Şimdi Ara

Balyoz, Ergenekon yaşanmasaydı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar
    Bu üzücü günde bazı konularda fikirlerimi paylaşmak istedim.
    İlk kez siyasi bir başlık açıyorum.
    Kimseyi ağır dille eleştirmiyorum ve aynı şekilde karşılık bekliyorum.
    Bazılarınızın yaşı bazılarının ilgi alanı gerçekleri görmenize engel olabilir.

    2002 yılından sonra AKP başa geldiğinde ilk icraatlerinden biri TSK mensuplarına sivil mahkeme yolunu açmak oldu. Eskiden askerler askeri mahkemelerde yargılanırlardı.
    Mahkeme ortamını sağladıktan sonra Balyoz ve Ergenekon iddianameleri ile TSK içerisinde bazı gurupların yapılanmasına engel olan ne kadar asker varsa yargılandı. Neredeyse tamamı suçsuz bulundu ama bu sırada aradan 10 yıldan fazla zaman geçti.
    Askeriye o zaman daha iyi ilişkileri olduğu cemaat mensupları yada kendilerine yakın olan diğer kişilerle dolduruldu.
    PKK nın güçlü olduğu yıllarda kahramanlıl destanları yazan bir çok askerimiz parmaklıklar ardına konuldu. O günden sonrada kahraman komutan çıkaramadık maalesef.
    Eğer TSK nın 100 yılı geçkindir oluşmuş kemikleşmiş duruşu bozulmasaydı ben eminim bu yaşadıklarımızı yaşamazdık.
    Sayın Erdoğan hakimlerden daha hukuk biliyor. Ekonomistlerden daha iyi ekonomi. Askerlerden daha fazla askeri yönetim. Dış siyaset uzmanlarından daha iyi dış siyaset.
    Bunlar kendinde olduğundan dolayı buralara müdahale ediyor.
    Yoksa haddini bilen kimse kendinin zayıf olduğu yerde karar verici olmak fikir alıcı olur.
    Büyük resim aslında bu 2002 yılından beri bunu TSK, siyasi diğer partiler, eğitim, gibi bir çok alanda yaptı uzmanına değil Erdoğana bağlı oldu herşey.
    Bizim insanımızın fikri düşüncesi ne olursa olsun bir hatası var 'öyle biri gelsin ki.......' şeklinde kişiye, bağlı kahraman bekleyen pisikoloji. Bu gün çok gelişmiş refah seviye yüksek hatta askere ihtiyacı bile kalmayan ülkeler var bunların başında bulunan kişinin kim yada ne olduğu önemli değil gelen zaten kurulu düzeni daim ettiriyor kişisel etki %10 civarında. Adamlar ülkeyi yönetimi neredeyse otomasyona bağlamış. Bundan ötürü bizim sistemi ve akışı değiştirmemiz lazım. 45 yıl öncenin sözleri 60 yıl öncenin sözleri ile hala oy toplanıyor. Yok milliyetçilikmiş ( burada MHP anlaşılmasın genel itibari ile ) yok dincilikmiş yok ( burada da AKP anlaşılmasın yapan tümü için )
    Bunları konuşmanın manası yok ki.
    Sadece ben sistemi şu şekildr yöneteceğim diyeceksin bizde hımm bunun projeleri ve kaynakları kullanımı yönetimi daha iyi diyerek seçeceğiz.

    Çok doluydum konu da çok dağılmasın.
    Hepimizin başı sağ olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Darbe girisimi de olmazdi, Milyonlarca Suriye'li multecimiz de olmazdi, Hendek Operasyonlari da olmazdi, guclu bir PKK da olmazdi Suriye'de ya da sinirimizin bile olmadigi yerlerde sehidimiz de olmazdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 29 Şubat 2020; 16:39:23 >
  • BOP projesinin suriye ayağı olmaz ,6 milyon suri ülkeye girmez,başkanlık hayal olurdu
  • Rte'ye darbe olurdu bak o zaman rte gerek güç gerekse iktidarını sürdürmek için bunu yaptı.Baştan kendine müdahale etmeden direk tskyı kendi bitirdi kolay değil.hem iç düzenini kol kola girdiği fetöcülerle bitirdi sonra gerçek ordu mensuplarını ordudaki görevinden etti sonra yetmedi üstüne darbe yaptı.


    Yahu milli ordun dediğin tsk 3 kere darbe yedi yahu şu karanlık dönemin tartışmaları davaları önümüzdeki tılların ana konusu olacak.

    Ergenekon, balyoz ve 15 temmuz tiyatrosu hepsinin kokusu çıkınca aynı fettüşçüklerini zamanında övüp sonra gömenler gibi ımı biz gandırıldık diyecekler tepedekiler gibi topaç olan her zaman döner.
  • Suandakinden daha guclu bir ordu olur ve 15 temmuz yasanmazdi. hatta ordudaki bu yapilanmaya taviz verilmese liyakatli ve orayi hak eden personellere fetocu serefsizlerin baskilarina maruz kalmayacak boyleliklede askeriyeden istifa etmek zorunda kalmayacak, istifa etmeyip direnenlerde yuksek mertebelere ulasacakti. Ve onlar vatani icin en iyisini yapacakti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay Ali Tatar ve niceleri ölmeyecekti. Onlarca asker ailesi dağılmayacaktı. Ordu, şu sıralar olduğu gibi etkisiz ve başıboş olmayacaktı.
  • Günümüz Genelkurmay Başkanı

    https://odatv.com/aaaaa-o-genelkurmay-baskani-degil-mi-29022017_m.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birazdan ak kefenliler gelir hükümeti yıkmakla suçlarlar hocam sizi.

    üstüne birde hepsi aralarında anlaşmış kendilerinden olmayan herkesi anında cimere, egm'ye şikayet ediyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.