Şimdi Ara

Bekçinin yaptıgı usulsüzlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba. Daha yeni yasadigim bi olayi anlatmak istiyorum. Arkadasimla beraber kendi mahallemizde otururken 2 bekci arkadas yanimiza gelip kimliklerimizi istedi. Bizde verdik normal bi sekilde. Gbt'mize bakildiktan sonra geri aldık. Bekci arkadaslardan birisi fotografinizi cekebilirmiyim der demez, daha biz cevap vermeden suratimiza flaşı patlatti. Bekciye normal bir uslupla; neden cektin fotografimizi diye sordum. Bana '' Hatira kalsin '' diyerek cevap verdi. Böyle bi yetkin varmi diye sordugumda,suratima bakarak cevap bile vermedi. Soruyu tekrarladim bi kac kere, daha sonrasinda istedigin yere sikayet edebilirsin dedi. Daha sonra 155 arayip bilgi aldim. Karakol sikayet edin dediler. Üsenmedim saat gece 12 de. 30 dk lik mesafede karakola gittim. Olayi anlattim. Karakoldaki polisler aranan bir kisinin simasinin bana benzedigini soylediler. Bu yuzden cekmis. Polisler bekci arkadasi uyaracaklarini soylediler. Ama bu arkadasin bu uslupla cevap vermesi ve hakki olmamasina ragmen fotografimi cekmesi.. Size savciliga sikayet etmelimiyim ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bekçilik baştan beri yanlış bir uygulama. Herkes söylüyor ama devletin umurunda değil. Hala binlerce bekçi almaya devam ediyorlar. Emniyet gücü eksiği varsa usulüne uygun polis al, bütün yetkiyi ver polise. Hiç bir sorun yaşanmaz. Bu bekçiler hiç bir işi düzgün yapamıyor. Ne mesleğe uygunlar, ne eğitim var, ne sınav var. Devlet ülke güvenliği saldım çayıra mevlam kayıra mantığına emanet etmiş durumda.

    Mevcut duruma gelirsek; karakola şikayet etme. Bekçi zaten karakolun personeli, karakol hiç bir işlem yapmaz. Savcılığa şikayet etsen nolur bilemem, ama CİMER veya İl Emniyet Müdürlüğüne yazsan belki disiplin cezası alabilir. Şuan bekçinin kimlik sorma yetkisi için meclise kanuna tasarısı getirecekler. Fotoğrafı geçtim, kimlik sorma yetkisi bile şuanda muamma. Velev ki aranan bir şahsa benzetti, o yüzden fotoğrafını çekti, bunun yolu bu değildir. Öncelikle kimliğin sahte olup olmadığını anlamaya çalışırsın, şüphelenirsen ekip çağırırsın, alır götürürler. Bence bekçi keyfi olarak fotoğraf çekmiş, aranan şahsa benzettim deyip, fotoğraf çekmek gibi bir uygulama yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.