Şimdi Ara

Başımdan geçen doktor olayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 29 yaşımdayım. Hasta olsam bile doktora gitmiyorum. Niye peki


    10 sene önce dişime dolgu yapıldı özel muayanede

    Dolgudan 2 sene sonra dişim tekrar ağrıdı. Doktora gittim doktor röntgeni görünce bakışı değişti. Ne var dedim kanal tedavisi için özele gitmen lazım dedi.

    Özele gittim, yine röntgen çekildi. Meğer benim ilk yapılan dolgu taşırılmış ve sağlam dişim kökten çürümüş.

    4-5 kere kanal tedavisi için gidip geldim. Dişime iğne saplayıp röntgene olmuyor doktor. Tam 19 kere ağzımın röntgeni çekildi.

    Sonra diş tedavim tamamlandı. Doktordan rapor istedim hatalı tedavi yüzünden dişimin çürüdüğü için vermedi. Ben dedi meslektaşımın mesleğiyle oynamam dedi. Doktor bizim sağlığımızla oynarken iyi ama. Avukata gittim, avukat güldü bana. Hatalı tedaviden adamın eli kolu kesiliyor onlar bile doğru düzgün bişey kazanamıyorlar dedi. Doktor arkadaşlara danıştım, dolgu taşmasının kansere kadar sorun çıkarabileceği, kafa röntgeninin tehlikeli olduğu, para için 19 kere röntgen çekildiğini söylediler.


    Gözlük numaram değişecekti, devlet hastanesine gittim. Doktor makinede ölçtü, reçeteyi yazdı. Benim numaram 1.75 di, doktor bana 4.5 yazdı. Ya dedim gözlük takıp cam değiştirmeyecek misiniz dedim. İstiyorsan sen al kendin dene dedi çıktı gitti odadan. Mecbur özele gittim. 5 dk lık muayene için gerçekten yüksek bir ücret ödedim 2.25 yazıldı numara.


    3 sene kadar önce yataktan çıkamayacak kadar hasta oldum, doktora gittim. Kan testi vs yaptı faranjtsin dedi ilaç yazdı yolladı. Faranjit boğazla ilgili yazıyordu nette, benim boğazımda hiçbir sorun yoktu. Doktor arkadaşa yolladım kan testini ve şikayetlerimi. Arkadaş kesinlikle farenjit değil dedi. Bana yazılan ilaçlardan bir tanesi bazı ülkelerde yasaklanmış bir ilaç. Hiçbir ilacı kullanmadım, kendi kendine geçmesini bekledim.


    Bu doktor olayı değil ama yine yazayım. Elimden yaralandım, dikiş atılacak kadar açık yaram vardı. Hastaneye gittim. Masada bekleyen görevli almış eline telefonu ben umrunda bile değilim. 4-5 kere bakar mısınız dedim en sonunda baktı. Sen niye maske takmıyorsun diye bana bağırmaya başladı. Elim kan içinde, benim maske takacak halim mi kalmış dedim. Bana gerizekalı diye bağırmaya başladı kadın. Sonra güvenlik geldi beni ittiriyorlar dışarıya. En son maskeyi taktık içeri girdim, doktor yok. Doktoru bekledim dikiş atılacak dedi. Dikiş atılacak yere gittim sıra var. Sıra bitti, dikişimiz atıldı. Daha dikişten sonra 2 saat daha hastanede yok tetanoz aşısı, yok bilmem ne doktoru dönüp durdum. Oraya gidiyorum yok aşı yeri, buraya gidiyorum yok. Odayı buluyorum içerde kimse yok.


    Ha bütün bunlara doktor tarafından kötü muamele edilmeyi saymıyorum bile. İnsan gibi bile konuşmuyor birçoğu.



    Evet şu anda doktorlar belki emeklerinin karşılığını alamıyor, uzun saatler boyunca çalışıyor strese giriyor. Ama bu onları masum yapmıyor. Birçoğunun gözünde senin sağlının çok da önemi yok. Benim bugüne kadar yaşadıklarım bana bunu gösterdi. İnternette istediklerini yazsınlar çizsinler. Ben kendim ne yaşadığıma bakarım. Suçlusu doktor mudur, devlet midir yoksa bizim kendi insanımız mı suçludur bilemem. Ama bugün geldiğimiz noktada ülkede sağlık büyük soru işareti haline geldi. Yarın birgün ciddi bir sağlık sorunu yaşasam ne yapacağımı bilmiyorum. Ne doktora güveniyorum, ne de sağlık sistemine.








  • Herhangi bir insan ölse, "bazı insanlar tecavüzcü" diyor musun? Mesela senin annen baban ölse, ben "bir kere bir insan bir bebeği boğarak öldürmüştü" desem, insanlar da yani öyle çok iyi canlılar değil desem mantıklı mı bu?

    Milyonlarca kez söylenen şeyi tekrar söylüyorum, hayvan gibi meşgul doktorlar, hasta başına 5 dk düşüyor. Bunu çözmek doktorların değil yönetimin görevi. Doktorları yurtdışına kaçırdıkça da bunlar sadece daha da kötüleşerek devam edecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Sanırım şiddet meselesi değil şu anki eylemler hakkında konuşuyor. Haklı demiyorum ama şiddet olaylarını da kastetmemiş gibi duruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evet tam randmanlı hızmet konusunda alma konusunda çoğu ınsan şıkayetçı gerekli ilgilenmemeleri bu durum şiddetide meşrulaştırmaz


    şöyle bir anımı anlatayım doktor yanlıs amelıyat yaptı hatayı duzeltmeleri için baska doktor geldi bana bırde acık ameliyat idi saçma sapan prim alacak dıye dişimi çekildi rapor ıstıyorum okula gıdebiyecek kadar kotuyum adam yerınden bıle kımıldamıyor sana bakamam dıyor vs vs

  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Haddi canım bir çok yerde halen yeterince doktor ve süresi var, büyükşehirin bazıları ve bazı hastaneler hariç doktor kıtlığı olmadığı çok açık görüyorum, zira işim icabı illerin %90 ına bir yıl içinde gidiyorum, bir çok hastane görüyorum. Bizde doktor kıtlığı değil metal kıtlık var, bu sadece doktor da değil yönetim de de var, ne yeterince kazanıyor doktor ne de kazandığını hak ediyor. Yönetim de hakeza öyle koca koca hastaneler ve son teknoloji üniteler alınıyor, döşeniyor ama doktora görece yeterince maaş verilmiyor... Ancak bunlar düzelmeyecek hususlar hiç değil, adam akıllı bir sağlık bakanı elini taşın altına koysun bak nasıl 1-2 yıl olmadan çözülüyor. Abd ve Avrupanın bir çok ülkesine gittim, özellikle abd nin sağlık sistemi bizden bin beter, paranla rezil oluyorsun abd de. Avrupa da ise doktorlar hastaya daha yakın ancak özellikle salgın dan bu yanan yılmış gibi hepsi, Almanya, Fransa ve Avusturya nın sağlık sistemleri ciddi sıkıntılar yaşıyor belli, muazzam hastaneler var yetkin doktor bulmak zor, her yer asistan kaynıyor, hastalar doktorun acemiliğinden korkar oldu bir çok büyük Avrupa ülkesinde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hangi şehir hocam bizim burdaki hastanede dediklerinizin çoğu yaşanma ihtimali düşük diş dolgusu taşmasını bilmiyorum tabi maske olayı için pandeminin hangi dönemi olduğu önemli zira sağlığın ilk kuralı kendini korumak çalışan olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aref6 kullanıcısına yanıt
    Maskelerin salgindan koruduguna dair hicbir bilimsel kanit yok. Hastaneye eli kanayan hastaya ilk yapilmasi gereken sey kani durdurup onunla ilgilenmektir, pandemiyle yikanmis beyinden kusmuk sacmak degildir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.