Şimdi Ara

Bazı siteler Engellenmiş gibi açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dsmart internetini adı smileadsl olduğu zamandan beri kullanıyorum,dünden beri ,ekşisözlük,sözcü ve donanımhaber forum ve döviz sitelerine giremiyorum,ama VPN açtığımda girebiliyorum.Müşteri temsilcisi ile konuştum bu siteler için bir engelleme mi var diye,hayır diyor,modemi açtırdı kapattırdı değişmedi,bizden kaynaklanmıyor dendi.Malware taraması ,yaptım,birsürü DNS değiştirdim,modem değiştirip denedim,2 bilgisayar ve cep telefonunda aynı durum.
    Önerisi olan varsa denemek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey joe -- 4 Ocak 2019; 19:59:9 >



  • Evet aynı durum bende de var. Durum nedir ne değildir pek araştıramadım. Güncel olarak kimsenin başına gelmiş mi diye merak edip aratmaları 24 saatlik dilimde daraltınca bu konu çıktı, şaşırdım. En azından şu kadarını söyleyeyim, virüs falan değil. Hadi diyelim bilgisayarda virüs var, ipad'te, mac'te falan da mı var? Birden tüm aygıtlar virüslendi mi? Dns ile ilgili bir sıkıntı olması gerek. D-smart ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Kendi kendine geçer diye umarak beklemedeyim.

    Bir de modem virüsü diye bir şey varmış, onun olayı böyle engelleme gibi değil de reklam çıkartmakmış. Modem virüslenmiş olabilir, eski bir tp-link diye düşünmüştüm ama virüsün yaptığı işe de benzemiyor. Ekşi'yi, donanımhaber'i engellemenin virüs işi olması çok saçma olur. Bakalım ne çıkacak bunun altından...

    İlkin karşılaşınca yine bir olaylar dönüyor memlekette diye insan heyecanlanıyor ama sonra kişisel olarak internet bağlantısı ya da işte iss ile ilgili olduğunu fark edince, bir nevi komik oluyor.




  • Bende şöyle bir sorun olmuştu :

    Google'da adresi aratıp linke tıklamak yerine, genellikle adres çubuğuna elle yazarak giren birisiyim.(eski alışkanlık)

    Mesela speedtest.net yazdığımda siteyi açmıyordu, önüne mutlaka https:// ön ekini yazmam gerekiyordu. (https://speedtest.net) İlk başlarda heralde chrome yada firefoxun SSL ile ilgili geçici bir sıkıntısı oldu dedim ama sorun 3-4 gün sürünce başka bir sorun olduğuna kanaat getirdim.

    LAN'da IPv6 kullanıyorum .Dalgınlıkla heralde WAN'da da IPv6'yı aktif hale getirmişim.Büyük ihtimalle IP alamayınca IPv6 çalışan sitelerde problem oluyordu.
    Modem WAN ayarlarından IPv6'yı devre dışı bırakınca sorun düzeldi.

    Bu linkteki sorunu okuyunca kontrol ettim modem ayarlarını :

    https://superuser.com/questions/1211529/very-strange-network-issue-specific-sites-not-loading




  • qazzzz Q kullanıcısına yanıt
    Windows10,MacOs ve telefon'da Android olarak 3 değişik cihazda aynı şekilde .ve kesinlikle benim durumumda dsmart'tan kaynaklanıyor.Tarayıcının VPNini açınca girebiliyorum şu an gibi.Aklımda binbir türlü komplo teorisi oluştu..
    sabah modemden emin olmak için eski inca marka modem ile bile denedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey joe -- 5 Ocak 2019; 9:52:59 >
  • Bende durum kendiliğinden düzeldi. Tamamen d-smart ile alakalı bir durum. Sizde de kendiliğinden geçer diye tahmin ediyorum. Ekşi, donanımhaber, sözcü, bigpara vs hepsi açılıyor artık.
  • qazzzz Q kullanıcısına yanıt
    Kardeşim DNS girerek Wikipedia açılıyor mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • qazzzz Q kullanıcısına yanıt
    Evet bu sabah düzelmiş,bahsettiğim tüm sitelere girebiliyorum,umarım tekrarı olmaz..
  • ErkalFurkan E kullanıcısına yanıt
    Yok kardeş, wikipedia artık vpn ile açılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hey joe

    Windows10,MacOs ve telefon'da Android olarak 3 değişik cihazda aynı şekilde .ve kesinlikle benim durumumda dsmart'tan kaynaklanıyor.Tarayıcının VPNini açınca girebiliyorum şu an gibi.Aklımda binbir türlü komplo teorisi oluştu..
    sabah modemden emin olmak için eski inca marka modem ile bile denedim.
    Ben bu yüzden değiştirdim dsmart kullanıyordum senin gibi çoook uzun zamanlar bu sorun baş göstermişti bir yıldır türktelekoma geçtim şuan öyle bir sorunum yok.Kesinlikle sorun dsmarttan haberin olsun.Çözümüde yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErkalFurkan

    Kardeşim DNS girerek Wikipedia açılıyor mu
    Benim netspeed dns girerek te Wikipedia açılmıyor 93 ve 139 lu iplerde sanırsam filtreleme var 185.liyken açılıyordu eyer düzeltmezlerse iptal edecem netflix bile çamur gibi 480 p ile 720p arasında gidip geliyor bana denilen netspeed ten ilgili IT teknik birimlerimiz tarafından incelenmektedir.surekli ip.de değistirmiyorlar
  • Arkadaşlar, bende de aynı sorun var. Bazı sitelere girmiyor, televizyon netflixe bağlanamıyor, pc bağlanıyor. Dün reboot ettim modemi, düzeldi, bugün pcyi açınca netflixten attı beni. Çözebilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.