Şimdi Ara

Basic Attention Token - BAT -Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basic Attention Tokan (BAT) Ana Konu

    Toplam arz: 1.500.000.000

    Dolaşımdaki token oranı: %100

    Websitesi: https://basicattentiontoken.org

    Etherscan sözleşme sayfası: https://etherscan.io/token/0x0d8775f648430679a709e98d2b0cb6250d2887ef

    Twitter hesabı: https://twitter.com/attentiontoken

    BAT Türkiye topluluğu Twitter hesabı: https://twitter.com/turkiyebat


    BAT, Brave Inc. tarafından merkeziyetsiz reklam platformunun aracı tokenı olarak yaratıldı. Brave Inc. Javascirpt’in yaratıcısı ve Mozilla Vakfının kurucularından olan öncülüğünde “webi düzelt” mottosu ile kuruldu. Brave’in amacı günümüzde internetin merkezileşmesi ve kullanıcı verilerinin toplanması üzerine kurulu kazanç sistemine karşı teknoloji geliştirmek. Ethereum ağı üzerinde ERC20 tokenı olarak şuanda dolaşımdadır.


    BAT reklam veren, reklam alan ve reklam izleyicileri merkezi bir yönetim olmadan bir araya getirmeyi hedefliyor. Merkeziyetsiz ağda reklam verenlerin reklam oluşturmasını ve websiteleri, uygulamalar gibi yayıncıların bu reklamları kullanıcılarına ulaştırması planlanıyor. Bunu reklam verenlerin yayınlamak istediği reklamı herkese açık şekilde duyurması ve yayıncı ve kullanıcıların bu reklamı seçip alması olarak hayal edebiliriz. Şifreleme yöntemleri sayesinde merkezi bir kurumun takip etmesine gerek kalmadan, anonim olarak, reklamların yayınlanması ve ücretlerinin ödenmesi sağlanmış oluyor. Günümüzde reklam sektörünün kullanıcıları takip etmesi ve reklamların rahatsız edici olması sebebiyle reklam engelleyici kullanımı artıyor. Bu durum hem yayıncıları hem de reklam verenleri kötü etkiliyor. Brave merkeziyetsiz reklam platformuyla hem kullanıcı gizliliğini sağlayacak hem de reklamlarda kullanıcıların da söz sahibi olmasını sağlayacak. Rahatsız edici reklamların azalması ve hatta kullanıcılara reklamlar karşılığında ödeme yapılabilme imkanı olması nedeniyle reklam söktörünün sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Şimdiye kadar yayınlanan Brave reklamaları şimdiye kadar kullanıcı ilgisini sektör ortalamasının çok üzerinde çekebilmeyi başardı (ayrıntılar https://brave.com/brave-ads/casestudies// adresinde).


    BAT şuan Brave Browser üzerinde reklam gören kullanıcılara ödeme yapmak için kullanılıyor. Bu reklamlar merkeziyetsiz ağ üzerinde çalışmıyor, kapalı bir blockhain üzerinde çalışıyor. 2022-2023 yılları içinde THEMIS 2.0'ın hayata geçirilmesiyle reklam platformunun herkese Solana blockchaini üzerine taşınması ve tamamen merkeziyetsiz çalışması hedefleniyor.


    Anlaşılacağı üzere projenin sonunda bir otoriteye ihtiyaç kalmayacak. O zaman Brave niye 200’den fazla çalışan ile bunun üzerinde çalışıyor? Çünkü Brave Browser diğer herhangi bir uygulama gibi bu reklamları yayınlayıp gelir elde edebilecek. Brave Browser’da kullanıcılar şimdi olduğu gibi yine reklam görüp reklam ücretinin %70’ni alacak Brave de %30’unu. Diğer uygulamalar da bu şekilde reklam yayınlayabilecek. Proje istendiği gibi tamamlanırsa diğer internet tarayıcıları ve uygulamalar da reklam yayınlayabilecek.



    Brave Browser’da reklamlar nasıl çalışıyor?


    BAT, proje tamamlanana kadar basit bir token. Brave Browser’da da reklam gören kullanıcılara karşılığını vermek için kullanılıyor. Cihazınızdaki Brave Browser bütün reklamların listesini indiriyor. Makine öğrenimi sayesinde size uygun olanları bildirimle size iletiyor. Reklam çıktığı zaman tıklamasanız da reklam ücretinin %70'i her ayın 5. ile 10. arası tarayıcıdaki hesaba yatıyor. Geçmişte çıkan reklamları ve reklam kategorilerini engelleyebiliyor ya da beğenebiliyorsunuz. Brave kullanıcı verileri cihazdan ayrılmaması için reklamları bu şekilde kullanıyor. Brave reklam karşılığı ödemek için satın aldığı BAT’ları şu sitede duyuruyor: https://brave.com/transparency// Websitesi ve Youtube, Twitch, Vimeo, Twitter gibi sosyal medya hesabını https://creators.brave.com/ adresinden onaylatan yayıncılara tarayıcı aracılığıyla reklamdan kazanılan BAT'lar gönderilebiliyor.


    Brave Amerikan yasaları gereği anonim ödeme yapamıyor. İşlemleri Uphold borsası üzerinde gerçekleştiriyor. Ağustos'un 10'undan sonra Gemine borsasına da BAT çekimi yapılabilicek.


    Brave Browser Ana konusundan Brave hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/brave-browser-ana-konu-kullanicilar-kulubu--115830977

    Brave sınırlı sayıda reklam kabul ediyor. Reklamların ekran görüntüsü: 



    Basic Attention Token - BAT -Ana Konu
    Basic Attention Token - BAT -Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiddencat -- 20 Mayıs 2022; 23:55:13 >







  • Brave ve BAT topluluk sitesi açıldı: https://braveturkiye.com Bu sitede Brave tarayıcı kullanıcıları ve BAT yatırımcılarıyla iletişime geçebilir ve içerikler paylaşabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.