Şimdi Ara

Beklenen Konu: 7-Gang DSG (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
7
Favori
40.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çamur marka seçmez, su da öyle... İkisi bir araya gelince zaten temizlik kendiliğinden olur, bazen çamur daha erken bulaşır, ama sonunda su gelir ve ortalık tertemiz olur.

    Her markanın iyi ve kötü yönleri olur, olacaktır. Sadece iyi yönleri olursa, kötü yönleri olmazsa diğer markaların içinden birden sivrilir, herkes "bozulmayan araba" diye hücüm eder. Arızalar otomobil üreticileri için garanti süresi dışında önemli bir gelir kaynağıdır da. Gerçi biz Türkiye'de bundan ötürü yüreğimiz ağzımızda gezdiğimiz durumlar oluyor ancak korka korka araç almaya kimse de gitmemeli, sevinç ve mutlulukla deri direksiyonu kavramalı, şehvetle vites kolunu okşamalı ve araçtan zevk almak için aldığını unutmamalı, dert çekmek için değil.

    Her araç arıza yapabilir. Arıza adres sormaz. Bazen VW'de bir tanesinin kafası bozulur, bazen BMW'de, ya da Mercedes'te, Opel'de, Ford'da, İtalyan ve Fransızlar da unutulmamalı, Uzakdoğulular ve Amerikanlar da öyle.

    Parayla değil, sırayla...




  • Araç kullanmanın tadı vites değiştirmekten geçer, ileride otomatikler standart hale gelirde düz vites araçlar için fazladan para isterler ise seve seve fazla para verip düz vites araç alırım.
    Ben Need For Speed'i bile düz vites ile bitirmiş adamım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 28 Aralık 2009; 23:26:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nike


    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: onder46


    quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde
    quote:


    x

    x
    x





    x



    x


    Çift kavramalı şanzımanı benim bildiğim kadarı ile (SMG) ilk olarak BMW çıkarmıştır.



    Ben mesajımda sarsıntısız geçişi falan kastetmiştim.

    Bildiğim kadarıyla SMG çift kavramalı değil.Hatta BMW,VW ile bu alanda rekabet etmek için DCT (Dual Clutch Transmission) şanzımanı çıkardı sonradan.



    smg sıralı manuel vites kutusudur ve sequential manual gearbox un kısaltmasıdır. tork dönüştürücüsü vs. yoktur ve çift kavramalı da değildir.

    bildiğim kadarıyla ilk çift kavramayı porsche çıkarmıştı. bugünkü porsche PDK vites kutusunun ataları bundan 20 yıl kadar önce nürburgring de tur atıyorlardı :)




  • Bu akşam 4-5 tane mesajım HTML cehenneminde kayolup gitti, bilhassa da 5 Saniyelik Reklamlar neden ile. Birinci sayfada da bir smiley'im (!) "rahatsız edici bulunduğu" için silindi. Elbette kurallar vardır, kurallara uymak da esastır ancak burada bulunmamız biraz daha "comfortable" bir ortamı hakettiğini düşünüyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Bu akşam 4-5 tane mesajım HTML cehenneminde kayolup gitti, bilhassa da 5 Saniyelik Reklamlar neden ile. Birinci sayfada da bir smiley'im (!) "rahatsız edici bulunduğu" için silindi. Elbette kurallar vardır, kurallara uymak da esastır ancak burada bulunmamız biraz daha "comfortable" bir ortamı hakettiğini düşünüyorum.



    Tarayıcınızda sorun olsa gerek. Özellikle standart tarayıcıda birtakım sorunlar mevcut ancak alternatif tarayıcılarda sorun biraz daha az.

    @UrbanRacer;

    Şikayet üzerine müdahele eden yönetici arkadaşımız yanlış anlamış sanırım,kinaye içerikli mesajınız tarafımdan geri alındı.

    iyi forumlar.
  • ne dsg imiş kardeşim, dirisi ayrı bela ölüsü ayrı..
  • Otomotiv dünyasında yeni teknolojik atılımlar yapmak beraberinde risk almayı gerektirir. Bu riski göze alabilen, göğüsleyebilen firmalar teknolojik atılımı gerçekleştirebilir. VW risk aldı ve DSG gibi oldukça büyük bir teknolojik atılım gerçekleştirdi, VW'ye b.k atmanın hiç bir anlamı yok. Başka otomobil markalarda bu DSG ile rekabet edebilmek için yeni arayışlara girdiler (Ford-powershift mesela). Mercedes-BMW gibi premium markaların gibi servise araba çağırdıkları zamanlar oldu. Devamlı riskten kaçınırsan hiç bir zaman yeni teknoloji geliştiremezsin.

    Japon markaları sorunsuzluk diye övünürler(haklarıdır da) ama bu sorunsuzluğun temelinde yeni teknolojiler geliştirmeye mesafeli durmalarının da etkisi vardır. Hybrid motor dışında Japonların geliştirdikleri devrim sayılabilecek bir teknoloji aklıma gelmiyor. ABS fren, hava yastığı, ESP, common rail dizel vs. tüm bu devrim niteliğindeki teknolojik atılımlar hep Avrupa kökenli. Yani risk olmadan yeni teknoloji gelişmiyor.




  • benim merak ettiğim bu şanzımanın bu kadar pahalı olmasına rağmen, performansının normal otomatiklerle aynı olması ve onlardan daha kırılgan olması konusuna vw ne yapacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisozyurt

    Otomotiv dünyasında yeni teknolojik atılımlar yapmak beraberinde risk almayı gerektirir. Bu riski göze alabilen, göğüsleyebilen firmalar teknolojik atılımı gerçekleştirebilir. VW risk aldı ve DSG gibi oldukça büyük bir teknolojik atılım gerçekleştirdi, VW'ye b.k atmanın hiç bir anlamı yok. Başka otomobil markalarda bu DSG ile rekabet edebilmek için yeni arayışlara girdiler (Ford-powershift mesela). Mercedes-BMW gibi premium markaların gibi servise araba çağırdıkları zamanlar oldu. Devamlı riskten kaçınırsan hiç bir zaman yeni teknoloji geliştiremezsin.

    Japon markaları sorunsuzluk diye övünürler(haklarıdır da) ama bu sorunsuzluğun temelinde yeni teknolojiler geliştirmeye mesafeli durmalarının da etkisi vardır. Hybrid motor dışında Japonların geliştirdikleri devrim sayılabilecek bir teknoloji aklıma gelmiyor. ABS fren, hava yastığı, ESP, common rail dizel vs. tüm bu devrim niteliğindeki teknolojik atılımlar hep Avrupa kökenli. Yani risk olmadan yeni teknoloji gelişmiyor.


    Doğru diyorsun da yenilik yapmanın tek amacı insanlığa yararlı şeyler yapmak değil; ürünü bir şekilde farklılaştırıp pazar payını arttırmaktır. Japonlar demek ki mevcut teknoloji ile pazar paylarını koruyabileceklerini düşünüyorlar ki fazla yenilikçi davranmıyorlar.




  • Evvela şuna değinmek istiyorum fikirlerimi belirtmeden.
    Forumdan yakın arkadaşlarım , beni "reel" olarak tanıyanlar nacizane arabalardan biraz anladığımı ilgilendiğimi bilirler. Burada anlamaktan kastım son ayın dergisinde testini okuyup bilgi edinmek değil tabii ki.
    DSG ilk satışa sunulduğunda manuel-konvansiyonel otomatik-otomatikleştirilmiş manuel vs. şanzımanlı araç kullanan ve yineliyorum araçlarla dergiden okuma bilgilerden daha öte bir bağ ile yakın olan herkes gibi bende ilgiyle inceledim. Tabii bizim ortamımızda (ne off-road, ne de yapılı asfalt arabaları) bu şanzımanı pek görmek indirmek açmak mümkün değildi. Şansa bir arkadaşım yeni Golf'ü almaya karar verdi ve sayesinde 122bg 7 ileri versiyonunu tanımaya başladık.
    Şanzıman tahmin edildiği gibi fütüristik çalışıyordu gerçekten. Tabii TSI'da kullanılan düşük hacimli turbonun da etkisi yadsınamaz bir gerçek ama bu şanzıman gerçekten sürüş karakteristiğini optimum derecede yakalıyor ve yola iletiyordu. Halk diliyle yorumlayacak olursam "daha 20-30mt gitmeden 7. vites görüyor" diyebilirim. Sakin kullandık inceledik, sıkıştırdık inceledik, ekstrem etkilere nasıl tepki veriyor diye dikkatle baktık. Tahmin edildiği gibi "iyi" olarak betimlenebilecek bir şanzıman gibiydi 7-DSG.
    Gel gelelim aracımız 15k km'ye yaklaşmaya başladıkça şanzımanda o bahsettiğim sürüş karakteristiğini algılama konusunda bir takım erken davranmalar başladı. Yani henüz daha tps şanzımana gerekli vitesi hazırlaması için bir sinyal yollamadan şanzıman o anda bir üst veya alt vitesi seçebiliyordu. Ayrıca standart kullanımda takdirimce olması gerekenden önce vites attığı olmaya başladı bu dışarıdan da aracın sürekli kafa göstermesiyle anlaşılabiliyordu ilerlerken.
    İşin kötü yanı bu semptomlar stabil bir döngü içerisinde değiller çoğu zaman. Yani bir gün içinde bir kaç farklı sürüşte bir kaç beklenmedik zamanda bu tarz semptomlar görülebiliyor. Yakında bakıma gidecek tekrar, bu şikayetlerle birlikte. Aslen aracın sahibi arkadaşım bana nazaran arabaya biraz daha "a noktasından b noktasına şekil yaparak götüren biraz da yürüyen Golf" olarak baktığından ben ona gerekli zamanlarda şu kadar gaza bas bu kadar devire çık demesem veya kendim kullanmasam bu aksaklıklar kendini gizleyebilecek nitelikte. Bu ne kadar iyi ne kadar kötü bir durum orası tartışılır.
    Her ne kadar manuel, ya da konvansiyonel otomatik diyen biri de olsam bu şanzıman dışarıdan bakıldığında gerçekten iyi bir şanzıman. Ama ben genelin aksine arabaya üzerinde oturduğum güç olarak baktığımdan ve bu gücü de yere en sağlam şekilde aktarmak gerektiğini düşündüğümden bir Borg&Warner veya Getrag manuel şanzıman, ya da 4L80-E gibi kırılması imkansız bir GM konvansiyonel otomatik bir şanzımanı tercih ederim gibi geliyor.
    Umarım bu değinilen problemler böyle bir şanzımanın tarih olmasına neden olmadan üretici firma tarafından minimal düzeye indirgenebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikum

    AK-47 namı diğer keleş, yüzyılın silahı olarak gösterilir bir çok silah otoritesi tarafından, bence de gerçekten öyledir

    neden mi? çünkü çok basit bir yapısı vardır. bir gerizekalının eline bile verseniz max 20 sn de sahra sökümü yapar. sonra geri takar...çok az ama çok zekice düşülmüş parçaları vardır

    az parça=az hata oranı

    dsg güzel bir vites kutusudur, hakkını vermek ama tapmamak gerekir


    Çok basit yapısından dolayı AK-47 her türlü uygunsuz ortam koşulunda bile çalışır, tutukluk yapmaz:
    Suyun içinden çıkartırsın, çalışır. Gömülü topraktan çıkartırsın, çalışır. Çöl sıcağında çalışır, kutup soğuğunda çalışır. Kirin pasın içinde bakım, temizlik yüzü görmez yine çalışır.
    Çok güvenilir bir silahtır, kullanıcısını hiç yolda bırakmaz, her daim çalışır.
    İşte bu nedenle yüzyılın silahı olarak geçer. (M16, M4 gibi teknolojik rakiplerine rağmen bu ünvanı alabilmektedir.)

    AK-47'nin atası Alman SturmGewehr 44 silahıdır. Bilmeyen birisi bu iki silahı birbiriyle karıştırabilir. StG.44 bu türün ilk örneğidir.

    Ekleme yapayım istedim.

    Düzeltme: Hata



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedikodu -- 29 Aralık 2009; 0:39:20 >




  • Sayın RqJnr faydalı bilgiler sıkmış kendisine teşekkürü borç biliriz.
  • Bu hafta passat siparişi verecektim, resmen tırstım DSG almaya, yeni kasa ile şanzuman sorunlarıda giderilmiş olurmu acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RqJnr

    Evvela şuna değinmek istiyorum fikirlerimi belirtmeden.
    Forumdan yakın arkadaşlarım , beni "reel" olarak tanıyanlar nacizane arabalardan biraz anladığımı ilgilendiğimi bilirler. Burada anlamaktan kastım son ayın dergisinde testini okuyup bilgi edinmek değil tabii ki.
    DSG ilk satışa sunulduğunda manuel-konvansiyonel otomatik-otomatikleştirilmiş manuel vs. şanzımanlı araç kullanan ve yineliyorum araçlarla dergiden okuma bilgilerden daha öte bir bağ ile yakın olan herkes gibi bende ilgiyle inceledim. Tabii bizim ortamımızda (ne off-road, ne de yapılı asfalt arabaları) bu şanzımanı pek görmek indirmek açmak mümkün değildi. Şansa bir arkadaşım yeni Golf'ü almaya karar verdi ve sayesinde 122bg 7 ileri versiyonunu tanımaya başladık.
    Şanzıman tahmin edildiği gibi fütüristik çalışıyordu gerçekten. Tabii TSI'da kullanılan düşük hacimli turbonun da etkisi yadsınamaz bir gerçek ama bu şanzıman gerçekten sürüş karakteristiğini optimum derecede yakalıyor ve yola iletiyordu. Halk diliyle yorumlayacak olursam "daha 20-30mt gitmeden 7. vites görüyor" diyebilirim. Sakin kullandık inceledik, sıkıştırdık inceledik, ekstrem etkilere nasıl tepki veriyor diye dikkatle baktık. Tahmin edildiği gibi "iyi" olarak betimlenebilecek bir şanzıman gibiydi 7-DSG.
    Gel gelelim aracımız 15k km'ye yaklaşmaya başladıkça şanzımanda o bahsettiğim sürüş karakteristiğini algılama konusunda bir takım erken davranmalar başladı. Yani henüz daha tps şanzımana gerekli vitesi hazırlaması için bir sinyal yollamadan şanzıman o anda bir üst veya alt vitesi seçebiliyordu. Ayrıca standart kullanımda takdirimce olması gerekenden önce vites attığı olmaya başladı bu dışarıdan da aracın sürekli kafa göstermesiyle anlaşılabiliyordu ilerlerken.
    İşin kötü yanı bu semptomlar stabil bir döngü içerisinde değiller çoğu zaman. Yani bir gün içinde bir kaç farklı sürüşte bir kaç beklenmedik zamanda bu tarz semptomlar görülebiliyor. Yakında bakıma gidecek tekrar, bu şikayetlerle birlikte. Aslen aracın sahibi arkadaşım bana nazaran arabaya biraz daha "a noktasından b noktasına şekil yaparak götüren biraz da yürüyen Golf" olarak baktığından ben ona gerekli zamanlarda şu kadar gaza bas bu kadar devire çık demesem veya kendim kullanmasam bu aksaklıklar kendini gizleyebilecek nitelikte. Bu ne kadar iyi ne kadar kötü bir durum orası tartışılır.
    Her ne kadar manuel, ya da konvansiyonel otomatik diyen biri de olsam bu şanzıman dışarıdan bakıldığında gerçekten iyi bir şanzıman. Ama ben genelin aksine arabaya üzerinde oturduğum güç olarak baktığımdan ve bu gücü de yere en sağlam şekilde aktarmak gerektiğini düşündüğümden bir Borg&Warner veya Getrag manuel şanzıman, ya da 4L80-E gibi kırılması imkansız bir GM konvansiyonel otomatik bir şanzımanı tercih ederim gibi geliyor.
    Umarım bu değinilen problemler böyle bir şanzımanın tarih olmasına neden olmadan üretici firma tarafından minimal düzeye indirgenebilir.


    Direkt-Schalt-Getriebe, BorgWarner tarafından dizayn edilmiş bir şanzımandır. Ayrıca kırılması imkansız şanzıman yoktur her şanzıman kırılır. Ecu ile beyin arasındaki hızlı alışveriş aksaklık yaratabilir fakat 8 millisaniye upshifti var bu şanzımanın, sequential manual transmission (SMT) ile Ferrari F430 Scuderia 60 millisaniye veya 150 millisaniye Ferrari Enzodaki geçişlerdir bunlarıda bilmekte fayda var Scuderiayı ve Enzoyu kullanmadım ama F430 Spider kullandım bilgilerin gerçekliğini gördüm. DSG tercih edermiyim, VW aracı alsam ederim ama ben amerikan aracı sevdiğim için DSG kullanmak aracıma adapte etmek oldukça masraflı olur bu yüzden tercih etmemekteyim.




  • Şu anda herhangi bir VW marka araç alsanız DSG vites kutusunda arıza çıkma olasılığı çok düşüktür. Ne kadar düşük derseniz diğer marka araçların arızalı çıkma olasılığı kadar. Forumumuzda DSG vites kutulu PASSAT sahibi çok var, aralarında birkaç kişinin vites kutusu komple veya sadece mekatronik kısmı olmak üzere değişti ama herkesinki arızalı çıkmadı.

    Bende NOKIA N73 cep telefonu var, durmadan donuyor, 2 yılda pili dolma gibi şişti, hiç de kullanışlı bir telefon değil, çok yavaş ama bu telefon 3 yıldır satılıyor. Sayısız güncelleme, yükseltme işlemleri yapıldı ama işte telefon olarak da elimde kaldı, 825 TL'ye almıştım 2007'de. 10 defa yere düştü, ama yine de bozulmadı. Şimdi 250 Tl vermezler belki de.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ErdincD

    Bu hafta passat siparişi verecektim, resmen tırstım DSG almaya, yeni kasa ile şanzuman sorunlarıda giderilmiş olurmu acaba




  • Aracın performansından çalmayan, üstüne üstlük yakıt tüketimi olarakda daha hesaplı olan bir şanzıman = DSG

    Bukadar eleştirilmesi ve bazı kullanıcıların ciddi şikayetleri olması beni üzdü açıkcası.. Çevremde birçok VW kunllanıcısı var, DSG şanzımanlı olarak Yeni GOLF 122bg DSG ve Scirocco 160bg DSG var.. GOLF daha çok yeni fakat Scirocco 6-7bin civarında olması lazım.. Şuana kadar herhangi bir şanzıman problemi duymadım vede aracın sahibi şanzımanın tepkilerinden v.s. çok memnunun.. İnsanı ciddi derecede rahatsız eden ses v.b. bir durumla ne ben karşılaşdım nede kendisinin karşılaşdığını duydum..

    Uzun lafın kısası, bende Taner Bey'in "Şu anda herhangi bir VW marka araç alsanız DSG vites kutusunda arıza çıkma olasılığı çok düşüktür. Ne kadar düşük derseniz diğer marka araçların arızalı çıkma olasılığı kadar. Forumumuzda DSG vites kutulu PASSAT sahibi çok var, aralarında birkaç kişinin vites kutusu komple veya sadece mekatronik kısmı olmak üzere değişti ama herkesinki arızalı çıkmadı. " satırlarına katılıyorum..

    İnsanlar iyi yorumlardan çok şikayetleri görmek istediği ve olaylara çoğu zaman kötü tarafından bakma ve bazı kişilerinde erişemedikleri şeyleri kötüleme huyundan dolayı malesef gerçekten neyin ne olduğunu görmek isteyen insanlar yanıltılıyor..

    Dürüst olmak gerekirse, VW pek hoşuma giden bir marka değildi birkaç sene öncesine kadar fakat TSI motor teknolojisi ve DSG şanzıman kombinasyonu benim bile VW hakkındaki düşüncelerimi değiştirdi.. Umarım daha objektif yorumlar yapılabilir DSG konusunda, özellikle kullanıcı yorumları gelirse çok daha anlamlı bir konu olacağını düşünüyorum..




  • 2010 Jetta 1.4 TSI 122 hp DSG -7 kullanıyorum araç henüz çok yeni 1000km'yi doldurmadım.. fakat aracı biraz deneme fırsatım oldu tabi..
    yokuşa 80'le girip vitesi S'ye çektim.. D7'den S4'e düşürdü hiçbir kafa karışma durumu olmadı.. hızı da 130'a çıktı(yokuş oldukça dik)
    80'e çıkınca 7'ye atıyor, yakıt tasarrufu harika ama agresif kullanmamak gerekiyor bunun için.
    hızlanması da hoşuma gitti.. bugun bir Mini One dı sanırım bagaj kapısı Doblo gibi 2 kapaklı olanlardan gördüm ışıklarda kalktık.. o benden önce kalktı önümdeydi.. 140-150'ye kadar takip ettim sonra sağa geçmek zorunda kaldı, onu geçerken hızım 180'di.. tabi bu aracın motorunu gücünü şanzumanını bilmiyorum benim aracıma denk midir değil midir bilemem ama sonuç olarak benim aracım da 1.404kg+ben.. (hiç olmazsa hafif olması avantajdı bana karşı)

    herkesten ricam : DSG'de sorun varmış yazmayın.. manuel çok daha iyi de demeyin.. deneyip tecrübe kazanın ki yorum yapma hakkınız doğsun..

    şimdiden birkaç kişi siparişten vazgeçtiğini bile yazmış.. birkaç arkadaşın çok güzel tespitleri var : DSG ile sorun yaşayanlar değil hiç kullanmayanlar şikayetçi.. bu biraz saçma bir durum bence.. bırakalım da kullananlar, tecrübe edenler paylaşsın şikayetlerini, hoşnut oldukları özellikleri..

    Denemeden yorum yapanların yaptığı şey şu ; araç almayı düşünenlerin aklını bulandırmak...




  • Afedersiniz ama bir sürü VW ve Audi kullanıcısı şikayetlerde bulunuyor. Bu hiç bir şekilde normal kabul edilecek bir durum değil. ABD'de VW 15bin araç geri çağırmış.

    Youtube'a girip bakarsan ABD'den Güney Amerika'da Arjantin'e, Avrupa'ya her yerde bu sorun yaygın olarak konuşuluyor ve videolar yerleştirilmiş durumda.

    Ülkemizde ise VW servislerinin ilk başlarda söylediği böyle bir sorun olmadığı.

    Sonra aynı servisler bu DSG'nin doğal sesi olduğunu belirtti.

    Artık aynı servisler yavaş yavaş Wolfsburg'un bu sorunla ilgilendiği söylüyor...

    Yani ülkemize de yavaş yavaş araç geri çağrıları başlayacak.

    Tamam sizler VW sahibisiniz ve duygusal olarak aracınızı ve markasını korumak istiyorsunuz; ancak VW ülkemizin markası değil ki gözümüz gibi koruyalım.

    Ben de bu sorunlar tam olarak giderilene kadar DSG düşünmezdim, alırsam da herhalde ancak ve ancak 122 beygir olan TSI motorunu düşünürdüm.





    quote:

    Orijinalden alıntı: mrtthealien

    2010 Jetta 1.4 TSI 122 hp DSG -7 kullanıyorum araç henüz çok yeni 1000km'yi doldurmadım.. fakat aracı biraz deneme fırsatım oldu tabi..
    yokuşa 80'le girip vitesi S'ye çektim.. D7'den S4'e düşürdü hiçbir kafa karışma durumu olmadı.. hızı da 130'a çıktı(yokuş oldukça dik)
    80'e çıkınca 7'ye atıyor, yakıt tasarrufu harika ama agresif kullanmamak gerekiyor bunun için.
    hızlanması da hoşuma gitti.. bugun bir Mini One dı sanırım bagaj kapısı Doblo gibi 2 kapaklı olanlardan gördüm ışıklarda kalktık.. o benden önce kalktı önümdeydi.. 140-150'ye kadar takip ettim sonra sağa geçmek zorunda kaldı, onu geçerken hızım 180'di.. tabi bu aracın motorunu gücünü şanzumanını bilmiyorum benim aracıma denk midir değil midir bilemem ama sonuç olarak benim aracım da 1.404kg+ben.. (hiç olmazsa hafif olması avantajdı bana karşı)

    herkesten ricam : DSG'de sorun varmış yazmayın.. manuel çok daha iyi de demeyin.. deneyip tecrübe kazanın ki yorum yapma hakkınız doğsun..

    şimdiden birkaç kişi siparişten vazgeçtiğini bile yazmış.. birkaç arkadaşın çok güzel tespitleri var : DSG ile sorun yaşayanlar değil hiç kullanmayanlar şikayetçi.. bu biraz saçma bir durum bence.. bırakalım da kullananlar, tecrübe edenler paylaşsın şikayetlerini, hoşnut oldukları özellikleri..

    Denemeden yorum yapanların yaptığı şey şu ; araç almayı düşünenlerin aklını bulandırmak...





  • Tek sorun, sahip olduğumuz şeyleri eleştiremiyoruz..Buna kendimizde dahiliz..

    Herşeyi biz biliyoruz, herşeyin en iyisini biliyoruz ve sahip olduğumuz herşey problemsiz..

    Bilgisayar bölümü kadar olamıyoruz eleştirilerde..

    Senin aracında sorun olmayabilir fakat dünya genelinde sorunlar ortada..Burda kimse markayı kötülemek niyetinde olmadığını düşünüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazarotti


    Tek sorun, sahip olduğumuz şeyleri eleştiremiyoruz..Buna kendimizde dahiliz..

    Herşeyi biz biliyoruz, herşeyin en iyisini biliyoruz ve sahip olduğumuz herşey problemsiz..

    Bilgisayar bölümü kadar olamıyoruz eleştirilerde..

    Senin aracında sorun olmayabilir fakat dünya genelinde sorunlar ortada..Burda kimse markayı kötülemek niyetinde olmadığını düşünüyorum..


    +1
    Gereksizler bolumundeki ufak cocuklar bile kendilerini yada sahip olduklari seyleri elestirebiliyorken nedense otomobil bolumundekiler kendi sahip olduklarini elestiremiyor..
    diger markalarin en ufak sorunlarinda abarti elestiriler yonelten nedense kendi araclarinin markasi hatta ayni marka grubundaki araclarla ilgili bir sorunu gorunce farkli bir kimlige burunuyorlar..

    sanzimanin sorunlar cikarmasi dsgnin kotu bir teknoloji oldugunu gostermez. Servis maliyetlerinin yuksekliginden dolayi ariza ihtimallerini tartismak arac alcaklar ve kullanicilari icin cok faydali olcaktir.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.