Şimdi Ara

BASARSOFT Haritaları ve Guncel Basarsoft Haberleri (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.969
Cevap
99
Favori
1.000.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar,

    kan sekerimiz dusunce bu tur seyler olabiliyor.. bence bu kismi herkes unutsun ve unutmali.. zaten forumu takip eden herkes, bunun faydali bir yaklasim oldugunu (unutmanin) da takdir eder... (isterseniz mesajlarinizi edit edip kastedmediginiz kisimlari cikartabilirsiniz bile!!)

    neyse, benim beklentileri yukseltmek amaci ile, veya yuruyen satin almalari yonlendirmek amaci ile bir seyler yazmadigimi sanirim cogu forum uyesi biliyor. Burada yazan bir cok arkadasta zaten bu amacli yazilari, birileri lades demese bile anliyor...

    Benim Aalan78'e onerim;

    Alacaginiz cihaz iyi bir urun de olsa, icinde yerel harita calistirabileceginiz bir calisma olmasi cok cok iyi olur. Bizler mesela Sygic Drive'in PNA versiyonunu (Windows CE tabanli indash urunler icinde calisiyor) bir kac doubledin cihazda calistirdik.. harika da oldu... Eger alacaginiz cihazda CE varsa.. sorununuz olmaz.

    bizim partnerimizin calistigi urun tasinabilir bir urun ve en erken 1 ay, en gec 2 ay icinde pazarda olur sanirim.

    Simdilik bu kadar... benim de kan sekerim dustu.. eve gidip yemek yiyip yine istanbul yollarina dusecegim.

    Ankara'dan sevgiler.

    iyi aksamlar.

    Alim K.


    quote:

    Orjinalden alıntı: aalan78

    Merhaba Enistgok Bey,

    Hemen belirteyim karar verdigim sistem, Kenwood DNX8120'dir.

    Bu anlamsiz, agresif ve bir o kadar da paranoyak mesajinizdan sonra, umarim rahat etmissinizdir. Burada reklamsal bir amacim olsa, her cumlemde marka yazardim (Kenwood kenwood kenwood gibi). Sonrada Kenwood firmasini arar, banner'lara para verecekseniz bana verin derdim:) Ama maalesef bu cihazi henuz Turkiye'ye getiren firma goremedim. Cihazi da onumuzdeki ay yurtdisindan kendim getirmeyi dusunuyorum... Alim Bey'e de bu maksatla, tarih konusunu ozellikle sormustum.

    Sizinle burada, bu kadar degerli uyenin oldugu bir ortamda; okuyucularin zamanini bosa calan mesajlasmalara girmemek en dogrusu. Ancak, sadece Alim Bey'den; iyi niyetiyle acmis oldugu bu konu basliginda boyle seviyesiz bir mesaj icınde ismimin gecmesinden dolayi kendisinden ozur dilemek istiyorum. Mamafih, Basarsoft firmasinin ne is yaptigini ve cihazi getirenin olmadigini herkes biliyor.

    Umarim site yoneticileri, seviyesizce yazdiginiz bu mesajinizla ilgili gerekli kontrolleri yaparlar ve sizde bu yazdiklarimi ilk okuyusunuzda anlarsiniz...!

    Iyi aksamlar...


  • Başarsoft ve Alim beyin beklenti yaratmak gibi bir derdi olmayacağını yazdığım ama bunu, yazılanları değiştirip okuduğunu işine geldiği kadar anlayabilenler için de yazdığım tam da hakettiği seviyede olan yazımın silinmesine üzüldüm.

    Uzatacak birşey yok. Yazıyı yazdığım dakikadan beridir, ben dahil çoğumuzun kullandığı haritaların verilerini sağlayan, hazırlayan firmanın gelişmelerini bildireceği sayfada mesaj fazlalığı yarattığıma üzülmüştüm.

    Kan şekerine dikkat.
  • Selamlar,

    Hakikaten... yeni haritalarla ilgili haberleri vermekte gec bile kaldik.. cok soru geldi, onlari cevaplamaktan harita haberi veremedik. :-)

    Hemen bazi ana basliklar...

    1. 2008/4 haritasinda 70 il full navigasyonlu ve 52 ilde kapi numarasi detaylari epey iyi kalitede. Bu harita cikti, su anda Garmin ve Navigo icinde var. IGO tabanli sistemlere de girmesi an meselesi.
    2. 2008/7 haritasinda 81 ile full navigasyonlu ve 81 ilde de kapi numarasi olacak (Arkadaslarimiz su an urfa, adiyaman ve sirnakta 3 ekip olarak dolasiyorlar. Sirnaktaki arkadasimiz emniyetli bir sekilde dolasiyor :-)) Bu haritanin cikmasi maksimum iki ayi bulur.
    3. Su anda 270 bin civarinda POI'ye ulasmis durumdayiz, 1 milyondan fazla sokak segmentine isim girmisiz.. 20 binden fazla donus yasagi girmisiz..
    4. Gecen yil 65 olan ilce sayimiz, bu yil 120 ye cikmis durumda. Teyyareden (yani yukardan gorundugu gibi, adi filan olmadan :-)))) haritalari koymama stratejimize hala bagliyiz. En azindan sokaklarin adlari, sosyal donatilar (okul cami ptt vb.) olmayan ilceleri ve yerlesim yerlerini navigasyon veritabani icine koymayacagiz..

    Gelecek hedeflerimiz;
    Arkadaslar maalesef navigasyon dunyasindan cekilmiyoruz.. :-)
    veri uretmeye devam edecegiz.. bilmeyenler icin soyleyeyim. Dunya da global olcekte 2 tane buyuk firma olmasina karsin, yerel olcekte onlarca firma var. En azindan MapInfo bayisi olup Navigasyon verisi uretmeye devam eden benim kisisel olarak tanidigim iki ulke var, Polonya ve Yunanistan...

    Bir sonraki hedefimiz, 30 binden fazla nufusu olan ilceleri hizli bir sekilde basic attribute, yani temel harita olarak uretmek, ardindan da buyuk sehirleri guncellemeye devam ederken buralari da uretmeye devam etmek. Bu arada sigara ve alkol saticilari icin partnerlarimizla yaptigimiz bazi calismalarda koy yollarina kadar log tutarak araclar gezmeye basladi ve devam ediyor.. dolayisi ile iyi bir koy yolu katmani icin calismalarimiz suruyor diyebiliriz...

    Son yillarin en bomba gelismesi de Posta Kodu.
    Firmamiz IGO'larda 2008/4 datasinda Posta kodundan arama ve aradiginiz sokaklarin posta kodlarini da gosterme yetenegine ulasmis durumda.. Bir sonraki hedefimiz il merkezlerindeki bu veriyi tum Turkiye'ye genelleyebilmek... Bakalim ne zamana yetisir.. ne zamana goruruz...

    Saygilarimla,

    Alim Kucukpehlivan





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akucukpehlivan -- 17 Haziran 2008; 1:41:11 >
  • Alim Bey Merhaba,

    2 adet PND ve Xetec 620 GPS cihazlarıma ilave olarak bir aracımda china made universal gps box da Internet sitelerinde dolaşan sygic yazılımını (yetersiz olsa da) kullanmaktayım. Forumlarda gördüğüm kadarıyla bu markanın da lisanslı yazılımını siz temin etmektesiniz.. Algılamam doğru ise, sygic in güncel sürümünü temin etmek arzusundayım. Yardımcı olmanız mümkün mü? Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

    Av. Can Gökçer
  • Selamlar Can Bey,

    Yapmaniz gereken, bizden Universal SD card satin almaniz. Bu "Universal SD" denen sey, Sygic'in PND-Windows Mobile ve Symbian isletim sistemleri icin tak calistir olarak urettigi bir yazilim. Bu yazilim hakikaten de mucizevi bir sekilde (!) hem Nokia N95 turu bir cep telefonunuzda, hem HTC PDA telefonunuzda, hem de PND'nizde (Windows CE) ayni haritayi, ayni arayuzle sunmakta.

    Urun hazir, sadece son veriyi compile ediyoruz. Yani 2008/4 verisi hazirlaniyor bugun yarin cikar. Tek yapmaniz gereken, ya web sayfamizi takip etmek, ya da istanbul ofisinden Yalcin, Ankara ofisinden Can bey ile iletisimde olmak...
    Fiyat: 129 YTL + KDV olacak.

    Kolay gelsin.

    Alim Kucukpehlivan
    quote:

    Orjinalden alıntı: silverfoxtr

    Alim Bey Merhaba,

    2 adet PND ve Xetec 620 GPS cihazlarıma ilave olarak bir aracımda china made universal gps box da Internet sitelerinde dolaşan sygic yazılımını (yetersiz olsa da) kullanmaktayım. Forumlarda gördüğüm kadarıyla bu markanın da lisanslı yazılımını siz temin etmektesiniz.. Algılamam doğru ise, sygic in güncel sürümünü temin etmek arzusundayım. Yardımcı olmanız mümkün mü? Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

    Av. Can Gökçer
  • Merhaba Alim bey,size bir sorum daha olacaktı;

    Ankarada ikamet ediyorum, en pratik yoldan harita güncellemesini nasıl yapabilirim?(Cihaz garmin nuvi 200,üzerinde 1-2008 var)
    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 17 Haziran 2008; 14:39:03 >
  • Alim bey merhaba,
    Bende 3 gün önce aldığım Myguide 3100 var. Firma ile görüştüm harita güncellemesi yılsonunu bulur dediler. Bildigim kadarıyla myguide üzerinde IGO yüklü ve cihazın harita bilgilerine baktığımda Basarsoft görünüyor. Sizden Myguide için ne zaman güncel harita çıkacak öğrenebilir miyim? Kolay gelsin.
  • Alim Bey selamlar

    igo ve garmin icin internette verilen kirik haritalariniz sizi rahatsiz etmiyor mu?Bundan zarariniz olmuyor mu?

    Yoksa tanitim(reklam) oldugunu mu dusunuyorsunuz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ugur73

    Alim Bey selamlar

    igo ve garmin icin internette verilen kirik haritalariniz sizi rahatsiz etmiyor mu?Bundan zarariniz olmuyor mu?

    Yoksa tanitim(reklam) oldugunu mu dusunuyorsunuz?



    Sorunuz Alim bey'e ancak muhtemelen Alim bey'de benim gibi bir süre sonra bu yazılarını azaltacaktır.Zarardan değil etik olarak bunu bu sitenin yöneticilerinin düşünmesi gerekiyor.Çünki alenen bilişim ve fikir ve sanat eserleri kanunu çiğneniyor.Bu sadece bu alan için değil sitenin genelinde bulunan tüm verilen yazılımlar için geçerlidir.

    Umarım bu nedenden dolayı temsilci firmaların avukatları sadece uyarı ile yetinirler.Çünki yayın durdurma,erişim engelleme ve parasal ceza gibi bir çok konuda direk olarak site sahipleri suçlu durumunda görünür.

    Neyse.....gönül isterdi ki bu linkler olmadan burasının bir warez site havasından çıkmasını ve bunların olmadığı ortamda düzgün destek verilmesini.

    Tabi bu benim fikrim belki Alim bey farklı yazacaktır nede olsa firma sahibi kendisi.

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 17 Haziran 2008; 20:40:28 >
  • *** konu acikliga kavustugu icin istek uzerine silindi.***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 18 Haziran 2008; 7:52:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _crash_

    Merhaba Xetec 620 GPS cihazımıza sizin SD kartı satın alıp yerleştirmemiz, tüm programı kullanmamız için yeterli, doğru mu anlıyorum?





    _crash_ Dogru mu anliyor?
    Biz hepimiz Dogru mu anliyoruz??
  • Özür dilerim arkadaşlar,alıntı yaparken farklı yerden aldığımı sanarak yazdım,çünki Alim bey bir yazısında PNA cihaz için igo yazılımı alınabilir gibisinden bir yazı yazmıştı.O yazıyı okurken bu alıntıyı yapmışım kusura bakmayın.

    Sygic olan yazılımı ben kullanmadım,ancak herhangi bir PNA,PND yada PDA cihazda çalışacak şekilde arayüzü vardır,evet bu yazılımı alıp başarsoft haritası ile kullanabilirsiniz.

    Kolay gelsin,tekrar kusura bakmayın.Sn.sas_sas alıntıyı düzeltirse olası yanlış anlaşılmayıda engelleriz.
  • Selamlar ve iyi geceler herkese,

    1. IGO'nun after market satisi yok. Yani ben cihaz aldim, sizden de geleyim SD karti PNA-PND'me takayim... yok.. IGO bunu vermiyor.. pazarlama stratejisi bu.. illa ki IGO'lu urunu ureticiden alacaksiniz. (eger IGO istiyorsaniz PDA disinda)

    2. Sygic ve Yolbil ise After market satilabiliyor. Yani bende urun var, calisiyorsa ben SD kart alabilir miyim dediginiz de evet denebiliyor..

    Dolayisi ile XETEC cihaz icin su anda aftermarkette boyle bir secenek var.. Ama bunuda universal SD kart ile yapabilmek mumkun. bu urunden de ilk parti 500 adet cikacak.. sonrasini bilmiyoruz.. (Sonrasinda CE destegi olmayabilir, sadece WM ve Symbian olabilir)

    SYGIC:

    acaip super bir multiplatform urun.. aksam arkadasimizda bir E90 vardi, Nokia.. taktik ve tak diye calisti!!! Yani Nokia Maps'in o soguk ortamindan bu ortama gecince arkadas.. yarin gonderin 2 tane birden alayim.. biri bozulur mozulur :-))))


    Saygilar.

    Alim Kucukpehlivan
    quote:

    Orjinalden alıntı: gps.navigation

    Özür dilerim arkadaşlar,alıntı yaparken farklı yerden aldığımı sanarak yazdım,çünki Alim bey bir yazısında PNA cihaz için igo yazılımı alınabilir gibisinden bir yazı yazmıştı.O yazıyı okurken bu alıntıyı yapmışım kusura bakmayın.

    Sygic olan yazılımı ben kullanmadım,ancak herhangi bir PNA,PND yada PDA cihazda çalışacak şekilde arayüzü vardır,evet bu yazılımı alıp başarsoft haritası ile kullanabilirsiniz.

    Kolay gelsin,tekrar kusura bakmayın.Sn.sas_sas alıntıyı düzeltirse olası yanlış anlaşılmayıda engelleriz.

  • Selamlar Ugur73,

    evet bu kirik haritalar hepimizi rahatsiz ediyor.. Ama su ana kadar ulkemizde IGO'lu original PND urun yok diye biraz agirdan aldik tedbir konusunu.. isin acigi ofisinizdeki bilgisayarlari veya bankanizdaki parayi calip gitmelerinden pek farki yok yapilanin.. ama sonucta bu bir realite.. her realiteye karsida ona ozel yaklasim gelistirmek gerekiyor.. bugun piyasada satilan her PDA'de bir IGO lisansli olarak olmali aslinda.. cunku kirik olarak var zaten.. ve bunun onlemini de yavas yavas alacagiz.. PND'ler de de Garmin ve MIO gibi A-B marka disindaki tum markalarin ciddi bir oraninda kirik IGO calisiyor..
    herkes catir catir kullaniyor... ustune ustluk.. yav ne kadar guzel yapmislar diyor herkes.. ama elini cebine atmiyor!! Baksaniza 300 IGO getirdik.. PDA.. alan olmadi..


    ama dedigim gibi.. orijinal hazir, calisir PND cikartildiginda piyasaya.. o zaman tedbir almak gerekli olacak gorunuyor...

    GPS.Navigation'in dedigi gib.. problem var.. cozumde var...

    Tesekkurler..

    alim kucukpehlivan


    quote:

    Orjinalden alıntı: ugur73

    Alim Bey selamlar

    igo ve garmin icin internette verilen kirik haritalariniz sizi rahatsiz etmiyor mu?Bundan zarariniz olmuyor mu?

    Yoksa tanitim(reklam) oldugunu mu dusunuyorsunuz?
  • Selamlar Musketeer1,

    Oncelikle, orijinal IGO tabanli, resmi lisansli bir musterimiz haline geldiginiz icin size cok tesekkur ederiz.
    Elinizdeki urunun icinde IGO 2007/10 haritasi mevcut. Firmaya, 2008/1 haritasini kullanmayin sorun yasarsiniz dedigimiz icin size bir miktar eski (bize gore.. rakiplere gore demek istemiyorum.) ama saglam bir veri seti olan 2007/10 verilmis durumda.

    2008/4 haritasina bugun onay verdik, veri uretim grubu olarak. Bu verinin IGO'dan MyGuide'a gitmesi ve bunun da MyGUIDE sitelerine, sistemlerine girmesi.. vakit alir.. bunu da biz degil, ancak size MyGuide dogrudan soyleyebilir...

    biliyorsunuz, lisansli sistemlerde, bir baskasinin haritasi bir baska urune kopyalama ile calismiyor..

    Tekrar tesekkurler..

    Saygilarimla,

    Alim Kucukpehlivan

    quote:

    Orjinalden alıntı: musketeer1

    Alim bey merhaba,
    Bende 3 gün önce aldığım Myguide 3100 var. Firma ile görüştüm harita güncellemesi yılsonunu bulur dediler. Bildigim kadarıyla myguide üzerinde IGO yüklü ve cihazın harita bilgilerine baktığımda Basarsoft görünüyor. Sizden Myguide için ne zaman güncel harita çıkacak öğrenebilir miyim? Kolay gelsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

    Selamlar Ugur73,

    evet bu kirik haritalar hepimizi rahatsiz ediyor.. Ama su ana kadar ulkemizde IGO'lu original PND urun yok diye biraz agirdan aldik tedbir konusunu.. isin acigi ofisinizdeki bilgisayarlari veya bankanizdaki parayi calip gitmelerinden pek farki yok yapilanin.. ama sonucta bu bir realite.. her realiteye karsida ona ozel yaklasim gelistirmek gerekiyor.. bugun piyasada satilan her PDA'de bir IGO lisansli olarak olmali aslinda.. cunku kirik olarak var zaten.. ve bunun onlemini de yavas yavas alacagiz.. PND'ler de de Garmin ve MIO gibi A-B marka disindaki tum markalarin ciddi bir oraninda kirik IGO calisiyor..
    herkes catir catir kullaniyor... ustune ustluk.. yav ne kadar guzel yapmislar diyor herkes.. ama elini cebine atmiyor!! Baksaniza 300 IGO getirdik.. PDA.. alan olmadi..


    ama dedigim gibi.. orijinal hazir, calisir PND cikartildiginda piyasaya.. o zaman tedbir almak gerekli olacak gorunuyor...

    GPS.Navigation'in dedigi gib.. problem var.. cozumde var...

    Tesekkurler..

    alim kucukpehlivan


    Bence sizde biraz tanitim isini agirdan aliyorsunuz. Hatirliyorum da bir ara demistinizki "Ünlü bir sanatci ile reklam kampanyasi baslayacak". Ben hala televizyonlarda görmedim sizin veya Igo nun reklamini.
    Türkiye de ki herkes internette navigasyon aramiyorki. Birazda siz pamuk eller cebe yapip söyle büyük bir reklam kampanyasi baslatsaniz, otomobil programlarinda, haber programlarinda yani fulltime izlenme zamanlarinda ve gazetelerde güzel bir reklam yapsaniz (zannediyorum vergidende düsebiliyorsunuz bu harcamalari) veya bir sanatcinin klibine sponor olsaniz.... vs. vs. satislarda artirima gidebilirsiniz. Yani sözün özü tanitim eksikligi var gibime geliyor.

    Bir ikinci konu internetten harita ve programlarin indirilme isini zannetmiyorumki mahkeme - site kapatma vs. yolu ile engelleyebilesiniz. Hadi donanimhaberi kapattirdiniz ama Tongo dan servis yapan bir siteyi nasil kapatabilirsiniz (mesela :www.donanimhaber.to).
    Bence bu elektronik ithalatcilari ile görüsün, kampanya yapin ve tüketicinin bu tür ürünleri PDA ile birlikte almasini saglayin. Tüketici elinde olan bir seyi internetten indirmez zaten.

    Dost aci söyler.
  • Sayin Marcopolo,

    oncelikle oyle kapatma filan demedim ben, boyle bir forumu kapattirtmaya calismak benim aklima bile getirmedigim bir sey. Sadece belki belli kurallari uygulayabilir miyiz diye beklentimiz olur.. Ve aynen dediginiz gibi.. ortada urun vardi da, ona ragmen mi kirik yukleniyor derseniz.. evet hakli olabilirsiniz. var olan urunler (MIO) biraz yuksek maliyetli idi.. fakat su anda IGO'lu MyGuide cikti.. fiyatlari cok cok ucuz.. baska urunlerde geliyor.. Yani her keseye ve ihtiyaca gore IGO'Lu urunler gelecek.. o zaman bir daha bakilmasi gerekiyor her sey...

    Tanitim konusuna gelince; Bizim unlu, uzun sure boya reklamlarina cikti... :-) bakti bizden hayir yok!!!

    isin sakasi bir yana, Basarsoft harita, yani data firmasi. Bugun Almanya'da Garmin'in TomTom'un, Mio'nun reklamlari var... ama Teleatlas, Navteq'in reklamlari yok.. Yani Pazarlama dunyasindaki altin kural... kitlesel reklam yapiyorsan, rafa urunu koymalisin.. Biz rafa urun koymuyoruz.. koymayi da dusunmuyoruz.. aslinda coktan urun cikarabilirdik... ama ticarette yine bir kural var.. lastikciysen, lastik satacaksin.. araba isine girmeyeceksin.. Bugun Continental, Michelin... bir cok araba firmasindan onlarca kere buyuk.. En azindan ben boyle dusunuyorum...


    Saygilarimla,

    Alim Kucukpehlivan.

    quote:

    Orjinalden alıntı: marcopolo


    quote:

    Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

    Selamlar Ugur73,

    evet bu kirik haritalar hepimizi rahatsiz ediyor.. Ama su ana kadar ulkemizde IGO'lu original PND urun yok diye biraz agirdan aldik tedbir konusunu.. isin acigi ofisinizdeki bilgisayarlari veya bankanizdaki parayi calip gitmelerinden pek farki yok yapilanin.. ama sonucta bu bir realite.. her realiteye karsida ona ozel yaklasim gelistirmek gerekiyor.. bugun piyasada satilan her PDA'de bir IGO lisansli olarak olmali aslinda.. cunku kirik olarak var zaten.. ve bunun onlemini de yavas yavas alacagiz.. PND'ler de de Garmin ve MIO gibi A-B marka disindaki tum markalarin ciddi bir oraninda kirik IGO calisiyor..
    herkes catir catir kullaniyor... ustune ustluk.. yav ne kadar guzel yapmislar diyor herkes.. ama elini cebine atmiyor!! Baksaniza 300 IGO getirdik.. PDA.. alan olmadi..


    ama dedigim gibi.. orijinal hazir, calisir PND cikartildiginda piyasaya.. o zaman tedbir almak gerekli olacak gorunuyor...

    GPS.Navigation'in dedigi gib.. problem var.. cozumde var...

    Tesekkurler..

    alim kucukpehlivan


    Bence sizde biraz tanitim isini agirdan aliyorsunuz. Hatirliyorum da bir ara demistinizki "Ünlü bir sanatci ile reklam kampanyasi baslayacak". Ben hala televizyonlarda görmedim sizin veya Igo nun reklamini.
    Türkiye de ki herkes internette navigasyon aramiyorki. Birazda siz pamuk eller cebe yapip söyle büyük bir reklam kampanyasi baslatsaniz, otomobil programlarinda, haber programlarinda yani fulltime izlenme zamanlarinda ve gazetelerde güzel bir reklam yapsaniz (zannediyorum vergidende düsebiliyorsunuz bu harcamalari) veya bir sanatcinin klibine sponor olsaniz.... vs. vs. satislarda artirima gidebilirsiniz. Yani sözün özü tanitim eksikligi var gibime geliyor.

    Bir ikinci konu internetten harita ve programlarin indirilme isini zannetmiyorumki mahkeme - site kapatma vs. yolu ile engelleyebilesiniz. Hadi donanimhaberi kapattirdiniz ama Tongo dan servis yapan bir siteyi nasil kapatabilirsiniz (mesela :www.donanimhaber.to).
    Bence bu elektronik ithalatcilari ile görüsün, kampanya yapin ve tüketicinin bu tür ürünleri PDA ile birlikte almasini saglayin. Tüketici elinde olan bir seyi internetten indirmez zaten.

    Dost aci söyler.




  • Katılıyorum; reklamın amacı, "marka bilinirliğini" şu benim meşhur "algı seviyesini yükseltme yolu"yla arttırıp hedef kitleyi yönlendirmekdir.( Google'dan bakıp akademik bilgi veren olmasın, işin özeti budur). Biz karşımızda navigasyon yazılım şirketlerinden muhatap bulamadığımız için Başarsoft'u hem harita datası üreten, hem navigasyon yazılımını hazırlayan, hem de cihaz ithal eden bir firmaymış gibi algılıyoruz.

    Şu an Başarsoft reklam verecek olsa hedef kitlesi kim olacak ? Garmin, Tom Tom, vb.
    Bize data satmıyor Başarsoft, bu firmalara satıyor.

    Dolayısıyla şu anda reklamı verecek olan perakende satışı isteyen üst firma olmalı. Data üreten değil. Üst firma da bugün için ya cihazı getirem ya da ilerisi için tak-çalıştır dönemi başladığında IGO, vb. olmalı .

    Nasıl ki arabanın koltuklarını üreten firma araba reklamı yapmayacaksa Başarsoft'da yapmayacak.

    quote:

    Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

    Sayin Marcopolo,

    isin sakasi bir yana, Basarsoft harita, yani data firmasi. Bugun Almanya'da Garmin'in TomTom'un, Mio'nun reklamlari var... ama Teleatlas, Navteq'in reklamlari yok.. Yani Pazarlama dunyasindaki altin kural... kitlesel reklam yapiyorsan, rafa urunu koymalisin.. Biz rafa urun koymuyoruz.. koymayi da dusunmuyoruz.. aslinda coktan urun cikarabilirdik... ama ticarette yine bir kural var.. lastikciysen, lastik satacaksin.. araba isine girmeyeceksin.. Bugun Continental, Michelin... bir cok araba firmasindan onlarca kere buyuk.. En azindan ben boyle dusunuyorum...


    Saygilarimla,

    Alim Kucukpehlivan.


  • quote:

    Orjinalden alıntı: akucukpehlivan

    ortada urun vardi da, ona ragmen mi kirik yukleniyor derseniz. evet hakli olabilirsiniz. var olan urunler (MIO) biraz yuksek maliyetli idi.. fakat su anda IGO'lu MyGuide cikti.. fiyatlari cok cok ucuz.. baska urunlerde geliyor.. Yani her keseye ve ihtiyaca gore IGO'Lu urunler gelecek..




    Bana gore Isin ozu yukarida net bir sekilde ortaya konmus vaziyette.


    Ha, bir de reklam, tanitim ve forumlardaki ilacli ilacsiz paylasimlardan sozetmisken,

    Benden de bir not;

    Farkinda iseniz, Navigasyon aparati alma gereksinimi giderek katlanarak artiyor.

    Acaba Navigasyon konusunu isleyen forumlarin katilim ve tiklanma oranindaki artis veya

    Forumlar icindeki en popular olan konularin basinda gelmesi gercegi

    bu talebin yaratilmasinda nekadar katki saglamistir.

    Saglamis midir?
  • Sn. sas_sas,

    Maalesef belirttiğiniz bilgileri ölçen bir medya takip şirketi kullanan firma bulunduğunu sanmıyorum. Burada perakende işi yapmaya çalışan firmalar, marka yönetiminde medya-internet takip şirketlerine para vermek yerine; daha "mamafih" kelimesini doğru düzgün kullanmayı bilmeyen, 7 inch in dash cihaz ile PND cihazını aynı kefeye koyan ıvır zıvırları buraya salıyor.

    Dolayısıyla, perakendecilerden burada doğru düzgün bir araştırmaya giren olduğunu sanmam. Varsa verilerini açıklasın da biz de öğrenelim. (Merak etmesinler, bu veriler yasal olarak açıklanabiliyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enistgok -- 18 Haziran 2008; 16:02:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.