Şimdi Ara

Baymak Lambert Lpy 24 Premix Kullanıcı Görüşü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
22.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgbayraktar


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    rica ederim her yıl bakımını da yaptırırsan 10 yıl garanti

    Ben Bosch silver kombiye bakım yaptirmadan 10 sene kullandım

    Ama çok arıza verdi :)

    Bakım yaptirsak 80 TL den 10 sene 800 TL kombi yı değiştirmek 1400 TL ye mal oldu

    kombi bakımı çok gerekli değil sıfır bir kombiye ilk 3-4yıl bakım yapılmamalı o zamana kadar anca kirleniyor ilk yıl kombi bakımını için direten para almak isteyen servislerdir,bir kombi 1-2 yılda asla kirlenmez tamamen para tuzağı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 31 Temmuz 2017; 11:7:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    Baymak lambert lpy Modülasyonlu oda termostatı takılmıyor
    Baymak ürün gamında yer alan danfoss tp 5001 on/off (aç/kapa) kablolu veya kablosuz oda termostatı takılabilir,bunun haricinde piyasadaki her on/off oda termostatı uyumludur

    Hocam eski konu ama yeni konu açmayayım dedim.

    Lambert Attivo 310 - 31 Kw Yoğuşmalı 26660 Kcal/h Kombi almayı düşünüyorum. Fiyat olarak yarı yoğuşmalı en uygun 26 binlik cihaz bu. Tavsiye eder misiniz?
  • sercanozan06 kullanıcısına yanıt
    lambert attivo kronik sorun yok sağlam cihaz ama yarım yoğ,bu kombiyi taktırınca yoğuşma veriminden pek faydalanamayacaksınız bu sizin için sorun değilse alınmasında sakınca yok
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam yarı yoğuşmalısı var bir de normal 26 binliği var. Eğer yoğuşması işe yaramaz diyorsanız normali mi alayım. Aralarında 250 lira fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercanozan06 kullanıcısına yanıt
    yoğuşmasız 26lık kombi almayın bu tip cihazlar tam gaz canavarıdır
    baymak lambert lpy 28kW aslında en uygunu çünkü premix yoğ ama bütçeniz yoksa lambert attivo olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 2 Ağustos 2017; 12:20:38 >
  • Selam dostlar, Mütehait 1+1 evime lambert lx 24 fi hermetik kombi takmış. Bu cihaza opentherm li modülasyonlu oda termostatı takılıyor mu? ve bu kombiyle sorun yaşar mıyım? hiç kullanıcı yorumu bulamıyorum.
  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Bağlanmaz sadece on-off oda termostatı bağlanır

    Bu kombiyle sorun yaşamazsınız ucuz ama sağlam cihazdır hidroblok grubu kompozit değil pirinçtir.parçası ustası heryerde bulunur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E972EAB68

    Bu mesaj silindi.
    Hocam termostat aldınız mı? Ne önerirsiniz?
  • Arkadaşlar,

    Eksisözlük te şöyle bir konu var, bu baca halkası denen şeyin resmini atabilecek var mı? Bende kontrol etmek istiyorum,
    https://eksisozluk.com/baymak-lambert-kombinin-fazla-gaz-tuketmesi--5904454


    Yazı;


    aslında olay 29 aralık 2018 tarihinde kesinleşti ancak sağlık sorunlarımdan dolayı yazmaya fırsatım olmadı, dolayısıyla ancak bugüne başlık açabildim. daha önce böyle bir başlık açmadım, sözlükte de eski sayılmam. eksik bıraktığım yerler olursa tamamlarım.

    konuya gelecek olursak 2013 yılının ilk baharında kredi kullanıp müteahhitten ev aldım. her müteahhit gibi benim müteahhit de maliyetlerini düşürmek için evin her malzemesini nerede en kalitesiz, adi ürün varsa onlardan kullanmış. kombi de bunlardan biri. evet, müteahhit evimize baymak lambert marka kombi takmış. sadece benim eve değil binadaki 10 daireye de aynı kombiyi…

    evimizde ilk kışımız “ulan fatura ne kadar yüksek geliyor, bu ne böyle?” dedim. kombiyi çok açmıyoruz çünkü. az gelmesi lazım yani. neyse çevremizdekilere soruyoruz diyorlar ki “yeni bina, biraz daha açın kombiyi” açıyoruz. haliyle fatura daha da yüksek geliyor. ikinci kışımızda yeter artık deyip arıyorum baymak çağrı merkezini. garantisi var çünkü kombinin. neyse servis geliyor diyorum abi az yakıyorum fatura çok geliyor, çok yakıyorum fatura daha da çok geliyor. bakıyor, ediyor kombide sorun yok gündüzleri de kapatma diyor. başka şikayeti olan var mı diye binada soruşturunca alt komşu “ben de şikayetçiydim servis geldi, kombinin bacasında bir parça eksikmiş onu taktılar düzeldi” diyor. arıyorum yine çağrı merkezini, yine aynı servisten adamlar geliyorlar. adamlar dediğim de genç arkadaşlar, öyle kelli felli usta değiller. yine bir şey bulamıyorlar.
    2016 yazına geliyoruz, bir sabah kalktık kombi çalışmıyor. yine arıyorum çağrı merkezini, yine aynı servisten geliyorlar. “ana kart yanmış abi 350 tl” diyorlar. diyorum yeter ulan! bu kombiyi değiştireceğim, fatura da yüksek geliyor zaten. “abi yapma etme. yeni bina kombin de yeni, sana 3 yıl daha ek garanti yapalım 450 tl’ye her sene bakımın da ücretsiz olur” diyorlar. evdekilere soruyorum; “yapalım, sonuçta kombi arızalı değilmiş, her sene geliyor adamlar bir şey bulamıyorlar” diyor. kna ediyorlar beni.
    800 tl daha verip ana kartı değiştiriyor ve üç yıl daha ek garanti yaptırıyorum. sonraki yıllarda da bir şey değişmiyor. her sene bakım yaptırıyorum, petekleri temizletiyorum bir şey değişmiyor fatura yine yüksek. ve geliyoruz 2018 kasım ayına. cenazemiz var ve 1 hafta evde değiliz. aralık ayında bir fatura geliyor tam 408 lira. 263 metreküp gaz kullanmışım. başımdan kaynar sular dökülüyor. çağrı merkezini arayıp servis istiyorum, geliyor yine bir şey bulamıyor. bu arada her gün doğalgaz sayacını kontrol etmeye başlıyorum, günde 13-14 metreküp sayaç ilerliyor. igdaş’ı arıyorum, saatte mi sorun var diye. saatte de sorun yok. s…m ulan diyorum. ağrı merkezini arayıp tekrar servis istiyorum. ama diyorum bu sefer başka servis gönderin, para falan da vermem diyorum. arıza çıkmazsa 50 tl alırız diyorlar. allah belanızı versin diyorum, tamam gönderin. neyse başka servis geliyor ve bingo. kombinin baca halkası takılı değilmiş. yetkili servis fişi

    evet arkadaşlar, baymak kombi baca halkasını takmadığı için tam 5 yıl boyunca yaklaşık % 50 yüksek fatura ödüyorum. halka takılmadan önce 13-14 metreküp olan gaz tüketimi 6-7 metreküpe düşüyor.
    baymak ile görüşüp zararımın karşılanmasını istedim. birkaç gün sonra bana dönüp, bunun mümkün olmadığını söylediler. tamam dedim, siz bilirsiniz.
    ek garanti belgeleri ve servisin yaptığı bakımların kağıtları elimde. öncelikle tüketici hakem heyetine başvurdum. mahkemelere göre daha erken sonuçlanır diye düşündüm. onların yetki alanına girmezse mahkemeye gideceğim. belki 3-4 yıl sürecek bir dava ama yanlarına bırakmayacağım.
    kısacası bu markaya bulaşmayın, sürünürsünüz.

    edit 1 : baymak'tan aradılar ve teknik müdürlerinin kombiyi görmek istediğini söylediler. daha önceki konuşmamızda zararımın karşılanamayacağının söylendiğini, bu tutum değişmediyse teknik müdürün gelmesine gerek olmadığını söyledim. değerlendirip tekrar döneceklerini söylediler.

    edit 2 : baymak teknik müdürü yanında arızayı bulan ve bulamayan teknik servislerin patronlarıyla birlikte gelip kombiyi incelediler. evin metrekaresini, petek sayısını ve 2016 yılından itibaren tükettiğim gazın (igdaş'ın sitesinde 2016 yılına kadar görüntüleyebildik) metreküp miktarını aldılar. 2019 şubat ve mart ayında tüketeceğim doğalgaz, geçmiş yıllara göre oranlanıp ortalama fark bulunacak ve bu fark tutarı tarafıma ödenecek.
    % 100 memnun edecek bir antlaşma pek mümkün değil, dolayısıyla kabul ettim.
    edit 3 : hesaplarıma göre 216 yılından bu zamana 1.360 tl fark çıktı. 1.250 tl hesabıma iade ettiler, iş çözüldü.
    not: gerek başlığa, gerek mesaj yazıp destek olan yazarlara teşekkür ederim.




  • p4ozgur kullanıcısına yanıt
    Kitapçığında resmi var ama sen belki anlayamazsın varmı yok diye. Kombini kabini açıkken aşağıdan yukarı 45derecelik açı ile fanın resmini atarsan varmı yokmu söylerim. Senin kombi fanı böyle değil ama bu açıdan resim atarsan söylerim
     Baymak Lambert Lpy 24 Premix Kullanıcı Görüşü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAMET/

    Öncelikle teşekkür ederim, bulunduğum bölgede akşam olunca mayıs ortasında olmamıza rağmen 8 10 derecelere düşüyor, yalıtım konusunda sıkıntı yok duvarlar aşırı kalın sığınak gibi.
    Şuan 35 derecede çalışıyor olduğu halde içeriyi 23 24 derece yapıyor.
    Alt katı yaz döneminde ve kışın yatılı misafir gelince açacağız o yüzden üst kat gibi 7 24 kullanımda olmayacak. Masrafa girip kablosuz termostat gibi şeylere hiç girişmedim.

    Şimdilik sıkıntı yok
    merhaba
    baymak lambert lpy için size sormak istiyorum aradan 5 yıl geçmiş. kombiden memnunmusunuz? çevremde kullananlar var ama forumdan birisi olarak size sormak istiyorum
    malum döviz artıyor ortalama kombi fiyatları 4000lira civarındayken baymak lambert lpy (ve dolcevita dpy) hala 3000lira civarında bulunabiliyor.teknik özellikler+komponent kalitesine göre hala satış fiyatı ile ön planda bir cihaz




  •  Baymak Lambert Lpy 24 Premix Kullanıcı Görüşü

     Baymak Lambert Lpy 24 Premix Kullanıcı Görüşü
  •  Baymak Lambert Lpy 24 Premix Kullanıcı Görüşü

     Baymak Lambert Lpy 24 Premix Kullanıcı Görüşü




  • Arkadaşlar bu kombinin aynısı var bende. Mart 2020 de taktırmıştım. 9 aylık kombi yani. Her şey çok güzeldi fakat şimdilerde sıcak su gelmez oldu. Peteklerde problem yok. Gayet güzel çalışıyor. Ama çeşmelerden sıcak su gelmiyor. Yaz moduna alıyorum yine sıcak su yok. Çeşmeyi açıyorum sonuna kadar kombi sanki hiç çeşmeyi açtığımı algılamıyor. Çeşme simgesi yanıp sönmüyor.


    Sizce problem nedir? Yepyeni makina. İşin garibi bu problemi geçen cuma günü de yaptı servisi aradım talep oluşturdum pazartesine gelceklerdi. Hafta sonu kendi kendine düzeldi bende iptal ettim servis talebini. Şimdi 1 hafta sonrası yine tekrarladı problemi. Herhangi bir arıza kodu yok.


    Telefonda sordum servis elemanına sular az akıyordur basınç yetmiyordur dedi de sularda kesiklik yok canavar gibi akıyor.


    Kombi alacak olan bence başka markaya baksın.

  • bilenler cevaplarsa sevinirim. lambert lpy 24 kw kombi aldık,

    1. kombiyi 36, 40, 45, 50 derecelerde çalıştırdım ve gözlemledim. ama kombi hiç durmadan çalışıyor. sıcaklık 36 ayarladığımda 38 geliyor çalışmaya devam ediyor, 40da 42ye gelip çalışmaya devam ediyor. 45de ise gene 45 civarı çalışmaya devam. 50de de aynı. alev düşük modda (ısıtma esnasında bazen yüksek alevde ama sonra devamlı düşük alevde). önceki buderus uo52/24 kombimde 40a ayarladıysam kombi 45e falan çıkıp sönüyor, sıcaklık 35e falan düşünce yine çalışmaya başlıyordu. bu şekilde çalışması normal mi. sizinki nasıl çalışıyor.
    2. ölçümlediğim kadarıyla; Denizli merkez, gündüz 15/ akşam 8 derece gibi hava sıcaklığında, kombi 40 derecede-öğlen 12den gece 12ye kadar yani ortalama 12 saatte 7-8m3 gaz yakışı var, saatte 0,46m3. ev net 120m2 civarı-izolasyon yok-3 cephe açık-3 katlı binanın orta katı-8mt. petek ve hepsi açık- o.t. veya trv yok. gece yatarken kapatıyorum. kombi çalışırken iç ortam sıcaklığı 23derece, sabah 19-20lerde oluyor. gaz tüketimi normal mi ve herhangi bir tavsiyeniz olur mu.
    3. kombinin bilgi tuşu var ama basınca ışık yanıyor ve --- işareti dışında bişey göstermiyor, bu normal midir.
    4. reset tuşuna basınca hiç bir şey olmuyor. uzun süre basılı tutunca ise önce t5 yazıyor tekrar resete basınca p00 veya b00 yazıyor şimdi tam hatırlayamadım. bu kodlar ne manaya geliyor. çalışırken gazı kapattım ve kombinin hata vermesini sağlayıp gazı açıp reset tuşuna basınca hatayı silip çalışmaya başladı, bu normal midir. reset tuşu hata oluştuğunda mı kullanılıyor. önceki kombide reset yapınca kombi kendini kontrol/çek ediyordu.
    5. kombinin üstünde bacanın yanında çıkıntı bir aparat var ne işe yarıyor.
    6. anladığım kadarıyla bu kombi de fazla suyu almak için su alma vanası yok, ihtiyaç duyarsak petekten alacağız doğru mudur...

    cevaplarsanız sevinirim...





  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    ben de bu kombiden yeni taktırdım, hatta bazı anlamadığım hususları yukarıda sordum. ancak bu konuyu görünce bende merak ettim, baca halkasını kontrol etmek istiyorum neye benziyor, nasıl kontrol edebilirim... kitapçığına baktım ama göremedim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizkurt1 -- 29 Aralık 2020; 22:5:11 >
  • yalnizkurt1 Y kullanıcısına yanıt

    premix yoğuşmalı kombide baca bileziği olmaz, senin okuduğun normal hermatik lambertlerde vardı. senin kombiler premix olduğundan fan modülasyonu var zaten

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    eyvallah teşekkür ederim, yukarıdaki sorularımla ilgili bilginiz varsa öğrenmek isterim.

  • yalnizkurt1 Y kullanıcısına yanıt
    1. Soruna cvp yaşsdigin sorunun değil calişma şekli içerde dönen suyun soguklugu ile alakali bi durum havalar 16 veya 17 iken istenilen set degerin üstüne cikardi bnm cihazda havalar soguyunca sabit min alev boyunda yaniyor dönen su soguk olunca onuda isitp göndermeye calişiyor. Bosch 2300i kullanan arkadaşim biri Pompa ayarini düşürüp alev boyutunu kademe kademe deniyerek set edilen degeri yakalayip 5,6m3 buldugunu söyluyor..Modulasyonlu kombilerde bu böyle malesef min alev boyunda calişiyor pompa ayarini düşürüp dene gözlemle tabi pompa ayari varsa menuden veya pompa üstünde bakman lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnizkurt1 Y kullanıcısına yanıt

    başkalarının işine yarar belki, kendi sorularıma gözlemlerime göre cevap vereyim...

    1. bazı petekleri kapatıp kısınca kombi ayarlanan sıcaklığın 4 derece falan üstüne çıkıp sönüyor, 2-3 derece altına düşünce yanmaya başlıyor. ama pompa devamlı devir daim yapıyor sanki.
    2. gaz tüketimi saatte ortalama 0,5 civarı. 36-38 gibi düşük sıcaklıkta 0,40 küsurlara, 45-50 ayarlandığında 0,60lı rakamlara çıkıyor.
    3. bilgi tuşu servis için galiba, kullanıcı için değil yani.
    4. reset tuşu arıza kodu çıktığında basılınca işe yarıyor, normalde uzun basıp hemen akabinde bir kez daha basınca sanki servis parametre ayarlarına giriyor galiba(yada uzun basıp ardından başka tuşa basınca da olabilir)
    5. üst taraftaki baca çıkışı yanındaki çıkıntı alet hava alma purjörü diye tahmin ediyorum...
    6. su tahliye vanası var ama, musluğu yok, fazla suyu petekten almak lazım.

    benim tespitlerim bunlar, ayrıca bu kombi baymak duo tec, baymak falke condens, baymak dolcevita dpy ile tamamen aynı, baymak duo tec compact ile de aynı ama bunun boyutları biraz ufak. birde tuşlar ve göstergelerde bazı farklar olabilir birbirleriyle ama iç parçalar aynı. modülasyonlu oda termostadı uyumlu bu arada, takmak isteyen köprülü yere değil, openterm bağlantısını kullanacak. yoğuşma için kitapçığında 1 boru için 1cm. 2 boru için 2cm. baca borusunun yukarı eğimli olmasının yeterli olduğu yazılı ama ben bacadan su damlatmasından dolayı eğimi fazlalaştırınca (normalde söylenen %2-5 arası eğim) damlatma olayı nerdeyse durdu, yani eğim fazlalaşınca yoğuşma daha verimli hale geldi. tespitlerim bunlar, belki birileri merak eder...





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.