Şimdi Ara

***Bass tan gelen anormal ses için acil yardım***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracımda alpin usa 334 anfi ile destekli orjinal sony CDXF5550 cd/mp3 çalar ve pioneer 25cm sanırım 250watt bass var. Fazlasına gerek duymadım, bu şekil bana yetiyordu.
    Bugüne kadar hiçbir sıkıntım yoktu ancak son bir aydır bir türlü çözemediğim bir sıkıntı yaşıyorum. Şöyle ki:
    Aracı ilk çalıştırıp teybi açtığımda bir sorun yok ama hareket ettikten kısa bir süre sonra bass tan teybin sesini sona kadar kıstığımda bile çıkan çok rahatsız edici bop bop bop şeklinde bir ses gelmeye başlıyor.
    Bagajı açıp baktığımda bass sürücüsü o sesi verirken sanki çok güçlü bass sesi olan bir şarkıdaki gibi ileri-geri sallanıyor.
    O anda çalan şarkıdan tamamen bağımsız bir ses bu. Bir süre sonra bu ses kesiliyor, sonra yine başlıyor.
    Bu ses çıksın çıkmasın park lambalarını açıp kapadığımda hoparlörden aynı ses anlık da olsa yine duyuluyor.
    Anfideki tüm kabloları kontrol ettim, çıkma, gevşeme veya kopma yok.
    Teybin kendinden bass ve ana sesi kıssamda bu ses yine geliyor. Anfi üzerindeki bass ve ana sesi kıssam da yine duyuluyor.
    Anfi üzerindeki power yazan lamba sürekli kırmızı renkte yanıyor teyp çalışırken.
    Anfi ve bass ı bağlattığım tesisatçıya gitmedim henüz ama biraz nette bişeyler araştırdım şase ile ilgili yazılar okudum. İşin içinden çıkamadım.

    Sorun nerden kaynaklıdır? Ne yapmam lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 13 Ocak 2013; 2:32:35 >



  • Benim başıma benzer bir şey gelmişti. İlk önce bass kendi kendine bop bop diye vurmaya başladı ses 0 da iken bile kendi kendine bass vuruyor anlamsız bir şekilde. Arada bir gidip geliyordu. Sonra bass ı söktüm. Sonra aradan 2 hafta geçti midlerden ses cızırdayarak gelmeye başladı en son amfiden dumanlar çıkmaya başladı baktım sigortaları vs erimiş yanmış. Kısacası sorun amfide olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 13 Ocak 2013; 11:41:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qolpaa

    Benim başıma benzer bir şey gelmişti. İlk önce bass kendi kendine bop bop diye vurmaya başladı ses 0 da iken bile kendi kendine bass vuruyor anlamsız bir şekilde. Arada bir gidip geliyordu. Sonra bass ı söktüm. Sonra aradan 2 hafta geçti midlerden ses cızırdayarak gelmeye başladı en son amfiden dumanlar çıkmaya başladı baktım sigortaları vs erimiş yanmış. Kısacası sorun amfide olabilir.

    Cevap için teşekkür ederim. Anfiden ben de şüpheleniyorum artık da neresine bakmam lazım bilemiyorum. Arızalı bir parçası varsa değiştirerek sorunu çözmek maddi açıdan daha önemli.
    Mesela sigorta v.s. değiştirmek lazım gibi bir olaysa yeni anfi almaktan çok daha iyidir.
  • Amfimin tamir olmasi gerekiyordu 100 tl den fazla para istediler yenisini aldim bunu arkadasima verdim. Son hali bu hala yanik kokusu uzerinde

    http://f1301.hizliresim.com/15/f/hxbfr.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qolpaa

    Amfimin tamir olmasi gerekiyordu 100 tl den fazla para istediler yenisini aldim bunu arkadasima verdim. Son hali bu hala yanik kokusu uzerinde

    http://f1301.hizliresim.com/15/f/hxbfr.jpg

    Geçmiş olsun. Sigortaların tümü erimiş resmen. Acaba bendeki anfide sigorta sorunu varsa yanmadan değiştirerek bunu düzeltebilir miyim?
    Yarın bir arkadaşa baktıracaz bu işlerden anlayan biri. İnşallah anfinin işi bitmiş demez yoksa anfiye verecek param yok şu sıra..
  • Bahsettiğim arkadaşa baktırdık ve maalesef ne kadar ayar yaptı isek çözüm bulamadık, o ses aynen gelmeye devam etti ve sonunda başka bir anfi taktırdım 2. el. Tüm sorunlar yok oldu ve daha güzel bir ses aldık hoparlörlerden. 2. el de olsa para vermeden olmadı ama o sıkıntıdan tamamen kurtuldum.
  • Hocam benim aracımda da bu sorun var ama bop bop diye değilde "ciuuuvv" tarzı bir ses geliyor anfiden. Vol. 0 olsada var bu ses. Motorun sesini içeriye veriyor gaza basınca artıyor, dörtlüleri yakınca gelen ses vardır ya hani o ses basstan geliyor falan. Nedendir acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.