Şimdi Ara

Baymak Kombi yetkili servis garantiye rağmen para istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Temmuz 2018 yılında aldığım Baymak Duotec kombi 8. ayında altından küflü su damlatmaya başladı. Keçiörende bulunan yetkili servise kayıt oluşturdum. Gelen servis ben evde yoktum eşimden bakım talep etmediği halde 100 TL. bakım parası+bozuk parçayı değiştirmek yerine firmaya gönderip garanti kapsamına girip girmediğinin sorulacağını, bu süre zarfında kombiyi kapatacaklarını kombinin kullanılamayacağını söylemişler. Bende hemen müşteri hizmetlerini aradım. Ürünün garantili olduğunu bozuk parçayı değiştirip kombiyi çalışır duruma getirmeleri gerektiğini ayrıca bakım talep etmediğimiz halde 100 TL. bakım ücreti istediklerini söyledim. müşteri hizmetleri işleyişin bu şekilde olduğunu parçayı inceleyip bize döneceklerini belirttiler. bende aradan geçen sürede kombinin çalışmayacağını mağdur olacağımızı servisin bozuk parçayı değiştirmek zorunda olduğunu ayrıca bakım parası alamayacaklarını belirttim. müşteri temsilcisi ısrarla parçayı inceleyeceklerini bu nedenle kombinin parça incelenip sonuçlanıncaya kadar kapalı kalacağını, siz bakım talep etmeden bakım yapılamayacağını ve ücret talep edemeyeceğini söyledi. bende tekrar aynı şeyleri tekrar etmeme rağmen bozuk plak gibi kısır bir döngüye girdik. Benim anlamadığım garantili bir üründe bozulan parça garanti kapsamında değiştirilmeli ve tüketici mağdur edilmemek yerine kombi kullanım dışı bırakılarak parça firmada incelenmek üzere gönderilerek 1-2 hafta hatta daha fazla süre evde kalorifer ve sıcak su kullanamaz duruma sokulmamız nasıl bir iş ahlakıyla bağdaşabilir BAYMAK gibi bir firma bunu yaparsa gerisini siz düşünün artık. Şikayet var'a konu açılmıştır ve süreç işlemektedir. Sizden istediğim konuyu yukarılara çıkarıp Baymak'ın bu yanlış uygulamadan dönmesi ve başka tüketicilerinde mağdur olmamasını sağlamaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat18100 -- 5 Nisan 2019; 11:12:9 >







  • Kombinin sağ altındaki 3 bar emniyet ventilinden su kaçırıyorsa bu garantiye girmez, kombiye su doldururken yanlışlıkla suyun basıncını 3 barı geçirmişsiniz sanırım. Eğer öyleyse boşuna kendinizi yormayın bişey kazanamazsınız.
    Baymak ve diğer bütün yetkili servislerin uzun garanti vermelerinin sebebi UZUN YILLAR SAĞMAK. 7 yıl garanti veren markalar var, sonra ne oluyor, bakım yaptırmadığından arızalanmış bakım yaptır, kullanıcı hatası, suyun kireçli, tesisat çamurlu, elektrik gaza gelmiş, gazın içinde pislik girmiş. . . . . Sonra sağ babam sağ. Garanti var diyede özel servise gidip garantiyi bozmazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 3 barı hiç geçmedim. Şimdiye kadar bir kere su bastım o da 2.5 bardi. Benim anlamadığım bakim yaptık 100 lira ver ne demek. Bana mı sordun. Ben senden arızamı gider diye servis hizmeti istemişim. Sen arızamı gidermek yerine 100 lira ver. E sonra ? Parça garantiye girip girmiyormu diye gonderilecekmis de yok bilmem ne de sonra duruma göre girmezse parça ücretini de ayriyetten alacaklarmış da. Böyle sacmalik olmaz. Vatandaşı soymak için sıraya girmiş firmalar, servisler, enerjisa vb. Herkes vatandaşın 3 kurusuna göz dikmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Ariza da 3 yollu dan su kaçırıyor diye yazmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat18100 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle garantiye girmesi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik güzel ülkemin duruma göre belirlenen garanti şartları ne olursa olsun dış müdahale harici herşey garantiye girer ve girmeli de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.