Şimdi Ara

bankadan ilamsız takip ödeme tebligatı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bankadan evime ilamsız ödeme teblikatı geldi bana teblikatı verirken kişi imza istedi imzaladım anlamadan sonradan içeri girdim teblikat kagıdını actım baktım ilamsız ödeme takip yazıyordu 7 gün içinde ödemeniz lazım filan yazıyordu hapis filan yazıyordu içinde ne yapmam lazım benim simdi ödeme gücümde yok suan bir kerede ne yapmam lazım?




  • Kardeşim korkma avukatların tehtitlerine boyun eğme evden bir şey alamazlar imza atmadığjn takdirde hapis filan olmaz diren bende aynı şekilde borç içindeyim ama tamam deme avukatlara

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • acaba ne oldu bu arkadasın durumu..ilamsız tebligatta ne olursa olsun itiraz etmeniz laızm yoksa borç kesinleşir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 7 Eylül 2023; 16:31:43 >
  • reko kullanıcısına yanıt

    Konuyu açanı bilmiyorum ama sizin vesileniz ile bir bilgilendirme mesajı yazmak istiyorum.


    --


    Borç kesinleşir, ilgili avukat evvela e-haciz yapmaya çalışır. Sgklı işin varsa maaşına haciz koydurur. Banka hesaplarına ve varsa parana el koydurmaya çalışır. Üzerine kayıtlı araba, arsa, ev vb şeylere bakar. Bunların hiçbiri yoksa ev haczi dener. Ev haczi maliyetli bir şey olduğundan genelde bunu yapmak istemezler. Bu süreçte de sürekli seni ararlar veya mesaj atarlar borcunu öde diye. Bazı bürolar cezasına razı olarak borçlu kişinin yedi sülalesine sms atar veya arama yapar.


    Avukat cep haczi de dahil her yolu denediği halde (veya bankanın belirlediği usule göre) borcu tahsil edemezse, bankalar belirlediği süre sonunda borcu varlık fonlarına satarlar. Bu noktadan sonra artık alacaklı banka değil, varlık fonudur. Varlık fonu sizinle pazarlık yapabilir ve borcu kapamanız için ödeme imkanları sunabilir.


    Bir örnek ekleyelim.


    bankadan ilamsız takip ödeme tebligatı yardım

    https://ortakvarlik.com.tr/sorucevap/#1544891093917-014d1a59-2a2a



    Unutmadan ekleyelim



    bankadan ilamsız takip ödeme tebligatı yardım
    bankadan ilamsız takip ödeme tebligatı yardımt24
    "Takipteki borç miktarı 30 milyar lirayı aştı, icra dosyası sayısı 24 milyonu buldu"
    https://t24.com.tr/haber/takipteki-borc-miktari-30-milyar-lirayi-asti-icra-dosyasi-sayisi-24-milyonu-buldu,1067834



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Eylül 2023; 2:28:53 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    yıllarca borçtan kaçan avukatı atlatanlar var onlar nasıl yapıyo acaba


    sgksız serbest meslek yapılar herhalde ulaşılamıyorlar

  • mavikıs M kullanıcısına yanıt

    Avukat kafaya takarsa insanı canından bezdirebilir. Mesela sürekli eve hacze gelir, sürekli cep haczi talep eder. Yani seni usandırmayı deneyebilir borcu öde diye. Üstteki mesajımda belirttiğim gibi, bankanın belirlediği bir prosedür oluyor genelde. Anlaşmalı avukatlık büroları da o prosedürü takip edebiliyor.


    Bu arada bankalar tahsilat yapma oranına göre avukatlık bürolarına çeşitli promosyonlar ve esneklikler sunuyor. Mesela seni arayıp borcunu taksite bağlayalım öde gibi şeyler söyleyebilirler bu anlaşmalı bürolar. Avukatlık büroları tahsilatlarına göre bankadan promosyon vs aldığı için bu işler için çağrı merkezi kuranlar dahi var.


    https://www.hukuki.net/showthread.php?66642-Call-center-kurarak-haksiz-rekabet-yapan-avukatlik-burosu


    Mesela bu ekibe sürekli borçluları da arattırabiliyor.



    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/avukatlik-burolari-borclu-yurttaslari-telefonla-taciz-ediyor-peki-yurttaslar-ne-yapmali-1723823



    Ekleme


    Hukuk forumundaki arkadaşlar kızıyor ama icradan kaçmak çok zor değil. Özellikle banka borçlarından kaçmak çok kolay. Bunları başkaca hukuk forumlarında da, bizim forumdaki hukuk forumunda da defalarca kez yazdılar. Avukat arkadaşlar ise sinirleniyorlar yok istersek tahsilat yaparız ama vatandaşı sıkıştırmak istemiyoruz vs diye. Oysa ki çoğu durumda hacze kabil bir şey bulamadıkları için tahsilat yapamıyorlar. Bazı insanlar icradan kaçmayı çok iyi beceriyor. Seneler önce bir sözlük sitesinde vatandaşın birisi icradan kaçma yolları diye bir şey yazmıştı çok uzunca. Baya beğenilmişti o, hatta avukatlar onun yazdıklarına itiraz etmemişti yanlış bilgi vs diye. Bunun yerine öğüt vermişlerdi kaçmayın borçtan ödeyin vs vs diye. Yani kaçan kaçıyor. Sonra o arkadaşı bezdirdiler galiba sildi yazdığını. Başka yerlerde de paylaşılmıştı ama baya aradım bulamadım.

    Şahısa olan borçlar ile bankaya olan borcu ayrı tutuyorum ben. Yani bankalar ödenmeyen kredilerden dahi zarar etmiyor neredeyse. Nasıl bir sistem kurmuşlar anlamak zor. Elbette belli oranlarda zarar ediyorlar ama hem kredileri kendi açılarından sigortalıyorlar (vatandaşa yaptıkları sigorta ayrı) hem de ödenmeyince varlık fonuna satıyorlar. Üstteki mesajımda da anlattım.


    Elbette borçlarımızı ödeyelim, kimseye borçlu kalıp icralık olmayalım. Ben başka bir şeyden söz ediyorum bu ve üstteki mesajımda. Borç borçtur ha bankaya, ha şahıslara. Zamanında ödemek gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Eylül 2023; 21:15:11 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    zarar etmiyorlar mı ?


    o işler senin dediğin gibi olmuyor


    ziraat bankasının kuruluş amacı tarım ve çiftçiyi desteklemek iken inşaatçıları desteklemiş


    sıradan vatandaşın 10-20 bin borcu için icraya giderken kamunun parası ile kimler zengin edilmeye çalışılmış


    hemde bu miktarlarda




    bankadan ilamsız takip ödeme tebligatı yardım
    bankadan ilamsız takip ödeme tebligatı yardımartı gerçek
    Ziraat Bankası, iki projede sekiz milyar lira batırdı
    https://artigercek.com/ekonomi/ziraat-bankasi-iki-projede-sekiz-milyar-lira-batirdi-230207h
  • Bankaların "zarar" dediği şey çok farklı bir konu. Benim bahsettiğim bambaşka bir konu. Yani "bankaların zarar kalemleri" diye yazarsanız, bankaların neye zarar neye kar ne dediği daha net oturur kafanızda hocam.


    Bahsettiğiniz habere de baktım, benim bahsettiğim durumla alakalı bir şey değil.


    He diyorsan ki devlet kamu bankalarını zarar ettiriyor, bunu başka bir çerçevede konuşmamız lazım çünkü kamu bankaları farklı bir persfektif içerisinde değerlendirilmeli, işleyişleri özellere göre farklılık arz ettiği için. Uygun konu açılırsa tartışalım bunları da çok teşekkür ederim mesajınız için.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Kendim stajyer avukatım bu kadar çok şey bilmiyorum valla. Yazına bayıldım. Siz ne meslek yapıyorsunuz merak ettim

  • Hredius kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam rica ederim. Hukuk alanında çalışmıyorum hocam. Mesajınız beni çok mutlu etti bu arada, Allah razı olsun. bankadan ilamsız takip ödeme tebligatı yardım 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.