Şimdi Ara

Balon turlarının iptaline turist ve işletmelerden tepki

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kapadokya’daki balon turlarının iptal edilmesi Ukraynalı turistlerde büyük hayal kırıklığı yaratırken, turizm işletmelerini ve tur operatörlerini de zor durumda bıraktı.

    Ukrayna’nın önde gelen tur operatörleriyle çalışan blogger Tatiana Ivanitskaya, bölgede yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

    Şu anda Kapadokya’da en 500 tane Ukraynalı turist olduğunu belirten Tatiana Ivanitskaya, ‘’Kültür ve Turizm Bakanı turistlerin kısıtlamalardan muaf olacağını söylemişti. Kapanma döneminde balon uçuşlarının yapılmayacağına dair bize kimse bir bildirimde bulunmadı. Şu anda Ukrayna Paskalya tatilinde. İnsanlar Kapadokya tatil planını aylar öncesinden yaptı. Ancak şimdi balonların uçmayacağı söyleniyor. Bu, Türkiye turizmi için tam bir skandal.’’ değerlendirmesini yaptı.

    Ukraynalı turistler mağdur oldu

    Kapadokya’daki pek çok otelin şu anda Ukraynalılarla dolu olduğunu kaydeden Ivanitskaya, ‘’Misafirlerimiz büyük düş kırıklığı yaşıyor. Şu anda Kapadokya’da Kiev ve Harkov’dan ikicharter uçağı ile gelmiş misafirler var. Önceden gelmiş olanlar var. THY ile gelen başka bir grubumuz bugün Kayseri’ye iniş yaptı. Yarın Pegasus ile üç tane grubumuz daha gelecek. Bizler bu insanlara turları balon dahil sattık. Onlardan aldığımız paraları da otellere, balon şirketlerlerine, hava yollarına ödedik. Şimdi bu şirketlerden paraları alıp misafirlerimizin parasını da iade edemiyoruz.’’ dedi.




  • Kapadokya’da balonlara yasak gelmesi, bölgedeki turizm şirketlerini ve turistleri düş kırıklığına uğrattı. Balonlara yasak gelmesinin ardından, sınırlı sayıdaki rezervasyonun da iptal edilmeye başlandığı öğrenildi.

    Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel’e açıklama yapan bölge turizmcileri, ‘’Geçtiğimiz yıl da benzer bir durum yaşanmıştı. Hafta içi uçan balonlara, hafta sonları yasak geliyordu. Bu sene de benzer bir durum var. Uçakla Kapadokya’ya gelebiliyorsunuz ancak açık havada balona binemiyorsunuz’’ diyor.

    ‘’Uçaktaki yolcuların yüzde en az yarısı balon için geliyor’’

    Şu anda bölgeye yurt dışından en çok Ukrayna’dan turist geldiğine dikkat çeken turizmciler, ‘’Uçaktaki yolcuların yüzde 80-85’i balon almıştır. En az yarısı da sırf balon için Kapadokya’ya geliyordur. Balona hayaliyle Kapadokya’ya gelen misafirler büyük düş kırıklığı yaşıyor.’’ ifadelerini kullanıyor.

    ‘’Rezervasyonların yüzde 70’i iptal oldu’’

    Kısıtlamalardan dolayı dar bir misafir portföyüyle çalışan Kapadokya’da, turizmin tüm bileşenlerinin yasaklardan büyük zarar göreceği belirtiliyor. Balon yasağı haberinin ardından rezervasyonların yüzde 20’sinin iptal edildiği belirtilirken, yasağın kalkmaması durumunda bu oranın yüzde 70’e ulaşacağı ifade ediliyor. Diğer taraftan, mevcut yasağın sadece mevcut rezervasyonları değil, ileri tarihli rezervasyonlarla yeni rezervasyonları da etkilediği belirtiliyor.

    Nevşehir Valisi inisiyatif almıyor

    Balon yasağının kalkması için Kapadokyalı turizmcilerin kapısını çaldığı Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in ise inisiyatif almadığı öğrenildi. Becel’in ‘balon yasağını kaldırmaya yetkim yok’ dediği belirtildi. Turimcilerin başvurusu sonrası Denizli Valiliği’nin balon yasağını kaldırdığını ifade eden Kapadokyalı turizmciler, ‘’Biz de bu durumu sayın Valiye bildirdik. Ancak kendisi balon yasağını kaldırmak yerine Denizli Valiliğini arayarak, ‘ben yasağı kaldırmadım, siz neden kaldırdınız’ demiş ve oradaki balonlara da yeniden yasak getirilmesine neden olmuş.’’ bilgisini paylaştı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.