Şimdi Ara

Bayraktar TB 2'nin Ukrayna Başarısı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konumuz Bayraktar TB2

    Tarıma ilk darbe ve saman yesinler muhabbeti ile devam ediyorsunuz.

  • Hala soruyorum Amap döneminde yerli uçak mı yapıldı?

    Dalga mı geçiyorsunuz?

  • jethoca kullanıcısına yanıt

    Arkadaş bıktık ya sizlerden. Ne siz bittiniz ne "Abileriniz"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 28 Şubat 2022; 19:31:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jethoca kullanıcısına yanıt

    kanka konvoyu imha etmemiş neden halbuki daha mühimmatı var bir tane atmış sonra bırakmışBayraktar TB 2'nin Ukrayna Başarısı 

  • codeThoreau kullanıcısına yanıt

    Bu ne tahammülsüzlük böyle.

    Bu ne fütursuzca tavır. Bu ülkenin ifarklı düşünen, yaşayan, inanan insanları olarak birbirimize karşı saygılıyız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 28 Şubat 2022; 22:26:7 >
  • İHA SİHA eyvallah da Hakkı Alkan kim ki bunların değerlendirmesini yapabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jethoca kullanıcısına yanıt

    Bu benim sizin gibi "kraldan çok kralcilar" hakkındaki fikrim. Sen de bana saygı duyacaksın öyle ise.


    Insanlara aptal muamelesi yapıp, post-truthlariniz ile beraber yaşayabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 1 Mart 2022; 9:42:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Tek taraflı bir yorum olmuş. İHA-SİHA üretiyoruz doğru. peki bir tek İHA-SİHA ile bu iş olur mu?


    Güçlü ordu için gerekli olan tek şey teknolojik silahlar değildir.


    Lojistik, eğer sen ordunu bir yerden bir yere aktarırken yiyeceği, içeceği, mühimmatı, yakıtını götüremezsen ordu hareket edemez. Bu tarz işlerde en hızlı, en kolay, en verimli yol tren yoludur. Neden? imalatı kolaydır, yabancı hammadde (petrol ve türevleri) gerektirmez, enerji gerekliliği düşüktür, zarar verilmesi halinde tamiri kolaydır. Nakliye işi ucuzdur. Şimdi biz ne yaptık. her yere otoyol. otoyol ile nakliye hem yüksek maliyetlidir hem de otoyolların imhası kolaydır, tamiri zordur.


    Beslenme. Orduyu yolladın, askerler aç mı kalacak? yooo. orduyu besleyecek kaynakların olması lazım. çünkü savaş durumunda bunları ithal edemezsin. Bizde sadece buğday üretimi örneği vereyim. TUİK sitesinden doğrulayabilirisin. 2022 senesinde toplam buğday üretimi 17 milyon ton. 9,5 milyon ton ithal etmişiz. Bu 9,5 ton ithal edilen buğdayın 2,5 milyon tonu iç piyasada kullanılmış yani işlenip, ürüne dönüşüp ihraç edilmemiş. yani geçtim orduyu halkını besleyecek kadar buğday üretemiyorsun. Nohut, pirinç, mercimek, et vs. onlara girmiyorum bile. daha ordunun yiyeceği ekmeği üretmekten acizsin.


    Sanayi. ordunun savaşta kaybettiğini yerine koyman gerekir. Silah, muhimmat, techizat, tank, tüfek, uçak, siha. Savaş durumunda pek çok ağır sanayi savaş üretimine döner. Bu ağır sanayi nerede? %80'i Marmara Bölgesinde, Gebze-İstanbul-Bursa. Adamlar burayı ağır silahlarla yerle yeksan edecek demek. Savunma sistemi vs. bunları bertaraf edemez. Ne oldu üretiminin %80'inini kaybettin. Sadece üretim de değil, finans-insan nüfusu vs. en yoğun burada. kısaca Marmara Bölgesinin bu kadar yoğunlaşması stratejik bir hatadır ama arazi rantının en çok döndüğü bölgedir.


    Ekonomi. savaş çıktı, ordunun attığı her adım paradır. bu parayı nereden karşılayacaksın? hazineden. iyi de hazine -56 milyar $. Rusya'ya yapılan yaptırımların söylemi bile bizim ekonomiyi tepetaklak eder. daha orduyu yola çıkarttığını gördükleri anda zaten dolar, euro fırlar. Bu durumda hammaddeye erişimin de engellenir. Yani ne tarım, ne sanayi artık üretim yapamaz hale gelir.


    Ek olarak Türkiye Cumhuriyet -450 milyar $ dış borca sahip, yıllık 60-80 milyar $ arası dış ticartte zarar ediyor. Yani ekonomisini döndürebilmek için sürekli dış borç bulmak zorunda. bu rakamlara KÖİ garanti ödemeleri dahil değil. Kısaca bu ekonomik durum daha da kötüye gidecek. Gün gelecek ülke ödemeler dengesi krizine girecek. diyecek ki bende dış borcu ödeyecek para yok. Bu durumda sana borç veren ülkeler alır eline düdüğü, istediği gibi öttürür. senin anlı şanlı savunma sanayisine giden ödenek bir anda sıfırlanır. Burası çokomelli-sonrasımda o SİHA-TİHA yapan kurumlar bir anda satılıverir, alan adam da toplar tası tarağı taşır kendi ülkesine.


    Yani İHA-SİHA üretiminin sürdürülebilir olması gerekir. Bunun için de topyekün güçlü bir ülkeye ihtiyacın var. Ekonomi, tarım, hayvancılık, sanayi, eğitim. sen İHA_SİHA üretiyorum sanırsın ama bir anda gelirler elinden alırlar yoksa.





  • Bayraktar TB 2'nin Ukrayna BaşarısıDefensehereyoutube
    Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi sosyal medya hesabından BayraktarTB2 için yazılan şarkıyı "Ukraynalı çocuklar, Gürcüler, Suriyeliler, Çeçenler ve Kırım Tatarları için ceza Bayraktar" sözleriyle paylaştı.
    https://www.youtube.com/watch?v=u5rLK7hfqWw&feature=youtu.be
  • Forumda bir tayfa var. Önce Bayraktarlar hiç bir işe yaramadı çöp diye konuşuyorlardı.

    Şimdi ise bizi Rusya ile savaşa sokacaksınız diye kendilerine bir çıkış yolu arıyorlar.

    Bir kere de delikanlıca, mertçe helal olsun ülkeme, helal olsun yapana yaptırana deyin de birazcık hak konuşmuş olun bari ama nerdeeee...

  • Bayraktar TB 2'nin Ukrayna BaşarısıBaykar Technologiesyoutube
    Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2 X 750 HP olmak üzere toplam 1500 HP’ye sahip olan B modeli ilk uçuş testini başarıyla tamamladı. 1500 HP’LİK GÜCE SAHİP Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) B modeli gökyüzüyle buluştu. 2 X 750 HP olmak üzere toplamda 1500 HP güce sahip olan Bayraktar AKINCI B sınıfının en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek muharip uçağı olarak hizmet verecek. Çorlu’da bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen test faaliyetinde Bayraktar AKINCI B TİHA, 1 saat 16 dakika havada kaldı. Bayraktar AKINCI B ilk uçuşunda gerçekleştirilen aerodinamik parametre tanımlama testlerini de başarıyla tamamladı. BAYRAKTAR AKINCI C YOLDA Envantere giren Bayraktar AKINCI A TİHA, 2 X 450 HP olmak üzere toplam 900 HP güce sahip motorlarla görev yapıyor. Milli TİHA’nın yeni versiyonu Bayraktar AKINCI C versiyonu ise 2 X 950 HP olmak üzere toplamda 1900 HP motor gücüne sahip olacak. Bayraktar AKINCI C TİHA’nın da ilk uçuşunu yakın zamanda yapması hedefleniyor. “DAHA GÜÇLÜ” Bayraktar AKINCI B’nin ilk uçuş testini yöneten Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, “AKINCI B toplamda 1500 beygir gücüne sahip daha güçlü bir versiyon. Gökyüzüyle buluşan AKINCI B test manevralarını başarıyla tamamlayarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 6 AKINCI GÖREVDE 29 Ağustos 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle envantere giren Bayraktar AKINCI TİHA, TSK tarafından aktif olarak operasyonel görevlerde kullanılıyor. Şu ana kadar TSK envanterine 6 adet Bayraktar AKINCI TİHA girdi. İKİ ÜLKE İLE İHRACAT SÖZLEŞMESİ İMZALANDI Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 2 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor. İlk milli İHA ihracatını 2012'de gerçekleştiren Baykar, 2021’de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatını tamamlayarak gelirlerinin %80’den fazlasını ihracattan elde etti. Milli TİHA Bayraktar AKINCI’ya ilgi duyan birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor. 100’E YAKIN BİLGİSAYARA SAHİP ROBOT UÇAK Baykar tarafından milli ve özgün tasarım, yazılım, aviyonikler ve mekanikler ile geliştirilen robot uçak AKINCI’da 100’e yakın bilgisayar sistemi görev yapıyor. 6 ton kalkış ağırlığı bulunan Bayraktar AKINCI TİHA, 1.5 ton faydalı yük taşıma kapasitesiyle ön plana çıkıyor. TESLİMATLAR SÜRECEK 29 Ağustos 2021’de ilk kez güvenlik güçlerimizin envanterine giren Bayraktar AKINCI TİHA’lar için kursiyer eğitimleri ve seri üretim süreci devam ediyor. Bu kapsamda ilerleyen süreçte üretilen yeni hava araçları güvenlik güçlerine teslim edilecek.
    https://www.youtube.com/watch?v=W0fSDNL_Npw&feature=youtu.be

    Kıymetli komutanım. Bu yeni TİHA savaşlarda durumu değiştirici özellik oluşturur mu?

  • Gelişmiş hava savunması olmayan düşman üzerinde 50lik 60 lık filolar halinde gönderilirse etkili olur. Rus ve Amerikan HSS sahibi ülkelerde işe yaramaz. S400 için neden ısrar ediliyor anlıyormusunuz. Mach 2 gibi hızlarda gidebilen savaş uçaklarını ve füzeleri vurabildiği için ısrar ediliyor. Bu savunma sisteminden kurtulabilecek tek şey yörüngeden ateşlenen balistik füzelerdir. Mach 4 gibi hızlarla yere düştüğünden tespit edilemiyorlar.

  • Bayraktar TB 2'nin Ukrayna BaşarısıAyhan Tarakcıyoutube
    www.donanimcibaba.com forum.donanimcibaba.com Facebook: Donanımcı baba Twitter: Ayhan Tarakcı ( @donanimcibaba )
    https://www.youtube.com/watch?v=sISGWwaz3dY&ab_channel=AyhanTarakc%C4%B1

    Bak bu adamın teorik bilgileri üst düzeyde, veriler ile konuşuyor. Bu adamın kanalında silahlar hakkında bilgilendirmeler var. Bu videosunda yörüngeden gönderilen balistik füzeleri ve durdurulmasının imkansızlığından bahsetmiş. Bu füze hariç diğer bütün hava aygıtları durdurulabilir.

  • Kıymetli bilgileriniz için çok teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jethoca kullanıcısına yanıt

    Yav jet dayı güldürme beni ya

    Kim seni niye ciddiye alsın da; sana, hayal aleminde hayal etmek serbest yazdım diye uzaklaştırma versin Bayraktar TB 2'nin Ukrayna Başarısı 


    Bana hakaret edeni şikayet ettim diye şikayet metnini "hakaret " olarak algılayıp uzaklaştırma vermişler .Bayraktar TB 2'nin Ukrayna Başarısı Bayraktar TB 2'nin Ukrayna Başarısı  Senle alakası yok yani.. Öyle triplere havalara girme


    Bayraktar TB 2'nin Ukrayna Başarısı


    Ayrıca ceza değil uzaklaştırma. kavramları doğru öğren




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 4 Mart 2022; 10:57:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Uzaklaştırma cezasi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işte sıktı artık. Eğer mam-l bombası + wescam olmasa büyük RC uçaktan farksız olurdu.


    Özel sektörün ürettiği bir iha sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jethoca kullanıcısına yanıt

    Forumda özellikle ülke gündemi bölümünde mıhalif maskesi taktıklarına bakmayın, bolca dhkpc pkk sempazitanları var. Siha rahatsızlıkları da burdan kaynaklı. Bunlar ülke için yapılan herşeye düşman , muhalif olmakla hain olmak farklı şeyler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhdemir kullanıcısına yanıt

    Mümkündür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhdemir kullanıcısına yanıt

    Çok iyi tespit


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.