Şimdi Ara

Bedelli Askerlikte İNDİRİM bekleyen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim gibi indirim bekleyenler varsa sizlere bir tavsiye vereyim, birlik olursak sesimizi duyurabiliriz. Biraz önce Cimer ve Ak parti resmi web sitesinden dilekçe yazdım. Ak partiye yazdığım dilekçe aşağıdadır. Siz de indirim bekliyorsanız, benzer bir şeyler yazarak destek olabilirsiniz.



    Alıntı

    metni:
    Bedelli askerlik hizmeti sürekli hale gelmeden hemen önce(2018-2020 yılları arasında) 15 bin TL ödeyerek birçok vatandaşımız bu hizmetten faydalandı. Fakat aradan 3 yıl bile geçmeden 45 bin TL(yaklaşık) oldu. Üstelik bu ücret memur maaşıyla doğru orantılı olarak her yıl artıyor. 15 bin TL ödeyerek bedelli hizmetinden faydalananlar ile 45 bin TL ödeyecek kişiler arasında %300 fiyat farkı oluşmaktadır. Halbuki TÜİK verilerine göre 2018-2021 yılları arasındaki enflasyon(TÜFE) sadece %58 olarak görünmektedir. Yani 2018 yılındaki 15 bin TL, bugün 23 bin TL'ye tekabül etmektedir. Bu durumu göz önüne alarak bedelli askerlik ücretinde bir düzenleme talep etmekteyim. Yapılacak veya yapılmayacak bir düzenlemenin 2023 seçimlerinde vereceğim oyu tamamen değiştireceğini belirtmek isterim.



    NOT: Bedelli askerlik olumsuz yorum yapacak olanlar varsa boşuna kendini yormasın. BEDELLİ askere gideceğimi gururla söylüyorum. Vatan sevgisi sadece askere gitmekle olmuyor, istediğiniz eleştiriyi yorumu yapın zerre umurumda olmayacak  








  • Up
  • Atladığınız bir nokta var. Bedelli kotası. 20-30 bin bandında bir ücretle, 150 bin civarı olan bedelli kotası çok rahat doldururulur. Bu sefer de bedelli kurasında çıkmayanlar gelip burada ağlamaya başlar.

    Ayrıca kurada elenenler sırf tecil alıp ertesi sene bedelliye başvurmak için açık öğretim vs. kaydolur. 6 ay askere gidecek kimse kalmaz.
  • halo586 H kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız yazıya cevap ne geldi acaba
  • Yapilacak veya yapilmayacak duzeltme ile 2023 secimlerinde verecegim oy tamamen degisebilir demişsin ya belirtmissin ya bastan kaybettin.
    2022 de 50 bin tl yi geçer bedelli.

    İsinize gelirse diyor devlet :)
  • olm gidin paşa paşa yapın . vatan borcu namus borcu .

  • Boşuna indirim beklemeyin. Bedelli askerliğin bir kotası var ve ucuz olursa herkes başvurur iş kuraya kalır, belki 1 sene bedelli sonucunu bekleyip çıkmazsa üstüne 6 ay askere gitme durumu var. bunuda zengin tayfa istemez. Ayrıca bedelli ücreti çok fazla değil. 6 ay boyu maaş alamamak, geldikten sonra 2-3 ay iş bulamamak, tecrübe eksikliği vs eklerseniz bayağı avantajlı olduğunu anlarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 24 Kasım 2021; 11:46:34 >
  • Ben geçen sene parayı yatırırken de benzer konular vardı, yok erken seçim geliyor yok seçim için indirim yapacaklar, kışlasız bedelli geliyor vs derken dayanamadım yatırdım 37 bini. İyi ki de yapmışım bu gidişle indirim bile zor gelir. 25 bin olunca bu sefer kura çıkmayıp 6 ay gitmek zorunda kalanların ağlamaları gözümde canlandı şu an  

  • [Konu sahibiyim] Bedelli yapıp geldim. Aralık ayında döviz artınca elimdeki küçük birikimi bozup askere gittim.


    Bir yıl önce elimdeki parayla, bedelli ücretinin %50'sini bile karşılayamazdım. Devletimizin yüksek kur/yüksek ihracat politikası sayesinde dövizim askerlik ücretinin üstüne çıktı. Yani devlet doğrudan indirim yapmamış olsa da dolaylı indirim yapmış oldu.


    Yukarıda söylediklerimde biraz ironi var, çok ciddiye almayın. Fakat bu durumdan yola çıkarak sizlere küçük tavsiye vermek istiyorum.


    Örneğin şu an bedelli ücreti 80 bin TL oldu. İktidar enflasyonu tetiklediği müddetçe 80 bin TL aralık ayında reel olarak ciddi değer kaybedecektir. Yani paranızı Kur Korumalı Mevduat(KKM) gibi araçlara yatırıp değer kazanmasını bekleyin, daha sonra aralık ayında tekrar değerlendirme yapın. Eğer enflasyon bu şekilde devam etmişse zaten paranız 80 bin TL'yi geçmiş olacaktır.





  • halo586 H kullanıcısına yanıt
    Bu durumda hiç paramız yoksa ve gelecek senenin 6 aylık maaşını hesaplamış olsak ;
    2023 yılında ortalama maaşımı 8-9 arası farz edelim,

    * Ben askere gidince 6 ay çalışamayacağım ve benim cebime 50.000 TL girmemiş olacak.
    * 6 aylık Askerlik süresi boyunca 10.000 TL zorunlu ihtiyaçlar için para ayırmak lazım.

    Etti mi 60.000 TL. Bugün ki bedelli parasından geriye kaldı 20.000 TL .

    Bu şekilde baktığımızda bedelli çok mantıklı .
  • Bu imkansız indirim vs boşuna beklersiniz. Devlet diyor işine geliyorsa baş parayı git 1 ay, gelmiyorsa git 6 ay...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.