Şimdi Ara

Batarya acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayardayken elektrik gitti geldi ve bataryaya bişey oldu %0 doluyor yazıyor dolmuyor veya tamamen şarj edildi gibi durumla karşılaşıyorum fişten çektiğim zaman kapanıyor bataryası pahalı yaklaşık 500 lira civarı bunun bir çözümü varmı aygıt yöneticisinden driver silme aşamalarını yaptım düzelmedi. İnternette chipset arızalı olabilir diyorlar batarya almadan eski bataryanın bu durumunu çözebilirmiyim
    Batarya bilgisayara gömülü... Casper nirvana ultrabook 14 batarya l22-p0
    Batarya acil yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yüksek ihtimalle batarya şarj devresi yanmış (iyi ihtimal) ikinci ihtimal adaptörünüz (yine iyiden gidiyorum) sorun çıkartıyor olabilir son ihtimal ise bataryanız sizlere ömür(en kötü ihtimal). Devre uygun yollu çözülebilecek bir durum garantisi yoksa ilk etapta devre üzerine yoğunlaşın derim.. Devre arızalı ise boşu boşuna batarya almış olacaksınız.. Adaptör de denenmesi gereken bir husus.. Son çare ise batarya içerisindeki kontrol devresi sizlere ömür... Hücre değişimi yöntemi var fakat çaresiz veya maliyetli diye biliyorum. Yeni batarya almak kaçınılmaz..
  • Hocam devre üzerine nasıl yoğunlaşacam Yani neker yapmam gerekiyor biraz faha açarsanız iyi olur bi diğeride batarya bilgisayara gömülü bataryayı çıkarsam bataryasız kullansam bir sorun yaratırmı sorun yaratacağını düşünmüyorum ama sizinde fikriniz önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu belirtmek isterim elinizdeki marka model cihaza dair geniş bilgi sahibi değilim.. Sökülen bataryalarda batarya olmasa da elektrik ile çalıştırılması söz konusu.

    (Notebook'lar pile sahip oldukları için adaptörleri bilgisayarı enerji kesintilerine karşı çok iyi koruyamayacak şekilde üretilmişlerdir. Bu da pilsiz kullandığınız bir Notebook'un enerji kesilmesine karşı savunmasız olduğu anlamına gelir.)

    Fakat bu işlerden anlayan bir elektronikçinin bakması gerek sizin müdahale edebileceğiniz tarzdan bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Batarya şarj devresi, adaptör, batarya denendikten sonra soruna müdahale edilmesi daha kolay olacaktır.
  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam batarya zaten arızalı enerji kesintisinde direk kapanıyor yaptığınız açıklama bu bilgisayar içinde geçerlimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen466

    Hocam batarya zaten arızalı enerji kesintisinde direk kapanıyor yaptığınız açıklama bu bilgisayar içinde geçerlimi
    bu bataryadan bulabildiniz mi? benimki de öldü şişti batarya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.