Şimdi Ara

Baskı devre,,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 26 Temmuz 2018; 15:32:50 >



  • edit2,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 26 Temmuz 2018; 15:33:39 >
  • Gelelim farklı tekniklere..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 26 Temmuz 2018; 15:34:21 >
  • Buda benden küçük bir not olsun.Plaket çözeltide erirken yolların üzerinde hava kabarcıkları oluşur,bu hava kabarcıklarını diş fırçası ile çok bastırmadan fırçalayın,plaketi sudan çıkarmadan.Bu fırçalama kabarcıkları alarak arasındaki mesafe az olan yolların daha temiz çıkmasını sağlar,yolların arasında kalabilecek ince şase'leri ortadan kaldırır.
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    en dertsi tasasız pratik süper çıkanı ipekton sonra +20 ama bulmaka zor pahalıda ama ben almıştın 5-10 sene önce halen arada kullnaıyorum ha il zamanlar gibi süper olmuyo ama ütüden bin katlı iyi sık baktın olmadı sil bidaha sık elin gözün alışmalı ama..
  • Ekrem bey önemli bir noktayı eklemişsiniz çok güzel.

    Kadir bey şu prof20 den biraz daha bahsederseniz 1 kutu alıp deneyesim geliyor. Ama hocam bu anlattığım şekilde ütü ile çok kolaylaşıyor bence ütü hiç fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    bu anlatmakla olmaz arabaya boya atmak gibi az sıkırsan sırıtır çok sıkarsan akar ama devre kalitesi çok iyi fabrikasyon gibi küçük işler içi ütü iyide devre büyüdükçe +20 şart bence pozlandırma fluersan ışıkla 20-40w ne varsa.. birinden görmek lazım detaylar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    bu anlatmakla olmaz arabaya boya atmak gibi az sıkırsan sırıtır çok sıkarsan akar ama devre kalitesi çok iyi fabrikasyon gibi küçük işler içi ütü iyide devre büyüdükçe +20 şart bence pozlandırma fluersan ışıkla 20-40w ne varsa.. birinden görmek lazım detaylar var.

    Eyvallah Kadir ustam,anladım.Anlatılmaz yaşanır diyorsunuz yani.
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    öle değil plaket vimle yıkanıp kurutulur sprey karanlık yerde tek seferde 40 derece ile sıkılır yüzeyde nokta kalmayacak hafif yeşil her yeri aynı düzeyde olcak akma olmayacak çoğu yerde fırına atılıp 1 gün bekltetilir yazılır ben hiç öyle yapmadım sıkıp 10dakka karanlık yerde kurutup sonrasında aydınger üzerine bantlanır üzerine cam kapatılıp mor ışık yoksa fluersan lampa üzerine konur 5-10 dakka sonra kaldırıp bakılır zaten bakınca devrenin plakete geçtiği hafif görülür yoksa biraz daha bekletilir.. sıkıntı çu aydıgere rapido kalemi ile çizmek lazım ayda eskide letraset vardı onunla yapılırdı lazer yazıcı ile iyi olmuyor ışık geçiriyor..
    sonrasında sodium hydrosit lavabo açıcı ile aynı sanırım biraz suya az bişe katılıp ele su değince hafif yağ hissi vermeli bu iyi ayarlanmalı yoksa yoksa devrenin boyası komple kalkar sonrası yanmayan yerler hafif sıvının içinde ovalanır devreyi net şekilde çıknca su ile yıkanır asite atılır biraz tecrübe lazım..




  • Gerçekten tecrübe lazımmış Kadir bey.Bu anlatımdan sonra bana ütüleme daha kolay geldi.Biyomedikal hocası da ipek ile hem seri olur hemde çok miktarlı olur.Büyük iş yapanlar ipek sistemini tercih eder falan demiş.Ne derece doğrudur bilmiyorum.
  • elinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plaket kesme konusunda bir püf noktası da ben paylaşayım:

    Ev ortamında plaketi kesmek zahmetli olabiliyor ancak plaketi ütüyle ısıttıktan sonra makasla kolayca kesebiliyorsunuz.
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    ipeği staj döneminde 6ay erken başlasam görecektim ama olmadı ipek matbaadaki kalıb gibi onu yaptınmı seriiye takılır..
  • Teşekkür ederim sayın armstrong26

    Sayın coder61; ben genelde ispiral ile kesiyorum.Söylediğinizi de deneyeceğim,ispiral kesiminde 2-2,5 mm. plaket zayi oluyor.Ama kesim temiz çıkıyor.

    Kadir bey;Bana bu ütü tekniği şimdilik yeterli gibi.Ütüden usanırsam ipeği belki denerim.Kim bilir,ipek uygulamasını bilen,yapan arkadaşlar bir yorum,anlatım yaparlar herhalde.
  • ipeğin öle basit olduğunu sanmam özel boyası var pozlarndırma nasıl bilmiyorum.
  • Selulozik tiner mi sentetik tiner mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet Abi CNC konusunda aslında o kadar uçuk rakamlar ödemeye gerek yok. Mukavemeti sağlam bir şase üzerine oturtulmuş bir CNC + sağlam bir mikro step destekli step motor sürücü ve 10 mm hatveli mil ile çok yüksek hızları çıkabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesici61

    Selulozik tiner mi sentetik tiner mi?

    Fark etmez,,önemli olan temizlemesi.Alkol'de olabilir.Bendeki sentetik tiner,2 yıl önce 1 lt. almıştım,henüz yarı bile değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

    Mehmet Abi CNC konusunda aslında o kadar uçuk rakamlar ödemeye gerek yok. Mukavemeti sağlam bir şase üzerine oturtulmuş bir CNC + sağlam bir mikro step destekli step motor sürücü ve 10 mm hatveli mil ile çok yüksek hızları çıkabilirsin.

    Çok araştırdım,öyle orta direğin harcı bir cnc küçük bir devreyi kısa sürede teslim edemiyor.Ver komutu 5-6 dak. içinde bitirip teslim eden uygun fiyatlı CNC ben göremedim.
    Aslında bulsaydım çok iyi olurdu.Asitle,hobi matkapla uğraşıncaya kadar CNC ile yapmak,hemde o çalışacak ben seyredeğim ne güzel olurdu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malisert32

    .Kim bilir,ipek uygulamasını bilen,yapan arkadaşlar bir yorum,anlatım yaparlar herhalde.

    sevgili malisert32 hocam,
    bir zamanlar amatör olarak ipek baskı ile uğraştım.zor zahmetli bir iş. ev ortamında hiç uğraşmıya gelmiyor. kokusu boyası pisliği, karanlık odası hanımın dırdırı :) vs. vs...
    poz suresi,sertleştirici miktarı, tineri... fazla miktarlı işler için en iyi yöntem ama adedi az baskılar için ütü yöntemi bulunmaz nimet.
    plaketi ben 500 veya 1000 numara zımpara ile su altında temizliyorum denemeni öneririm hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.