Şimdi Ara

Bedelli başvuru zamanı hakkında kafam karışık bu soruyu yanıtlandırabilecek varmı acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Direk konuya gireyim benim tecilim 2022 12 ağustosta sona eriyor. Yani yaklaşık 8 ay var. Benim için bedelli askerlik başvurusu son ne zaman oluyor? İnternette 2022 yılında bedelli askerlik yapıcaklar için 2021 31 Aralık son diyor, yani bu ayın sonu benim için de bu bedelli askerlik başvurusu için son mu oluyor? Yoksa tecilim bitmeden, 7 8 ay sonra başvuru yapsamda oluyormu bedelli için? Birde son olarak bir arkadaştan duyduğum tecil bitse bile o yılın sonuna kadar bedelli başvurusunda sıkıntı olmuyormuş böyle birşey varmı?


    Kafam karıştı çok bundan dolayı net bir cevap veren olursa çok memnun olurum teşekkürler.




  • Daha önceden yoklama başvurusu, aile hekimi muayenesi yaptırmadıysanız 2022 yılı içinde bedelli başvurusu yapabilirsiniz.

    Teciliniz bittikten sonra (eğer yoklamanız yapılmadıysa) 31 aralık 2022ye kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.
    Bu süreye kadar,
    + Yoklama Başvurusu
    + Aile hekimi muayenesi
    + Hizmet tercihi (bedelli)
    + Ücretin ilgili bankaya yatırılması
    İşlemlerini halledersiniz.

    Aralık ayı içinde https://www.msb.gov.tr/Anasayfa/AsalDuyuruListe
    2022 yoklama duyurusu çıkacaktır.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkürler hocam yani anladığım kadarıyla tecilim bitse bile 31 Aralık 2022 ye kadar bakaya falan kalmadan bedelli başvurusu yapabiliyorum doğrumu anlamışım?

  • Eğer daha önceden askerlikle ilgili bir işlem yapmadıysanız (yoklama başvurusu veya aile hekimi muayenesi) 31.12.2022ye kadar yukarıdaki 4 adımı tamamlanız için süreniz var.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Selam,bu süre toplam ne kadar sürüyor zam gelmeden yatırmak istiyorum.8/2022 tecilim bitiyor

  • matrisintranspozu kullanıcısına yanıt

    Muayene için hastaneye sevk edilmezseniz tüm süreç 1 hafta içinde hallolur.

    Bedelli ücretlerine her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuzda iki defa zam geliyor.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam şimdi başvuruyorum.

  • matrisintranspozu kullanıcısına yanıt

    Eğer aralık ayı içinde başvuracaksanız ücreti yatırma işini 31 aralık 2021 mesai bitimine kadar halletmelisiniz. 1 ocak ve sonrasına ücreti yatırmadan kalırsanız bedelli başvurunuz düşer. Tekrar başvuru yapıp zamlı tarifeden ödeme yapmak zorunda kalırsınız.

    Aralık ayı içinde işlemleriniz hallolursa ocak ayında bu linki takip ediniz. Bedelli duyurusu yayınlanacaktır. Ne zaman hangi birliğe gideceğiniz belli olacak. Zamanı geldiğinde sevk işlemlerinizi yapar birliğinize katılış yaparsınız.

    www.msb.gov.tr
    Milli Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 8 Aralık 2021; 20:19:11 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, 31/12/2021 tarihinde tecilim bitiyor. Daha önce tecil erteleme dışında herhangi bir askerlik ile ilgili işlem yapmadım. Benim sorum; yarın askerlik şubesine gitsem bedelli için başvuru yapabilir miyim? Celp dönemleri ne zaman? Bedelliye kabul edilmeme gibi bir durum var mı? Bakaya kalır mıyım? Celp dönemi Mayıs ayına kalırsa 6 aylık süreçte yasal bir problem ile karşılaşır mıyım? Yarın zaten askerlik şubesine gideceğim ama şu an baya heyecan yaptım.
  • Aslanor1940 kullanıcısına yanıt

    İlk önce yoklama başvurusu yapmanız lazım.

    Mehmetçiğin Sesiyoutube
    https://www.n11.com/magaza/mehmetciginsesi Linke tıklayarak sizler için hazırladığımız asker paketlerine bakabilir ve bütçenize uygun paketi seçebilirsiniz. Merhaba arkadaşlar bu videoda size askerlik başvurusunun ilk adım olan askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır ? Asal yoklama başvurusu nasıl yapılır 2021 ? Askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır ? Askerlik yoklaması yaparken nelere dikkat edilmelidir. Askerlik yoklaması yapıldıktan sonra erteleme yapılır mı ? ASAL Yoklama başvurusu ne zaman yapılmalıdır ? Askerlik yoklama başvurusu yaptıktan sonra hangi işlem yapılmalı ? Sorularının ve daha fazlasının cevabını Mehmetçiğin Sesi Askerlik Yoklama Başvurusu Nasıl Yapılır videosunda bulabilirsiniz. Askerlik yoklama başvurusu işleminin yani asal yoklama başvurusunun nasıl yapılacağını anlattım. E-Yoklama sistemi ile e-devlet sistemine giriş yaparak ASAL Yoklama Başvurusu bağlantısına tıklayarak bilgilendirme ve onay formunu açacaksınız. Kaydedin ve çıktı almadan 2 gün sonra aile hekimine giderek muayenenizi olabilirsiniz. Başvuru sırasında bir sorun yaşarsanız yorum olarak yazabilirsiniz. Askerlik ile ilgili tüm güncel bilgileri öğrenmek istiyorsanız Mehmetçiğin Sesi kanalına abone olmayı unutmayın. Askerlik Hizmet Tercihi Uygulamalı Anlatım : https://youtu.be/mrjHwARSMIw 00:00 Merhaba, Askerlik Yoklama başvurusu nasıl yapılır ? 01:22 ASAL Yoklama Başvurusu İlk Adım 03:37 Askerlik yoklaması fotoğraf düzenleme 05:15 ASAL Yoklama Askerlik İptal Sebebi 06:15 Askerlik Yoklama başvurusu adımları Mehmetçiğin Sesi Abone Olmak için : https://www.youtube.com/c/MehmetçiğinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 Mehmetçiğin Sesi Twitter : https://twitter.com/MehmetciginSesi #mehmetçiğinsesi #askerlikyoklamaişlemi #askerlikyoklamanasılyapılır #asalyoklamabaşvurusu #asalyoklama #askerlikbaşvurusunasılyapılır
    https://www.youtube.com/watch?v=s3o3D6bfUwg&feature=youtu.be

    Daha sonra aile hekiminde askerlik muayenesi olacaksınız. Eğer aile hekimi hastaneye sevk vermezse 2-3 güne muayene onaylanır.

    Daha sonra hizmet tercihinden bedelli seçip doldurmanız lazım.

    Mehmetçiğin Sesiyoutube
    Trendyol Asker Paketleri : https://ty.gl/xudkppirk Linke tıklayarak sizler için hazırladığımız asker paketlerine bakabilir ve bütçenize uygun paketi seçebilirsiniz. Arkadaşlar merhaba, bu videoda ; Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır 2020 ? Askerlik celp dönemi tercihi nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi asal nasıl yapılır ? Celp dönem tercihinde ay sıralaması nasıl olmalıdır ? Hizmet tercihi nedir detayları nelerdir ? Askerlik hizmet tercihi yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi e devlet ? Askerlik hizmet tercihi başvurusu nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi ne zaman yapılmalıdır ? Askerlik Yedek Subay Başvurusu E Devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik yedek astsubay başvurusu e devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihinde sorulan ikinci 6 ay ve komando olmak istiyor musunuz sorularının önemi nedir ? Askerlik hizmet tercihi yedek subay başvurusu yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi yedek astsubay başvurusu yapılmazsa ne olur ? sorularının ve daha fazlasının yanıtını bulabilirsiniz. Askerlik hizmet tercihini yapabilmeniz önce yoklama işlemini yapmalısınız. Yoklama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz. Yoklamanızı yaptıktan sonra aile hekiminizden muayene olacaksanız. Yaklaşık 2 3 gün içerisinde askerlik şubesi yoklama işleminizi onaylayacaktır. Bu süreçlerin hiçbirinde şubeye gitmenize gerek yok. Yoklamanız onaylandıktan sonra e devletten asal hizmet tercihi kısımlarından tercihlerinizi yapabilirsiniz. Unutmayın, son iki yıl içerisinde yoklamanızı yaptıysanız tekrar yapmanıza gerek yok. E devletten celp ve hizmet tercihlerinizi yaptıktan sonra işlemleri tamamladığınız tarih hangi celp grubuna giriyorsa o celp ile gidebilirsiniz. Askerlik celp tarihleri ile askerlik celp dönemlerine kanalda bulabilirsiniz. Askerlikle ilgili tüm gelişmeler için kanala abone olmayı unutmayın. Videoyu daha çok arkadaşımızın görüp bilgilenmesi için beğenmeniz yeterli. 00:00 Askerlik Hizmet Tercihi Nasıl Yapılır ? Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet | Mehmetçiğin Sesi 01:15 Askerlik Hizmet Tercihi E Devlet Uygulamalı Anlatım 02:45 Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet 05:45 Askerlik Hizmet Tercihi Ay Sıralaması Nasıl Yapılmalı ? 07:30 Askerlik Hizmet Tercihi Erteleme İptal Sebebi 09:00 Askerlik Hizmet Tercihi Yapılmazsa Ne Olur ? ASAL Yoklama Nasıl Yapılır ? : https://youtu.be/_w1ShPjMBhM Mehmetçiğin Sesi Abone Ol : https://www.youtube.com/c/Mehmet%C3%A7i%C4%9FinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 #mehmetçiğinsesi #askerlikhizmettercihiedevlet #askerlikhizmettercihinasılyapılır #hizmettercihi #hizmettercihiyedeksubaybaşvurusu #hizmettercihiyedekastsubaybaşvurusu #yedeksubaybaşvurusu #yedekastsubaybaşvurusu #askerlikhizmettercihi
    https://www.youtube.com/watch?v=n1nhU5kyJcQ&feature=youtu.be

    Hizmet tercihinden sonra ilgili bankaya (vakıf, ziraat, halk, ptt, vakıf katılım, ziraat katılım) bedelli ücretini yatırırsınız. Son tarih 31 aralık 2021 mesai bitimine kadar.


    Ocak ayında MSB'nin sitesine bakarsınız, bedelli duyurusu yayınlanır. Hangi celpte hangi birliğe gideceğiniz belli olacak. Eğer bu yıl olduğu gibi çıkarsa Nisan Kasım arası bedelli celpleri olur, ocak ayında yayınlanacak duyuruda belli olacak.


    Daha önceden yoklama kaçağı veya bakaya düşmediyseniz bedelli başvurusu yapabilirsiniz, bunun çetelesini ASAL sistemi tutuyor askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz. Bedelli kontenjanı geçen yıl dolmadı, bu yıl dolacağını sanmıyorum. İlk 6 aylık başvuru 30-40 bin civarında olmuş. 150 bin civarında kota dolmaz büyük ihtimalle.

    Askere gideceğiniz (çıktığınız celp) tarihe kadar rahat olacaksınız. Herhangi bir sıkıntı olmaz.





  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkür ederim. Yarın askerlik şubesine gidip işlemlere başlayacağım.
  • Kura Olayı Olmaz İnşallah Hepimize Çıkar ?
  • Yoklamayı tamamladım, aile hekimine gittim yarın sabah gel kan tahlili ve böbrek kontrollerini yapalım dedi. Yarın sabahtan sağlık ocağına gidip tahlilleri halledeceğim. Haftaya salı-çarşamba günü askerlik şubesini arayarak sağlık kontrolünü onaylatır sonrasında hizmet seçiminden bedelliyi seçerim. Umarım arkadaşın da dediği gibi 150.000 kota dolmaz da kurasız bir şekilde tamamlayabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aslanor1940 -- 9 Aralık 2021; 14:4:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.