Şimdi Ara

Bazı PS5'ler farklı fanla geliyor: Fanlardan birisi daha sessiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5'te ilginç bir detay ortaya çıktı. Farklı yayınların yaptığı araştırmalara göre, son kullanıcıya satılan konsollarda iki farklı fan kullanılıyor. Bu fanlardan birisinin diğerine oranla daha sessiz çalıştığı bildirildi.



    Fransız haber sitesi Les Numeriques tarafından yapılan habere göre PS5'te Delta veya NIDEC markalı fanlar kullanılmış. Oyun sırasında Delta fanlarının 39dB, NIDEC fanlarının ise 43dB gürültü seviyesinde çalıştığı belirtiliyor. 



    Delta (Fan A) ve NIDEC (Fan B) fanlarını aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Delta fanı 24 yapraklı, NIDEC fanı ise 17 yapraklı bir yapıya sahip.





    İki fan arasındaki 4dB'lik farkın çok da önemli olduğu söylenemez. Bu farkı normal kullanımda anlamanız pek mümkün değil. Dolayısıyla fanlardan birisi kağıt üzerinde daha sessiz görünüyor olsa da son kullanıcı için pek bir fark yaratmayacaktır. Her iki fan da zaten oldukça sessiz durumda.



    İki fanın uzun vadede birbirlerinden nasıl ayrışacağını ise şu anda tahmin etmek zor. Ancak en azından şu an için tüm PS5'lerin çok ama çok sessiz çalıştığını söyleyebiliriz. 



    Kaynak:https://www.lesnumeriques.com/console-de-jeu/labo-playstation-5-et-bruit-toutes-les-consoles-ne-sont-pas-dotees-du-meme-ventilateur-n157521.html
    Kaynak:https://www.glitched.online/ps5-has-two-different-fans-and-you-are-lucky-if-you-get-the-quieter-one/







  • PS5 - kapalı kutu - site de tek!

    24 yapraklı Delta fanlıdır (39dB) diğer gürültülü fanlı modellerle karıştırmayın !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpeck -- 30 Kasım 2020; 23:38:47 >
  • Şuan 4-5 desibel ama ileride zorlayıcı oyunlarda falan o fark açılabilir. Büyük bir rezalet çıksa bile şuanki oyunlarda fark edilmeyecek. İleride ps5ler yıllanınca anlaşılır durumun potansiyeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 1 Aralık 2020; 1:0:59 >
  • Ne ara aldınız da açtınız incelediniz yaw
  • Ben sadece görünüşlerine bakarak B tipi fanı seçerdim çünkü direk alıp atıyor, diğerinde ortasında çok fazla açık var kırpıp fan sayısını arttırmışlar gibi duruyor ; Ayrıca ses yoğunluğundan da CFM'sinin(Hava itme kuvvetinin) daha fazla olduğunu tahmin ediyorum. Yani zaten bu markaları seçmeleri; ne kadar kalitesiz ürünler yaptıklarının kanıtı gibi resmen, bbiraz daha az ses yapan daha kaliteli fanlar kullanmalarını isterdim ama zaten fanların boyutu küçük bu yüzden ses yapması doğal bir şey. Yine de garantili ürün ise Kırmızı ışık arızası almamak için sesli olanı tercih ederdim , yurt dışından aldıysam; hangisi ne olursa olsun ilk işim fanını çok daha kaliteli bir tanesiyle değiştirmek olurdu! Gerçi şu da var ki stock ekran kartı fanlarına benziyor; tek fanlı içten gömmeli fan tipi zaten en dandik fan tipidir, muhtemelen yakında Pro versiyonunun yolda olduğunu anlıyorum bu fanlardan :D Ekran kartlarında da böyle olurdu 2 -3 fanlı ve daha kaliteli soğutma her zaman geç gelir!
    Bazı PS5'ler farklı fanla geliyor: Fanlardan birisi daha sessiz
    6870 Ekran kartımın sırf bu yüzden cayır cayır yandığını çok iyi hatırlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 1 Aralık 2020; 4:33:52 >




  • Haber sanki büyük bir skandalı ortaya çıkarır gibi başlıyor ve o fan fotoğrafından sonraki paragraflarla haberin değeri düşerek yok oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisi daha serin tutuyor?

  • Clickbait
  • inceleme eksik olmuş, hava akışını da inceleselerdi yerinde olurdu, "Fan B" nin yaprakları daha fazla aerodinamik gibi görünüyor. şahsi görüşümdür herhangi bir bilgi içermiyor.

  • Sayın editör bey lütfen insanları yanıltıcı bilgi vermeyelim. Şimdi saydığıma göre Delta fanda 24 değil 23 kanat bulunmakta. Lütfen insanlara doğru bilgi verelim yoksa büyük vebal altına girmiş oluyorsunuz. Bu yanlışınızdan çabucak dönünüz lütfen. Bazı PS5'ler farklı fanla geliyor: Fanlardan birisi daha sessiz 

  • ps sahipleri bu gibi sorunlara alışmış olmalı artık. ps3 den beri fan sesi ve ısınma olur.

    yakında ps5 dede başlar jet motoru modu. şuan ses azsa nedeni henüz baba oyunların gelmemesidir. gta 6 çıksın sen ozaman bak

  • fan tek satılıyor mu?:)

  • Çakal Sony iki ayrı fanı test ettiriyor son kullanıcıya :D Ben de olsam aynısını yapardım. Biri patlayacak ama o kesin

  • ikisi de çok sessiz.yalnız üyelerin markaya göre kalite yorumlamasını saçma buldum.foxconn'dan gidip anakart almazsınız ama apple üretince alıyorsunuz.maksat ana marka nasıl bir kalite ile parça sipariş vermişse üretici o kalitede tedarik sağlamak zorunda.sony 15 yıl bozulmayacak demişse çalışma saati de onu sağlamak zorunda.

  • Soğutma performansı aynı değil bence Delta fanın vakum gücü fazla gibi yaprak yüzeyi daha fazla neticede tabi makine mühendisi değilim ama

  • 2.23 Ghz GPU yu soğutup xbox'ı devirmesi büyük başarı

  • yılın en boktan tasarımı !
    PS2 ile PS4 bir tarzı tam otururmuştu ki !
    ps1 - ps3 ve ps5 oval tasarımları
    tasarımda bir dişi, bir erkek döngüsü var
    hadi bakalım Ps6 nasıl olacak !? acaba !

  • Ps3 2006 yılında. Ondan 7 yıl sonra 2013 yılında ps4 çıktı. Aynı şekilde ps4'ten 7 yıl sonra 2020 yılında ps5 çıkyı. Konsollorın çıkış yılları arasındaki mesafe yok uzun. Şunu demek istiyorum,ps5, play station firmasının büyük ihtimal çıkarmış olacağı son fiziki konsol olacak. Artık oyun konsolları bulut sistemi üzerinden oyun geliştirmenin yollarını arıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize hangi fan denk geldi acaba zaten çok sessiz cihaz çalıştığı bile belli olmuyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.