisit olarak git gör bakalım :-) Belarusda öyle evet ulaşım,elektrik,iletişim,gaz,benzin ucuz,ama sen turist gidiyorsun,bu ucuzluk senin işine gelmiyorki,ve yabancılara kiralar yerlilere göre daha fazla söyleniyor bunuda bilin.

    Ortalama 1 günlük ev 50 dolar, ama atiyorum 10 gün kalacaksanız sorun indirim(skidki) varmı, 20 gün kalınca başka fiyat oluyor, kalma süresi aritnca indirim yapiyorlar,buda sizin ev sahibi ile pazarlıgınıza bağlı.Evi direk ruslardan tutun, çünkü araya aracı girdimi fiyat artiyor, mesala bizim çakal türk vatandaşlarımız,50 dolarlık evi diyor,sana 70 dolar.. 10 gün evi tutuyorsun, 700 dolar,seni 200 dolar kazıklıyor,bide utanmadan diyor,tercümanlık,yardım 100 dolar daha, aman dikkat,direkt ruslar konuşun ev olayını,rusça bilmeseniz bile,ev sahipleri fiyatta ingilizce anlaşırsınız :-) Yanlış anlaşılmasın,vatanımı,milletimi,vatandaşımı seven biriyim,ama malesef böyle çakallar yüzünden türklere bulaşma diyorum,yoksa işini hakkıyla yapan vardır,ama geneli çakal,direk rusla muhatap ol,kimsede salak değil kazıklanmak istemez demi para kolay kazanilmiyor :-)

    Minskte Nereleri Gezebilirim?

    En güzel yeri minsk, nemiga bölgesi..Orda büyük nehir var, hava sıcakken etrafı cıvıl cıvıl,orda katamaran var gidip pedallı,kayık kiralayıp nehirde gezebilirsiniz, 1 saat 15 tl, veya bar,cafe tarzı yerlerde oturup birşeyler yiyip içebilirsiniz. Diğer rayon oktrbskaya,minskin merkezi, mc donalds yanında uzunlamasına bir cadde,karşılıklı banklar var,oturup,sular izleyip,güzel kızlar sohbet edebilirsiniz. Park gorki,burasıda yine ferah bir park,o nehir devam ediyor, gezebilirsiniz,park çelisinkov ,büyük bir alanda içinde lunapark var,büyük banklar,pop corn alip dinlenebilirsiniz,belarus sürekli yağış aldıgından,yeşil bol,ciğerleriniz bayram etsin, orda o ferahlığı yaşayın,lunapark vs dediğime bakayın,büyük yer,discoada görmediğiniz güzel kızları o parklarda bulabilirsiniz,adamların park anlayişi ile bizimkisi farklı,gidince anlarsınız..Akademia nauk bölgesi güzel,cafe,bar,resturanlar var.Karting var,ben 2013 kızla gittim 10 dk 20 lira civarı. Minskoe more dedikleri,çakma bir deniz var,ben gitmedim,ama gitmek isterseniz,orda gidip yüzen,kafayı çekenler var, şaşlık olayı yapin,bizdeki mangal gibi,tabi çevreniz,oranın yerlisi arkadaşlarınız varsa daha kolay olur,dedim ya yeşil alan, ve ayrica komunizden kalan birşey,park ,bahçeye adamlar saygı göstermiş, bizdeki gibi heryere avm,bina dikmemiş,bu yüzden belarusu seviyorum :-) Banyo,havuz,sauna kültürü var, oralara gidip yüzebilirsiniz,muzik dinleyip, kafaları çekebilirsiniz. Stalitsa alışveriş merkezi var, yer altında,birsürü mağaza var,cafeler var,gidip yemek yiyin,oturun bişeyler için, hesap fazla gelmez,bide adamlar kaliteli,menü getiriyor, fiyatı herşeyin var,süpriz birşey yok,o stalitsa içinde dondurma satiyorlar,hayatımda yediğim en lezzetli dondurmalardan,iki tane kız var başında, gidince soniq arkadaşımızın selamı var diyin hehe :-)



    Belarusta Gece hayatı , Disco ,Casino, Bar , Kızlar ?

    Bunu sona sakladım yoldaş müdavinler. Tabiki daha önce konuşulan herşeye katılıyorum,kapitalizm,turizm vs gibi konular, Rus kızların gözünü açti, gece hayati takılma vs gibi konular hergeçen gün paraya döndü,itiraz yok..Ama yinede sizin kabiyetiniz,yaş,tip,iletişim gücünüz etkiler,zaten para verip bir kızla birlikte olacaksan gitme,rus kızın alası parayla yapacaksan türkiyede bile var.

    Barlar ; Minskte envay çeşit bar var, yeni yapilmiş biraları tadın, eskiden dişarda alkol serbestti,yeni yasaya göre açık alanda alkol içmek yasak bilginize, kızla geziyorsanız,al götür barda yeni yapilmiş biradan için, discodan ucuz alkol fiyatlar barlarda.. Tavsiye edeceğim bar, nemigaya giderken büyük kliseye gelmeden, 0,5 isimli bar, eskiden canlı muzikde yapiyorlar, çok güzel,fiyatlar makul,kazık vs gibi konular yok, devuşka pajalusta menü de, kız hemen veerir menüyü,herşeyin fiyati yaziyor,çekinmeyin etmeyin,ilkez gidecek müdavinler türkiye mantalitesi yapmayın,orda herşey relax,diğer müdavin arkadaşlar zaten biliyor. Barlara giriş bedava.

    Casino ; Burda biraz karamsar olucam,ukrayna ve rusya casinoları kapatiyor, belarusta ise yeni casinolar açiliyor, Neden kötü müdavin arkadaşlar,çünkü casino demek zengin turist demek,zengin turistte,ev kiraları,gece hayatı,kızlar herşeyde piyasayı yükseltiyor..biz 2-3 bin dolara tatil derken,adam gecede 5 bin dolar ve daha fazlasını birakiyor,kumar müptalasi insanalr artik rusya ve ukrayna yerine belarusa kayiyor,çünkü belarusa kaydı casino olayları.
    Ben fazla takılmadım, gidip takılmışlıgım,ufak makine oyunları oynadık,ama aşırısı bize göre değil.Giriş casinolara bedava,pasaport göstermek şart, bazı casinolar girerken sizin resminizi çekiyor webcamle, içerde telefonla,foto makinesi fotoğraf çekmek yasak, ve kameralar var.

    Discolar : Minskte envay çeşit disco var, girişler ücretli, hafta içleri 5-10 dolar arasında giriş bileti, hafta sonları(cuma ve cumartesi) 10-20 dolar arasında giriş bileti.Bu sadece giriş biletleri,içerde yeme içme ayri hesap ödersiniz, fiyatlar discolara göre değişiyor,mekana göre fiyatlar var.. Bira 7-12 lira arasında, kokteyl 15-25 tl, vs vs gidiyor, discolarda,yine menü getiriyorlar fiyatları yaziyor..Ben max showda, 1 tane şampanya,1 kola,1 fanta,meyve salatası 70 lira geldi. Alacatrazda konyak, 3 kola,meyve salatası 120 lira hesap geldi..Discoların hepsinde bulundum, en pahalı fiyatlar dozari ve next ,burdayken dikkat edin. Daha orta standar discolar max show,alacatraz, titan,overtime.

    Gelelim gece hayatı olayına,arkadaşlar discoda kızla gitmek ayri,vardır kız arkadaşın gidersin,gece sonu sonra onunla eve gidersiniz..Bide discoya gidip,orda yeni kızla tanişirip eve atarmiyim tarzi yaklaşimlar var.. Evet kapitalizm,para ruslarında gözünü açti,ayrica hersene turizmle değişik ülkelere gitmeleri vs gibi..1990 kadar ruslar sscb yıllarındayken,yabancı ülke,yabancılar nedir bilmezdi, sscb yıkıldı,kapitalizm orayada siçradi,daha önce abilerimiz kardeşlerimiz yazdı,evet doğru,hergeçen gün daha zorlaşiyor.. 2007 de okurken, discoda kız ayarlayıp ilk geceden eve attiğimda oldu, veya numarasını alıp 2-3 gün gezip sonra eve attiğimizda oldu, veya havamızı alıp,avucumuzu yaladığımız eve boş döndüğümüzde oldu,doğruya doğru..Diğer gittiğim yıllarda hep kızlar oldugu için,discoya sadece eğlenmeye gittim kız aramaya değil..Ama senelerdir orda yaşayan iş yapan abilerim dediğine göre, 2000 yıllarda discoya giderdik, 2-3 tane hatun alırdık,bizi eve davet edermisin yalvariyordu kızlar,ozamanlar yabancı yok,turizm gelişmemiş, ruslar ekonomik kriz yaşiyor, okadar basittiki diyorlardı, ama hergeçen yıl rusların gözü açıp,hepsinin anasının gözü yapti, yine alırsın yaparsın, ama etkenler var, rusça bilmek şart, sen ingilizce konuştunmu 3-0 yenik başliyorsun,bunu söleyim,haa kız diyor bu buraya turist gelmiş,amacını biliyor, diğer olay para, bu kadınla birlikte olma olayı değil,işte ne ismarliyorsun bakar, yaş ve tip, yaşına uygunmu,tip nasıl..birsürü etken, zaten rusça,dil,tip,para,yaş yerindeyse ozaman istediğiniz kızı alırsınız.

    Kötü olaylar ne, dedik ya kızlar değişik ülkelere gidiyor,birkere italya,türkiye,mısır,tunus vs gibi gitmişlerden uzak durun,bunlar gözleri iyi açılmış olur,artık siz ona çakma derdinde oda sizi söğüşleme derdinde olur. Yine türkçe,arapça,azerice bilen kızdanda uzak dur, buda demekki onu kendi ülkesinde fala foş etmişler :D Yöneleceğiniz kızlar,daha çok yurtdışına çıkmamış, yabancılarla fazla münasebeti olmayan kızlar.Arabın birini gördüm,yaşlı, kıza next clubte yanaşmaya çalişti,kız pas vermedi,bişeler ismarlamaya çalişiyor, salladı kız yine,arap çıkardı cebinden dolarları gösteriyor, kız parayı görünce yavşadı, diyorum parada bir etken,arap yaşlı,dil yok, ne yapti para gücünü kullandı, kızda diyor bedavaya yapcagıma, zaten onlarda sex sorun değilki,alırım parasını arabın,gider kendime telefon,elbise alırım derdinde..Yani tek türk biz değiliz yabancı olarak oralarda, arap,iranlı,azeri,türkmenistan,afrikalı,asyalı yabancılarda var slav ülkelerinde.Bu arap,zencilerde tv lerde gördüğünüz ayakkabısız ormanda gezen zenciler değil,parası pulu olan yani zengin yabancılar,Eskiden discotek,kız işleri rahattı, rusçası olmayan,mekanları bilmeyenler ,dikkat etsinler.. Yedir - içir - Dobriy veçir muhabeti çok var, kızlarda anasının gözü oldu.. Tamam uzun süreli giderseniz,ozaman rahat,ama oraya 1-2 haftalıgına gidip,dil yok,mekanları bilmiyorsaniz,aman dikkat yoksa, kızlar çarpabilir,özellikle dozari,nextteki kızlara dikkat,siz onlara takılır,onlarda size takılırsa cepten dolarlar uçar gider. :-)







    Özetle Belarus

    *Vize kalkıyor, 30 gün vizesiz kalabilirsiniz.. Artık Free
    *Registre aylık 30 dolar evler için, 5 günden fazla kalacaklar yaptirsin,otelde kalacaksınız otel yapiyor free.
    *Sağlık sigortası, günlük 2 dolar..Türkiyede yaptirabilirsiniz veya ordada.buda şart,elçilik bildirisinde var.
    *Uçak thy ist -minsk 1000-1200 tl gidiş dönüş,belavia ist minsk 400-450 dolar.
    *Havalimanı - minsk taksi ile 35-40 dolar tek yön.
    *Ev kiraları günlük ortalama ben 40-60 dolar diyeyim.Bu göreceli,iyi ev var,kötü var.standart ortalamasını yazdım.
    *Bar,casino girişleri bedava.Disco girişleri ücretli.
    *Yaşam standartı,herkesin değişik,ne yediğin ne içtiğin,nerde yediğin,nereye takıldığın vs gibi konulara göre değişir, günlük 20-30 dolarda harcanabilir minskte, günlük 150-200 dolarda harcayabilirsiniz, bu sizin yaşam kalitenize bağlı.
    *Ben konuyu hiçbir menfatim olmadan açtim,sadece bilgi paylaşimi.Belarus hoş,güzel ülke.. Ama sanıldığı gibi de ucuz ülke değil,diğer belarusa giden müdavin arkadaşlarda bilir ve onlarda yorumları ile ekleme yapabilir tartışalım konuşalım.

    Saygılarımla ComradeMRX







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 18 Ekim 2018; 13:22:32 >







  • Kendi karelerimden Belarus...




    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 4 Mart 2014; 7:28:16 >




  • Bankta oturan bağyan kim poz vermişte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOĞOL.

    Bankta oturan bağyan kim poz vermişte.


    Hocam geziyorduk arkadaşla bizde karşı banktaydık..lenin heykeli felan çekiyorduk..sonra bu kızlar geldi karşımıza,baktık işler gidip konuşcaktım..arkadaş tutturdu eve kaçalım üşüdüm salla,arkadaşımı kırmadım kızlar için..giderken resmini çektim kızda öle poz vermiş..tabi giderken kız biraz üzüldü :D ama sıkıntı yoktu dil kursunda oldugumuzdan ,manita çevresi genişti :D
  • Resimlerin ikinci bölümü aticam..kişisel resim serbest mi? Fenerbahce bölümünde adminler konularımdan dolayu ceza verdi marta kazar..burda takılıyorum yasaksa banlamasınlar lütfen)) msj atip uyarsınlar önce pls :D


    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 9 Şubat 2014; 5:40:12 >




  • Oğlum sen ne ayaksın fotolara bak. Şaka şaka hocam akıyorsunuz maşallah merak ettim rusçayı nasıl ne şartlarda öğrendiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOĞOL.

    Oğlum sen ne ayaksın fotolara bak. Şaka şaka hocam akıyorsunuz maşallah merak ettim rusçayı nasıl ne şartlarda öğrendiniz?


    mrb hocam..ben normalde sdü okudum isparta..isparta-antalya arası çok yakın..işte ruslarla tanışma.. uni bitti rusça öğrenmeğe karar verdim..minski seçitm.. ben ilk gittiğimde 2007-2008 senesi 1200 dolardı 10 aylık kurs.. universitede öğrendik..tabi biraz ücretler pahalnamıştır..onun dışında ya sakin hayatı var belarusun.. ukrayna gibide çok yabancı yok..tabi vizeler kalkınca orasını bilmem))




  • Ceza durumu söz konusu olmaz ancak resim paylaşım konusunda hassas davranıyoruz, mümkün mertebede müstehcen resimler olmasın yeterlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be Happy

    Ceza durumu söz konusu olmaz ancak resim paylaşım konusunda hassas davranıyoruz, mümkün mertebede müstehcen resimler olmasın yeterlidir.


    Tamam teşekkür ederim..diğer fenerbahçe formunda 6 ay ceza aldım sebebini anlamadım...

    resimler karma,şehir resimleri,kız arkadaşlar ,erkek arkadaşlar mix.. kesinlikle onlar hayat kadını felan değil moderatör arkadaş)
  • Bunlarda 2013 yılı yaz ayları.. Arkadaşlar belarusa yazın bile gitseniz,yanınızda kalın mont yine götürün.. yazın bile bazen hava yağmurlu soğuk olup15-20 dereceye kadar düşüyor.. Minsk şehrince gezmenizi önereceğim yerler Nemiga , Park gorkova , Park chelinskov,oktrbskaya.

    Gece clubleri , Next,dozari,max show,alacatraz öneririm.

    Ayrıca türk iş adamı sudi özkanın belarusta yatırımları var,crowne plaza,next,millenum casino sudi özkana ait.. yine türkelere ait otel,disco,bar,resturantlar vardır minskte.


    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 4 Mart 2014; 7:31:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

    Bunlarda 2013 yılı yaz ayları.. Arkadaşlar belarusa yazın bile gitseniz,yanınızda kalın mont yine götürün.. yazın bile bazen hava yağmurlu soğuk olup15-20 dereceye kadar düşüyor.. Minsk şehrince gezmenizi önereceğim yerler Nemiga , Park gorkova , Park chelinskov,oktrbskaya.

    Gece clubleri , Next,dozari,max show,alacatraz öneririm.

    Ayrıca türk iş adamı sudi özkanın belarusta yatırımları var,crowne plaza,next,millenum casino sudi özkana ait.. yine türkelere ait otel,disco,bar,resturantlar vardır minskte.


    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)


    arkadaş bizde yaşıyoruz diye geçiniyoruz okulu bırakacan gidecen bi kursa ondan sonra ver elini rus diyarları ama nerde...




  • Konuyu ilgiyle takip ediyorum
  • Öncelikle şunu belirtim belarusa vizeler kalkmadı. kalkıcak imzalar atıldı,ama şuan daha kalmadı.. tabi parası verip vize alırsınız,ben aracı bir firmadan 240 euro aldım bir aylık vizeyi.

    ikinci konu izmirden gittim yazın thy ile, izmir-istanbul- minsk gidiş dönüş..1185 tl verdim.. belaviada var oda pahalı ve dandik..biraz daha koyup thy den aldım..

    Bilmeyen arkadaşlar öğrensin diye yaziyorum, belarus şuan vize uyguluyor türklere, ve uçak biletleri pahalı.. ukrayna gibi 300-400 tl bilet yok,pegasus uçmuyor belarusa.. ve tek havalimanı minskte var..diğer şehirlere gidecekseniz brest,gomel,borisov..gibi önce minske gitmeniz lazım..


    ev kiraları 40-150 dolar arası günlük, hata.by,irr.by bakabilirsiniz..

    google mcdonald.by yazip menü fiyatlarına bakın netten.. big teysti menü 8-12 tl arasında ,planeta pizza nemigada bir orta pizza,nestea 22 lira civarı ödedim

    gece klüpleri hafta içi boş, millet hafta sonu takılıyor..kızlara belli saate kadar free..ama yinede çogu disco sinek avliyor.. next,dozari,max show,alacatraza uğradım hafta içleri yoktu bir numara..gerçi ben kızlaydım sürekli..yani ortam yapma peşinde değildim..ama beğenmedim..millet tasarrafu gitmiş..dişari pek çikmiyor.


    Diğer konuları merak edenler olabilir, belarusta escort tarzı şeyler yok sitedir,yani diğer slav ülkeleri gibi gelişmemiş.. genelde escortlar next club,max show filan takılıyor.. keza masaj salonları..ukraynadaki gibi yok..amacım karalama veya övme değil..sadece gitmeyi düşünenler bilsin..

    Tabi para problem değilse ve çoksa..minsk size güzel gelir..zaten paran çoksa heryer paris
    heryer güzel..sadece demek istediğim belarus sanıldıgı gibi ucuz değil,gitmeyi düşünenler vize,uçak bileti,ev fiyatları netten önce araştırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 9 Şubat 2014; 4:54:07 >




  • Nostalji belarus karelerim


    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 9 Şubat 2014; 5:33:11 >




  • 2013 Summer - part 2

    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)
    Belarus (Beyaz Rusya) Belarus (Beyaz Rusya)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComradeMRX -- 9 Şubat 2014; 5:30:56 >





  • Belarus (Beyaz Rusya)
  • Hocam kurs parasi disinda yeme icme kalma vs. toplam kaca patladi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Hocam kurs parasi disinda yeme icme kalma vs. toplam kaca patladi?


    Hocam yeme,içme ,barınma kişiden kişiye değişir..

    Anlatiyim, yurtta kalırım dersen belarustaki yurtların aylığı 20-50 dolar arasında değişiyor. Yok evde kalırım dersen 200 dolardan başlar tek odalı, evin eşyası,merkezde,intertet vs özelliklerine göre artar..hepsi senin seçimlerine bağlı.

    Eğer eğitim amaçlı gidimcem dersen,yurtta yaşamak kaydıyla aylık 400 dolar min gerekli..bunu artıkmak veya azaltmak senin elinde..Belarus para harcamaya müsait. Çünkü her cadde başı bar,disco,casino,eğlenc yeri var,bizim milletimizde seviyor..buralara takılmayı düşünüyorsan,1000 dolar lazım min.

    Bizden ucuz olan şeyler,benzin,araa fiyatları,ulaşım ücretleri,sigara,alkol.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

    quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Hocam kurs parasi disinda yeme icme kalma vs. toplam kaca patladi?


    Hocam yeme,içme ,barınma kişiden kişiye değişir..

    Anlatiyim, yurtta kalırım dersen belarustaki yurtların aylığı 20-50 dolar arasında değişiyor. Yok evde kalırım dersen 200 dolardan başlar tek odalı, evin eşyası,merkezde,intertet vs özelliklerine göre artar..hepsi senin seçimlerine bağlı.

    Eğer eğitim amaçlı gidimcem dersen,yurtta yaşamak kaydıyla aylık 400 dolar min gerekli..bunu artıkmak veya azaltmak senin elinde..Belarus para harcamaya müsait. Çünkü her cadde başı bar,disco,casino,eğlenc yeri var,bizim milletimizde seviyor..buralara takılmayı düşünüyorsan,1000 dolar lazım min.

    Bizden ucuz olan şeyler,benzin,araa fiyatları,ulaşım ücretleri,sigara,alkol.

    hocam oradaki araç fiyatlarına bacağımız bir site var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayranlı nesquik

    quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

    quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Hocam kurs parasi disinda yeme icme kalma vs. toplam kaca patladi?


    Hocam yeme,içme ,barınma kişiden kişiye değişir..

    Anlatiyim, yurtta kalırım dersen belarustaki yurtların aylığı 20-50 dolar arasında değişiyor. Yok evde kalırım dersen 200 dolardan başlar tek odalı, evin eşyası,merkezde,intertet vs özelliklerine göre artar..hepsi senin seçimlerine bağlı.

    Eğer eğitim amaçlı gidimcem dersen,yurtta yaşamak kaydıyla aylık 400 dolar min gerekli..bunu artıkmak veya azaltmak senin elinde..Belarus para harcamaya müsait. Çünkü her cadde başı bar,disco,casino,eğlenc yeri var,bizim milletimizde seviyor..buralara takılmayı düşünüyorsan,1000 dolar lazım min.

    Bizden ucuz olan şeyler,benzin,araa fiyatları,ulaşım ücretleri,sigara,alkol.

    hocam oradaki araç fiyatlarına bacağımız bir site var mı?

    buyur hocam


    http://irr.by/cars/passenger/?utm_source=auto.irr.by&utm_medium=main&utm_campaign=auto




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.