Şimdi Ara

·

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ·



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 15 Mart 2020; 2:22:23 >



  • Csgo için en iyi VDS ne hoca

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ·



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 15 Mart 2020; 2:22:31 >
  • Sofya-Frankfurt arası hatlar Türkiye-Frankfurt arası kadar sağlam değil. Viyana'ya gerçekten çok sağlam hatları var ve ping seviyeleri çok düşük. Keza Rusya-Polonya için de öyle. Ancak Frankfurt-Amsterdam-Londra gibi yerlere bizimle benzer sürelerde pingler veriyorlar.

    Eğer Battlefield 5 oyununda ping süresi gerçekten önemli ise, yani profesyonel düzeyde oynuyorsanız, tavsiyem edis.at sitesinden Frankfurt lokasyonlu sunucu kiralayıp Sofya sunucusu ile double VPN yapmanız yönünde. Bu sayede BF5 pingleri de 40ms civarına düşer. Sofya sunucusuna erişiminiz 15ms, Sofya sunucusunun Frankfurt edis.at sunucusuna erişimi 24ms, onun BF5 sunucusuna erişimi ise 1ms, toplam 40ms yapıyor. Oyun içi bilgi ekranında 35-40ms arası değerler alırsınız bu sayede.

    Onun dışında nasıl düşürülebilir? Frankfurt'ta veya Viyana'da barınıp doğrudan erişebildiğiniz (TT'nin saçma yönlendirmeleri olmadan) bir sunucu da bulabilirseniz pingleri daha aşağı çekebilirsiniz. Mesela de.edis.at(BF5 sunucusuna 1ms) veya at.edis.at(BF5 sunucusuna 10ms) gibi.




  • BF V'de bağlandığınız sunucunun hostname veya IP adresini gönderin, TT Fiber üzerinden test gerçekleştireyim.
  • ·



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 15 Mart 2020; 2:22:40 >
  • Dildo Baggins kullanıcısına yanıt
    İlk baştaki hostname ve IP, oyun sunucusuna ait değildir. İrlanda'da bulunuyor. Büyük Amerikan şirketleri vergi konusundan dolayı Avrupa'daki faliyetleri için İrlanda'yı tercih ederler. Fakat diğer IP sunucuya ait. Test sonucu aşağıda. Maalesef VPN konusunda öneri yapamıyorum, çünkü Steam/Vienna sunucuları harici ping için VPN kullanmıyorum. Onu da yönlendirme sıkıntısından dolayı kullanıyorum zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 23 Mart 2020; 23:59:19 >
  • ·



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 15 Mart 2020; 2:22:59 >
  • Dildo Baggins kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da mı oturuyorsunuz? Evet ise hangi yakasında? Kullandığınız ISS, TT mu? Sizi ve o bölgede oturanları bağlayacağı santral hangisi olacak, bu soruların cevapları önemli. CGN IP mi alcaksınız, santrale ms değeriniz kaç olacak, bunlar ardından gelen sorular. Bu soruların cevabı lazım, o da zaten sizin bağlantıyı kurduktan sonra görebileceğiniz şeyler. Kısacası düşüş olur diye tahmin ediyorum ama sizi memnun edecek değerler de olur mu bilemiyorum. Başkaları gibi saçma sapan hesaplar yaparak veya kafadan bir şeyler sallamak istemiyorum.
  • Diğer konunuza da buradan cevap yazayım. ITLDC üzerinden VPS sunucu kiraladım yazmışsınız. Network optimizasyonu ile konunun bir alakası yok. 1000 dolarlık VPS kiralasanız bile sizin kendi ping değerleriniz yüksekse içerisine VPN kurduğunuz sunucunuzdan verim alamazsınız. Maalesef acı gerçek bu. Size boş umut verenler olursa aldanmayın diye belirtiyorum.

    ·

    Gördüğünüz gibi asıl kaliteli olması gereken sizin bağlantınız. Daha sonrasında sunucu gelir. Optimizasyon gibi şeyler gerekmiyor.




  • ·



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 15 Mart 2020; 2:23:14 >
  • ·



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 15 Mart 2020; 2:23:6 >
  • Hattınız iyiymiş aslında. Bratislava üzerindeki sunucuları kontrol edebilirsiniz. Oradan Frankfurt'a düşük gecikmelerle ulaşabiliyorlar. Fakat ilk önce aşağıda belirttiğim testi yapmanız iyi olur.

    Speedtest.net sitesinden Slovak Telekom sunucusuna test yapın. Sonuç 35ms altında çıkarsa, ilk adım başarılı demektir. Bratislava'dan VPS sunucu aramaya başlayabilirsiniz.
  • Ping süresi 37ms çıktı. Hangi firmadan kiralamamı önerirsiniz?

    Bu arada A1 Telekom Austria AG'ye 35ms ile bağlanıyorum. Vienna ile Frankfurt arasındaki bağlantılar nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 27 Şubat 2020; 17:16:47 >
  • Dildo Baggins kullanıcısına yanıt
    37ms ile zor, keşke 35ms altı çıksaydı. Çünkü 35ms'yi zaten üst sınır olarak düşünmüştüm. Ben 28ms alıyorum oradan.
  • Hangi sunucular sizin için önemli olacak. Valve mı, AWS mi, vs.? Bir de X (siz belirtin) sunucusuna kaç ms aralığında almak sizi memnun eder? Çünkü her sunucuya düşük gecikmeyle ulaşmak imkansız.
  • ·



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 15 Mart 2020; 2:23:21 >
  • turknetde 45-55 arası pingle oynuyorum bf5'i
    bf5de ping csgo kadar önemli değil

    70-80 pingle bf5 oynarsın ama csgo oynanmaz mesela 50 altı şart
  • Dildo Baggins kullanıcısına yanıt
    BF V'in sunucuları ile AWS'deki oyun sunucuları sanırım benzer noktalarda barınıyorlar. AWS için VPN'e gerek var mı ki? Çünkü TT'un AWS yönlendirmelerinde sorun yok. 3-5ms için her ay boşuna para ödemeyin derim.
  • Dildo Baggins kullanıcısına yanıt
    Evet, CS:GO'da düşük gecikme iyi oluyor.

    Bu arada Bugün rekabetçi'de 2-3 maç attım. Skor tablosunda ping'in 20'nin altına indiğini gördüm. SS aldım ama o anda 20'ye yükselmiş. Zaten CS:GO'da gerçek sonuçları yansıtan net_graph tablosu. Ping'im 30-40 diyenler aslında yanılıyorlar. O zaman bizim 18-19.

    ·




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.