Şimdi Ara

Bayii harici satılan 0 araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Yetkili bayii haricinde satılan sıfır km araç ilanları görüyorum sarı sitede. Mesela Renault Clio'da çok var. Genelde yetkili bayii fiyatında da daha uyguna veriyolar. Birini aradım, bi filo alımında iptal olan siparişler kaldı, plakası 1 ay önce çıktı falan dedi.

    Bu araçların yetkili bayiden alınanla arasında bir fark var mıdır? Kredi şartları, plakanın çıkış tarihi (dolayısıyla garanti başlangıcı) dışında bir fark olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quenloth -- 3 Haziran 2020; 15:46:12 >



  • Bende bu işten bişey anlamadım 3008 liste fiyatı 289400 tl olan araç sahibinden de sıfır 264 bine bırakıyordu adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aradığım bi araç vardı 213 bine almadım kendi aracımı o dönem hemen paraya çeviremediğim için, zam geldi 229 bin istediler bir gün sonra. o aracı bir galerici iki üç aydır satmaya çalışıyor ve sürekli fiyat arttırıyor, şu an 239 bin yazmış, ama satamıyor, sıfır aldı kaldı elinde. 210 bine aldı muhtemelen, 30 bin kazanırım sandı ama satamadı.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    benim gördüğüm örnekler tam tersi ama. yetkili bayiinin verdiği fiyattan daha uyguna satıyolar. sahibinden de değil bu araçlar, galeri aracı ya da başka bir markanın bayiisi. tabii bunlar muhtemelen 2. el kredisi ile alınır, kredi faiz oranı daha yüksek olur.
  • clio touch larda çok gördüm dün. bayinin vergi levhası v.s. ile 43 civarına verdiği 1.0 otomatik , hatta 1-2 opsiyonu ile galeride daha uygundu 41- 42 gibi. Filo indirimi, fabrika desteği , rent a car indirimi v.s. toplu siparişle daha uyguna alıyorlar muhtemelen
  • Tırlardan düşen veya indirip bindirirken çizilip sonra boyanan arabalardan olabilir. Boya ekspertizi yaptırıp öyle almak lâzım. Artık 2.el olduğu için 0.49 faiz oranından almazsınız. Bir de ordan zararınız olur. Yarın satmaya kalktığınızda alacak kişi 3.sahibi olacak. Normal alıcı giyat kırmaz belki ama tekrar galeriye veya al satçıya satmaya kalkarsanız biraz da ondan fiyat kırar. Külliyen zarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç resmi olarak ikinci el.

    1. Sıfır araç kredi oranından faydalanamaz, nakit alıcı için önemli değil.

    2. Kaza ile perte çıkarsanız kasko ikinci el bedeline göre öder. İlk sahibine ilk yıl boyunca sıfır bedelini öder. Fiyat avantajı varsa göze alınır.

    3. Bayide olduğu gibi buralarda da nakliye hasarlı araçlar oluyor, hatta bazı bayiler bu tip araçları hiç satışa çıkarmadan, kusurunu söyleyerek galerilere satıyor. Alırken kaporta ekspertizi yaptırmak gerekiyor. Anlayan bir yakınınız varsa yerinde de bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quenloth Q kullanıcısına yanıt
    Symbol, clio vb. araçları filo indirimi ile toplu alıp daha uyguna satıyorlar. Symbol 106 lira listede, toplu alıp bayiden daha ucuza (85-90 arası ilan dolu) satıyorlar. Talebin çok olduğu (peugeot 2008, corolla vs.) ve bayide bulunmayan araçları ise değerinde tekli alıp kar ekleyerek satıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantisi oluyorsa sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.