Şimdi Ara

Be quiet! - Dark Power Pro 600w

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konunun yeri burası mı bilmiyorum ama ben yinede yazayım D

    bundan takribi 12 sene kadar önce almıştım bu power supplyi halen daha kullanmaktayım herhangi bir sıkıntısı olmadı şimdiye kadar.

    12 seneden sonra sistemi güncelliyorum amd bir sistem topluyorum bugün yarın parçalar gelir. Bu power supply den oldukça memnunum ve yeni sistemimde de mümkünse kullanmak isterim buna engele bir durum var mı ? varsa bunun bir çözümü var mı ? yeni nesil ekran kartlarında problem çıkarır mı power supply özelliklerini ve fotoğrafını ekliyorum.



    • MODEL - BQT P6-Pro-600W, ATX600 W Power
    • ATX12V Version 2.2
    • 24 Pin Mainboard Connector with adapter to 20 Pin
    • 2x PCI-Express Connectors (SLI compatible)
    • 6x SATA Connections on two wiring harnesses
    • 2x protected VGA/HDD 4 Pin Connector (SLI compatible)
    • 6x 4 Pin Connectors (HDD)
    • 1x 4 Pin Connectors (FDD)
    • 1x 120mm SilentWings fans
    • Active PFC with PF up to 0,99
    • 2 separate 12V Connections
    • P4 and P8 Connnector
    • 3x 3 Pin/4 Pin Molex fan Connectors
    • Specification: 3,3V: 28A, 5V: 40A, 12V1: 20A, 12V2: 20A, -5V: 0,5A, -12V: 0,8A, 5VSB: 2,5

    Be quiet!  - Dark Power Pro 600w

    Be quiet!  - Dark Power Pro 600w

    Be quiet!  - Dark Power Pro 600w








  • Hocam 12 yıl çalışmış. Yeni bir sistem kurarken bence artık emekli etmenin zamanı gelmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek güç tüketen bir sistem ile kullanmayacaksanız kullanmanıza engel bir durum yok.

    DARK POWER PRO serisi oldukça kalitelidir, zorlamadan kullanırsanız bir 12 yıl daha kullanmanız olası.

  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt

    orası öylede D sıkıntısı derdi yokken bu arkadaşla yola devam edeyeyim diyorum beni yarı yolda bırakmayan ender bilgisayar bileşenlerinden biri.

  • Kaliteli bileşenlerin uzun ömrü oluyor. Bilgisayar dünyasında hangi bileşeni bu kadar uzun süre kullanabilirsiniz ki. Bence yüksek güç tüketimi yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz.

  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    çok zorlayacak bir durumun yok kurduğum sistem oyun odaklı olmayacak. Şuan 1gb ekran kartı var üzerinde belki olsa olsa ilerleyen dönemlerlerde 1080p için 8gb lık 128bit bir ekran kartı alabilirim.

    benim merak ettiğim yeni sitemlerdeki pin girişlerini bendeki power supply karşılayıp karşılayamayacağı karşılazsa çevirici vs. gibi yöntemlerle durumu kurtarıp kurtaramayacağım. Ne tür çeviricilere ihtiyacım olacağı.

  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt

    En az 15 yıldır PSU standartları aynı... Pinlerde bir uyumsuzluk olacağını sanmıyorum.


    Ekran kartının ne kadar güç tüketeceği, bit değeri ile ya da üzerindeki RAM miktarı ile ilgili değildir. GPU modeli (ve varsa OC ayarlaması) ile ilgilidir.

  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    anakart tamam diyelim ozaman.

    şuan fiyatlardan dolayı pek mümkün olmasa bile RX 6600 ekran kartı alırsam üzerindeki güç bağlantısı 8pin olarak görünüyor benim elimdeki bütün kablolar 6pin bunu 8pin e direk çevirici ile taksam sıkıntı çıkar mı ? yada psu ya giren 6pin çıkış 8 pin tarzı bir kablo mevcut mu ?

  • Vay be, o PSU'da 8 pin çıkış yok mu demek Be quiet!  - Dark Power Pro 600w 


    6'dan 8'e çevirici pek sağlıklı olmuyor bildiğim kadarıyla ama iki ayrı SATA ya da MOLEX hattından 8 pine çevirici falan varsa kullanılabilir sanırım.

    @kunGFu hocam buralardaysa bi ona danışalım. Kablo çeviriciler konusuna hakimdir kendisi.

  • 8pin lik yuvaya 6pin takinca kart calismiyor, 6 pinde 2 adet toprak eksik, sanirim ondan. Palit rtx 3070 de 2x8pin yuva vardi, benim s12ii620w (2013-14) de 1x8pin ve 1x6pin olmak üzere ayri ayri kablolar mevcut lakin söyledigim gibi calismadilar. Oldukca fazla cevirici cesidi var, sagliklisini bulmak gerek yoksa bildigin ekrankartini yahut soketini yakiyorlar. Kablolari ince olmayacak, kalitesiz olmayacak, bir de pinleri gevsek olmayacak. Ben burda önererek sorumlulugunu alamam. 6pin den 8pine düz bir sekilde cevrimde 75w, karsi taraftanda 75w olarak cikar. Tabi bunlar standart degerler, 8pinlik lerdende 150w gecebilir seklinde hesapliyorlar. Kaliteli kablolarda biraz daha tolerans olur. 2 adet 6pin den 8pine cevrilen kablo daha iyidir, hatta bazi ekrankartlarinin kutularindan bu tip cevirici cikar. Orjinal o kabloyu kullanmak yada kalitelisine bakmak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 22 Ekim 2021; 23:0:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    bilgilendirici yanıtınız için teşekkür ederim.

    zaten mevcuttaki ekran kartına iki adet 6pin takılı. Sanırım 2 adet 6pin den 8pin e çevirme olayı benim için en makul olanı olacaktır.

    tamamen düz mantıkla bir soru sorayım D teoride ozaman iki tane 6pin den 8pin çevirdiğimizde elimizde 150w kapasitemiz oluyor anladığım kadarıyla.

    Radeon RX 6600 kartının güç gereksinimlerine baktığımda 132w lık TDP değeri yazıyor çoğu incelemede bu mantığa göre bu gereksinimi karşılaması gerekiyor gibi.

  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt

    Evet hatta anakarttan 75w lik bir destekte söz konusu, toplamda 75+75+75w yani 225w lik besleme söz konusu, tabi ki ceviricilerden yana sorun olmaz ise... Dark power pro nunn kablo kalitesini bilmiyorum eger kalin ise daha fazlasinida kaldirir lakin eklemler, yani ekleme ve ceviricilerin isinip isinmadigini elle kontrol edin, her kullanmak isteyene söylerim. Amper aktarimi, kablonun cinsine, capina, uzunluguna ve üzerinde ekleme olup olmadigina göre degiskenlik gösterir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    teşekkürler cevaplar için.

    psu ile gelen kablolar kalın yuvarlak kablolar. Doların ateşi biraz sönerse ekran kartına da giricez kısmetse.

  • yerinizde olsam değiştiririm Be quiet firması sağlamdır o konuda şüphem yok ama çift 12v kanal üzerinden maks 480watt veriyor günümüzde iş-oyun odaklı sistemlerde psu'nun tek kanaldan maks gücü verebilmesi önemlidir.


    bir de psu'nun zaman geçtikçe verebileceği güç azalır gibi bir şey duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 23 Ekim 2021; 20:24:52 >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    tek çift rail konusu ilginç bir konuymuş forumda biraz araştırıp okudum. Katılanlar var katılmayanlar var. Sistemi elimdeki psu ile deneyip kursam sanırım bir zararı olmaz en kötü kapanır diye düşünüyorum. Bu noktada psu nun CF ve SLI sertifikası olması bir artımıdır.


    aşağıdaki bileşenler çalışacak bu psu üzerinde uğraşmaya değer mi yoksa hiç girmeyeyim bu top a D


    asus b550 anakart

    amd3700x

    16*2 ddr4 3600mhz ram

    1tb nwm2 ssd

    240mm sıvı soğutma

    4 tane mekanik hdd

    4 tane 120mm fan

    (kısmetse rx6600)

  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt

    CF ve SLI sertifikasının günümüzde çok önemli bir yanı yok çift ekran kartı kullanımı ile alakalı psu'ları sertifikalandırıyordu ama günümüzde çok nadir en azından ben denk gelmedim


    bu senin bileceğin bir iş bu topa girmem açıkcası çalıştır veya çalıştırma diyemem ben ne yapardım onu söylerim yeni bir sistem topladıysam power'ın da günümüz teknolojilerine uygun olan bir model ile değiştirirdim. 5 yıl'lık psu olsa neyse de dile kolay 12 yıl

  • "İlle de tek kanal olacak" söylemi tam anlamıyla bir forum efsanesidir. Konusu her açıldığında aklıma şu söz gelir: "Delinin biri kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış" Be quiet!  - Dark Power Pro 600w 

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    kesinlikle yeni psu en mantıklısı 12yıl dediğime bakmayın çok daha fazlada olabilir q9550 ile kullanıyordum vaktiyle. Zamanında nasıl bir para verdiysem halen daha bir psu ya okadar verilir mi dediğim kendi kendimle konuşmam aklımdadır D.

    ekonomik olarak sistemi toplarken biraz açıldığımdan en azından psudan yırtma çabaları olarak değerlendirebilirsiniz benim çabamı.

  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt

    8 PİN soketli bir kart alıncaya kadar kullanabilirsiniz. Ekran kartı alırken beraberinde yeni bir PSU alırsınız. Tek kanallı olacak efsanesine de inanmayın. DARK POWER, STRAIGHT POWER gibi üst kalite serilerin güncel versiyonlarında dahi çoklu kanal yapısı devam etmekte. Sadece be-quiet değil, diğer bazı meşhur markalar da üst kalite serilerinde çoklu kanal yapısını tercih ediyor.

  • Aynı PSU'yu yaklaşık 20 sene önce almıştım. Hala kullanıyorum. Fanı ses yapmaya başlamıştı fanı değiştirdim devam. Yeni ekran kartı için de 2x6pin->8pin konnektör alıp taktım hiç bir sorun çıkmadı.

    Şunu net olarak söyleyebilirim ki yeni alacağın bir psu içindeki komponentler elindekinden daha iyi olmayacak. Bunu da seasonic 850W platinium parçalamış biri olarak söylüyorum. Be quiet! - Dark Power Pro 600w üretilmiş en kaliteli güç kaynaklarından biri.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.