Şimdi Ara

Başlangıç olarak P90X3 - Deneyen var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Özellikle daha önce bu programı denemislere sormak istiyorum. Hakkıyla fitnessa başlamadan önce P90X3 ile başlamak istedim. 3 ay devam ettircem, sonrasında ya ikinci tekrar yapcam ya da bir salonda doğrudan ağırlık çalışmaya başlayacağım fakat önerilerinize açığım.

    İlk haftayı ufak tefek kas ağrılarıyla bitirdim bu arada, problem yaşamıyorum ve iyi gidiyor ama nasıl bir gelişim olur bilemiyorum. Gelişimden kastım hacim kazanma değil tabii. İlk amacım altyapı hazırlama ve dayanıklılığı arttırma. Bu program bu amaçta faydali olur mu sizce? 3 ay before after fotoğrafları birçoğu fake açıkçası o yüzden ciddiye almıyorum.

    Ayrıca kilo verme amacım yok, 67 kiloyum yani aslında baya zayıfım fakat gecmisten kalma yağlanma var. Yüzde 20 gibi bir yağ var vücutta. Hem bu yağı azaltmak, hem de vücudu hazırlamak istiyorum. Ayrıca beslenmemi de düzelttim. Tek öğün yiyordum, şimdi daha hafif çift öğüne çıkardım ve paket gıdaları tamamen çıkardım hayatımdan.

    P90X3 daha önce yapan var mi, bu programla iyi bir altyapı kurabilir miyim? İlk bir hafta sonrası bu arada baya dinç hissettigimi fark ettim. Şimdi amacım kısaca ilk olarak vücudu fit ve az yağlı bir duruma getirip ardından hacim kazanmaya baslamak. Bu şekilde başlamam mantıklı mıdır? kusra bakmayın uzun oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W -- 8 Kasım 2019; 8:43:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Birkaç gün önce p90x3 programına başladım. Öncesinde p90x kullandım çok zaman alıyordu. p90x3 şuan için iyi gidiyor. p90x3 30 dakika olması ve teknikleri daha iyi buldum. Konuyu kasım ayında açmışsınız sizde durumlar nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xhacker09x

    Birkaç gün önce p90x3 programına başladım. Öncesinde p90x kullandım çok zaman alıyordu. p90x3 şuan için iyi gidiyor. p90x3 30 dakika olması ve teknikleri daha iyi buldum. Konuyu kasım ayında açmışsınız sizde durumlar nasıl?
    3. Blok ilk haftadayim. 4-5 gün hariç eksiksiz geldim. Haftada bir kez falan da ab ripper ekledim ara sıra. Dediğin gibi çok pratik, eğlenceli ve vakit almiyor. Ama fotoğraf çekmeyerek hata yaptim çünkü şimdiye kadar görsel gelişim göremedim. Direnç, performans arttı, kas agrilari yok oldu fakat dediğim gibi henüz ciddi bir fark göremiyorum.

    Program bitince detaylı inceleme yapıp sonra 2. Kez tamamlamayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 sene önce 4 ay boyunca yaptım P90x3.
    Antrenmanlara başlarken 81 kiloydum ki daha önceden uzun süre vucüt geliştirme yaptım.Normalde kilom 75-76'larda seyreder. Spor salonu üyeliğim olmasına rağmen üşengeçlikten 6 aydır halı saha hariç spor yapmıyordum.
    4 ayda 73 kiloya düştüm. Kondisyonum baya iyi duruma geldi. Halı sahada koşu mesafem inanılmaz fark etti.
    Ayrıca tüm vücuttaki yağ oranına inanılmaz etki etti.
    Genel olarak kuvvetlendim çünkü vücut geliştirme ile çalıştırmadığın bir çok bölgeyi çalıştırıyorsun.
    Ama sonlara doğru çok hacim kaybettim. Yaz olması sebebiylede aşırı terletiyor ve yoruyordu. Hacim kaybından dolayı bıraktım.
    Kilo vermek isteyenlere özellikle tavsiye ederim.
    Ben classic programı uygulamıştım.
    Spora yeni başlıyorsanız modifier kısmını 1 ay kadar yapmanızı öneririm.Zaman geçtikçe bütün hareketleri nizami ve tam yapıyor insan.
    Ama başlarda hareket 30 saniyeyse siz varsın olsun 15 saniye yapın.
    Önce güvenlik bu tarz antrenmanlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrnobodyy -- 10 Ocak 2020; 16:4:51 >




  • mrnobodyy kullanıcısına yanıt
    Benim de birinci amacım yağ yakmakti aslında ama bel yaglanmam aynı gibi. Kilo vermedim sayılır (67-68 gidip geliyorum devamlı).

    Ama performans artışı konusunda katılıyorum. Kondisyon ciddi biçimde artıyor. Ayrıca yeni baslayanlar özellikle hantal olanlar mutlaka ağırdan alsın, ısınmayı es geçmesin. Program sakatlığa yol açmaya çok yatkın.

    Birkaç hafta içinde benim bitecek ve ya bir daha tekrar edeceğim, ya da P90X yapacağım. Aslında P90X daha iyi duruyor ama 1 saat sürmesi sıkıcılastiritor işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W kullanıcısına yanıt

    son durum nedir ve hangi programı yaptınız. classic veya lean?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.