Şimdi Ara

Başlangıç İçin Analog Fotoğraf Makinesi Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Başlangıç seviyesi için 200-270 TL arasında analog fotoğraf makinesi almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi branwen -- 2 Ocak 2021; 19:34:33 >



  • Objektifleri beğenildikten sonra en temiz ve darbe görmemişi hangisi ise... Düşmemiş bir makina bulmak lazım.


    Yashica, Zenit (Türkiye'de çok var, iyisine denk gelmek daha kolay ve kalitelidirler). Sonra Minolta, Pentax. Bunların objektifleri de kaliteli ve ucuz. Objektif yönünden çeştlilik ve bulunabilirlik ise bence Nikon = Canon = Zenit > Pentax > Yashica > Olympus > Minolta.


    Tamamen subjektif fikir olarak, İstanbul'da denk geldiğimi yazıyorum. Bunları lütfen bir istatistik gibi almayın.


    Contax ve Sigma da var.


    ...SLR kendi döneminde lüks bir şeydi, pahalıydı. Kötü SLR modeli hatırlamıyorum. Pek çok kimse telemetreli makinalardan plastik otomatiklere geçmişti. Öyle 1000 enstantane makinalar her yerde satılmazdı. Eğer kullanılmış alınacaksa ilk bakılan şey, düşmüş mü düşmemiş miydi. Düşmemiş bir makina sorun çıkarmaz, çıkarsa da düzeltilebilir. En çok da köşelerindenanlaşılır, köşelerindeki metal ezilmemiş olmalı.


    İsimler daha bilindik hale gelince fiyatlar artıyor, bu daha iyi olacakları ve kendi zamanlarında da daha bilindik isimler oldukları anlamına gelmesin. Canon, Nikon, Olympus da önerilir tabii ama muhtemelen aynı fiyatlara ilk gruptan çok daha temiz makinalara denk geleceksiniz. Biraz yağlamak ve servis gerekebilir. Buhar emisyonu vermeyen, optik servis kalitesinde gres kullanmak doğru olandır.


    Tabii Nikkor objektifi istiyorsanız tercihiniz Nikon olmalı. Bunu herhalde yazmaya gerek yok. Contax ve Yashica, Rollei ve Voigtlander, Zeiss ve Zenit/FED uyumlu olabliyorlar. Tamron ve Vivitar da popüler Nikon ve Canon için daha sık denk gelinebilir.


    Yeni istiyosanız da Voigtlander Bessa tavsiye ederim. Kullanılmış da olsa yeni üretim olacakları için muhtemelen en düşük ihtimalle sorun çıkaracak olandır. Leica'nın mekaniğini aratmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 4 Ocak 2021; 0:33:3 >




  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ediyorum... emeğinize sağlık ağzınıza sağlık :'))
  • Merhaba analog fotoğraf makinalarının artan talep karşısında fiyatları çok yükselmiştir.Malesef 200,300 tl bandında alacağınız makinanın sizi hayal kırıklığına uğratacağını düşünüyorum.Günümüzde piyasada en çok bulunan ve fiyatı bir nebze düşük olan ZENİT makinalar bile 400,500 bandında satılmaktadır.Dikkat etmeniz gerken en önemli detay alacağınız makinayı bilen birine göstermenizdir.Eğer temel fotoğrafçılık bilginiz varsa kendinizde pozometre,perde hızları,diyafram bıçaklarını kontrol etmeden almayınız.Piyasada çalışıyor diye satılan fakat çöp birsürü makinaya denk geldim.
  • umitkosaner kullanıcısına yanıt
    Instagram'da birçok insan tarafından satın alınan ve memnun kaldıklarını öğrendiğim birkaç sayfa buldum.
    Özelliklerini yam olarak bilmemekle birlikte:
    Premier pc671
    Premier m5001
    Kodak Easy Load 35
    Agfa Funcam Motor ürünlerine rastladım aradığım fiyat bandında.
    Söylediğim gibi markalar ve modeller konusunda pek bilgim yok. Önereceğiniz bir cihaz olsaydı hangisi olurdu?
  • branwen B kullanıcısına yanıt

    Bunlar tamamen otomatik makinalar. Pozu iyi-kötü garanti ederler ama film takıp sarmak dışında pratik yapma imkanı vermeyecekler.


    Genelde 100 ASA film kabul ederler, iyilerinde bir de sensör vardır böylece 100 ve 200 ASA filmleri tanıyıp kabul edebilir. Barrel distorsiyon verip odak hatalarını gizleyen f 35mm civarı mercekleri vardır, ya sabit odaklıdırlar veya yakın / orta / uzak gibi kabaca odaklanırlar. Otomatik şekilde iki üç farklı uzunlukta poz verebilirler. Hepsi bu. Çoğunun diyaframı bile yoktur.


    Agfa, Kodak, National/Panasonic, Polaroid dönemin bilinen markaları. Diğerini hiç duymadım. Ucuzlardı, bir makara film fiyatı veya belki biraz daha fiyatlıydılar. Otm. motorlu olup 200 ASA film tanıyanları da onlardan biraz daha fiyatlıydı.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim
  • ...rica ederim.


    Böyle bir Agfa ile (hatta sizin yazdığınızdan daha da basit) 90'larda bayağı bir şey çekmiştim. Kadraj, pozu yakalamak içi hızlı oluyorlar. Önemli olan ekipmanın limitlerini bilmek. Bunların da yeri var.


    Ama işte derseniz ki fotografa başlamak için, poz, diyafram, odaklama, ilerde teorisinden de anlamak için... o yöne doğru bir pratik olmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.