Şimdi Ara

Bas gitar hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tek başına bas gitar çalmak keyif verir mi?Sevdiğim şarkıları bas gitarla çalarken (arkada gitar ve bateri olmadan) bir şey anlar mıyım?Yoksa tek başıma çalacaksam elektro gitara mı yönelmeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bas gitar metal müzikte genelde arka planda bir enstrüman olarak görülür. Sadece bas çalıp dinlemek istiyorsan daha farklı tarzlara yönelmelisin. Rob Scallon diye bir müzisyen var, youtube da aratarak bass gitar ile neler yaptığına bir bak. Tek başına gayet te yeterli ve dinlenilecek şeyler.
  • https://www.youtube.com/watch?v=cdwlZ4g8OFI

    kulağa gayet hoş geliyor ama arkada bateri olmasa ne olurdu bilemedim
  • çaldığın parçaya ve aldığın keyife göre değişir , bi rhcp dinle birde rise againste bak arada baya fark var ama hangisini sevdiğine bağlı
  • Yöneleceğin enstrümanı bu sorunun cevabına göre belirleme. 2 sinide dinle/izle/dene ona göre karar ver.

    Ben arkadaşlarla karar kıldık, ucuza grup olarak kurs buluruz mantığıyla elektro gitar aldım. Beklediğimi bulamayınca gittim kazıklanarak bir bass gitar ile takas ettim. İyikide bu takası yapmışım. 8 yıldır bass gitar çalıyorum, bir çok konsere çıktım.

    Sorunun cevabına gelirsek, bu çaldığın şarkıya göre değişir. Bass gitarın elektro gitarı taklit ettiği bir şarkı çalarsan dışardan dinlenildiğinde ne çaldığının anlaşılması imkansızdır. Bazen bass gitar elektro gitardan farklı ilerlese bile ne çaldığın anlaşılmayabilir. Ama bazı şarkılar vardır ki bu durum tam tersine döner. Red Hot Chili Peppers, Muse gibi gruplarda bunlar görülebilir.

    Bass gitarı alıp çalarak keyif alabileceğin, hadi birşeyler çalda dinleyelim diyenlerin karşısına geçip çalabileceğin çok güzel şarkılar vardır.

    Rammstein - seemann
    Dark tranquility - lethe
    Metallica - my friend of misery

    Bu listeye eklenebilecek onlarca şarkı olduğuna emin olabilirsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.